Dodaj do ulubionych

Test Pappa - gdzie w Wawie najtaniej?

15.01.07, 10:53
Obserwuj wątek
    • ewa0405 Re: Test Pappa - gdzie w Wawie najtaniej? 15.01.07, 11:42
      Ponawiam pytanie
      • pola7878 Re: Test Pappa - gdzie w Wawie najtaniej? 22.01.07, 11:23
        nie rób jesłi nie masz wskazań z przezierności, bedziesz miała tylko dodatkowy
        stres, jesli chcesz mieć pewnośc ze dzizdzius zjest zdrowy to lepiej zrobić
        amniopunkcję, która daje 100% pewności, a pappa absolutnie nie. Mój wynik z
        pappy to ryzyko 1:63 czyli bardzo duże, miesiąc koszmaru i czekania na wynik
        amnio. Wszystko jest ok, ale wiem ze pappy bym już nie robiła.
        pozdrawiam
    • ewa0405 Re: Test Pappa - gdzie w Wawie najtaniej? 15.01.07, 12:17
      ponawiam
      • eska762 Re: Test Pappa - gdzie w Wawie najtaniej? 15.01.07, 13:05
        wydaje mi się, że to jest cena stała na poziomie 350 zł, szczerze mówiąc
        nigdzie nie spotkałam się, żeby było taniej. Taka sama cena w przychodni
        rejonowej jak i w gabinecie prywatnym gdzie chodzę na usg.
        • meg24 Re: Test Pappa - gdzie w Wawie najtaniej? 15.01.07, 15:11
          Niestety moze byc i drozej - Invimed Warszawa 550 zł uncertain
    • dc22 Re: Test Pappa - gdzie w Wawie najtaniej? 15.01.07, 13:55
      ja uslyszalam cene 500zl.
      I podobno to jest tak ze ceny sa w miare stale bo badania i tak sa wysylane do
      jakiegos specjalistycznego osrodka w lodzi.
    • ominika Re: Test Pappa - gdzie w Wawie najtaniej? 15.01.07, 15:50
      Do ceny testu Pappa dolicz cenę usg - bo wyniki sa interpretowane łącznie, u
      sławetnego dra Roszkowskiego to przyjemność ok. 700 pln (w sumie).
    • ewa0405 Re: Test Pappa - gdzie w Wawie najtaniej? 15.01.07, 16:01
      a gdzie jest za350 zł. MAcie konkretne przychodnie?
      • mysz56 Re: Test Pappa - gdzie w Wawie najtaniej? 15.01.07, 21:59
        u Roszkowskiego 700 raczej bez usg,samo usg u niego to wydatek 300 zł,ale usg
        jak dla mnie warte tych pieniędzy,jestem spokojna że wszystko ok,pappa nie
        robiłam mimo że mnie poinformował o takiej możliwości
        • marweg25 Re: Test Pappa - gdzie w Wawie najtaniej? 16.01.07, 18:09
          Własnie, że łącznie z USG. Sam test z krwi jest wszędzie w podobnej cenie -
          różnica to koszt USG a ten u Roszkowskiego jest wysoki.
      • eska762 Re: Test Pappa - gdzie w Wawie najtaniej? 16.01.07, 10:17
        za 350 zł, proponował i mój lekarz z przychodni,Warszawa - Bielany, ul.
        Kleczewska, przychodnia MEDEA 022 639 80 89 - faktycznie bez USG to jest, sama
        krew. Najlepiej zadzwoń i się dowiedz szczegółów, ja w końcu nie zrobiłam tego
        badania.
        pozdr.
        • justynach Re: Test Pappa - gdzie w Wawie najtaniej? 16.01.07, 10:32
          test - 350 PLN
          wizyta z USG w prywatnym gabinecie (np. u lekarza z Centrum Damiana)- 150PLN
          razem wychodzi 500PLN , taniej pewnie nie znajdziedz
    • stefania123 Re: Test Pappa - gdzie w Wawie najtaniej? 16.01.07, 12:12
      Ja zapłaciłam 600 zł prywatnie.
    • kornela30 Re: Test Pappa - gdzie w Wawie najtaniej? 17.01.07, 13:41
      Jeśli jesteś między 11-14 tygodniem ciąży to zamiast robienia testu pappa
      proponuje ci zrobić dokładne (prenatalne) badanie USG u dobrego specjalisty
      (jest droższe od pappa).Przy takim USG fachowiec,ale faktycznie musi to być
      lekarz znający sie na rzecy, potrafi wykryć potencjalne wady płodu, a jeżeli
      będzie miał wątpliwości skieruje cie na dalsze badania. Test pappa nie jest
      miarodajny. Wylicza tylko statystykę. W Polsce stosuje się rózne metody do jego
      uzyskania. Ja przez test pappa mialam kilka tygodni koszmaru, a to bo lekarz
      prowadzący nie dość dobrze wyliczył NT (przezierność karkowa), potem bo całość
      wysłano do laboratorium w Krakowie, które okazało się nie do końca fachowe.
      Suma sumarum tyle zamieszania sobie zrobiłam zupełnie niepotrzebnie, że przez
      ten test było tyle wątpliwości, że skończyło się na amniopunkcji, by
      ostatecznie wyjaśnić czy wszystko jest ok. Teraz zrobiłabym porządne USG,
      zamiast pappa. To skraca drogę i oszczędza dużo niepotrzebnych emocji. A jeśli
      koniecznie chcesz test pappa to dowiedz się w szpitalach gdzie robią
      amniopunkcję (tylko w kilku miastach w Polsce), co polecają, żeby nie wylądować
      z tym gdziekolwiek i u kogokolwiek.I jeśli juz test pappa to naprawdę cena
      ceną, ale najważniejsza fachowość.
      • kasienka_w_25 Re: Test Pappa - gdzie w Wawie najtaniej? 17.01.07, 13:44
        Też bym radziła usg u dobrego specjalisty bo test Pappa nie daje ci pewnej
        odpowiedzi, jest to test ktorego wynik jest bardziej statystyczny niz
        rzeczywisty
    • kasienka_w_25 Re: Test Pappa - gdzie w Wawie najtaniej? 17.01.07, 13:45
      test Pappa nie daje stu procentowej odpowiedzi, raczej jest to test
      statystyczny
      • eska762 Re: Test Pappa - gdzie w Wawie najtaniej? 17.01.07, 13:47
        pytanie w wątku nie dotyczyło chyba prośby o wypowiadanie się na temat tego
        testu? tylko o cenę?
        • kasienka_w_25 Re: Test Pappa - gdzie w Wawie najtaniej? 17.01.07, 13:49
          owszem
          ale osobiscie uwazam ze to pieniadze wyrzucone w bloto.
          lepiej zaplacic za usg u dobrego specjalisty, i nie badz taka nerwowa bo to
          szkodzi
          • natalia353 Re: Test Pappa - gdzie w Wawie najtaniej? 17.01.07, 14:35
            ja robiłam u Dr Południewskiego - łączny koszt-krew + usg wyniósł mnie 400
            zł.Gabinet jest na Puławskiej 488 ( Klinika Kobiet), nr do rejestracji 0-660-
            418-999.
            • sabina_74 Re: Test Pappa - gdzie w Wawie najtaniej? 22.01.07, 13:32
              Ja też robiłam u tego lekarza za cenę 400 zł, ale radzę szczerze trzymać się z
              dala od niego. Lekarz ten robi sam USG o jakości takiej, że jedyne co można z
              niego powiedzieć to że "jest pani w ciąży". Krew pobiera sam, nawet nie poprosił
              do tego pielęgniarki, nie mając szczególnej wprawy wbijał mi się po 3 razy w
              każdą rękę... potem mało nie zemdlałam, ale szczególnie go to nie wzruszyło.
              Analizę krwi robi podobno dobry specjalista z Łodzi, do którego dr Południewski
              wysyła próbki, tyle tylko że nawet dobra analiza krwi w porównaniu z fatalnym
              USG na którym nie jest zmierzone poprawnie NT daje wskazanie do amiopunkcji lub
              innych tego typu badań. Kontaktowałam się później z tym lekarzem z Łodzi i
              chciałam uzyskać opinię skąd przy świetnych wynikach z krwi wskazanie na
              ewentualne dodatkowe badania płodu, no i okazało się że właśnie przez NT.
              Badanie NT powtórzyłam zupełnie przypadkowo u swojego lekarza od USG i okazało
              się że tydzień później NT wyszło wyższe niż przy badaniu u dr Południewskiego,
              co raczej nie jest możliwe. Miałam też do porównania wydruk zdjęć na podstawie,
              których dokonano obu pomiarów i powiem szczerze nie wiem jakim cudem dr
              Południewski cokolwiek zmierzył bez żadnego powiększenia (drugie zdjęcie u
              innego lekarza miało maksymalne powiększenie by móc dokładnie złapać fałd
              karkowy). Gdyby nie to że z reguły zachowuję zimną krew, mogłabym to przypłacić
              nerwicą.
    • justka73 Re: Test Pappa - nie w Wawie, ale blisko 22.01.07, 13:55
      Prywatna Praktyka Lekarska dr Rogiewicza, Komorów
      cena testu 200-250 (nie pamiętam dokładnie)
      pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka