gula04 30.09.06, 14:34 serwisy.gazeta.pl/metro/1,50145,3651506.html Fakt ze ten 1000zl nikogo nie zbawi ale juz myslalam ze chociaz na chrzciny bedzie........szkoda gadac´. Do d......y z takim rzadem Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dorotaww Re: No i po becikowym........... 30.09.06, 14:41 trzeba w tym roku jeszcze wyrobić się z porodem i formalnościami Odpowiedz Link Zgłoś
panna23 Re: No i po becikowym........... 30.09.06, 14:42 a co konkretnie masz na mysli?? co takiego sie stało?? bo nie bardzo rozumiem? Odpowiedz Link Zgłoś
mmmag Re: No i po becikowym........... 30.09.06, 14:44 Spóźnilam się niecale 2 tygodnie... Odpowiedz Link Zgłoś
lachona Re: No i po becikowym........... 30.09.06, 14:53 ale wy siejecie zamet. CHCE to nie to samo co zlikwidowal.nie zwiekszyl liczby narodzin bo te dzieci sie jeszcze nie zdazyly urodzic od czasu wprowadzenia becikowego.[a przynajmniej wiekszosc. ] jezeli ktos jest na biezaco w polityce, to z latwoscia oceni ze nie moga zabrac becikowego ot tak nawet jezeli nowelizacja ustawy jakims cudem trafi na obrady to minie sporo czasu nim wejdzie wzycie. poki co kobitki nie róbcie scen i sie nie denerwujcie bo zlosc szkodzi,. poradzimy sobie z becikowym czy bez bo matki polki jestesmy przecież Odpowiedz Link Zgłoś
shemsi1 Re: No i po becikowym........... 30.09.06, 14:56 myślałam że to miała być pomoc matkom... a oni patrzą że nie zwiększyła się liczba narodzin... Póki nie będą pomagać w INNY sposób, to im się nic nie zwiększy. Zasiłek niech podniosą. Myślicie że do końca roku to jeszcze wytrzyma??? Odpowiedz Link Zgłoś
alex189 Re: No i po becikowym........... 30.09.06, 15:03 shemsi1 napisała: > Myślicie że do końca roku to jeszcze wytrzyma??? Ja to myślę, ze nawet w pszyszłym roku nic sie jeszcze nie zmieni-biorąc pod uwagę tempo i efektywność pracy rządzących)) Odpowiedz Link Zgłoś
alex189 Re: No i po becikowym........... 30.09.06, 15:04 Rany boskie "pszyszłym"...za długo juz prz kompie siedze stanowczo!!! Odpowiedz Link Zgłoś
alex189 Re: No i po becikowym........... 30.09.06, 15:01 A niech się udławią tym swoim becikowym!! To co oni sobie myśleli, ze nagle boom demograficzny bedzie? Z drugiej strony nic mnie już nie zdziwi-ta wielka pomoc to tylko zwykła propaganda! Ale LPR tak łatwo chyba nie popuści Odpowiedz Link Zgłoś
shemsi1 Re: No i po becikowym........... 30.09.06, 15:03 ja to ZAWSZE mam takie szczęście... Odpowiedz Link Zgłoś
cheetah_m Re: No i po becikowym........... 01.10.06, 10:34 Zgadzam sie alex, niech sobie wsadzą... ja i tak nie zamierzalam tego ochłapu odbierać, bo nie zgadzam sie z samą koncepcją becikowego, a osoby ktore za tym stoją njachętniej wysłałabym na księzyc. Odpowiedz Link Zgłoś
moreno500 Re: No i po becikowym........... 30.09.06, 15:08 mogli zapytać na CIP-ie, to byśmy im powiedziały, że ilość narodzin się nie zwiększy (a swoją drogą oni po 7 miesiącach badają, czy się zwiększyła? chyba powinni również spytać, ile trwa ciąża). ale jak już zlikwidują, to na 100% będzie tak, że nie będzie to dotyczyło osób, które w dniu wejścia w życie ustawy będą w ciąży. przecież jak zachodziłyście w ciążę, to tylko z powodu becikowego. tak samo było z dłuższymi macierzyńskimi - jeżeli było się w ciąży przed dniem wejścia ustawy, to się jeszcze dostawało dłuższy, a jak już po wejściu - to krótszy. pamiętam, że była paranoja z zaświadczeniami, od kiedy kobiety były w ciąży Odpowiedz Link Zgłoś
ninaa5 nie mów głośno!! 30.09.06, 16:14 Nie mów tego tak głośno bo dla niektórych koleżanek na tym forum to jakakolwiek pomoc państwa o którą się upomnisz lub przebywanie na zwolnieniu to PRZESTĘPSTWO!!- okradanie państwa!! A tak poza to popieram w 100% i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
antyka Re: nie mów głośno!! 01.10.06, 12:03 przestan pieprzyc glupoty czepiamy sie tylko i wylacznie o lewe zwolnienia lekarskie... i tyle Odpowiedz Link Zgłoś
arabelka78 Re: No i po becikowym........... 30.09.06, 15:31 Tego się można było spodziewać. A czy ten głupi Rząd kiedyś zrobił coś normalnego??? Raczej niee...swoją drogą ciekawe co z urlopem macierzyńskim, za chwile się okaże że zamiast 16 tygodni, nie będzie obiecane 18 tylko 14!!!!!!!!!!! Gula04 masz rację!!!!!!! Do d..y!!!!!!!!!! z takim rządem Odpowiedz Link Zgłoś
shemsi1 Re: No i po becikowym........... 30.09.06, 15:49 oni tam myślą tylko o stołkach nie o nas Odpowiedz Link Zgłoś
kala1985 Re: No i po becikowym........... 30.09.06, 16:00 Zobaczymy co będzie dalej ale ogólnie na Polską "politykę" brak mi słów... Odpowiedz Link Zgłoś
mniemanologia Re: No i po becikowym........... 30.09.06, 18:52 A ja, głupia, myślałam, że to kasa na wsparcie matek, a okazuje się, że to było po to, by rodzić podatników Nie jest mi ta kasa szczególnie potrzebna, jesteśmy w dobrej sytuacji finansowej i wolałabym, żeby bardziej zadbano np. o ochronę ciężarnych w pracy czy o "rodzenie po ludzku". A samotne matki bardziej pewnie potrzebują kasy niż ja - choć wolałabym, żeby po prostu była lepsza ściągalność alimentów (bo tak to płacę nie tylko na alimenty, ale też na utrzymanie w więzieniach tych, którzy są za nie odpowiedzialni). A tłumaczenie to w ten sposób, że "nie zwiększyło przyrostu naturalnego" - jest śmieszne. Jeśli dzieci byłyby poczęte w lustym - kiedy becikowe weszło w życie - przez zachęcone becikowym pary, to jeszcze się nie zdążyły przecież "zrobić" Widać, że żadnej koncepcji nie mieli. Odpowiedz Link Zgłoś
anulka59 Re: No i po becikowym........... 01.10.06, 11:14 A niech się wypchają.Nie załapałam się na becikowe bo urodziłam 8 listopada zeszłego roku o godz 15.34 a od 9listopada można się by ło ubiegać o becikowe.Myślałam że przy drugim dziecku nam się będzie należała pomoc ale widać dla naszego rządu to zajść w ciążę i uroidzić to tyulko mrugnięcię okiem bo przecież oni chcieli zwiększyć liczbę narodzin a tu nic się nie zmienia a im pieniążki uciekają.No nic kobiety zostaje nam tylko w tym momenciwe zajść w ciążę i najlepiej za 2tyg urodzić. Odpowiedz Link Zgłoś
ppaula2 Re: No i po becikowym........... 02.10.06, 11:15 Moja córeczka jest lutowym - walentynkowym szczęściem. I pamiętam jak to becikowe było nowe. Cieszyłam się, że chociaż za część wyprawki mi się zwróci. Ja rodzę w listopadzie tak więc ja jeszcze się załapie. Ale szkoda mi tych wszystkich matek które liczyły na ten "ochłap" od rządu. Ja też nie jestem w złej sytuacji materialnej i napewno bez becikowego bym sobie poradziła. Ale przecież 1000zł piechotą nie chodzi. Myślę, że na 3 miesiące utrzymania malucha wystarczy. Lepszy rydz jak nic.... Odpowiedz Link Zgłoś
shemsi1 Re: No i po becikowym........... 02.10.06, 13:49 a może wiecie już coś więcej na temat tego becikowego? Nie oglądałam tv, ciągle gdzieś jeżdzę ostatnio, może coś przeoczyłam... klepnął rząd coś? Odpowiedz Link Zgłoś
baenshee Re: No i po becikowym........... 02.10.06, 15:07 mam nadzieje ,że do stycznia się utrzyma.... a jak to jest z tym becikowym? nikt nie dostanie, dostaną tylko najubożsi, czy to o to drugie chidzi ?? bo jest to becikowe i jest jeszcze Giertychowe?? ja już nic nie rozumiem ... Odpowiedz Link Zgłoś
karolcia67 Re: No i po becikowym........... 02.10.06, 15:38 Zanim zniosą osławione becikowe muszą to przegłosować w sejmie, a niestety to nie takie proste, (non stop się kłócą)więc chyba jeszcze ze 3 miesiące od stycznia ono bedzie rozdawane. Odpowiedz Link Zgłoś
kania_kania Re: No i po becikowym........... 02.10.06, 15:52 no mam nadzieje, bo mam termin na marzec i chetnie zafunduje Mlodemu fajny wozek. Kania Odpowiedz Link Zgłoś
shemsi1 Re: No i po becikowym........... 02.10.06, 17:07 no kłócą się kłócą Może se zapomną że chcieli znieść ;D ?? na razie wojna o stołki, więc może zapomną... Odpowiedz Link Zgłoś
karolcia9931 Re: No i po becikowym........... 02.10.06, 17:11 popieram becikowe powinno byc i tak ten 1 tys to jest nic. powinni wziąsc pod uwage ze utrzymanie dziecka jest kosztowne moim zdaniem powinni podniesc becikowe! ps. a tak narzekają na małą ilośc urodzen i jeszcze kasują becikowe są załośni Odpowiedz Link Zgłoś
shemsi1 Re: No i po becikowym........... 02.10.06, 17:14 powinni inne rzeczy robić... lekarstwa tańsze, vat mniejszy na artykuły dla dzieci, na żarełko itd. Ale JA jestem w ciąży i chcę BECIKOWE!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
rengur Re: No i po becikowym........... 05.10.06, 06:34 Ale na szczęście ludzie różne cuda obiecują i nigdy nie spełniają fakty.interia.pl/fakty_dnia/news/wojciech-wierzejski-obiecuje-5-tys-zl- becikowego,798248,2943 więc może to też się nie spełni. Ja to już w ogóle liczyłam na 2tys., ale okazało się że moja gmina ten dodatkowy tysiąc przyznała tylko na 1 rok i zanim ja urodzę to nic nie dostanę... a myślałam, że kupię za to parę dodatkowych rzeczy dla maluszka... Ale z drugiej strony co mi tam, ważne żeby był zdrowy! Odpowiedz Link Zgłoś
aniulekq Re: No i po becikowym........... 05.10.06, 09:27 rengur mogłabyś wkelic jeszcze raz link bo ten nie wchodzi Odpowiedz Link Zgłoś