Dodaj do ulubionych

20 tydzień ciązy i nie czuje ruchów!!!

30.10.05, 18:33
czy to jest normalne boze juz tak się tym martwię lekarz mowi ze maluch sie
rozwija dobrze i nie mam sie czym martwić ale ja sie nie mogę
uspokoić.pozdrawiam Ewa
Obserwuj wątek
    • monia0000 Re: 20 tydzień ciązy i nie czuje ruchów!!! 30.10.05, 19:37
      Witaj smile Nie martw się, ja też tak miałam, pierwsze ruchy poczułam dopiero w 22
      tyg., lekarz tez mnie uspokajał i miał rację, wszystko będzie dobrze a póżniej
      będą chwile że będziesz przemawiałam do maluszka żeby choć na chwlkę przestał
      cię kopać smile
      • mka16 Re: 20 tydzień ciązy i nie czuje ruchów!!! 30.10.05, 23:08
        ja tez dosc dlugo nie czulam, sprobuj wyppic cos zimnego i sie na jakis czas
        polozyc, moze w ciagu dnia jestes zajeta i nie bardzo zwracasz na to uwagi, a
        te pierwsze ruchy sa naprawde bardzo delikatne, czasem nie jest sie pewnym
        czyto dziecko czy cos innego
        • martyskaa Re: 20 tydzień ciązy i nie czuje ruchów!!! 31.10.05, 11:15
          to zupełnie normalne, niektóre kobiety czują bardzo wcześnie, już około 18-
          19tc, a niektóre grubo po 20tc. Ja należę do tych drugich i też się martwiłam
          ale zupełnie niepotrzebnie. Wszystko będzie dobrze, zobaczysz. Pozdrawiamywink
    • groszek28 Re: 20 tydzień ciązy i nie czuje ruchów!!! 31.10.05, 11:48
      Nic się nie przejmuj, skoro lekarz mówi że dzidzia rozwija sie dobrze to na
      pewno jest wszystko OK. Ja też poczułam późno, dopiero gdzieś w 21 tygodniu a i
      wówczas nie byłam tak na prawdę pewna czy to ruchy czy też praca jelit. Dodam
      że jestem chuda, więc powinnam dobrze i wcześnie odczuwać ruchy. Teraz jestem w
      28 tygodniu i brzuch cały mi się rusza przy kopniakach i wiem, że czułam te
      ruchy przed 21 tygodniem, ale nei wiedziałm, że to jest to, bo takie lekkie
      były, a zresztą jak ja mogłam wiedzieć że to właśnie to jak pierwszy raz w
      ciązy jestem????? Głowa do góry~!
    • ania_pregnant Re: 20 tydzień ciązy i nie czuje ruchów!!! 31.10.05, 17:17
      witam
      mam ten sam problem, jestem w 21 tc i też się martwię, ale widzę,że różne
      kobiety odczuwają ruchy w różnym czasie. Wszystkie rónimy się od siebie, więc
      nie uogólniajmy takich rzeczy-tłumaczę sobie. Trzymam za Ciebie kciuki i życzę
      zdrówka
      ania i Fasolka
    • mija4walles Re: 20 tydzień ciązy i nie czuje ruchów!!! 31.10.05, 17:23
      o kurcze ja juz czuje od 2 tydgodni a jestem w 18 tyg ciazy
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka