Dodaj do ulubionych

::Szukasz Czworonożnego Przyjaciela???

02.08.07, 23:46
W watku o Pikusiu - Rafał poprosił o wstawienie paru fotek zwierzaków
szukających domu... Myslę, że w osobnym wątku bedą bardziej widoczne...

To są psy z NASZEGO czestochowskiego schroniska - trafiaja tam psy i koty za
których los MY WSZYSCY jesteśmy odpowiedzialni..

Mam nadzieję, że moderatorzy oszczędzą ten wątek - to nie jest ogłoszenie o
sprzedazy zwierząt - my szukamy dla nich domów...

Psów do adopcji jest ponad 200... Boksy sa przepełnione i wlasciwie w każdym
siedzi jakaś "bida" zahukana przez pozostałe...
Zadnemu psu nie jest dobrze w schronisku, ale niektóre szczególnie źle znoszą
schroniskowe warunki...

Wstawie kilka zdjęc - to część psów, o których mogę cos powiedzieć ewentualnym
zainteresowanym... kontakt ze mną: florida_blue@gazeta.pl

boks 5 i pies-pająk : img451.imageshack.us/my.php?image=dscn0869fb7.jpg

moim ulubieńcem jest Thor - jak go nazwała pewna forumowiczka - Torcik ;) -
bardzo specyficzny pies i wymaga odpowiedniego prowadzenia:
img170.imageshack.us/my.php?image=dscn2090fz3.jpg
bardzo sympatyczny Moe
img228.imageshack.us/img228/7822/moe3zn6.jpg
img232.imageshack.us/img232/8071/moe2pt1.jpg
owczarek niemiecki - nie wiem dokładnie w jakim wieku, ale tez taki
biedniutki...
img66.imageshack.us/img66/6967/onek1pw2.jpg
img340.imageshack.us/img340/8616/onek2ps3.jpg
taka malutka, kochana sunieczka Atma:
img379.imageshack.us/my.php?image=dscn1389dz0.jpg
Miluś img387.imageshack.us/my.php?image=milu3471qj3.jpg

owczarek niemiecki - potrzebuje naprawde odpowiedzialnych opiekunów
img522.imageshack.us/my.php?image=dscn1026fu6.jpg
"rottweiler jamniczy " ;););)
img443.imageshack.us/img443/2078/r2oa6.jpg
nasza Biba (w domu tymczasowym) foranimals.czest.pl/www/biba/

i Sofi takie male chudziutkie czarne rozmiarów ratlerka - tez w domu
tymczasowym (idealna dla starszych ludzi, bardzo delikatna):
foranimals.czest.pl/www/sofi-malutka-staruszka/
i jeszcze kociak - tak dla odmiany :)
img139.imageshack.us/my.php?image=dscn0636tj4.jpg
a kociaków jest MASA - nie wiem DLACZEGO ludzie nie dbaja o to, by się nie
rozmnażały? mało ich jeszcze na ulicach??? kocięta w schronisku są poupychane
wszędzie gdzie się da ... jakby kotki nie mozna było wysterylizować, zeby NIE
RODZIŁA kolejnych maluszków... ehhh... Ale łatwiej oddac do schroniska albo
wywalić na ulicę...

*************** i tak na zachętę - wstawię dwa psy, które znalazły wspaniałe
domki :)

to nasz adoptowany (poza Częstochowę) Goldie:
img367.imageshack.us/img367/6798/goldinb8.jpgczestochowa.schronisko.net/adopcja4097-4.html
w nowym domku - byłam go odwiedzić :)
img228.imageshack.us/img228/2707/goldiepk2.jpg
nasza Mała Mi - miała polamane obie nózki... na szczescie udało się ją przekazać
pod odpowiednia opieke :) www.bokserywpotrzebie.pl/malamiczewa.htm

Pozdrawiam
florida_blue
Obserwuj wątek
    • Gość: Majka_ Re: ::Szukasz Czworonożnego Przyjaciela??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.07, 02:13
      wiem ze jest pozno ale jesli macie kogos na blesznie, kolo ulicy osikowa,
      lipowa itd to wlasnie jakis czas temu widzialam tam blakajacego sie mieszanca
      owczarka niemieckiego, bardzo przyjazny ale niestety jest zbyt pozno zeby
      chciaz do schroniska zadzwonic
    • ola.klajn Re: ::Szukasz Czworonożnego Przyjaciela??? 03.08.07, 09:41
      I pomyśleć, że zwykłe myślenie ludzi o konsekwencjach posiadania pieska/kotka i
      szukanie wiedzy, co i jak z tym pieskiem robić (u wetów, treserów psich,
      hodowców z prawdziwego zdarzenia) mogłoby ograniczyć ilość porzucanych zwierząt
      (jak obecnie "nasz" szczeniak wrzucony za płot przychodni) i niechcianych
      szczeniąt/kociąt. Niestety - często zwierze jest dla dziecka, bo śliczne, bo
      sąsiad miał szczeniaki i wziąłem, a potem nie pieniędzy i chęci na to, żeby się
      zwierzem odpowiednio zaopiekować.
      Antykoncepcja tylko u ludzi jest zakazana w tym kraju, dlatego warto zapytać
      swojego weta, co by doradził w tej sprawie.
      • Gość: xxx Re: ::Szukasz Czworonożnego Przyjaciela??? IP: *.ruckemanna.trustnet.pl 12.09.07, 15:42
        jestem Pania oczarowany:)
      • Gość: xxx Re: ::Szukasz Czworonożnego Przyjaciela??? IP: *.ruckemanna.trustnet.pl 12.09.07, 15:45
        Olu:)
    • ewosek Re: ::Szukasz Czworonożnego Przyjaciela??? 03.08.07, 10:38
      Wnioskuję o przyszpilenie wątku!!
      Może pomoże to kilku zwierzakom znaleźć nowy dom, jak wątek będzie cały czas na
      górze.
    • Gość: Rafal Re: ::Szukasz Czworonożnego Przyjaciela??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.07, 11:29
      Dobrze zrobilas Florida ,ale gdyby ten nowy wątek udało się przykleić na dłużej
      na gorze,to byłby bardziej widoczny .Ten o Pikusiu można nieco przesunąć-tym
      bardziej,że linki o niektórych psach /kotach ze schroniska są powtorzone w tym
      nowym wątku.Ale to tak na marginesie dodaję już.
      • Gość: pastel12 Re: ::Szukasz Czworonożnego Przyjaciela??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.07, 13:02
        Dziekuje adminowi ,że nie usuwa watku.

Sprawy psów ,które niektórzy forumnowicze TU/na forum/ poruszaja
        nie wynikaja bowiem z jakiejś "chorej miłosci "do zwierzat ,ale są konsekwencja
        chorego ,besaliskiego lub po prostu beztroskiego traktowania zywych stworzeń
        ,które to postepowanie widzimy codziennie lecz nie umiemy pomóc bo nie wiemy
        jak?...
    • Gość: AS Re: ::Szukasz Czworonożnego Przyjaciela??? IP: 80.48.49.* 03.08.07, 13:27
      az sie lzy kreca w oku jak patrze na te pieski, z checia bym przygarnela
      jakiegos ale juz mam, wiec jedyne co moglabym zrobic to przychodzic po pracy i
      wyprowadzac ja na spacer, jesli taka pomoc jest potrzebna...
      • marynienka Re: ::Szukasz Czworonożnego Przyjaciela??? 03.08.07, 14:18
        To ja może wkleję tu jeszcze Dulę
        foranimals.w.netarteria.pl/www/wp-content/uploads/dulka.jpg
        i Kaję
        img413.imageshack.us/my.php?image=dscn0980at1dh9.jpg
        img514.imageshack.us/my.php?image=dscn1336xv5.jpg
        :)
        • Gość: aga Re: ::Szukasz Czworonożnego Przyjaciela??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.07, 14:25
          Obie ladne i miłe sunie..Kaja nadal czeka już tyle -a to takie urodziwy
          pies ...jak wiele podobnych porzuconych ...
        • florida_blue Re: ::Szukasz Czworonożnego.... Dula i Kaja 03.08.07, 14:28
          dziękuję Marysiu :) to ja wstawie całe linki - bo tam wiecej zdjęć jest

foranimals.czest.pl/www/dulka/
          do Dulki, bede aktualizować :)

foranimals.czest.pl/www/kaja/
          i Kaja :)

super by było, jakby razem trafiły do domu - fajnie razem wygladają, lubią się a
          Dulka zawsze zerka co Kaja robi - i zachowuje sie tak samo :)
      • Gość: hmm.. Re: ::Szukasz Czworonożnego Przyjaciela??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.07, 19:36
        może czasem też bym mogła tam podjechać i wyprowadzić czasem psa- bo jedna
        osoba wezmie tylko jednego a tak to można ze dwa z boksów gdzie są po dwa -
        wyprowadzić..w jakiej dzielnicy mieszkasz albo pracujesz As /a raczej Asa:)/?
        jesli to nie tajemnica...bo z tych boksów licznych to nie da rady -jest za dużo
        psów...ale ze dwa średnie /też z zaplecza / może by dało radę wziąć ...razem 4
        psy ..
    • florida_blue Re: ::Szukasz Czworonożnego Przyjaciela??? 03.08.07, 14:37
      dziekuje za poparcie :) Miło, że jestescie :)
      • Gość: as Re: ::Szukasz Czworonożnego Przyjaciela??? IP: 80.48.49.* 03.08.07, 14:43
        moge prosic o odp czy potrzebujecie osob do wyprowadzania psow na spacer?
        • florida_blue Re: chodźcie z nami na spacer :) 03.08.07, 14:53
          OCZYWIŚCIE :)
          skończone 16 lat i pisemna zgoda rodziców lub skonczone 18 - i nie trzeba mieć
          zgody :) I zapraszamy serdecznie - na 9 rano w sobote przed bramą schroniska :)
          Dobrze byloby zabrać sobie coś do przebrania i smycz/ obroże (bo mamy mało i
          czasem tak ledwo ledwo ich starcza ;) )
          • Gość: AS Re: chodźcie z nami na spacer :) IP: 80.48.49.* 03.08.07, 15:06
            czytalam przed chwila na stronie schroniska ze potrzebujecie bud dla pieskow,
            moglabym postarac sie o 2-3 zrobione przez ojca. Mam jeszcze jedno pytanie, gdy
            sie zdecyduje czy moglabym przychodzic w godzinach popoludniowych, bo pracuje...
            • florida_blue Re: chodźcie z nami na spacer :) 03.08.07, 15:10
              co do bud - trzeba zapytac o wymiary KONIECZNIE. - jesli chodzi o popołudnia -
              pracujemy nad tym ;)
              • Gość: as Re: chodźcie z nami na spacer :) IP: 80.48.49.* 03.08.07, 15:13
                ok numer tel do was mam wiec jak cos to zadzwonie ;)
                • florida_blue Re: chodźcie z nami na spacer :) 03.08.07, 15:25
                  to po prostu kwestia ustalenia - te popołudnia.... no i jesli jesteś sam/sama to
                  mozesz zabrac tylko psa, który siedzi sam w boksie (chodzi o to, zeby nie brać
                  na spacer pieska z boksu, gdzie jest ich duzo, bo po spacerze moga sie pogryźć -
                  z nami wychodzą razem i razem wracają)
                  • marynienka Re: chodźcie z nami na spacer :) 03.08.07, 16:02
                    Florida, a o Karmelku to też zapomniałaś ;)
                    img154.imageshack.us/my.php?image=chudzielec4ij5.jpg
                    foranimals.czest.pl/www/wychudzony-karmelek/
                    • florida_blue Re: chodźcie z nami na spacer :) 03.08.07, 16:22
                      musisz mi przy ludziach wypominać ???? ;)

Ale tak, Marysia ma rację - foranimals.czest.pl/www/wychudzony-karmelek/
                      • florida_blue chodźcie z nami na spacer :) kto sie przyłączy ??? 04.08.07, 07:50
                        wracając do "spacerku" :] to my zaraz idziemy - kto idzie z nami ? dzisiaj mają
                        wyjść wszystkie "niebieskie boksy" :]
                    • Gość: ewosek Re: chodźcie z nami na spacer :) IP: 80.54.173.* 03.08.07, 21:47
                      popłakałam się ;( Biedny Karmelek:(
                      Kiedyś miałam w domu tymczasowo takiego wychudzonego bokserka (całkiem jak
                      Karmelek) - zabrałam go od człowieka który uważał, że bokser to pies do budy i
                      sam musi zadbać o swoje jedzenie... a zimą był trzymany w samochodzie!! Na
                      szczęście kiedy go troszeczkę "podpasłam" to zjawili się ludzie, którzy go
                      przygarnęli i podleczyli, bo Tajsonek miała problemy ze skórą.
                      Tajson był tak wdzięczny, że go wzięłam, że nie odstępował mnie na krok i cały
                      czas tulił się głową do moich nóg. Psy potrafią się odwdzięczyć ogromną
                      miłością za miskę karmy i ciepły kocyk.
              • Gość: cde Re: chodźcie z nami na spacer :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.07, 20:40
                Florida- doradz może ASowi ,żeby budy mialy płaskie dachy ,bo wtedy psy mogą na
                tych dachach siedzieć -tym bardziej ,że miejsca dla każdego często brakuje -a
                tak to choć na dachu może skryć się albo odsapnąć w upaly czy mrozy albo gdy
                nie ma zgody między nimi...Mam rację chyba ..? No i moim zdaniem budy powinny
                byc jak największe do tych wybiegów dużych -a do tych małych /na dwa psy duze
                np. też powinny byc dwie budy/albo przegroda w jednej/ ,bo duży pies nie wpusci
                raczej drugiego do budy ,a nawet gdyby chcial to i tak nie ma miejsca na oba
                psy . No i te płaskie dachy zawsze-nie spadziste.Lepiej im na dachu ,niż na
                betonie siedziec.Tym bardziej ,że miejsca mało w schronisku.Chyba dobrze mówię..
                • florida_blue Re: BUDY 03.08.07, 21:25
                  co do bud - MUSZĄ miec konkretne wymiary - 1. estetyka ;) 2. po prostu nie
                  zmieszczą się przez wejscie do boksu... np na kwarantannie są naprawde waskie
                  wejscia i bardzo ciezko bedzie tam wstawić bude - raczej bedzie musiała być
                  złozona już w kojcu w całość. Przy wejsciu do schroniska stoi kilka nieuzywanych
                  bud - one własnie sa takie niewymiarowe i nie ma ich gdzie wstawić...
                  Oczywiscie dachy płaskie - faktycznie, daje to psom wiecej przestrzeni chociaz o
                  te 2 m2 w boksie, najlepiej podnoszone (ze względów praktycznych)
                  • Gość: cde Re: BUDY IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.07, 11:52
                    Przecież schronisko to nie tylko te boksy,które są umieszczone wokoł placu i
                    widoczne dla wszystkich odwiedzających.To także zaplecze-wolna przestrzeń i
                    wieksze wybiegi -gdzie zyje wiecej psów i tam każda buda powinna być
                    wykorzystana !! Schronienie i kąt dla psów jest chba ważniejsze niż estetyczny
                    wygląd boksów-prawda ? Na fot.ze schroniska widać te wybiegi przecież-bo i tak
                    wiadomo ,że psy w boksach dostepnych dla odwiedzających to tylko część
                    niewielka z tych ponad 230 psów-prawda ?? Uważam ,że każda buda -nawet taka
                    podniszczona czy nieładna powinna być wstawiona i uzywana -póki nie będzie
                    pieniędzy i wykonawców na nowe,ładniejsze i wymiarowe budy.Przeciez taka
                    niewymiarowa buda niepasująca do kojca -z powodzeniem może slużyć wielu psom
                    na zapleczu -to chyba logiczne !! A tam żyje przecież większość psów. W każdym
                    niemal schronisku -jak widać na fot. ze stronek -są różne budy -lepsze i gorsze-
                    i tak powinno być ,gdy brak pieniędzy na ładne i nowe wyposażenie .Tylko
                    nieliczne schroniska mają lepszy standard. No i te podnoszone ,płaskie dachy
                    są ważne bardzo -gdyż latwiej tam dotrzeć-nie tylko przy sprzątaniu.I są azylem
                    i miejscem polegiwania psów i wykorzystaniem przesttrzeni schroniska.
                    • florida_blue Re: BUDY 04.08.07, 13:03
                      ojjjj, przeciez napisałam "estetycznie" z przymrużeniem oka... Oczywiscie ze
                      budy" niewymiarowe równiez musza zostać wykorzystane - bo jest np ten wiekszy
                      boks czy zaplecze...

• Gość: cde Re: BUDY IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.07, 20:11
                        Aha....odetchnęlam z ulgą :)..bo w trudnej sytuacji finansowej i lokalowej
                        schronisk nie ładny wygląd bud czy ich wymiary są najważniejsze ,ale to by
                        dawały im schronienie /wewnątrz i na dachu /oraz zmniejszaly tłok w nieduzych
                        boksach /szczególnie/..Pewnie ,że najlepiej by było ,by każde schronisko miało
                        dobre warunki lokalowe i dużo kasy na pokarm i leki oraz opiekę
                        weterynarzy.,ale tak na pewno jest tylko w tych nielicznych schroniskach/jesli
                        jest takie/...:(
                        • florida_blue Re: BUDY , deski, itp... 04.08.07, 21:43
                          oczywiście - zgadzam sie z Tobą :)

wszystkie boksy mają "na podłodze" wylewkę - ale są tez trzy (jeden wybieg duzy
                          i dwa na zapleczu) gdzie jest ziemia. Po deszczu - siłą rzeczy - błoto... Tam
                          bardzo przydałby się żwir lub jakiś tłuczeń (taki jakim czasem utwardza sie
                          podjazdy) i na to mozna połozyć pózniej podesty - żeby psy nie stały w tym
                          błocie... (zresztą budy tez nie mozna postawić tak bezpośrednio na ziemi bo
                          zgnije po jednym sezonie!) Jeden z boksów jest w tragicznym stanie - stąd prośba
                          - moze zostało komuś trochę niepotrzebnego żwiru i mógłby się nim podzielić ze
                          schroniskiem? (żużel się chyba raczej nie nadaje) moze jakiś materiał na podesty
                          - chyba najlepiej nadawałyby się palety, które można pózniej obić deskami :)
                          • Gość: cde Re: BUDY , deski, itp... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.07, 18:14
                            mamy w piwnicy taka paletę nową 1,20m x0,80m -ale trzeba by uzupełnić przerwy
                            miedzy deskamiCzy taka paleta może być ? a o ten żwir popytam ludzi-może coś
                            uda się dostać...
                            • florida_blue Re: BUDY , deski, itp... 27.08.07, 00:17
                              nadal potrzebujemy bud i palet do schroniska ...
    • florida_blue Karmelek 03.08.07, 19:21
      jeszcze raz go wstawie , zeby był widoczny :
      foranimals.czest.pl/www/wychudzony-karmelek/
      Wczoraj zauważyłyśmy kolejnego psiaka - sąsiada Karmelka... Taki jamniczek - bez
      oka, wyglada makabrycznie... z interwencji również, w sobote obejrzę go dokładniej
      • Gość: Majka_ Re: Karmelek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.07, 21:10
        jak to bez oka? nic mu nie jest? weterynarz obejrzał go?
      • Gość: ika Re: Karmelek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.07, 22:04
        świetnie, że założyłaś taki wątek. Dzięki temu być może więcej osób nabierze
        świadomości, że to są żywe stworzenia, a nie rzeczy, które można porzucić, jak
        tylko się znudzą!
        Nie każdy może pomóc przygarniając zwierzaka do domu, ale każdy może pomóc
        finansowo.
      • Gość: as . IP: 80.48.49.* 04.08.07, 12:33
        florida prosze o adres e-mail:>
        • florida_blue Re: . 04.08.07, 13:04
          florida_blue@gazeta.pl , podałam w 1 poscie :)
        • florida_blue *** DNI * O T W A R T E w schronisku- zapraszamy 01.10.07, 20:32

Z okazji Światowego Dnia Zwierząt wolontariusze będą obecni 4 października w
          schronisku. Serdecznie Państwa zapraszamy, pokażemy psiaki, którymi się
          opiekujemy, postaramy się doradzić, pomóc w wyborze. Schronisko będzie tego dnia
          otwarte do godziny 17.

4 października będziemy tez na Placu Biegańskiego :)

Będziemy w schronisku również w sobotę 6 października do południa. Zapraszamy !

Akcja “Tancerze Zwierzakom”

W sobotę wieczorem zapraszamy na salsotekę do Tori (dawny Wakans) bedzie można
          spotkac się z nami, poznać, porozmawiać - mamy nadzieję - zakupić nasz
          Fundacyjny kalendarz :) oraz, jak co tydzień, pobawić się w rytmie salsy :)
          • florida_blue Re: *** DNI * O T W A R T E w schronisku- zaprasz 01.10.07, 23:04

• florida_blue Re: ::Szukasz Czworonożnego Przyjaciela??? 05.08.07, 00:26
      foranimals.czest.pl/www/wolontariat-w-obiektywie/
      kilka dzisiejszych zdjęć.... może któryś z tych piesków znajdzie opiekunów?
      • Gość: cde Re: ::Szukasz Czworonożnego Przyjaciela??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.07, 18:05
        Florida-rozumiem ,że na tych pięknych fotkach Duli i Kaji-pełnych ciepła i
        czułości to jeste ty :) ? no powiedz...:)Takie ladne i miłe te sunie ...żeby
        tak ktoś je adoptował/najlepiej razem obie-jakimś cudem..-ale to nierealne
        marzenie/ ...
        • Gość: cde Re: ::Szukasz Czworonożnego Przyjaciela??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.07, 19:29
          już dojrzałam-w opisie posze że to Gosia...sorry ..tak tylko pytalam,bo fajna
          miła dziewczyna ta wolontariuszka..:)pozdrawiam..
          • Gość: GOSIA Re: ::Szukasz Czworonożnego Przyjaciela??? IP: *.21.pl 06.08.07, 15:18
            do cde : Dzieki <skromny>

i zgadzam sie, ze pieski sa kochane - dlugo sie z nimi znam i polecam - niech
            je ktos zaadoptuje :D:D
    • Gość: Ewa Re: ::Szukasz Czworonożnego Przyjaciela??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.07, 14:53
      Bardzo fajny pomysl, żeby na forum wystawiac linki ze zwierzaczkami ze
      schroniska. Napiszcie cos o tych ktorych zdjęcia zamieszczacie, ile maja lat i
      jak dlugo są w schronisku, coś o ich charakterze.
      • Gość: pastel12 Re: ::Szukasz Czworonożnego Przyjaciela??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.07, 16:09
        Wypowiedź JPII z 1992r; Psy i koty będa na obłokach obok aniolow.
        Dlaczego? Bo one kochaja.

Kiedy ? nasz KK upora sie z tlumaczeniem i wyjasnieniem zapoczatkowanym przez
        JPII nt. zwierzeta maja dusze.
        Jak ktos ma watpliwości to moze napisac w tej sprawie do obecnego papieza BXVI

Dotychczas w KK mówiono,że nie maja ,ale to długi wywód i nie Tu go przytaczac
        Napisałam to dla osób , którym zwierzę kojarzy się z rzeczą.

CYT Dlatego powiadam wam: miłujcie się nawzajem i wszystkie stworzenia boże".
      • florida_blue Re: ::Szukasz Czworonożnego Przyjaciela??? 06.08.07, 16:46
        Gość portalu: Ewa napisał(a):

> Bardzo fajny pomysl, żeby na forum wystawiac linki ze zwierzaczkami ze
        > schroniska. Napiszcie cos o tych ktorych zdjęcia zamieszczacie, ile maja lat i
        > jak dlugo są w schronisku, coś o ich charakterze.

Droga Ewo - będę wstawiac zdjęcia - ale nie widze sensu opisywania psów. Psy są
        opisane na stronie schroniska, natomiast te, które wstawiam do siebie na strone
        - znam "lepiej" i uaktualniam ich opisy w miare mozliwości, wstawiam też nowe
        zdjęcia itd :) Tu zrobi się jakiś GIGANTYCZNY wątek i i tak nikt tego nie bedzie
        czytał - a ja wole zeby sie ktos zainteresował wstawionym przeze mnie psiakiem i
        sam się do mnie odezwał :) Nie chodzi o to, żeby wydac te psy JUŻ natychmiast -
        chodzi o to, żeby znalazły nowe DOBRE domy, zeby dopasowac przyszłemu opiekunowi
        pieska - nie na zasadzie wyłącznie "chce bo mi sie podoba" ale głównie -
        dopasować do warunków, do stylu zycia przyszłych opiekunów....
    • Gość: sonia Re: ::Szukasz Czworonożnego Przyjaciela??? IP: *.streamcn.pl 06.08.07, 16:28
      A napisz coś o kotkach ze schroniska
      • florida_blue Re: ::Szukasz Czworonożnego Przyjaciela??? 06.08.07, 22:57
        Gość portalu: sonia napisał(a):

> A napisz coś o kotkach ze schroniska

o kotkach niewiele moge napisać... Małe kocięta są - cała masa, wszystkie
        "kolory i rozmiary"... Część kotów jest zamknieta w takiej melaminie i mają tam
        wyjscie na mały osiatkowany wybieg... Jesli chodzi o koty dorosłe... Cóż, nie ma
        kociarni, po zabiegu sterylizacji czy kastracji są po prostu wypuszczane -
        chodzą sobie po budynku, po terenie schroniska, po okolicy... Do niedawna witała
        nas co sobotę drobna biało-czarna koteczka... ostatnio jej nie było. Może akurat
        wybrała się na polowanie a moze spotkało ją coś złego - była taka ufna...

jesli mamy taką mozliwość zabieramy kocięta do adopcji, niestety - nie ma wiele
        osób chetnych na koty... Gdybyscie się rozejrzeli wokół, spojrzeli na siebie i
        zadalibyscie sobie jedno proste pytanie - czy juz zabezpieczyłem/łam mojego kota
        / pieska przed rozmnazaniem? Dopóki ludzie bedą pozwalać na nadmierne
        rozmnazanie kotów i psów - dotąd w schroniskach boksy bedą przepełnione....
        • Gość: cde Re: ::Szukasz Czworonożnego Przyjaciela??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.08.07, 22:07
          gdyby tak ludzie dbali o wykastrowanie psów wypuszczanych luzem i
          kotow -to byloby pięknie ...ale oni nie dbają o szczepienia
          podstawowe/większość psów nie jest wcale szczepiona,bo szkoda
          czasu ,fatygi i pieniędzy na to -za to mają na papierosy,piwo czy
          wódkę ../ przecież taki zabieg to wydatek ok.130-140 zl za psa -albo
          kilkadziesiąt zl za zastrzyki dla suczki-i stąd potem wiele suczek
          rodzi latami w sumie kilkadziesiąt szczeniąt-rozdawanych potem i
          upychanych komu sie da ,albo topionych czy wyrzucanych żywcem
          slepych maleństw psów czy kotów....Swiadomość ludzi jest znikoma-bo
          to wiąże się z placeniem za takie zabiegi-i nie ma nadzieji,że
          będzie radykalna poprawa-niestety...Posiadacze psów uważają,że
          suczek powinni pilnowac ich wlaściciele -a ci ostatni nie zawsze to
          robią albo nie przejmują się tym ...Szcegolnie w malych miasteczkach
          czy wsiach-gdzie więcej psów czy kotów biega luzem..
      • nieistotne From : Sonia 19.08.07, 18:18
        Po co pisać ?? jest ich multum !!
        Przyjedź -Zobacz, może Znajdziesz swojego przyjaciela !
        Pozdrawiam !
    • florida_blue Re: ::Szukasz Czworonożnego Przyjaciela??? 06.08.07, 22:44
      to jeszcze na zachętę - zobaczcie jak zwierzaki zmieniają się w domu :)

foranimals.czest.pl/www/maksio/
      foranimals.czest.pl/www/ice-t/
    • florida_blue Re: ::Szukasz Czworonożnego Przyjaciela??? 07.08.07, 16:04
      hop w góre - moze dzisiaj ktoś wypatrzy tu swojego Przyjaciela ?
    • florida_blue Re: ::Szukasz Czworonożnego Przyjaciela??? 08.08.07, 21:30
      albo dzisiaj może ?
    • florida_blue Tofik - jamniczek bardzo potrzebuje Waszej pomocy 08.08.07, 23:59
      foranimals.czest.pl/www/jamniczek/
      • florida_blue Re: Tofik - jamniczek bardzo potrzebuje Waszej po 09.08.07, 17:01
        szkoda nam go strasznie... moze ktoś z Was mógłby go przygarnąć?
        • nieistotne Zmiana tematu :) 11.08.07, 18:31
          Może mała zmiana tematu ?? "Szukam dwunożnego przyjaciela , dla czworonożnej
          istotki ?? "
          A swoją drogą podbijam wątek :) i pozdrawiam gorąco Forumowiczów.
          • florida_blue Re: Zmiana tematu :) 11.08.07, 19:13
            Witam serdecznie na wątku :)
        • florida_blue Re: Tofik - jamniczek O D E B R A N Y 12.08.07, 10:57
          odebrali go właściciele....
    • florida_blue mamy też ŻÓŁWIA... 09.08.07, 20:21
      foranimals.czest.pl/www/zolw-czerwonolicy/
      zdjęcie : foranimals.czest.pl/www/wp-content/uploads/dscn2705.jpg
    • florida_blue kolejna porcja zdjęć :) 12.08.07, 10:55
      foranimals.czest.pl/www/category/wolontariat-w-obiektywie/
      wstawiłam wczorajsze zdjęcia :) proszę zajrzyjcie sobie - malutko tym razem, ale
      bede uzupełniac w miare możliwości :)

W schronisku są kocięta, jest dużo szczeniaczków no i oczywiście dorosłe psy

z dobrych wiadomości - schronisko zacznie sterylizacje suczek :):):)

i napisałam trochę o pomocy schronisku, wstawiłam wymiary bud, napisałam, czego
      jeszcze potrzebujemy : foranimals.czest.pl/www/pomoc-dla-schroniska/

oczywiscie ponawiam zaproszenie na spacer - sobota o godzinie 9 jesteśmy w
      schronisku :) wczoraj wyszły na spacer WSZYSTKIE psy z brązowych boksów (14
      boksów - srednio po 6 psów w jednym) i jeszcze 8 psów dodatkowo...(Thor,
      Beta, Kaja, Dulka, Nowa + szpitalik czyli Karmelek, Pasat i czarna "borderka")
      To chyba dużo, prawda ? Ale jesli do nas dołączycie - moze uda się tak
      zorganizować zeby KAŻDY pies poszedł na spacer raz w tygodniu ???
      • Gość: Majka_ Jamnik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.07, 13:08
        skoro wcześniej pisałaś że jamnik był zaniedbany, bo miał rany to jak mógł
        trafić znów do właścicieli? nie rozumiem tego;/
        • florida_blue Re: Jamnik 12.08.07, 14:09
          właściciel ma prawo odebrac swojego psa....
    • nieistotne Re: ::Szukasz Czworonożnego Przyjaciela??? 13.08.07, 16:08
      Wątek spada :(
      Coraz mniej zainteresowanych :(
      Czyżby ludzi dobrej woli na palcach można policzyć ?
      Mam nadzieję ,że się odezwą :)
      Pozdrawiam :)
      • florida_blue Re: ::Szukasz Czworonożnego Przyjaciela??? 13.08.07, 16:57
        masz rację - najpierw takie zainteresowanie a teraz cisza ...
        • florida_blue Re: ::Szukasz Czworonożnego Przyjaciela??? 14.08.07, 07:29
          moze po wakacjach bedzie wiecej chetnych zeby zaopiekowac sie ajkims zwierzakiem ?
          • nieistotne Re: ::Szukasz Czworonożnego Przyjaciela??? 14.08.07, 18:59
            Szkoda ,że dopiero po wakacjach ludzie mają się obudzić ... Zwierzaki w
            schronisku wakacji nie mają ... one czekają , na dom... szkoda,że tak mało
            ludzi interesuje się ich losem ( nie mówię tu o Wolontariuszach FFA ).
            Pozdrawiam gorąco.
    • florida_blue Re: ::Szukasz Czworonożnego Przyjaciela??? 16.08.07, 08:37
      hop w górę :)
    • nieistotne Zapomnieli 17.08.07, 15:04
      O psiakach i kociętach też zapomnieli częstochowianie... szkoda...
      • rudaa26 Re: Zapomnieli 17.08.07, 17:57
        Nie wszyscy zapomnieli.
        • nieistotne Re: Zapomnieli 19.08.07, 11:05
          Wracać proszę na początek :] !!
          Pozdrowienia dla Forowiczów o dobrych sercach:)!!
          • nieistotne sio mi na początek !! :] 19.08.07, 16:10
            Jak powyżej :)
    • nieistotne Znowu na tyłach? 19.08.07, 22:08

• florida_blue Re: ::Szukasz Czworonożnego Przyjaciela??? 20.08.07, 00:00
      a moze Wasi znajomi własnie szukaja pieska/ kotka czy... zółwia ? ;)
      • Gość: ??? Re: ::Szukasz Czworonożnego Przyjaciela??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.07, 00:06
        Czy w schronisku jest teraz jakiś a'ala cocker spaniel?
      • Gość: Anka adopcje zwierzaków IP: 80.54.168.* 20.08.07, 01:36
        Na narazie szukam mojego wiernego przyjaciela. Mój post "Zaginął pies - prosze o pomoc!!".
        Ze schroniska w tym roku razem z moim kolega wzieliśmy Sarę - suczke jest cudowna i kocha swojego nowego Pańcia i Pańciową, jest bardzo posłuszna i bardzo ja kochają. Pomagałam im troche w kwestii adopcji psa, namówilam ich na schronisko i aby wzieli stamtad psa. Była w boksie z 8 innymi psami.
        Z drugą koleżanką wzieliśmy małego szkraba koteczkę-jest w Łodzi wysterlizowana i tez kochana.

Ja oprocz mojego wiernego przyjaciela, którego poszukuje mam jeszcze 2 koty. To mój drugi pies(pierwszego uspiłam był chory w wieku 16 lat), mam dosc dobre doświadczenie w opiece nad zwierzakami.

Byłam w schronisku w piątek (jutro tez jade rano) i tam na kwarantannie jest piesek, taki mały (lizak) typu ratlerek (nie znam płci). Zastanawiam się czy dla tego malucha pieska ze schroniska wejście między dwa koty dorosłe nie bedzie bardzo duzym szokiem. boję sie wziąsc wiekszego psa bo nie wiem jak zareaguje na koty.
        Oczywiscie jesli znajdzie sie mój wierny psiak to bede miała dwie kotki i dwa pieski. Dużo milości i radości w domu. Teraz tak mi brakuje Maxa- mojego psa, zawsze jak mi było przykro przytulał sie do mnie, całował, zabierał na spacery. Zawsze był chetny jechac ze mna samochodem, był bardzo posłuszny i wogóle kochany.
        Mam jeszcze nadzieje, że sie znajdzie i jutro rano w schronisku ide oglądac jakies małe pieski, musze miec koło siebie kogos kto pomoze czekac na mojego wiernego przyjaciela.
        Pozdrawiam
        Anka
        • rudaa26 Re: adopcje zwierzaków 20.08.07, 12:58
          podbijam wątek
          • Gość: Anka Re: adopcje zwierzaków IP: 80.54.168.* 20.08.07, 18:15
            Dziasiaj rano wziełam małego szceniaka ze schronika pocieszne maleństwo. Jest koloru karmelowego z białymi akcentami. kOCHANE MALEŃSTWO.
            a TEZ ZNAZŁ SIE MOJ STARY PIES BYŁ W BIAŁEJ W LESIE. On przez 10 lat nigdy sie nie oddalał. Mam wrażenie, że ktos sie przysłuzył i go wywiózł. Schudł strasznie i jest bardzo wystraszony.
            Ale na szczescie mam dwie miłosci i radosci w domu. Kocham moje zwierzaki.
            • Gość: magda Re: adopcje zwierzaków IP: *.pl 21.08.07, 18:29
              Aniu - bardzo się cieszę!! cały czas trzymałam kciuki:-)
              • florida_blue Re: adopcje zwierzaków 22.08.07, 21:12
                ja równiez bardzo się cieszę, że znalazłaś swoja zgubę - i gratuluję pomysłu
                adopcji psiaczka schroniskowego
    • Gość: Monika Re: ::Szukasz Czworonożnego Przyjaciela??? IP: *.spidernet.pl 21.08.07, 18:53
      Jeśli ktoś byłby zainteresowany to ja mam do oddania kota preskiego.
      Rudy ma 5 lat i jest wykastrowany. Nie chcę go oddać go bo mi się
      znudził tylko dlatego że mam teraz małe dziecko i córka jest
      uczulona na kocura. Mogę wysłać fotki jeśli ktoś by chciał. mój nr
      gg 2734513
    • florida_blue Re: ::Szukasz K O T A???? czekają na Ciebie... 22.08.07, 23:16
      foranimals.czest.pl/www/rudy-pers-kacper/ rudy "pers"
      foranimals.czest.pl/www/koteczka-casablanca/ Casablanca
      foranimals.czest.pl/www/koteczka-3/ Micia
      foranimals.czest.pl/www/86/ Jelonek
      foranimals.czest.pl/www/rozkoszna-szylkretka/ szylkretka
      • Gość: magda Re: ::Szukasz K O T A???? czekają na Ciebie... IP: *.pl 24.08.07, 18:54
        Rudy pers jest także na forum miłośników kotów
        • florida_blue Re: ::Szukasz K O T A???? czekają na Ciebie... 26.08.07, 13:09
          Rudy pers nieaktualny , ale wciaż mamy dwie biało - bure kicie, dwa rude kocury
          i jedną szylkretke
          • florida_blue Re: ::Szukasz K O T A???? czekają na Ciebie... 27.08.07, 00:16
            bury maluch adoptowany, zostały dwa "whiskasiki" około 4 miesiące - szare
            kociaki w cetki zamiast prążków :) kocurek i koteczka
            jest też czarny kocurek tez 4 miesieczny
            • florida_blue Re: ::Szukasz K O T A???? czekają na Ciebie... 28.08.07, 23:13
              foranimals.czest.pl/www/manius/ szary z centkami
    • florida_blue :: suczka collie 23.08.07, 19:07
      foranimals.czest.pl/www/owczarek-szkocki/
      • Gość: Zahariash Re: :: suczka collie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.07, 12:48
        ładniutki ;)
        • florida_blue Re: :: suczka collie 24.08.07, 20:34
          dziękuję :) ładniutka, bo to sunia jest :):):)
          i.... MA JUZ DOM!!!!!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka