magdalenka117 10.12.07, 21:55 ptasia grypa-czy w związku z tym kupujecie drób i jajka bo w końcu nie wiadomo kiedy podadzą gdzie i na jakiej farmie panuje wirus Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dorcia1234 Re: kupujecie drób i jajka ? 10.12.07, 21:55 tak, ani jednego ani drugiego na surowo nie jem Odpowiedz Link Zgłoś
nasyceni Re: kupujecie drób i jajka ? 10.12.07, 21:56 jakos wogole mnie nie ruszyla ta wiadomosc o ptasiej grypie,nie jem surowych jajek ani na miekko,mieso gotuje lub smaze wiec w czym problem Odpowiedz Link Zgłoś
mathiola Re: kupujecie drób i jajka ? 10.12.07, 21:57 kupiłam jeszcze przed informacją o zarazie, przeca nie wyrzucę Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: kupujecie drób i jajka ? 10.12.07, 22:00 w zeszłym roku mega panika, masowe szczepienia itp w tym roku , ptasia grypa u nas.. a tu całkiem spokojnie he he kupuję jem ino nie na surowo na razie pożegnam sie z Tiramisu' Odpowiedz Link Zgłoś
loganmylove Re: kupujecie drób i jajka ? 10.12.07, 22:10 marghe_72 żegna się z tiramisu a ja z tatarem) I już-może nieco dokładniej obchodzę się z deską po obróbce mięsa. Zwykle myję a dodatkowo przelewam wrzątkiem co jakis czas a teraz po każdym uzyciu. Odpowiedz Link Zgłoś
miminko Re: kupujecie drób i jajka ? 10.12.07, 22:17 drobiu nie kupuje ale nie ze wzgledu na ptasia grype ale na hormony w nim zawarte, szczegolnie w kurczakach. jajka nie zjadlabym na surowo za nic w swiecie. nie ze wzgledu na ptasia grype tylko na salmonelle ) ech, tesknie za dziecinstwem, kraina pysznego pieczonego kurczaka i koglamogla. Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: kupujecie drób i jajka ? 10.12.07, 22:23 miminko napisała: > ech, tesknie za dziecinstwem, kraina pysznego pieczonego kurczaka i koglamogla. to kiedyś nie było salmonelli? Odpowiedz Link Zgłoś
mathiola Re: kupujecie drób i jajka ? 10.12.07, 22:25 ani hormonów? Były przeca... nie na darmo mojemu pokoleniu takie wielkie stopy wyrosły Odpowiedz Link Zgłoś
miminko Re: kupujecie drób i jajka ? 10.12.07, 22:38 podpowiedz: wychowalam sie na wsi. kuraki były glownie babcine. raczej nie faszerowała ich hormonami. nie to, zebym miala wtedy swiadomosc istnienia dobawek hormonalnych w zarciu dla kur. teraz mam, wiec nie jem. Odpowiedz Link Zgłoś
jodi20l Re: kupujecie drób i jajka ? 10.12.07, 23:52 owszem, nawet wiecej niz zwykle, ceny leca na leb na szyje zawsze jak ptasia se pojawia, niczego nie jemy z drobiu na surowo Odpowiedz Link Zgłoś
novembre Re: kupujecie drób i jajka ? 10.12.07, 23:54 Kupuje i jadam. Nawet kogel mogel. Zlego diabli nie biora . novembre Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: kupujecie drób i jajka ? 11.12.07, 08:06 a pewnie wczoraj kilo udek upieklam kosztują przyjemnie teraz, prawie jak jablka jajki tez, ale pewnie na razie odpuscimy sobie te na miekko z glutkiem na rzecz mocno wysmazonych Odpowiedz Link Zgłoś
blekitny.zamek Re: kupujecie drób i jajka ? 11.12.07, 08:34 Przypomniałyście mi,że w tiramisu są surowe jajka Zmartwiłam się,bo mam ochotę na ten pyszny deser,buu Odpowiedz Link Zgłoś
kim5 Re: kupujecie drób i jajka ? 11.12.07, 08:58 Takie psychozy tylko odwracają uwagę od rozsądnego żywienia. Jajka i drób kupuję, jem (żadnego z tych produktów nie jem na surowo). Wolę kurczaka z hormonami niż czerwone mięso grożące miażdżycą. Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: kupujecie drób i jajka ? 11.12.07, 18:58 blekitny.zamek napisała: > Przypomniałyście mi,że w tiramisu są surowe jajka Zmartwiłam się,bo mam > ochotę na ten pyszny deser,buu podrzucić Ci przepis na "kulki" Tiramisu' bez jajek? Odpowiedz Link Zgłoś
przeciwcialo Re: kupujecie drób i jajka ? 11.12.07, 09:03 Wczoraj kupiłam 10 jajek. Dzis zamierzam zrobic omlety na obiad. Odpowiedz Link Zgłoś
hanna26 Re: kupujecie drób i jajka ? 11.12.07, 16:04 Nie kupuję od lat - podobnie jak Maminko ze względu na hormony. Ale oczywiście jaja i mięso drobiowe jadam. Tyle że przywiezione od teściowej, wykarmione wyłącznie pszenicą, gotowanymi ziemniakami, gotowanymi burakami, chlebem itd. Mają zupełnie inny smak, niż te kupne i tego świństwa ze sklepu byśmy po prostu nie zjedli. Odpowiedz Link Zgłoś
monika19782 Re: kupujecie drób i jajka ? 11.12.07, 17:09 Nie trzeba zjeść surowego kurczaka ani jajka wystarczy zjeść bułeczkę którą pani podała brudną łapą którą wcześniej brała kurzą pierś. W sklepie obok to norma i nie chodzi tylko o ptasie grypę ale i salmonellę. Co z takimi robić? Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: kupujecie drób i jajka ? 11.12.07, 19:00 monika19782 napisała: > Nie trzeba zjeść surowego kurczaka ani jajka wystarczy zjeść > bułeczkę którą pani podała brudną łapą którą wcześniej brała kurzą > pierś. W sklepie obok to norma i nie chodzi tylko o ptasie grypę ale > i salmonellę. Co z takimi robić? tępić? Odpowiedz Link Zgłoś