Dodaj do ulubionych

Prezent urodzinowy dla dwulatka

02.08.05, 15:57
Kochane, poradźcie, proszę, co mogę kupić na 2 urodziny swojemu synkowi?
Chcę, żeby zabawka była rozwojowa, żeby się nią nie znudził po 5 minutach.
W sklepach niby wybór duży, ale jak przychodzi co do czego, to okazuje się,
że nic ciekawego nie ma. Może macie jakieś pozytywne doświadczenia w tym
temacie?

Gosia, mama Huberta
Obserwuj wątek
    • basiadahl Re: Prezent urodzinowy dla dwulatka 02.08.05, 16:42

Moj synek niedawno skonczyl 2 lata i uwielbia roznego rodzaju puzzle. Dostal
      od mojej mamy takie normalne puzzle 20 elementowe. Myslalam, ze mu sie znudzi,
      bo wcale latwe nie sa i zmuszaja do myslenia. Ale przynosi je i ukladamy pare
      razy dziennie.
      pozdrawiam
      basia
      • mama007 Re: Prezent urodzinowy dla dwulatka 02.08.05, 18:20
        my teraz ćwiczymy ciastolinę smile polecam
        Aga
        • monmor Re: Prezent urodzinowy dla dwulatka 03.08.05, 11:56
          Może to nie bardzo rozwojowe - ale za to ile zabawy: u nas hitem jest drewniana
          kolejka - mnóstwo torów, kilka pociągów, domki, ludziki - i najważniejsze -
          zabawki są bezpieczne i na poziomie dwulatka - sam potrafi wszystko poskładać -
          siedzi przy tym jak na siebie bardzo długo (polecam m.in. www.leomark.pl)
    • agnieszka_gk Re: Prezent urodzinowy dla dwulatka 03.08.05, 11:59
      U nas hitem była ciastolina z przyrządami i zestaw lekarza.
    • mieszkowamama Re: Prezent urodzinowy dla dwulatka 03.08.05, 12:07
      Polecam konika na biegunach, rowerek, jakiś "sprzęt", który naśladuje dźwięki
      zwierząt (mamy taki fajny autobus, niestety kupiony w Stanach, nie znalazłam w
      Polsce).
    • dzoana_b Re: Prezent urodzinowy dla dwulatka 04.08.05, 10:32
      Właśnie jesteśmy przed urodzinami naszego szkraba i oto co
      nagromadziłam:piankowe puzle z pojazdami, drewniana ciuchcia z klockami,
      książeczka akademia dla 2-latka (to wszystko z serwisu ww.e-lusia.pl), zabawka
      na przyssawki do wanny (Rossmann), mata Aquadoodle (www.bobomarket.pl). Trochę
      się tego nazbierało, ale wolę kupić mu kilka zabawek tańszych niż 1 za 100zł,
      która szybko pójdzie w kąt. Mam zamiar jeszcze dokupić jakiś mały samolocik, bo
      to jest teraz nr 1 Szymona. I wymyśliłam tort w kształcie samolotu, jak
      dodatkowo będzie udekorowany cukierkami, mały będzie pewnie zachwyconywink
      Pozdrawiamsmile))
      • flurcia Re: Prezent urodzinowy dla dwulatka 04.08.05, 12:48

Gdzie kupiłaś drewnianą kolejkę?
        • dzoana_b Re: Prezent urodzinowy dla dwulatka 10.08.05, 12:01
          Namiary na kolejkę www.e-lusia.pl/go/_search/full_search.php?
          search_query_words=poci%B1g
          Prezenty zostały rozdane i widzę że kolejka na razie nie jest hiciorem,
          zdecydowanie dłużej i chętniej bawił się drewnianą kolejką z Ikei (są też w
          Tesco), ale to chyba dlatego, że wtedy dostał 1 prezent, a teraz kilka i
          wszystkim bawi się po trochę. Najbardziej spodobały mu się piankowe puzzle i
          mata do malowania. No i oczywiście wielkie balonysmile
    • gemmavera Re: Prezent urodzinowy dla dwulatka 04.08.05, 12:22
      U nas ciągle i niezmiennie hitem jest farma Fisher Price - i dla dwulatka, i
      dla jego starszej o 2,5 roku siostry. Stąd wydaje mi się, że ta zabawka należy
      do tych "na długo". Fakt, droga, ale zawsze można poprosić babcie o dołożenie
      się. wink
      • flurcia Re: Prezent urodzinowy dla dwulatka 04.08.05, 12:40

Napisz coś więcej o tej farmie, z czego się składa, itp. Ola kończy 2 lata we wrześniu i powiem szczerze w zeszłym roku na Gwiazdkę zastanawiałam się nad tą farmą, ale przeraża mnie trochę cena. Boję się, że wydam ok. 200 złi zabawka pójdzie kąt. Czy to naprawdę taka rewelacyjna rzecz i dzieci tak chętnie się nią bawią? Czy Ola jak będzie miała 2 lata nie będzie za duża na taką zabawkę? Do jakiego wieku taka zabawka może stwarzać maluchowi możliwośc zabawy?
        • zuzia_i_werka Re: Prezent urodzinowy dla dwulatka 04.08.05, 14:03
          Hej! Jesli chodzi o kolejki drewniane to gorąco polecam Leomark-mają dużo
          elementów,ostatnio był podstawowy zestaw w promocji.W porównaniu z cenami ze
          sklepów u nich jest taniosmile Najlepiej zamówić bezpłatny katalog.Oprócz kolejek
          jest w nim mnóstwo innych zabawek,czasem w całkiem atrakcyjnych cenach. Moja
          córka bardzo lubi kolejkę a farmą nie chciała się bawić wcale. Niestety na to
          nie ma zasady-albo się spodoba albo będziesz w plecysmile A jesli chodzi o moją
          propozycję dla autorki watku to stawiam na drewniane misie do ubierania-mam na
          myśli takie,w których są rózne butki,sukienki,buziesmileU nas to hit.Pozdr!
        • pia_ Re: Prezent urodzinowy dla dwulatka 10.08.05, 12:18
          Teraz z tej samej serii co farma jest Różowy domek - jak dla mnie bombadla 2-
          latki
          www.allegro.pl/show_item.php?item=59734990
    • driadea Re: Prezent urodzinowy dla dwulatka 10.08.05, 16:17
      Gdybyś użyła, zgodnie z zasadami jakie panują (a raczej powinny) na tym forum,
      wyszukiwarki, znalazlabyś odpowiedź na swoje pytanie. Na przyklad to (jest tego
      dużo więcej, ale niebardzo mam czas na wyręczanie forumowiczek w szukaniu
      interesującego je tematu, wybaczcie):
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=566&w=25788361&a=25804542
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=566&w=23734930&a=23738419
      Pozdrawiam, driadea

• weronikarb Re: Prezent urodzinowy dla dwulatka 11.08.05, 08:03
      u mnie jakis czas hitem byl znikopis - kupilam bo myslalam ze sciany uratuja -
      o ja głupia smile
      Acha moj ma dopiero 21 m-cy, ale neima jakiejs ulubionej bardzo oprocz pisiu
      pisiu smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka