niunia23 30.10.05, 18:33 czy to jest normalne boze juz tak się tym martwię lekarz mowi ze maluch sie rozwija dobrze i nie mam sie czym martwić ale ja sie nie mogę uspokoić.pozdrawiam Ewa Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
monia0000 Re: 20 tydzień ciązy i nie czuje ruchów!!! 30.10.05, 19:37 Witaj Nie martw się, ja też tak miałam, pierwsze ruchy poczułam dopiero w 22 tyg., lekarz tez mnie uspokajał i miał rację, wszystko będzie dobrze a póżniej będą chwile że będziesz przemawiałam do maluszka żeby choć na chwlkę przestał cię kopać Odpowiedz Link Zgłoś
mka16 Re: 20 tydzień ciązy i nie czuje ruchów!!! 30.10.05, 23:08 ja tez dosc dlugo nie czulam, sprobuj wyppic cos zimnego i sie na jakis czas polozyc, moze w ciagu dnia jestes zajeta i nie bardzo zwracasz na to uwagi, a te pierwsze ruchy sa naprawde bardzo delikatne, czasem nie jest sie pewnym czyto dziecko czy cos innego Odpowiedz Link Zgłoś
martyskaa Re: 20 tydzień ciązy i nie czuje ruchów!!! 31.10.05, 11:15 to zupełnie normalne, niektóre kobiety czują bardzo wcześnie, już około 18- 19tc, a niektóre grubo po 20tc. Ja należę do tych drugich i też się martwiłam ale zupełnie niepotrzebnie. Wszystko będzie dobrze, zobaczysz. Pozdrawiamy Odpowiedz Link Zgłoś
groszek28 Re: 20 tydzień ciązy i nie czuje ruchów!!! 31.10.05, 11:48 Nic się nie przejmuj, skoro lekarz mówi że dzidzia rozwija sie dobrze to na pewno jest wszystko OK. Ja też poczułam późno, dopiero gdzieś w 21 tygodniu a i wówczas nie byłam tak na prawdę pewna czy to ruchy czy też praca jelit. Dodam że jestem chuda, więc powinnam dobrze i wcześnie odczuwać ruchy. Teraz jestem w 28 tygodniu i brzuch cały mi się rusza przy kopniakach i wiem, że czułam te ruchy przed 21 tygodniem, ale nei wiedziałm, że to jest to, bo takie lekkie były, a zresztą jak ja mogłam wiedzieć że to właśnie to jak pierwszy raz w ciązy jestem????? Głowa do góry~! Odpowiedz Link Zgłoś
ania_pregnant Re: 20 tydzień ciązy i nie czuje ruchów!!! 31.10.05, 17:17 witam mam ten sam problem, jestem w 21 tc i też się martwię, ale widzę,że różne kobiety odczuwają ruchy w różnym czasie. Wszystkie rónimy się od siebie, więc nie uogólniajmy takich rzeczy-tłumaczę sobie. Trzymam za Ciebie kciuki i życzę zdrówka ania i Fasolka Odpowiedz Link Zgłoś
mija4walles Re: 20 tydzień ciązy i nie czuje ruchów!!! 31.10.05, 17:23 o kurcze ja juz czuje od 2 tydgodni a jestem w 18 tyg ciazy Odpowiedz Link Zgłoś