Dodaj do ulubionych

Imiona dla waszych bobasów-wątek obowiązkowy :))

10.01.07, 13:56
Kobietki powiedzcie jakie imiona wasze pociechy będą nosiły? Dlaczego akurat
takie a nie inne imię wybrałyście??
Obserwuj wątek
    • aurinko Re: Imiona dla waszych bobasów-wątek obowiązkowy 10.01.07, 14:02
      Mój facet już mnie wyprzedził w tym temacie smile

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=586&w=49580550&a=52874217
      Zgodnie z tradycją w jego rodzinie, imiona dzieci są na literę M.
    • ula207 Re: Imiona dla waszych bobasów-wątek obowiązkowy 10.01.07, 14:17
      w sumie to mam jeszcze czas na wymyslanie imienia, ale jak bedzie dziewczynka
      to chyba Gabrysie albo Milena, Malwina, chciałam Julia ale teraz co druga
      dziewczynka to Julia,pozdr.
    • bj32 Re: Imiona dla waszych bobasów-wątek obowiązkowy 10.01.07, 14:21
      Magdalena Anna, bo tak nam się podoba, a Annę Magdalenę już mamy. Albo
      Andrzej ???. Mąż życzysmile
    • marta76 Re: Imiona dla waszych bobasów-wątek obowiązkowy 10.01.07, 14:23
      Bartek albo Basia.
      • aga25252 Re: Imiona dla waszych bobasów-wątek obowiązkowy 10.01.07, 14:26
        Maciuś,pierwszy Michał.Czemu?bo lubimy miekkie i ciepłe imiona,a te sa takie.
        • amoniaaa Re: Imiona dla waszych bobasów-wątek obowiązkowy 10.01.07, 14:33
          a my będziemy mieć albo:
          1) Sergiusz
          2) Julian
          3) Nikodem
          4) Konstancja
          5) Liwia
          narazie tyle na tapecie zobaczymy co to będzie smile
          • paulinapawlik Re: Imiona dla waszych bobasów-wątek obowiązkowy 10.01.07, 17:29
            sergiusz!!!!! urodzi się w kwietniu
          • b.izabela Re: Imiona dla waszych bobasów-wątek obowiązkowy 12.01.07, 09:04
            amoniaaa, mój mąż ma na imię Sergiusz, to na prawdę piękne i dosyć mało
            spotykane imię! Bardzo je lubię, czasami zgrabniam go jako "Serek" i to też
            ładnie brzmi! Bardzo podobają mi się Twoje pomysły, ja natomiast mam takie:
            1. Helena - bo uważam, że to ładne imię, które pasuje dla dzieczynki, nastolatki
            i kobiety
            2. Borys - bo brzmi trochę "rosyjsko" jak Sergiusz
            3. Jan - bo tak miał na imię mój ukochany dziadek
            Pozdrawiam!
      • oleswava Re: Imiona dla waszych bobasów-wątek obowiązkowy 11.01.07, 09:34
        marta76 napisała:

> Bartek albo Basia.

Basia ślicznie!Moja córcia ma tak na imięsmile
    • ma_len_ka Re: Imiona dla waszych bobasów-wątek obowiązkowy 10.01.07, 14:34
      Dziewczynka - Karolinka lub Pola, chłopczyk Antoś. Ale to jescze nic pewnego...
    • paula343 Re: Imiona dla waszych bobasów-wątek obowiązkowy 10.01.07, 14:38
      Zosia lub Franek. a dlaczego? Bo sie nam podoba
      Ps. chyba ze moje humorki ciążowe to zmienia a przed nami jeszcze dużo czasu
      • mlekota1981 Re: Imiona dla waszych bobasów-wątek obowiązkowy 10.01.07, 23:47
        Moja córeczka ma na imię Julia. Wybrałam takie imiębo mi się podobało. Jeśli
        będę miała jeszcze córeczkę to bedzie Maria, a chłopiec Jaś.
      • mkala79 Re: Imiona dla waszych bobasów-wątek obowiązkowy 11.01.07, 18:17
        O ych samych imionach myslimy smile A raczej bedzie Zosia smile No i mamy już jednego
        Rysia.
    • hariett Re: Imiona dla waszych bobasów-wątek obowiązkowy 10.01.07, 14:43
      Mamy juz Patryka , a w brzuszku narazie siedzi Mateuszek. Dlaczego takie
      imiona? Bo takie nam sie podobały.
      Jesli by była dziewczynka to miałaby na imię Natalka
      • annadebek Re: Imiona dla waszych bobasów-wątek obowiązkowy 10.01.07, 14:49
        ja mam 3 dzieci blżniaki Helenke i Kube a trzecie to Wiktor!! dlaczego bo
        helenka moja babcia a wiktor mój pradziadek a kuba jakos tak pozdrawiam
      • marta76 Re: Imiona dla waszych bobasów-wątek obowiązkowy 10.01.07, 14:50
        hariett napisała:

> Mamy juz Patryka , a w brzuszku narazie siedzi Mateuszek. Dlaczego takie
        > imiona? Bo takie nam sie podobały.
        > Jesli by była dziewczynka to miałaby na imię Natalka

heheh a my mamy Mateusza a jak będzie chłopak to maz strasznie chce Patryka ,a
        ja Bartka.hehehe
      • kasienka_84 Re: Imiona dla waszych bobasów-wątek obowiązkowy 10.01.07, 19:14
        już jak miałam 15 lat to wiedziałam że moja córka będzie nazywała się Maria
        Magdalena, ale ma być podobno chłopiec i tutaj dałam pierwszeństwo mojemu
        mężowi, no i ostatecznie podjęliśmy decyzje, że będzie Staś...

a dlaczego????
        obydwoje jesteśmy za imionami polskimi, które są głęboko wpisane w historie
        naszego państwa...
        nie lubimy nowoczesnych imion!!!które nic nie znaczą!!!
        • orissa Re: Imiona dla waszych bobasów-wątek obowiązkowy 11.01.07, 02:21
          kasienka_84 napisała:

> obydwoje jesteśmy za imionami polskimi, które są głęboko wpisane w historie
          > naszego państwa...
          > nie lubimy nowoczesnych imion!!!które nic nie znaczą!!!

Każde imię coś znaczy, nie obrażaj tych, którzy wybierają nowocześniejsze
          imiona.
          • mama_80 Re: Imiona dla waszych bobasów-wątek obowiązkowy 11.01.07, 16:41
            Macius smile Mial byc Borys, ale moj mezczyzna nie chcial sie zgodzic.
    • gmajerek Re: Imiona dla waszych bobasów-wątek obowiązkowy 10.01.07, 14:46
      a nasz bobas to Piotruś, po pierwsze dlatego, ze to bardzo ladne imie i pasuje
      do dzidzia i doroslego chlopa, a po drugie tatus to Pawel, wiec beda razem
      obchodzic imieniny smile
      pozdrawiam
    • travka1 Re: Imiona dla waszych bobasów-wątek obowiązkowy 10.01.07, 14:52
      my z mężem postanowilismy sie kierowac tym , jacy są ludzie noszący takie a nie
      inne imiesmilenp.gdyby byla dziewczynka to- Magda - wszystkie Magdy , ktore znamy
      to fajne,mądre dziewczyny , ktore maja farta w życiu , Ale zaznaczam , te ,
      ktore my znamy , bo zaraz mi napiszecie ,ze znacie odwrotne przypadki. Jezeli
      chodzi o chlopca to bedzie albo Rafał ,albo Tomek - zasada ta sama , z tym,ze
      Rafał to imie mojego męża i troche boimy sie ,ze znajomi posadza nas ,ze to
      takie snobistyczne . W kazdym razie mamy jeszcze chwile na zastanowienie .
      • magducha78 Re: Imiona dla waszych bobasów-wątek obowiązkowy 10.01.07, 15:11
        no tak Magdy są fajowe-mam na imie tak. u mnie jeszce nie wiadomo jaka plec,
        ale jak dziewczynka to Zuzia, Karolinka, Martynka a na chlopca nie mam
        pomyslu.mozze Macius....albo Filip
        • iva_marti Re: Imiona dla waszych bobasów-wątek obowiązkowy 14.01.07, 21:17
          Ja mam Martynke. Śliczne.
    • kasia8120 Re: Imiona dla waszych bobasów-wątek obowiązkowy 10.01.07, 15:12
      jeśli synuś to Maciej a córcia chyba Anna, ale do kwietnia jeszcze czas więc
      zobaczymy.....
      • amel22 Re: Imiona dla waszych bobasów-wątek obowiązkowy 10.01.07, 15:15
        a mój synus bedzie nazywał się Tymoteusz-oryginalnie.
        • eveczki Re: Imiona dla waszych bobasów-wątek obowiązkowy 10.01.07, 16:47
          hm.... dużo pomysłów. moja będzie albo Anna albo Emilia. Niewiem jeszcze.
    • arnika15 Re: Imiona dla waszych bobasów-wątek obowiązkowy 10.01.07, 16:58
      Prawdopodobnie Hania - ładne, dziewczęce, zdrobnienie pasuje do małej
      dziewczynki, Hanna dla dorosłej kobiety. I podoba mi się. Jesli byłby chłopiec
      to miał być Jakub Jan.
      • ruszka77 Re: Imiona dla waszych bobasów-wątek obowiązkowy 10.01.07, 17:14
        My umówiliśmy się, że jak będzie baba to ja wymyślam imię a jak chłopak to mąż
        Typy: mój Małgorzata, męża Saturnin.
        Na szczęście dla dziecka z USG wynika, że będzie dziewczynka.
    • energiamysli Wiktoria i Maksymilian:)) 10.01.07, 17:17
      bedą sliczne jak ich tatawink
      • ag_nes Moje 12 tyg będzie miało na imię... 10.01.07, 18:42
        Urszula Anna (pierwsze imię po mamie, drugie po babci) lub, jeśli okaże się chłopakiem - Adam Bogusław junior(pierwsze imię po mężu, drugie po teściu).

Nie mogliśmy się z moim Adasiem dogadać i w końcu ustaliliśmy - dobra - niech będzie junior Adaś, ale w takim razie córa będzie po mojej mamie - Ula smile Mojej imienniczki - Agnieszka - córki nie chcę - mnie taki układ nie bawi.

Trochę tradycyjnie i raczej nie na czasie... ale jakoś tak przyjemnie smile

Pozdrawiam i udanych ciąż życzę
        • jamiolka Re: Moje 12 tyg będzie miało na imię... 10.01.07, 18:55
          witam!! mam jeszcze troszke czasu ale imie jakie bedzie nosil moj dzidzius to:
          -dziewczynka Maja lub Oliwia - chlpoczyk Kacper lub Antoni. w sumie pomyslow
          jest mnostwo. pozdrawiam
    • zmudka1 Re: Imiona dla waszych bobasów-wątek obowiązkowy 10.01.07, 19:06
      Huberta mam a teraz czekamy na Honoratkę która siedzi w brzuchu i nie ma ochoty
      wychodzić smilea imiona pasują do nazwiska smile i nam sie podobaja
      • moniamm Maja albo Kuba 10.01.07, 19:12
        moj maluszek okazal sie za bardzo rozbrykany podczas usg, wiec bedzie dziecko
        niespodzianka smile osobiscie wole dziewczynke - mam w rodzinie za duzo
        chlopakow smile
    • klaudyna1985 Re: Imiona dla waszych bobasów-wątek obowiązkowy 10.01.07, 19:09
      Ja juz mam 4 m-c synka i dałam mu na imię Bartłomiej. Dlatego ze jako bobasek
      można mu mówic Bartek, Bartuś a jak bedzie juz dorosły to będzie się mógł
      przedstawić poważniej - Bartłomiej. Pozdrawiam
    • jovila Re: Imiona dla waszych bobasów-wątek obowiązkowy 10.01.07, 19:19
      dziewczynka Hania, a chłopiec Tadziu (po moim dziadku). Ginekolog powiedział, że
      2:1 dziewczynka, kto wie...zobaczymy smile))))
    • eewelka Re: Imiona dla waszych bobasów-wątek obowiązkowy 10.01.07, 20:53
      A my już mamy Basię, a w brzuszku sobie siedzi Adaś albo Karolinka... a
      dlaczego to wiem, chyba te imiona poprostu do nas "przemawiają"
    • awidom Re:Ignaś już jest, Iga pojawi się wkrótce! :)) 10.01.07, 21:39
      smile) szczęśliwa, gruba mama smile)
      • donzab81 Re:Oskar ,a teraz Oliwia:) 10.01.07, 21:56

• twojahanus Re: Imiona dla waszych bobasów-wątek obowiązkowy 10.01.07, 22:14
      Choć mąż z tego powodu nie jest szczęśliwy- dziewczynka- Liliana lub Lila,
      chłopiec- Gabriel.
      Lilka po mojej wspaniałej cioci, Garbiel po pierwszym prezydencie RP
      • twojahanus Re: Imiona dla waszych bobasów-wątek obowiązkowy 10.01.07, 22:15
        Gabriel miało być rzecz jasna
    • tuwenda Re: Imiona dla waszych bobasów-wątek obowiązkowy 10.01.07, 22:20
      Mamy już 2 letniego Bartka, a w czerwcu przybędzie Milenka lub Tomek smile
    • monikaj21 Re: Imiona dla waszych bobasów-wątek obowiązkowy 10.01.07, 22:36
      A mi się żadne imię dla dziewczynki nie podoba, buuu. Zawsze podobało mi się
      Marianna i tak ma na imię moja córeczka. Jak się urodzi druga to będę miała
      niezłą zagwozdkę.
      Dla chłopca w tej chwili najbardziej mi pasują Antoś, Staś lub Ignacy, ale jest
      cała masa innych, które też mi się podobają.
    • agilator Re: Imiona dla waszych bobasów-wątek obowiązkowy 11.01.07, 07:51
      U nas będzie panna Zuzanna. Zawsze podobało mi się to imię, bo można je fajnie
      zmiękczać i jest odpowiednie zarówno dla osoby dorosłej jak i dla małej
      dziewczynki smile Poza tym jest krótkie nazwisko, więc długaśne imię fajnei się
      komponuje smile
    • alfa156 Julia 11.01.07, 09:06
      na drugie Maria. Dlaczego bo mi się bardzo zawsze podobało to imię, zdrobnienia
      też są ładne. Myślałam też o Weronice. W obwodzie jest JAn lub Franek, ale Pan
      dr zarzeka się że to laska smile
      • zabka1233 Re: U mnie... 11.01.07, 09:36
        ..jest juz Dominik i moze bedzie Oliwka albo Gracjanek
      • oleswava Jaś lub Zosia 11.01.07, 09:40
        Fajnie, wiedzę, że wiele osób wybiera imiona, które również i mi się podobająsmile
        U nas w przypadku chłopca będzie Jaś, a jeśli dziewczynka to Zosia.
        Ale bardzo podobają mi się również takie imiona jak: Tosia, Marysia, Staś.
        najwyżesz będą dal następnych pociechwink
        • ewelina27670 Jakub Piotr (Kubuś) albo Amelka 11.01.07, 09:59
          Bardzo chciałabym miec synka (i wtedy będzie Jakub Piotr - Piotr po Tatusiu),
          ale z córeczki tez będe się cieszyc (tylko nie możemy się zdecydowac: Amelka
          czy Emilka?).
    • evka_e Re: Imiona dla waszych bobasów-wątek obowiązkowy 11.01.07, 10:49
      Adaś- bo tatuś tak chciał. Ja miałam wybrać imię dla dziewczynki, ale jeszcze
      nie tym razemwink
      • slonko04 Re: Elizka i Artur 11.01.07, 10:56
        Eliza bo ja mialam miec tak na imie ale jakos wyszlo inaczej a Artur bo bardzo
        podoba sie mezowi wiec niech mu bedzie winkpozdrawiam
        • zuz80 Re: Elizka i Artur 11.01.07, 11:34
          a mój kwietniowy dzidziuś to będzie Igor a dziewczynka miała być Lena...
    • nika-k Re: Imiona dla waszych bobasów-wątek obowiązkowy 11.01.07, 11:51
      Ja chcialabym zeby moj synek byl malym brunem ,ale moj maz upiera sie przy
      karolku...Chyba mu ulegne,w koncu to on zrobil mi moja pocieche wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka