Dodaj do ulubionych

Gdańsk - gdzie rodzimy?

11.04.06, 20:09
Witam, ja prawie na 100% zdecydowana jestem na szpital wojewódzki ze względu na darmowe ZZO i dość dobre opinie, wątpliwości jednak pozostają jak zwykle (brak ochrony krocza, na której mi zależy, ograniczanie liczby CC), a termin blisko bo początek maja. Jak u Was?
Obserwuj wątek
    • cathy1976 Re: Gdańsk - gdzie rodzimy? 11.04.06, 20:15
      na Klinicznej, ale to ze wzgledu na koniecznisc cc i to, ze pracuje tam lekarka
      ktora mnie prowadzi. W wojewodzkim rodzila moja siostra i nie byla zadowolona,
      ale ja o kazdym z naszych trojmiejskich szpitali slyszlam i dobre i zle opinie,
      wiec tak naprawde, to chyba niewielka roznica..smile Pozdrawiam serdecznie!
      • tucik Re: Gdańsk - gdzie rodzimy? 11.04.06, 20:30
        hej! ja też rodze tam gdzie Ty, napisz jaka lekarka będzie robiła Ci cc?
        • cathy1976 Re: Gdańsk - gdzie rodzimy? 11.04.06, 20:55
          pani doktor Ciach (nomen- omensmile a Ty tez przez cesarke? i kiedy?
          • gosika78 do cathy 12.04.06, 10:15
            dr Ciach - miód kobieta (na ordynatora ją smile)) Namawia mnie, żebym szła na
            Kliniczną, ale sama już nie wiem... Nikt mi gwarancji nie da, że akurat ona
            będzie miała dyżur, jak mojej małej zechce się wyjść...
            • cathy1976 Re: do cathy 12.04.06, 10:30
              no tak- nie masz takiej pewnosci... ale jest szansa przynajmniej smile ja ze
              wzgledu na ta cesarke nie mialam najmniejszych watpliwosci. ostatnio o Zaspie
              sie dobrze mowi, za to mam wrazenie, ze o wojewodzkim chyba coraz gorzej. Tak
              naprawde to chyba zalezy jak sie trafi. Zycze lekkiego porodu w jak najbardziej
              przyjaznym miejscusmile
              • ka-wa1 Re: do cathy 12.04.06, 19:08
                mnie tez prowadzi Doktor Ciach- co za fantastyczny czlowiek!!! tez bede miala
                cesarke ze wzgledu na wzrok ale we wrzesniu. O kliniecznej slyszalam srednio
                fajne rzeczy, ale o kazdym ze szpitali slyszalam mrozace krew w zylach
                historie, wiec sie staram tym nie przejmowac i tyle;
                • tucik Re: do cathy 12.04.06, 20:37
                  dokładnie ja tak samo o każdym słyszałam różne historie i nie ma osoby, która
                  by jakiegoś szpitala nie skrytykowała, odpowiadam będę miałą cc w połowie maja
                  zrobione" przez dr Leszczyńską
      • agafia6 Re: Gdańsk - gdzie rodzimy? 11.04.06, 20:35
        tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;19;53/st/20060708/dt/6/k/9792/preg.png
    • agafia6 Re: Gdańsk - gdzie rodzimy? 11.04.06, 20:32
      w wojewódzkim ponoć ok, gdy wszystko jest ok.Trudny wybór,ale ponoć Kliniczna
      jest bezpieczna.Ja będę rodzić na Klinicznej.Wszędzie w sumie czeka nas to
      samo............... Strasznie się boję.
    • liwilla1 Re: Gdańsk - gdzie rodzimy? 11.04.06, 22:45
      najprawdopodobniej Zaspa - jest milo i czysto, w dodatku maja bardzo dobry OION.
    • elmika Re: Gdańsk - gdzie rodzimy? 12.04.06, 08:49
      Zaspa - tam rodziłam córkę w zeszłym roku i było ok.
      Na Klinicznej rodziłam synka i przeszkadzały mi duże sale (4 osoby), na które
      przychodziły całe rodziny (kaszlące, kichające, z dziećmi).
      Zastanawiałam się nad Wojewódzkim, ale jak tam dzwoniłam, położna poinformowała
      mnie, że jak się cokolwiek z dzieckiem dzieje, to wiozą na Zaspę sad
      Z ZZO też nie jest tak różowo, bo rzadko dają (musi być lekarz, który umie
      zakładać kleszcze - rodząca często nie czuje skurczów partych i trzeba pomagać
      wyciągać dziecko).
      Swoją drogą ile czasu Wam zostało?
      Mi 2 miesiące, ale panikuję coraz bardziej (to moja 4-ta ciąża i z każdą ciążą
      gorzej...)
      Pozdrowienia, Elmika
      • niutka_78 Re: Gdańsk - gdzie rodzimy? 12.04.06, 09:20
        Ja też zamierzam rodzić w Wojewódzkim. Mam tam swojego lekarza i od maja
        zaczynam szkołę rodzenia u połoznych z tego szpitala. Mam więc nadzieję, że
        trafię podczas porodu na znajomą twarz.. Też zaczynam się bać porodu.. Mam
        wizję nie nacinania, ale jak to będzie...? uncertain Braku ZZO w ogóle nie biorę pod
        uwagę! i jeśli trzeba będzie to nawet zapłacę.
        Słyszałam, że z tym darmowym znieczuleniem to jest tak, że jak jest
        anestezjolog i nie skończył sie limit, to będzie podane. Jeśli jednak nie ma
        lekarza, to nie będzie -na logikę więc lepiej sobie zarezerwować wcześniej
        lekarza i mieć pewność, że dadzą ZZO. Niestety wtedy jest to spory wydatek...
        No i bądź więc tu mądrym.. -lepiej czekać na rozwiązanie z wiarą, że lekarz
        będzie na dyżurze i limit sie nie wyczerpał, czy od razu zapłacić to 500 czy
        700 zł (nie wiem ile teraz się płaci) i mieć spokojną głowę...? ech...
        • gosiareczka Re: Gdańsk - gdzie rodzimy? 12.04.06, 10:08
          a ja juz niedługo pewnie urodze...
          na milion procent wybieram Zaspę... dlaczego??
          1) znakomity OION - a by dzieci dobrze sie miały jest dla mnie najważniejsze
          2) sale 2-3 osobowe, bez wstępu obcych (nawet mąż nie ma wstępu... i dobrze... bo np. karmiąc nie mam zamiaru by mąż obcej babki mnie oglądał)
          3) walczą o tytuł "szpitala przyjaznego dziecku" więc mają fioła na punkcie karmienia piersią i pomagają w przystawianiu mimo wszystko... (wiem ze np. wojewódzki zostawia młode matki same sobie z tym problemem)
          4) nie robią problemu z cc, jak sie coś dzieje niebezpiecznego nie czekają do ostatniej chwili i robią cc
          5) chodziłam tam do szkoły rodzenia i byłam bardzo zadowolona

Ps. Dodam że gdyby nie Zaspa, to chyba zdecydowałabym sie na wojewódzki....

Ps2. Niedługo urodzę, wiec mogę opowiedzieć wszystko z pierwszej ręki wink)

Trzymajcie się brzuchatki smile
    • mlenka78 Re: Gdańsk - gdzie rodzimy? 12.04.06, 10:29
      cześć dziewczyny . Ja do porodu mam jeszcze sporo czasu bo okło 6 miesiecy ,
      ale w zeszłym roku w styczniu urodziłam synka własnie na Klinicznej troche
      przez przypadek bo mam tam swoja doktor Ciach , miało to być tylko badanie ktg
      a zakończyło sie porodem , ogólenie miałam rodzić w Wojewódzkim ale wcale nie
      żałuje że tam nie rodziłam. Tak się złozyło że przy porodzie była moja pani dr
      bo miała dyzur, płożne bardzo miłe, warunki rewelacja wogóle z porodu byłam
      bardzo zadowolona nomoę sale poporodowe nie sa już w takim standardzie
      ale...najwazniejsze że mam miłe wspomnienia i tym razem jak sie uda to tez bede
      chciał tam rodzic tylko nie wiem czy zdąże bo mieszkam po drugiej stronie
      Gdańska Pozdrawiam
    • m-anettka Re: Gdańsk - gdzie rodzimy? 12.04.06, 10:46
      Niutka! Ja tez zastanawiam się nad Wojewódzkim i prawdopodobnie zacznę ich
      szkołę rodzenia w maju smileWaham się jeszcze nad Zaspą.
      • mindsailor Re: Gdańsk - gdzie rodzimy? 12.04.06, 13:44
        dziewczyny, a w ktorym tygodniu jesteście? ja w 24 i tez zamierzam chodzic do
        szkoły rodzenia na ul. Grunwaldzkiej. tylko nie wiem, czy w maju nie będzie za
        wcześnie???
        • liwilla1 Re: Gdańsk - gdzie rodzimy? 12.04.06, 14:30
          ja zaczelam chodzic w 28 tygodniu (teraz 33) i bardzo dobrze sie zlozylo, bo
          kilka zajec nam wypadlo. jak zaczniesz w maju, to wyjdzie akurat smile

Pozdr
          Ania i Wicuś

tickers.tickerfactory.com/ezt/d/1;20704;116/st/20060605/k/6b73/preg.png
        • m-anettka Re: Gdańsk - gdzie rodzimy? 12.04.06, 20:06
          Ja też jestem w 24 tygodniu smile))))

Rozmawiałam z położną-maj to dla nas idealny termin. Pewnie się spotkamy!
    • karolcia86 Re: Gdańsk - gdzie rodzimy? 12.04.06, 10:49
      Ja już drugi raz jadę do Pucka - za miesiąc.
      • ola261 Re: Gdańsk - gdzie rodzimy? 12.04.06, 12:41
        Pod uwagę biorę Zaspę lub Kliniczną. Sama nie wiem... Mam jeszcze troszkę
        czasu. Termin na poczatek czerwca.
      • neerroo Re: Gdańsk - gdzie rodzimy? 12.04.06, 13:34
        Karolcia napisz coś wiecej o pucku ,też sie tam wybieram ,z tym że czeka mnie
        cc,ale jestem ciekawa jakie sale? jaki personel?
        z góry dziękuję i pozdrawiam.
        • karolcia86 do neerrroo 12.04.06, 21:46
          Napisałam na priva
    • agastrusia Re: Gdańsk - gdzie rodzimy? 12.04.06, 13:15
      To jakaś nowość, że szpital wojewódzki ma darmowe znieczulenia - w zeszłym roku
      tego nie było. Ja rodziłam na Klinicznej. Tam zawsze są darmowe znieczulenia,
      poza tym było mi tam znacznie bliżej niż do Gdańska Gł. Porodówki też mają
      bardzo ładne - 4 pojedyncze sale w różnych kolorach i super poczekalnia. No i
      jeszcze co mnie zupełnie przekonało to że jakby nie patrzeć jest to placówka
      specjalizująca sie w położnictwie więc wrazie problemów mogłam liczyć na fachową
      opiekę.
      Przy szpitalu działa też szkoła rodzenia
      Gorąco polecam wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka