Dodaj do ulubionych

Invicta- nie polecam - ginekologa

10.05.06, 13:13
Od razu z nazwiska nie wymienię, jeśli ktoś będzie zainteresowany to proszę
informację na moje konto gazetowwe. A może powinnam. A może czepiam się za
bardzo. Powiem czemu nie polecam, a Wy to oceńcie czy moje czepianie jest
słuszne. Otóż jestem w ciąży, ta ciąża jest już przeterminowana. Miałam termin
na 5 maja, więc stwierdziłam, iż warto udać się do lekarza, aby zbadał mnie i
dziecko, czy wszystko jest dobrze, tzn. aby zrobił chociażby USG, czy wszystko
jest dobrze z wodami z łożyskiem, a przez to z dzieckiem.Otóż takiego badania
mi nie zrobił, ginekologicznego też nie, oczywiste jest to, iż upominałam się
chociaż o te USG, a tu du... Nie zrobił jedyne co to sprawdził moje ostatnie
wyniki badań i tyle. POwiedział, jeszcze, ze nie mam czym się martwić bo w
jego rodzinie kobiety rodzą w 43 tc, więc mam się nie przejmować, i jedynie co
mi powiedział jeszcze, ze gdyby do piątku nic się nie urodziło, to mam zgłosić
sie do szpitala, ale nawet skierownaia mi nie dał, nie wiem, może nie trzeba,
może trzeba, ja nic nie wiem, myślałam, iż czegoś się dowiem po tej wizycie, a
wiem tyle samo ile przed wizytą, tylko zmarnowany mój czas. Tętno dziecka
mialam słuchane, ale to nie przez lekarza, a przez położne, więc mogłam
odpuścić sobie wizytę, na którą czekałam godzinę, takie było opóźnienie, ale
wiem czemu mnie tak potraktował - pewnie spieszyło mu się do domu....
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • gigo2002 Re: Invicta- nie polecam - ginekologa 10.05.06, 17:38
      no ladnie. takie zachowanie lekarza jest poprostu niedopuszczalne!!! tak sie
      sklada ze tez swojego czasu bylam pacjetka invicty. nie chcialam pisac na jej
      temat nic zlego, ale skoro juz zaczelas..
      ja staralam sie o ciaze 10mcy. poszlam do kliniki, zrobiono mi badania. lekarz
      wykrzywil sie jak zobaczyl wyniki i powiedzial; nie wyglada to tak zle..... i
      co dalej? i nic!!!!!!
      wrocilam do domu i mialam probowac, nie wiem ile, chyba kolejny rok!!!!
      zalamana zebralam wyniki i udalam sie z nimi do innego lekarza, ktory od razu
      zapisal mi male dawki hormonow na poprawienie moich wynikow. w pierwszym cyklu
      zaszlam w ciaze!!!! mysle ze jesli kobieta udaje sie do kliniki nieplodnosci,
      placi za wizyte 80 zl(!!!!), to nie powinna byc odsylana z kwitkiem! chociazby
      traktowanie lekarza powinno byc inne, przyjazdne kobiecie.traktowanie nas
      przedmiotowo, nieprzyjemnie z wrazeniem ze ktos chce od nas tylko szybciutko
      wyciagnac kase- tak ja sie poczulam. ja w koncu przysszlam tam z problemem,
      wyszlam z jeszcze wiekszym po zobaczeniu miny mojego DOCENTA!!!
      PROPONUJE ZEBY PISAC TAKIE POSTY, MOZE NASZE SUGESTIE DOTRA DO LEKARZY, MOZE
      UDA SIE COS POPRAWIC, ZA WLASNE PIENIADZE W KONCU!!!!!
      • gosika78 Re: Invicta- nie polecam - ginekologa 10.05.06, 18:37
        W tej klinice miałam przyjemnośc spotkać się z dwoma lekarzami - jeden naprawdę w porządku, chociaż nie chcę oceniać po 3 spotkaniach smile Te 3 spotkania to USG. Drugi lekarz mnie zdenerwował - 2 tygodnie chodzenia do tyłu BEZ SENSU z powodu totalnego braku wyczucia i braku delikatności. Nie wiem, może to subiektywne było, ale te ciężarne już są takie przewrażliwione smile Do tego drugiego więcej nie idęsmile A co do Twojego lekarza to zgadzam się - totalnie niedopuszczalne, tym bardziej na finiszu ciąży. Ja też czasem jestem zakręcona i nie potrafię w porę o swoje się upomnieć, ale chyba trzeba tak robić!!!
      • maretina ja tez bylam pacjentka invicty 10.05.06, 18:51
        i nie uwazam, ze place za to co sobie ubzduram, ale za to co lekarz zuna za
        sluszne. nie pojmuje w czym problem... zrobili Ci badania, wyszly w miare
        dobrze ( znaczy to, ze moglas naturalnie starac sie o dziecko!). wolalbys, zeby
        docent łukaszuk powiedzial"prosze zaplacic 15 tysiecy za invitro'? o co Ci
        biega? nie pojmuje!
        • gigo2002 Re: ja tez bylam pacjentka invicty 10.05.06, 19:21
          droga maretino! jesli zle sie wyslowilam to mi przykro. nie chce pisac czego
          mozna od lekarza oczekiwac, bo ja lekarzem nie jestem. moje wyniki nie byly
          idealne,ale niepokojace, choc w granicach. po 10 miesiacaCH staran, z mojej
          internetowej wiedzy mozna sie spodziewac czegos wiecej niz odeslanie do domu z
          inf o ponawianiu prob (nawet nie wiem jak dlugo mialam ponawiac)..
          nie chodzi mi w sumie o to jakich badan sie ja spodziewalam. chodzi mi o sposob
          potraktowania. po wizycie bylam niespokojna, zdenerwowana, czulam sie
          rozczarowana, bo tak wiele slyszalam o tym lekarzu. spodziewalam sie milej
          (przynajmniej milszej niz byla) atmosfery, czulam sie jakby zastraszona. nie
          neguje tego lekarza ani kliniki. wiem ze pomagaja kobietom, jestem pelna
          podziwu dla profesjonalizmu pielegniarek,posiadanych tam urzadzen, wystroju
          samej kliniki. zabraklo tylko jakby serca, atmosfery i co najwazniejsze
          rozmowy. byc moze , ze w ciaze zaszlam bez pomocy tych hormonow. tak moze i
          jest, mnie jednak pozostal niesmak po spotkaniu . i wiem, ze do lekarza nie
          chodzi sie na kawke, uwierz mi..
          dodaje, bez urazy.
    • maretina Re: Invicta- nie polecam - ginekologa 10.05.06, 18:49
      ale co Ci wlasciwie jest? po terminie nie ma sensu lazic do gina i placic za
      wizyty. idziesz na ktg do szpiotala. tam decyduja co dalej. z usg nie wyszloby
      nic szczegolnego dla ginekologa. wg wytycznych polskiego towarzystwa
      ginekologicznego ostatnie usg powinno byc ok 36-37tc...
      masz zal, ze zachowal sie normalnie?
      • komyszka do szpitala 10.05.06, 19:16
        nie wiem z jakiego miasta jestes (warszawa...?) ale u mnie w dniu terminu porodu
        (nawet jesli jest cisza) zgłaszasz sie po prostu do szpitala (co oczywiscie nie
        jest obowiazkowe), przyjmuja cie na oddział (bez łaski)i od tej chwili
        monitoruja stan twoj i dziecka (3 razy słuchanie tetna , conajmniej jedno ktg,
        obowiazkowo usg). teoretycznie mozesz spokojnie rodzic i w 42 tyg. ale z mojegop
        doświadczenia wiem ze nie zawsze takie "donoszenie" dziecka jest dla niego dobre.
        pozdrawiam
      • gigo2002 Re: Invicta- nie polecam - ginekologa 10.05.06, 19:36
        maretina napisała:

idziesz na ktg do szpiotala. tam decyduja co dalej. z usg nie wyszloby
        > nic szczegolnego dla ginekologa. wg wytycznych polskiego towarzystwa
        > ginekologicznego ostatnie usg powinno byc ok 36-37tc...
        a skad miala o tym wiedziec? wlasnie od lekarza prowadzacego ciaze!!!
        moj przypadek jest inny i mozesz miec do niego zastrzezenia. tutasj chodzi o
        koncowke ciazy, lekarz powinien byc wyjatkowo wyczulony!!
        no chyba ze sie myle
    • to-ja-007 Re: Invicta- nie polecam - ginekologa 11.05.06, 11:10
      Masz racje - takich lekarzy powinno sie unikac.
      Wg. badan naukowych trzymanie ciazy dluzej niz 42 tyg. jest nieodpowiedzialne.
      Potem wzrasta ryzyko, ze bedzie cos nie tak z dzieckiem, np. ze bedzie
      niedotlenione, bo lozysko jest za stare.

• kraxa maretina jest strasznie madralińska 11.05.06, 11:42
        Ok, pewnie juz conajmniej jedno dziecko urodziła i zdaje jej sie, ze wszystkie
        rozumy pozjadała. Nie dziwi jej , wobec tego, ze lekarz, ktory na ciązach "zeby
        zjadł" okazuje pacjentce zniecierpliwienie. Ale róznica miedzy maretina a
        lekarzem z prywatnej kliniki jest taka, ze ona wymądrza sie na forum
        społecznie, a panu doktorowi placi sie za jego czas. Wiec jego obowiązkiem jest
        wyjaśnic pacjentce wszystko, ze szczegółami, nawet gdyby musiał powtarzać.
    • dodkowska Re: Invicta- nie polecam - ginekologa 11.05.06, 11:49
      moim zdaniem lakarz powinien cie zbadac! ja sobie niewyobrazam ze bym poszła do
      mojej doktór i by mnie nie zbadała albo niewypisała czegos ale ja juz bym do
      niego nie poszła może zastanow sie nad wizyta u prywatnego gina no chyba ze juz
      jesteś szczesliwa mamasmile
    • misspigy Re: Invicta- nie polecam - ginekologa 11.05.06, 12:02
      ale skoro nic sie nie dzieje to co miał robić? Tętno było skontrolowane,
      wszystko ok a dziecko przecież może urodzić się +/- 2 tyg przed albo po
      terminie???
      W piątek zgłosisz się do szpitala i cię zbadają...

A do porodu nie wystawia się skierowań... bo i po co?

Rozumiem, że się martwisz, bo to pewnie pierwszy dzidziuś - ale moim zdaniem,
      lekarz mnie zachował się wcale "skandalicznie". Uszy do góry- będzie dobrze!

Ja byłam na wizycie przed porodem - zrobili ktg - bylo ok - no to do domku i
      czekać wink Dodam, że mój małżonek odbywał w tym czasie staż na oddziale
      położniczym i gdybym była nie tak potraktowana, to pewnie zrobiłby aferkę wink
    • lenka_style Re: małe sprostowanie 11.05.06, 12:54
      no nie do porodu jej chodziło o skierowanie przecież, ale o przyjęcie na
      oddział z powodu "przeterminowanej" ciąży
      i to jest zupełnie normalne
      ja chodizłam do lekarza prywatnie, ze św. Zofii, byłam bardzo zadowolona
      zresztą i każdemu mogę polecić, ale ten lekarz był wiele razy polecany na
      forum, więc nie będę się powtarzać, i PROFILAKTYCZNIE dostałam skierowanie do
      szpitala jak przekroczę termin porodu, bo wszystko na to wskazywało (mój stan
      szyjki itd.) - nie przekroczyłam, więc nie poszłam, ale naprawdę czułam sie
      spokojniej wiedząc, że mam skieoranie, że mnie przyjma itd.
      uważam, że lekarz chimby zachował się jednak źle, bo każda pacjentka ma prawo
      nie czuć się "olana", bez względu an to czy płaci za wiztyę czy nie!
    • agastrusia Re: Invicta- nie polecam - ginekologa 14.05.06, 00:20
      A ja zupełnie nie rozumiem twojego zniecierpliwienia i oburzenia. skoro termin
      miałaś na 5 maja to dwa tygodnie mogłaś jeszcze spokojnie chodzić z brzuszkiem
      i jest to normą. Ja martwiłambym się dopiero po 42 tyg. Ja korzystam z Invicty
      i jest wszystko ok. Na każdej wizycie było robione usg, skierowania na badania
      też dostawałam bez problemu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka