Dodaj do ulubionych

Andrzej Grzesik odchodzi z Samoobrony

27.10.07, 00:26
pan Grzesik "Po czwartkowym pożegnalnym zebraniu posłów Samoobrony w Sejmie
uznał, że misja Samoobrony wyczerpała się. Jak to rozumieć, Grzesik nie tłumaczy."

To bardzo proste, nie "misja" się wyczerpała, tylko kasa. Stara firma już nie
daje profitów. A jak już nie jest się "bardzo ważnym posłem" i nie ma na to
szans przez najbliższe 4 lata, to trzeba się zacząć rozglądać "z kim by tu
teraz". Prawda Panie Były Pośle? A tak fajnie już było.
Obserwuj wątek
    • Gość: vee Korytko sie skonczylo co??? heheheeh IP: *.40.227.87.static.m-dp.siw.siwnet.net 27.10.07, 00:50
      Samoobrona upadla to teraz kazdy odchodzi.
    • Gość: Ino brona Okręt tonie, a właściwie jest na dnie IP: 213.76.167.* 27.10.07, 01:07
      Okręt tonie a właściwie jest na dnie, to....
      • Gość: ? Re: Okręt tonie, a właściwie jest na dnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.07, 08:13
        Nie tylko do tego członka samoobrony czy odchodzenie teraz jest unikaniem spłat
        kredytów które zaciągnęła samoobrona ,a mówił sam szef.
        • Gość: lewak cała banda leserów sie przy nim tu wypasła- Halina IP: *.184.inds.pl 27.10.07, 08:31
          Halinka, jej mężuś, kołek i inne męty samoobrony. Nakrzywdzili ludzi narobili
          gnoju(a to w ich stylu) i koryto sie skończyło to teraz bedą szukać nowego
          mentora. Mam nadzieje ze administracja rządowa już nigdy nie ujrzy tego chłamu z
          lubecka. Halina to bardzo śmierdzący epizod w historii ARIMR. Zostawiła po sobie
          bandę nieudaczników, ale co - nikt ich nie powyrzucał tylko dostali robotę i
          robią. A ona ta ...... kosiła kogo popadnie bez zastanowienia. Ale cóż barmanka
          ze wsi zawsze zostanie barmanką ze wsi. Zostaje tylko jeszcze jedno zasadnicze
          pytanie - JAK ONA W SAMOOBRONIE DOSTAłA TAKą INTRATNA POSADKę.......;-)))))?????
          • Gość: znajoma Re: cała banda leserów sie przy nim tu wypasła- H IP: 149.254.192.* 27.10.07, 13:15
            zgadzam sie w calej rozciaglosci!!!jak mozna przejsc z baru na wsi na stanowisko kierownicze w Starostwie Powiatowym,a potem do ARIMR??????????Posel Grzesik ustawil wszyskich w kolo,teraz korytko odcieto i ucieka skad wrocil-na pole!!!
    • Gość: gosc Andrzej Grzesik odchodzi z Samoobrony IP: 212.87.232.* 27.10.07, 11:52
      tylko sie cieszyc ze nie ma ich w sejmie. niech sie wezma o uczciwej roboty. najlepiej w polu, pasc krowy, bo do niczego innego sie nie nadaja.
    • kaczory11 A co robi Jola z Dywid ??? 27.10.07, 12:06
      A co robi nasza forumowa "mundrosc", Jola z Dywid ? Cos ostatnio
      ucichla. Czyzby i ona powiedziala Opalonemu Mulatowi "zegnaj
      Andrzejku" ?? Jak to "wdziecznosc" wyznawcow i pretorian Leppera na
      wstrym koniu jezdzi.

Kaczynscy i Zero do Wronek.

Kaczory11
    • kacza_dupa11 A kto to jest??? 27.10.07, 13:51
    • citimen Re: Andrzej Grzesik odchodzi z Samoobrony 27.10.07, 14:38

nareszcie chamstwo trafi tam skąd wyszło .. do chlewu i obory .. nigdy nie byłem
      jakis przeciwko samoobronie ale to co te kmioty powyprawiały to woła o pomstę do
      nieba .. stacje benzynowe maja byc zamknięte 1 listopada .. dzięki komu ? dzięki
      samoobronie która zgłosiła taki wniosek ... brawo ... jeszcze barmanka hania
      zrobiła za przeproszeniem burdelu siebie hehe .. gnój przerzucac a nie pchac sie
      tam gdzie was nikt nie chce ...rolnicy sa potrzebni ale u siebie na roli nie w
      polityce ...

----------------------------------------
      i dalej nic w teatrze lalek ...
      • Gość: 45 latek Re: Andrzej Grzesik odchodzi z Samoobrony IP: 195.116.81.* 27.10.07, 16:06
        to dzieki kaczorom sama-brona zniknela , czy ktos inny potrafil tego
        dokonac?
      • Gość: angrusz Re: Andrzej Grzesik odchodzi z Samoobrony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.07, 20:17

Do citimena :

Chamstwo jest , ba może być wszędzie a i człowiek uczciwy i mądry -
        choć nie zawsze wykształcony może być i w oborze i chlewie .
        Jezus powierzył misję ewangelizacji niepiśmiennym rybakom a nie
        uczonym w piśmie .
        Miej to na uwadze oceniając ludzi .
        W chlewie i oborze też trzeba wykonać pożyteczną pracę .
        • Gość: lancet Re: Andrzej Grzesik odchodzi z Samoobrony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.07, 22:25
          skarbeczku, budyń smakował????
    • Gość: lancet Andrzej Grzesik odchodzi z Samoobrony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.07, 20:09
      hihihhi... czytam sobie te posty panie były pośle Grzesik, czytam...
      i mysle sobie, ale Cię ty mój lepperoczopusiu twój własny powiat
      kocha... hihihihi.. ciekawe co facio czujesz gdy wróciłeś tam gdzie
      twe miejsce...
      ps. byly poseł Grzesik to jeden ze sztandarów byłej IV RP, bez
      mózgu, bez pomysłu, ale z pelną gębą haseł spitych z ust liderów,
      dziękuje lublinieczczanom że to czopkowato-wazelinowate indywiduum
      wysłali (nomen-omen) na zieloną trawkę...
      • Gość: gosc Re: Andrzej Grzesik odchodzi z Samoobrony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.07, 21:03
        No to sie porobilo, obiboki teraz sie martwia !
    • Gość: dlacxzego mnie to Andrzej Grzesik odchodzi z Samoobrony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.07, 15:02
      dlaczego mnie to nie dziwi,takich jak pan b.pan poseł można liczyć w
      nieskończonośc.Zmiana partii( w nadzieji, ze ta akurat wygra) to.
      pani Zyta Gilowska,pan Miiler.pan Religa i inni inni...
      • Gość: kasjopeja Re: Andrzej Grzesik odchodzi z Samoobrony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.07, 15:30
        Teraz zapisze się do innej partii bo oni tylko koryta zmieniają aby kasa była.
        • Gość: Tomasz Jaskóła Re: Andrzej Grzesik odchodzi z Samoobrony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.07, 22:00
          Chciałbym pogratulować wszystkim wyborcom z okręgu "częstochowskiego", że
          wreszcie, po kilku latach manii wyborczej "strącili" w niebyt żniwiarzy,
          kosiarzy [prawie umysłu], nalewaczy piwa w barach, ponieważ trochę to wstyd, aby
          poseł z nepotycznymi zapędami był wybierany po raz trzeci do parlamentu. I tu
          się wam wyborcy NALEŻY duże piwo w barze w ... Lubecku ... aha jesteśmy przed
          Dniem Wszystkich Świętych, kiedy będziecie na cmentarzu w Kłobucku to
          znajdziecie tam największe stoisko ze zniczami a w nim również eks - kandydata
          Samoobrony na posła ... takie tam ... zoon politikon .... :) Reasumując
          pozdrawiam Trybusy, Gwoździe, Sikorki i inne tam ... zajadając batoniki grześki
          ... :) Mam nadzieję, że Sejm nigdy ludzi takich jak Łyżwińscy, Beger, Hojarska,
          Lepper, Filipek nie będzie gościł w swoich ławach.
          • Gość: gość Re: Andrzej Grzesik odchodzi z Samoobrony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.07, 22:26
            Panie Tomaszu!. Tak było i mam nadzieje nie bedzie!!!
    • Gość: lada A co z prezydentem Betnarskim ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.07, 14:13
      Zostaje czy opuszcza tonący okręt ?
    • Gość: marek Re: Andrzej Grzesik odchodzi z Samoobrony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.07, 16:06
      Informację pana Grzesika, że odchodzi od polityki raptem być może tylko na pół
      roku traktuję jako obywatel w kategorii gróżb karalnych. Chodzi mi oczywiście o
      zagrożenie powrotem do polityki tego człowieka.
      • Gość: Andrzej Grzesik Re: Andrzej Grzesik odchodzi z Samoobrony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.07, 18:24
        Szanowni Państwo!
        To dziwne, jak jesteście małostkowi i pachnący hipokryzją! Jeszcze
        niedawno biliście mi brawa, kiedy zasiadałem w komisji śledczej d/s
        Rywina i kiedy doprowadziłem go do skazania. Wiele spraw dotyczących
        naszego regionu załatwiałem po Waszej myśli mając za przeciwników
        panów z PIS i SLD. Miło wam było gościć Andrzeja Leppera w czasie,
        kiedy był Premierem a teraz wieszacie na nim psy. Zawodna jest
        ludzka pamięć a brak poszanowania iście groteskowy. Kadry, które Wam
        załatwiłem do samorządów były w mojej ocenie bardzo dobre i dobrze
        przysłużyły się społeczeństwu! To, że ktoś był barmanką, nie znaczy,
        że nie zna się na pracy biurowej! Wprost przeciwnie. Niewdzięcznie
        piszecie, że byłem przy korycie. To nie ja ustanawiam diety
        poselskie i nie mam na to wpływu. Mam gospodarstwo rolne, które
        przynosi mi tyle dopłat z Unii, że nie muszę oglądać się na Sejm.
        Urlop, który sobie zaplanowałem, poświęcę na budowaniu nowych
        struktur partyjnych abyście znowu uwierzyli we mnie, czego Wam życzę
        i proszę o zmianę tonu wypowiedzi, bo na nie nie zasłużyłem!
        • Gość: julu Re: Andrzej Grzesik odchodzi z Samoobrony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.07, 18:27
          Fajny burak!
        • Gość: mateusz Re: Andrzej Grzesik odchodzi z Samoobrony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.07, 20:21
          Panie Andrzeju !
          Mam pytanie do pana i proszę o szczerą odpowiedź.W związku z tym ,ze był pan
          posłem na Sejm uiszczał pan składki w ZUS-ie.Obecnie rozumiem,że zajmie się pan
          pracą na roli.Posiada pan duże gospodarstwo rolne ,gdzie więc będzie pan płacił
          składki na świadczenia społeczne,w ZUS-ie czy w KRU-sie ?
          Odnosząc się do pana postu natomiast,uważam że komisja d/s Rywina wykonała
          niezłą robotę ,do skazania jednak doprowadził niezawisły sąd.
          Natomiast pana Leppera ,a także pana i pańską partię osądziło społeczeństwo
          polskie.Uważam ,że wykazało się dużą mądrością i rozumną oceną pańskiego
          ugrupowania ,pokazując wyraźnie gdzie jest Wasze miejsce.
        • Gość: marek Re: Andrzej Grzesik odchodzi z Samoobrony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.07, 20:37
          Pop pierwsze- proponuję poświęcić urlop również na doskonalenie polszczyzny, bo
          roi się w Pana poście od błędów stylistycznych.
          Po drugie- kadry, które "załatwił" Pan do samorządów tylko w Pana ocenie były
          bardzo dobre.
          Po trzecie- co to za szalona teza, że praca za barem wybitnie predystynuje do
          pracy biurowej? No chyba, że mamy na myśli sprzątanie biur lub zadawanie tamże
          napojów i posiłków.
          Po czwarte- trafił Pan do Sejmu Najjaśniejszej na skutek choroby wieku
          dziecięcego naszej demokracji i ten epizod w Pana życiu po prostu został
          wyleczony. Jak Pan zapewne wie, tego typu choroby przechodzi się tylko raz.
          Po piąte- lepiej być dobrym rolnikiem niż nijakim posłem, bo Pan naprawdę nie ma
          iskry bożej do polityki, choć w Pana elementarną uczciwość nie mam podstaw wątpić.
          Po wtóre- z powyższego wynika, że powinien Pan sobie odpuścić tworzenie
          jakichkolwiek struktur, a już na pewno partyjnych.
        • Gość: Tomasz Jaskóła Re: Andrzej Grzesik odchodzi z Samoobrony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.07, 20:54
          Nie wiem, czy to Pan, ale szybko odpowiem ....

Pan skazał, Pan doprowadził, Pan nakreśli ... strasznie dużo tu
          grzesikocentryzmu. W przypadku głosowań zaliczył Pan, aż 23 % absencji przy
          głosowaniu – czy zwrócił Pan honorowo 23 % diety podatnikom, których tak Pan lubi?
          Jeśli zaś chodzi o „kadry” to albo Pan chce spróbować sił w szrankach
          satyrycznych, albo Pan [tym gorzej dla Nas – podatników] wierzy w to co Pan
          pisze. Jakie to dobre kadry Pan załatwił – Panią Halinę Trybus i jej męża Pana
          Rafała Gwoździa? Od kiedy najważniejszą [aczkolwiek w Częstochowie ważną]
          „kompetencją jest NEPOTYZM? Czy to przypadek, że w tym wypadku dobra kadra
          znaczy „dobre geny”? Samo postawienie przez Pana sprawy w ten sposób – „Kadry,
          które Wam załatwiłem do samorządów były w mojej ocenie bardzo dobre i dobrze
          przysłużyły się społeczeństwu” całkowicie się Pan ośmiesza i pokazuje Pan brak
          kwalifikacji do pełnienia funkcji Posła na Sejm RP, gdyż Pani Trybus była
          dyrektorem ARiMR – a jak wiadomo, agencja jest [jej terenowy oddział] związana z
          administracją terenową, ale państwową. A zatem nie SAMORZĄDOWĄ!!! Gdzież tu
          kadra dla samorządów? Poza tym jak można napisać, że się „załatwiło” – ideą
          samorządów polega na tym, że się wybiera a nie załatwia [jedyny przykład
          zastosowania mandatu imperatywnego w polskim systemie prawno – publicznym].
          Pracę biurową Pani Halina wykonywać może by umiała, ale była dyrektorem Oddziału
          rządowej Agencji – a to nie jest spinanie karteczek lub pisanie na komputerze.
          Jeśli zaś chodzi o Andrzej Leppera – nigdy nie przyjmowałem go z otwartymi
          rękami – ludzie o tak skandalicznym braku szacunku winni siedzieć, a nie być
          Premierami [czy wicepremierami]. I wcale nie myślę tu o seks aferze, ale
          przykładowo o pobiciu jednego syndyka, któremu ludzie Leppera ściągnęli majtki i
          biliście 70 letniego starca batami – TAK WŁASNIE TACY JAK PAN I PANA SZEF,
          którzy uznali, że wszyscy Was będą się bali – włącznie z sądami. Oczywiście
          ułomny polski immunitet również ma tu swój udział.
          Mam nadzieję, że jako typowy „polski polityk powiatowy”, zniknie Pan z mojej i
          regionalnej świadomości, a to dlatego, że pobierając m.in. wysokie dopłaty do
          ziemi, którą Pan posiada LUB DZIERŻAWI – [proszę napisać z jakiej AGENCJI –
          chyba, że odwołamy się do Pańskich oświadczeń na stronie www.sejm.gov.pl], nie
          jest Pan w stanie płacić ZUS – u, lecz oszukańczy KRUS, który wraz z watahą
          podobnych socjalistów rzniecie MOJE państwo i śmiejecie się Nam w twarz. Wy po
          prostu chcecie ciągle dzielić nie swoje – od Balcerowicza, który jednak
          wprowadził zasadę, że kredyty TRZEBA SPŁACAĆ, aż po każdego, który wprowadzi do
          dyskusji oszustwo KRUS – u.
          Reasumując życzę wielkich dopłat Z UNII EUROPEJSKIEJ, przed którą TAK
          STRASZYLIŚCIE LUDZI – pobieranie tych dopłat idzie Wam nieźle – od tej wstrętnej
          Unii. Chciałbym jeszcze tylko zauważyć, że Komisja ds. Rywina była wielosobowa,
          nie Pański raport przyjęto, Rywin został skazany za płatną protekcję –
          najbardziej do tego przysłużyli się Rokita i Ziobro a nie Pan.
          I wreszcie jakie są Pana związki z Agencją Nieruchomości Rolnych w Opolu? Czy
          dzierżawioną ziemię już Pan wykupił? Ma Pan przecież 118 ha ziemi – ile jest
          Pana własności, za ile pozwolono Panu wykupić ziemię od ANR? Dlaczego i od kogo
          otrzymał Pan kredyt an ten wykup?
          • Gość: frogman Re: Andrzej Grzesik odchodzi z Samoobrony IP: *.icm.edu.pl 29.10.07, 21:15
            cieszysz się??
          • Gość: lewak Re: Andrzej Grzesik odchodzi z Samoobrony IP: *.184.inds.pl 30.10.07, 00:27
            Ja pierdacze!!!! Sam poseł przemówił, czy może Halyna sie podłożyła albo mr
            gwóźdź. SZkoda kompów na lompów. Ludzie może popiszmy o czymś przyjemniejszym.
            Może zróbmy zakłady albo sondaż kto następny na stołek dyr.
            Stawiam 100 zł na Stasia
    • Gość: ster Re: Andrzej Grzesik odchodzi z Samoobrony IP: 80.54.175.* 29.10.07, 21:35
      a po co z nim gadac? lepiej o nim zapomniec i modlic sie zeby sie nigdy nie powtorzyo takie cos!
    • Gość: figa Re: Andrzej Grzesik odchodzi z Samoobrony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.07, 22:13
      Pokażcie mi posła, która cały czas jest w tej samej partii. Każdy
      poseł powinien mieć w klapie motyle. Z kwiatka na kwiatek czyli z
      partii do partii.
      Znacie jakiegoś posła, który bawił w jednej partii? Ja nie znam
      • Gość: Andrzej Grzesik Re: Andrzej Grzesik odchodzi z Samoobrony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.07, 11:28
        Szanowni Państwo!
        Zarzucać mi takie nieprawdopodobne rzeczy nie jest godne
        przeciętnego obywatela. Zaglądanie mi do kieszeni jest
        obrzydliwe /ja nikomu nie zaglądam/ i nic Wam do tego, czy płacę ZUS
        czy KRUS a gospodarstwo swoje mam za własną krwawicę i tatusia
        mojego. Nie macie pojęcia o funkcjonowaniu Sejmu a zabieracie głos
        jakbyście byli z Sejmem związani. W komisji Rywina wielokrotnie
        zabierałem głos co pokazywała telewizja i, zapewniam Was, możecie
        być dumni ze swego posła. Proponuję z większym szacunkiem do Pana
        Przewodniczącego bo to człowiek wielkich zasług dla Polski i naszego
        rolnictwa. Byłem w Awganistanie, gdzie z ramienia Sejmu
        kontrolowałem naszych żołnierzy, którzy byli bardzo zadowoleni z
        mojego przyjazdu. W Sejmie nie załatwiałem sobie prywaty a działałem
        dla nas wszystkich a takich złych ocen się nie spodziewałem!
        • Gość: mateusz Re: Andrzej Grzesik odchodzi z Samoobrony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.07, 17:53
          Gość portalu: Andrzej Grzesik napisał(a):

> Szanowni Państwo!
          > Zarzucać mi takie nieprawdopodobne rzeczy nie jest godne
          > przeciętnego obywatela. Zaglądanie mi do kieszeni jest
          > obrzydliwe /ja nikomu nie zaglądam/ i nic Wam do tego, czy płacę ZUS
          > czy KRUS a gospodarstwo swoje mam za własną krwawicę i tatusia
          > mojego. Nie macie pojęcia o funkcjonowaniu Sejmu a zabieracie głos
          > jakbyście byli z Sejmem związani. W komisji Rywina wielokrotnie
          > zabierałem głos co pokazywała telewizja i, zapewniam Was, możecie
          > być dumni ze swego posła. Proponuję z większym szacunkiem do Pana
          > Przewodniczącego bo to człowiek wielkich zasług dla Polski i naszego
          > rolnictwa. Byłem w Awganistanie, gdzie z ramienia Sejmu
          > kontrolowałem naszych żołnierzy, którzy byli bardzo zadowoleni z
          > mojego przyjazdu. W Sejmie nie załatwiałem sobie prywaty a działałem
          > dla nas wszystkich a takich złych ocen się nie spodziewałem!

O jakich nieprawdopodobnych rzeczach pan pisze ?
          Natomiast to czy płaci pan KRUS czy ZUS jest dla nas wyborców bardzo ważne.KRUS
          jest instytucją finansowaną z budżetu państwa czyli z naszych podatków.My jako
          wyborcy mamy prawo rozliczać Was z wydawania publicznych pieniędzy , które
          łożymy do wspólnej kasy.
          Składki rolników pokrywają zaledwie 7,6 procent wydatków na ich renty i
          emerytury. Dziś każdy utrzymujący się z ziemi, płaci tyle samo - 251 złotych
          kwartalnie. Każdy pracujący poza rolnictwem dorzuca do KRUS ponad tysiąc złotych
          rocznie. Po wejściu do Unii Europejskiej rolnictwo stało się dochodowe i
          przynajmniej część farmerów stać na wyższe składki . Do takich farmerów należy
          także pan i my podatnicy nie chcemy Was utrzymywać,bo te tysiąc złotych to jest
          krwawica nasza, podatników.
          Natomiast o funkcjonowaniu Sejmu w wydaniu koalicji PiS,LPR,Samoobrona
          rzeczywiście nie mieliśmy pojęcia.Kiedy to pojęcie wyrobiliśmy sobie,
          podziękowaliśmy za Wasze posłowanie.
          Pan przewodniczący natomiast jeżeli ma jakiekolwiek zasługi dla Polski to ja o
          nich nic nie wiem.Wiem natomiast,że przyczynił się w znacznym stopniu do
          anarchizacji życia publicznego w Polsce.
          Na koniec chcę zapytać o pański wyjazd do AFGANISTANU:czym pan tak się
          przysłużył naszym żołnierzom ,że byli tak bardzo zadowoleni ?Czy zawarł pan
          pokój wieczysty z Talibami ?

• Gość: Tomasz Jaskóła Re: Andrzej Grzesik odchodzi z Samoobrony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.07, 18:20
          Zaglądanie do kieszeni posła [za chwilę eks - posła] jest nie tylko jak
          najbardziej na miejscu, ale jest wręcz koniecznością, co jak Pan [o ile to Pan]
          napisał właśnie udowodnił. Traktowanie państwa i jego budżetu, jego nadmiernie
          rozdętej administracji nie może bowiem zapewniać synekur kilku cwaniakom, którzy
          z posad państwowych uczynili sobie rodzinne synekury. Nie odpowiedział Pan na
          żadne pytania, które postawiłem w swoim poście. Szczególnie mnie to nie
          przeraża, ani martwi – to będzie Pana zmartwienie już za kilka dni –
          przypominam, że kończy się Panu immunitet. Jest niezwykle istotne, aby
          kontrolować „wybryki” wybrańców ludu – jak się okazało w przypadku Samoobrony
          bardzo słusznie. Proszę Nam wyjaśnić, czy płacił Pan ZUS, czy też KRUS
          bezwstydnie wyciągając z kieszenie podatników 95 % składki ubezpieczenia
          emerytalnej i rentowej? A jeśli tak, to czy nie powinien się Pan klasyfikować
          jako nie zamożny człowiek. Tymczasem tacy ludzie jak Pan w majestacie prawa,
          które samodzielnie sobie DLA SIEBIE ustalcie [przykład jednej z sieci handlowych
          jest tu doskonałym przykładem], po porostu rozrzucacie pieniądze podatników.
          Chciałbym się dowiedzieć, czy tylko rozrzucacie, mianujecie kuzynów, kuzynki,
          itd. na stanowiska w administracji publicznej, czy też potraficie jednak
          uszczknąć co nieco? Nie wiem i pytam! Zatem czy mógłby Pan wytłumaczyć się skąd
          w ostatnim roku posiadał Pan kredyt na zakup dzierżawionej ziemi – owych 118
          hektarów? To proste pytanie. Należy prosto na nie odpowiedzieć. Tak po prostu.
          Nie wiem jakim jest Pan człowiekiem – pewnie nawet w Samoobronie było kilku
          porządnych ludzi. Zdaje mi się jednak, że po „mianowaniu” prawie dziennikarza i
          jego żony na stanowiska administracyjne bez jakichkolwiek doświadczeń, czy
          wreszcie Pana pierwsza interpelacja w sprawie pewnego człowieka, KTÓRY był
          oskarżony z artykułu 179A KK [prowadzenie pojazdów pod wpływem alkoholu] nie
          pozostawia złudzeń, że Pan do nich nie należy! Dla mnie jest to zresztą od
          początku jasne – jedyne czego żałuję to silnie zakorzeniona w środowisku
          częstochowskim i najbliższego otoczenia, słabość rozpoznawania takich
          delikwentów jak Pan, Pani Trybus, pan Gwóźdź, czy przykładowo kandydaci na
          posłów z ramienia LPR – u. Troszkę jednak ma pan prawo do nadziei – kolejny raz
          [aczkolwiek nie dostał się do Sejmu], próbował kandydować człowiek zupełnie
          spalony i skompromitowany [dla mnie] – Władysław Serafin – może by tak Pan z nim
          zaczął JAKĄŚ MORALNĄ ODBUDOWĘ ... naszego regionu? Przecież macie podobne metody
          działania, lubicie siedzieć [na stołkach], zawsze jesteście gotowi pomagać wsi
          polskiej ... [to był oczywiście żart] i w ogóle jesteście Panowie połączeni
          KRUSEM, a może nawet URSUSEM ...

Panie Kochany Grzesik – przestań Pan już wpisywać się na tym forum – Gwóźdź –
          Pana ulubiony dziennikarz, któremu udzielał Pan wywiadów [zgodnych ze sztuką
          dziennikarską oczywiście i pełnych obiektywizmu :P], ma swoją stronę dotyczącą
          Lublińca. Tam się Panie pośle może Pan wyżywać intelektualnie, ponieważ
          moderatorem JEST TEN SAM Gwóźdź i nawet zawsze będzie Pan miał rację i ośmieszyć
          się Pan nie będziesz mógł i w ogóle będzie KONONOWICZOWO ...
          • Gość: wert Re: Andrzej Grzesik odchodzi z Samoobrony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.07, 01:29
            fajne
            • Gość: Andrzej Grzesik Re: Andrzej Grzesik odchodzi z Samoobrony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.07, 16:09

Chamstwo! Chamstwo! Chamstwo!!!
              • Gość: Tomasz Jaskóła Re: Andrzej Grzesik odchodzi z Samoobrony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.07, 16:26
                Wszyscy wiem jakiej jest proweniencji politycznej nie musi Pan przypominać ... i
                to trzykrotnie, chyba że się Pan przedstawiał ...?
              • Gość: wiadomo kto ... :) Re: Andrzej Grzesik odchodzi z Samoobrony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.07, 08:50
                Cytat za Panem Grzesikiem - "... I niech Prokuratura się buja" - no nie ma to
                jak elyttttaaa ... Nieprawdaż?!

dostępny tu link do video ...
                wiadomosci.onet.pl/2675195,relacjetv.html
                • Gość: Tomasz Jaskóła Re: Andrzej Grzesik odchodzi z Samoobrony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.08, 16:57
                  Co porabia mój ulubiony eksposeł z VII Ligi Powiatowych Polityków???
                  • Gość: jz Re: Andrzej Grzesik odchodzi z Samoobrony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.08, 17:45
                    To dobrze że odchodzi, niech przyjdzie do AZSu bo braki kadrowe są...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka