igooska 11.12.08, 14:31 Jak piekę biszkopt to mi wyrasta piękna kopula i niskie boki,muszę się męczyć odkrawać itd.Jak piekę chleb i pożądane by było piękne wyrośniecie to to zapada się i wyłazi płaskiWrrrrr!!!Innych problemów na ten moment nie mam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kotbehemot6 Re: Jak to jest?Chleb:( 11.12.08, 14:33 No nie wiem co Ci poradzić-może wymieszaj oba ciasta i powinno wyjść równo)))) Odpowiedz Link Zgłoś
doral2 Re: Jak to jest?Chleb:( 11.12.08, 14:33 za wysoka temperatura i górą rośnie, a w środku nadal mokry, więc się zapada. zmniejsz nieco temperaturę wypieku oraz troche mniej płynu dawaj, może chleb zbyt mokry jest.. Odpowiedz Link Zgłoś
exotique Re: Jak to jest?Chleb:( 11.12.08, 14:49 a zostawiasz po uformowaniu chleb ponownie do wyrosniecia? jak zostawialam na 10min to mi nie rosl i byl bee. teraz sobie rosnie na blasze i godzine, podem go pieke. i jest puszysty. a biszkopt- raz pikny, raz nie. tez obcinam gorke Odpowiedz Link Zgłoś
igooska Re: Jak to jest?Chleb:( 11.12.08, 14:53 No właśnie nie.Wymieszam ,włożę do formy rośnie,piekę i g........o!Chyba dam już se spokój.A tak mi tęskno do normalnego chleba Odpowiedz Link Zgłoś