ewa0405 Re: Test Pappa - gdzie w Wawie najtaniej? 15.01.07, 11:42 Ponawiam pytanie Odpowiedz Link Zgłoś
pola7878 Re: Test Pappa - gdzie w Wawie najtaniej? 22.01.07, 11:23 nie rób jesłi nie masz wskazań z przezierności, bedziesz miała tylko dodatkowy stres, jesli chcesz mieć pewnośc ze dzizdzius zjest zdrowy to lepiej zrobić amniopunkcję, która daje 100% pewności, a pappa absolutnie nie. Mój wynik z pappy to ryzyko 1:63 czyli bardzo duże, miesiąc koszmaru i czekania na wynik amnio. Wszystko jest ok, ale wiem ze pappy bym już nie robiła. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
eska762 Re: Test Pappa - gdzie w Wawie najtaniej? 15.01.07, 13:05 wydaje mi się, że to jest cena stała na poziomie 350 zł, szczerze mówiąc nigdzie nie spotkałam się, żeby było taniej. Taka sama cena w przychodni rejonowej jak i w gabinecie prywatnym gdzie chodzę na usg. Odpowiedz Link Zgłoś
meg24 Re: Test Pappa - gdzie w Wawie najtaniej? 15.01.07, 15:11 Niestety moze byc i drozej - Invimed Warszawa 550 zł Odpowiedz Link Zgłoś
dc22 Re: Test Pappa - gdzie w Wawie najtaniej? 15.01.07, 13:55 ja uslyszalam cene 500zl. I podobno to jest tak ze ceny sa w miare stale bo badania i tak sa wysylane do jakiegos specjalistycznego osrodka w lodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
ominika Re: Test Pappa - gdzie w Wawie najtaniej? 15.01.07, 15:50 Do ceny testu Pappa dolicz cenę usg - bo wyniki sa interpretowane łącznie, u sławetnego dra Roszkowskiego to przyjemność ok. 700 pln (w sumie). Odpowiedz Link Zgłoś
ewa0405 Re: Test Pappa - gdzie w Wawie najtaniej? 15.01.07, 16:01 a gdzie jest za350 zł. MAcie konkretne przychodnie? Odpowiedz Link Zgłoś
mysz56 Re: Test Pappa - gdzie w Wawie najtaniej? 15.01.07, 21:59 u Roszkowskiego 700 raczej bez usg,samo usg u niego to wydatek 300 zł,ale usg jak dla mnie warte tych pieniędzy,jestem spokojna że wszystko ok,pappa nie robiłam mimo że mnie poinformował o takiej możliwości Odpowiedz Link Zgłoś
marweg25 Re: Test Pappa - gdzie w Wawie najtaniej? 16.01.07, 18:09 Własnie, że łącznie z USG. Sam test z krwi jest wszędzie w podobnej cenie - różnica to koszt USG a ten u Roszkowskiego jest wysoki. Odpowiedz Link Zgłoś
eska762 Re: Test Pappa - gdzie w Wawie najtaniej? 16.01.07, 10:17 za 350 zł, proponował i mój lekarz z przychodni,Warszawa - Bielany, ul. Kleczewska, przychodnia MEDEA 022 639 80 89 - faktycznie bez USG to jest, sama krew. Najlepiej zadzwoń i się dowiedz szczegółów, ja w końcu nie zrobiłam tego badania. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
justynach Re: Test Pappa - gdzie w Wawie najtaniej? 16.01.07, 10:32 test - 350 PLN wizyta z USG w prywatnym gabinecie (np. u lekarza z Centrum Damiana)- 150PLN razem wychodzi 500PLN , taniej pewnie nie znajdziedz Odpowiedz Link Zgłoś
stefania123 Re: Test Pappa - gdzie w Wawie najtaniej? 16.01.07, 12:12 Ja zapłaciłam 600 zł prywatnie. Odpowiedz Link Zgłoś
kornela30 Re: Test Pappa - gdzie w Wawie najtaniej? 17.01.07, 13:41 Jeśli jesteś między 11-14 tygodniem ciąży to zamiast robienia testu pappa proponuje ci zrobić dokładne (prenatalne) badanie USG u dobrego specjalisty (jest droższe od pappa).Przy takim USG fachowiec,ale faktycznie musi to być lekarz znający sie na rzecy, potrafi wykryć potencjalne wady płodu, a jeżeli będzie miał wątpliwości skieruje cie na dalsze badania. Test pappa nie jest miarodajny. Wylicza tylko statystykę. W Polsce stosuje się rózne metody do jego uzyskania. Ja przez test pappa mialam kilka tygodni koszmaru, a to bo lekarz prowadzący nie dość dobrze wyliczył NT (przezierność karkowa), potem bo całość wysłano do laboratorium w Krakowie, które okazało się nie do końca fachowe. Suma sumarum tyle zamieszania sobie zrobiłam zupełnie niepotrzebnie, że przez ten test było tyle wątpliwości, że skończyło się na amniopunkcji, by ostatecznie wyjaśnić czy wszystko jest ok. Teraz zrobiłabym porządne USG, zamiast pappa. To skraca drogę i oszczędza dużo niepotrzebnych emocji. A jeśli koniecznie chcesz test pappa to dowiedz się w szpitalach gdzie robią amniopunkcję (tylko w kilku miastach w Polsce), co polecają, żeby nie wylądować z tym gdziekolwiek i u kogokolwiek.I jeśli juz test pappa to naprawdę cena ceną, ale najważniejsza fachowość. Odpowiedz Link Zgłoś
kasienka_w_25 Re: Test Pappa - gdzie w Wawie najtaniej? 17.01.07, 13:44 Też bym radziła usg u dobrego specjalisty bo test Pappa nie daje ci pewnej odpowiedzi, jest to test ktorego wynik jest bardziej statystyczny niz rzeczywisty Odpowiedz Link Zgłoś
kasienka_w_25 Re: Test Pappa - gdzie w Wawie najtaniej? 17.01.07, 13:45 test Pappa nie daje stu procentowej odpowiedzi, raczej jest to test statystyczny Odpowiedz Link Zgłoś
eska762 Re: Test Pappa - gdzie w Wawie najtaniej? 17.01.07, 13:47 pytanie w wątku nie dotyczyło chyba prośby o wypowiadanie się na temat tego testu? tylko o cenę? Odpowiedz Link Zgłoś
kasienka_w_25 Re: Test Pappa - gdzie w Wawie najtaniej? 17.01.07, 13:49 owszem ale osobiscie uwazam ze to pieniadze wyrzucone w bloto. lepiej zaplacic za usg u dobrego specjalisty, i nie badz taka nerwowa bo to szkodzi Odpowiedz Link Zgłoś
natalia353 Re: Test Pappa - gdzie w Wawie najtaniej? 17.01.07, 14:35 ja robiłam u Dr Południewskiego - łączny koszt-krew + usg wyniósł mnie 400 zł.Gabinet jest na Puławskiej 488 ( Klinika Kobiet), nr do rejestracji 0-660- 418-999. Odpowiedz Link Zgłoś
sabina_74 Re: Test Pappa - gdzie w Wawie najtaniej? 22.01.07, 13:32 Ja też robiłam u tego lekarza za cenę 400 zł, ale radzę szczerze trzymać się z dala od niego. Lekarz ten robi sam USG o jakości takiej, że jedyne co można z niego powiedzieć to że "jest pani w ciąży". Krew pobiera sam, nawet nie poprosił do tego pielęgniarki, nie mając szczególnej wprawy wbijał mi się po 3 razy w każdą rękę... potem mało nie zemdlałam, ale szczególnie go to nie wzruszyło. Analizę krwi robi podobno dobry specjalista z Łodzi, do którego dr Południewski wysyła próbki, tyle tylko że nawet dobra analiza krwi w porównaniu z fatalnym USG na którym nie jest zmierzone poprawnie NT daje wskazanie do amiopunkcji lub innych tego typu badań. Kontaktowałam się później z tym lekarzem z Łodzi i chciałam uzyskać opinię skąd przy świetnych wynikach z krwi wskazanie na ewentualne dodatkowe badania płodu, no i okazało się że właśnie przez NT. Badanie NT powtórzyłam zupełnie przypadkowo u swojego lekarza od USG i okazało się że tydzień później NT wyszło wyższe niż przy badaniu u dr Południewskiego, co raczej nie jest możliwe. Miałam też do porównania wydruk zdjęć na podstawie, których dokonano obu pomiarów i powiem szczerze nie wiem jakim cudem dr Południewski cokolwiek zmierzył bez żadnego powiększenia (drugie zdjęcie u innego lekarza miało maksymalne powiększenie by móc dokładnie złapać fałd karkowy). Gdyby nie to że z reguły zachowuję zimną krew, mogłabym to przypłacić nerwicą. Odpowiedz Link Zgłoś
justka73 Re: Test Pappa - nie w Wawie, ale blisko 22.01.07, 13:55 Prywatna Praktyka Lekarska dr Rogiewicza, Komorów cena testu 200-250 (nie pamiętam dokładnie) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś