Dodaj do ulubionych

Kto z was spędza wakacje w Arce Noego?

17.06.04, 10:50
Cześć! Pewnie większość z was myślami błądzi już po wakacyjnych szlakach i
nie może się już doczekać wyjazdu na urlop. Ja też. I mam do was pytanie. Kto
z was zamierza w tym roku spędzić wakacje w Arce Noego u p.Grunholc w
Charbrowie k/Łeby. Wybieram się z rodzinką od 14 sierpnia i jestem ciekawa
kto jeszcze tam jedzie. A może odezwie się Dagbe i Aga (od Trojaczków i
Kuby) - czy rozmawiałyście ostatnio z gospodynią, można lizcyć na jakieś
dodatkowe atrakcje w tym sezonie (może coś wiecie o nowych zwierzątkach?)? W
każdym razie czekam na odzew. Pozdrowionka. Monika
Obserwuj wątek
    • antomi Re: Kto z was spędza wakacje w Arce Noego? 25.06.04, 12:50
      czesc Monika!

My wlasnie zastanawilismy sie nad Arka Noego ale nie wiem czy sa tamjeszcze
      wolne miejsca nas interesuje jednak wrzesien mam jednak do ciebie pytanie czy
      bylas juz tam? czy mozesz napisac cos wiecej o tym gospodarstwie poza tym co
      jest na ich stronce? czy z 2 latkiem warto pojechac? z gory dziekuje za
      dopowiedz
      ania
      • monika_j Re: Kto z was spędza wakacje w Arce Noego? 25.06.04, 14:48
        Cześć Ania.
        Postaram się pomóc, jak najlepiej potrafię. Przede wszystkim zerknij sobie do
        wątku z 14.05.04 "Gdzie na wczasy z 4 dzieci" (niestety nie nauczyłam się
        jeszcze wklejać linków, sorki)- jest bodajże na 4 lub 5 stronie. Bardzo
        konkretnych i wyczerpujących odpowiedzi na moje b.rozbudowane i dociekliwe
        pytania udzieliła mi w tym wątku Dagbe, którą przy okazji pozdrawiam. Ja pomimo
        wielu wątpliwości początkowych, ostatecznie zdecydowałam się. Jak jest tam
        naprawdę, będę mogła opisać po powrocie z wakacji ok. 21 sierpnia (co na pewno
        uczynię). Zależy Aniu czy Twój maluszek lubi zwierzątka, jeżeli tak myślę że
        będzie zadowolony. Ja przetestowałam w praktyce teoretyczne uwielbienie
        (książeczki, filmy)moich dzieci dla zwierząt, po prostu pewnego popołudnia
        zawiozłam je do gosp.agro (piszę o tym na wątku "gosp. agro b.fajne")i
        utwierdziłam się w przekonaniu, że są miłośnikami zwierząt. Zatem w moim
        przypadku, myślę Arka to dobry pomysł. Poza tym, w tej okolicy jest co robić w
        przypadku braku pogody do plażowania, albo jak już się plażowanie znudzi, pod
        warunkiem, że jest auto. Aha jeszcze jedno, Dagbe ma swoje prywatne zdjęcia
        Arki, może poproś ją o przesłanie ich na priv (nie zaszkodzi zapytać), wtedy
        zobaczysz więcej niż na stronie Arki. Poza tym, w rozmowie z gospodynią
        sugerowałam, że skoro w tym roku przyjedzie do niej trochę maluszków, to może
        warto zainwestować w parę rzeczy tak "pod maluchy" typu bezpieczna huśtawka -
        powiedziała,że weźmie to pod uwagę. Jeżeli masz jeszce jakieś pytania , pytaj
        śmiało. Wakacyjnego nastroju życzę!
        Monika
        • renatas4 Re: Kto z was spędza wakacje w Arce Noego? 28.06.04, 09:17
          Jaki jest adres strony Arki? Czy możesz podać?
          • dagbe Re: Kto z was spędza wakacje w Arce Noego? 28.06.04, 13:12
            grunholc.webpark.pl
            Witajcie,
            ja się wybieram na Arkę z dwulatkiem w terminie 1-15.08.2004. 6.08 dołączy do
            nas mój starszy syn - dziesięciolatek (być może z kolegą).
            Mam kilka prywatnych zdjęć. Jeśli ktoś jest zainteresowany, proszę podać adres -
            podeślę linka do galerii. Nie byłam tam od września 2003. Napewno od tego czasu
            dużo się zmieniło - mam nadzieję, że na korzyść smile

Monika, dziękuję za pozdrowienia. Jeśli Wam się na Arce nie spodoba, będziesz
            mi mogła osobiście zrobić awanturę wink

Pozdrowienia,
            Dagmara
            • monika_j Re: Kto z was spędza wakacje w Arce Noego? 29.07.04, 15:04
              Odświeżam wątek, bo a nuż ktoś się wybiera w to miejsce. Miło nam będzie
              spotkać innych e-rodziców ze swoimi milusińskimi.
              A tak na marginesie nie wiem, kto bardziej się cieszy na wyjazd: my z mężem
              (nareszcie urlop), czy dzieciaki (na te wszystkie koniki, kózki i inne takie)
              Dagbe napisałam do ciebie maila na priv - mam nadzieję, że przed wakacjami
              zasiądziesz jeszcze przed kompem.
              Pozdrawiam wszystkich pracujących i marzących o urlopie, oraz tych szczęśliwców
              aktualnie korzystających z uroków wolnego czasu. Wam to dobrze!!!
              Monika
              • dagbe Re: Kto z was spędza wakacje w Arce Noego? 29.07.04, 16:41
                Z racji profesji zasiadam codziennie przy kompie wink Na maila odpisałam.
                Ciekawe, jak ja wytrzymam dwa tygodnie bez netu i komputera? Czy już jestem
                uzależniona? wink

Pozdrowienia,
                Dagmara

PS. Też się cieszę na wyjazd smile To już w niedzielę!
                • aga10010 Re: Kto z was spędza wakacje w Arce Noego? 01.08.04, 21:14
                  My właśnie dziś rano wróciliśmy z Arki. Było naprawdę super. Dzieciaki
                  rewelacyjnie zniosły podróż, za to rodzice są bardzo niewyspani - w końcu
                  jechaliśmy prawie 800 km.
                  Pobyt w Arce minął nam bardzo szybko. Kuba był zafascynowany zwierzakami.
                  Trojaczki ich raczej olewały - co prawda Aro (pies) bardzo polubił Jaśka,
                  którego próbował wylizywać przy każdej okazji, ale niestety bez wzajemności. Z
                  nowości są strusie emu, niestety nie ma już małych gąsek, z którymi
                  najprawdopodobniej rozprawił się lis. Długo by pisać o tym jak było. Napewno
                  tam wrócimy i nie przerazi nas odegłość.
                  Szczególne podziękowania dla Dagmary. A tak nawiasem to szkoda, że się minęliśmy.
                  Pozdrawiam Agnieszka
                  • monika_j Re: Kto z was spędza wakacje w Arce Noego? 03.08.04, 10:36
                    Cześć Aga
                    Cieszę się, że mieliście udane wakacje. A jak się odnalazłaś w powakacyjnej
                    rzeczywistości? Ja zawsze mam z tym kłopot. Pierszy dzień po powrocie chodzę
                    jak we śnie, nie mogę znaleźć swego miejsca na ziemi. Ale dzieci oczywiście
                    szybko sprowadzają mnie do właściwego wymiaru i ten stan ducha nie trwa długo.
                    Napisz proszę jeśli będziesz miała wolną chwilkę, czy w Arce oprócz zwierząt są
                    huśtawki dla maluchów( mam córkę maniaczkę huśtawek - jeżeli w gospodarstwie
                    brak takiej ze szczebelkami zabezpieczającymi , to może skombinuję jakąś na
                    wyjazd), jakaś piaskownica, basenik może... Aguś, a jak spędzaliście dni -
                    chodziliście na spacery po okolicy, czy może wyprawialiście się gdzieś dalej?
                    Kuba to już przecież spory piechur , a trojaczki pewnie też już dreptają,
                    prawda?
                    Aha jeszcze jedno czy wykupiliście sobie posiłki u p.Grunholc, jedzenie
                    smaczne? Radzisz wykupić czy lepiej we własnym zakresie szukać w innych
                    miejscach i gdzie(na urlopie odpuszczam sobie własnoręczne pitraszenie, no
                    chyba że grill i kanapki, inne drobnostki)
                    A może masz jakieś wskazówki co warto zobaczyć, ewent. zabrać ze sobą...
                    Z niecierpliwością czekam na odpowiedź
                    Monika
                    • aga10010 Re: Kto z was spędza wakacje w Arce Noego? 04.08.04, 21:49
                      Cześć Moniko
                      Oj ta rzeczywistość, do tej pory nie mogę do siebie dojść.
                      Co do Twoich pytań: w Arce nie ma huśtawek z zabezpieczeniami, jest niewielki
                      plac zabaw - piaskownica, zjeżdżalnia, jakieś hustawki. Jest basen, ale nie było
                      w nim wody (pogoda raczej nie sprzyjała). Basen ten nie nadaje się dla maluchów.
                      Wykupiliśmy posiłki - śniadanie o 9 obfite, choć bywały dla nas dziwne potrawy,
                      np. wątróbka, fasolka oraz przeciętne obiady o 18. W każdym razie jak pojedziemy
                      na następny raz to wykupimy tylko śniadania albo będziemy się żywić we własnym
                      zakresie. W cenie obiadów na miejscu można gdzie indziej zjeść całkim dobry
                      obiadek. Polecam restaurację przy pałacu w Poraju - jedziecie na Wicko i dalej
                      na Słupsk, zaraz za Wickiem po lewej - miła obsługa, dobre jedzenie, plac zabaw
                      dla dzieci, jeziorko, możliwość wypożyczenia wędki, w pokoju na werandzie w
                      szafie są zabawki dla dzieci.
                      Niedaleko gospodarstwa jest sklep czynny codziennie, niestety średnio
                      zaopatrzony, polecam sklep w Wicku, pierwszy po lewej.
                      Okolica jest fajna do spacerów - my pochodziliśmy trochę po lasach. Jeździliśmy
                      na plażę do Łeby - polecam plażę przy porcie, jest na niej najmniej ludzi.
                      Koniecznie zabierz dla dzieci kalosze.
                      Jak już się pewnie zorientowałaś pogodę mieliśmy różną, ale ponad połowę wczasów
                      spędziliśmy nad morzem. Kuba był zachwycony, trojaczki różnie. Są za małe, aby
                      coś z tego wiedzieć, mają dopiero 10 miesięcy, więc są na etapie raczkowania. Na
                      plaży więc raczej były uwięzione w wózkach.
                      Na miejscu jest możliwość zapalenia ogniska, jest na zewnątrz grill i ławeczki.
                      Tyle przychodzi mi narazie do głowy. Jakbyś miała jakieś pytania napisz.
                      Pozdrawiam Agnieszka
                      • monika_j Re: Kto z was spędza wakacje w Arce Noego? 05.08.04, 14:58
                        Cześć Aguś!
                        Serdeczne dzięki za odpowiedź.
                        Sądziłam, że wasze maluchy mają bliżej roczku. Kubuś to już będzie więcej
                        pamiętał , zwłaszcza jeśli będziecie oglądać zdjęcia z wakacji i wspominać
                        ciekawe wydarzenia.
                        A może przychodzą ci jeszcze do głowy inne ciekawe miejsca, w których można się
                        smacznie i niedrogo pożywić? Zależy mi również na daniach takich bardziej
                        dziecięcych i lekkostrawnych (wspomniana fasolka i wątróbka nie spotka się z
                        entuzjazmem moich pociech, ale męża i owszem)
                        A sama Łeba rzeczywiście jest b.zatłoczona? Czy na wyposażeniu pokoju w Arce
                        jest może parawan plażowy? Czy w tym sklepie w Wicku są kaszki i soki dla
                        małych dzieci? Chciałabym ograniczyć bagaż do minimum, nie wieźć z domu tego,
                        co można kupić na miejscu.
                        • aga10010 Re: Kto z was spędza wakacje w Arce Noego? 05.08.04, 19:01
                          Witaj
                          Wyposażenie pokoi jest bardzo skromne, parawanów oczywiście nie ma.
                          Natomiast w sklepie w Wicku są wszystkie akcesoria dziecięce - kaszki, deserki,
                          pampersy, chusteczki, mleka itp.
                          Myśmy głównie dojadali w Łebie i to głównie rybki więc trudno mi coś Ci polecić.
                          Łeba natomiast jest potwornie zatłoczona, co prawda my na to inaczej spoglądamy,
                          bo maluchy jeżdżą w dwóch wózkach bliźniakachsmile
                          Nie wiem czy Ci pisałam każdy pokój w Arce ma swoją lodówkę, oczywiście jest
                          kuchnia, ale malutka.
                          Pozdrawiam Agnieszka
                          • dagbe Re: Kto z was spędza wakacje w Arce Noego? 16.08.04, 12:27
                            Hihihi...
                            Teraz to duża kuchnia smile W zeszłym roku na ten cel było przeznaczone
                            pomieszczenie o wymiarach 2x3 metry wink

Pozdrowienia,
                            Dagmara

aga10010 napisała:

> Nie wiem czy Ci pisałam każdy pokój w Arce ma swoją lodówkę, oczywiście jest
                            > kuchnia, ale malutka.
                            > Pozdrawiam Agnieszka
                  • dagbe Re: Kto z was spędza wakacje w Arce Noego? 16.08.04, 12:28
                    Miło mi, że Wam się spodobało smile Też żałuję, że się rozminęliśmy. Ostatecznie
                    na Arce wylądowałam dopiero 2. sierpnia... Może następnym razem.

Pozdrowienia,
                    Dagmara
                    • aga10010 Re: Kto z was spędza wakacje w Arce Noego? 16.08.04, 14:43
                      Mam nadzieję, że kiedyś poznam osobę dzięki, której miło spędziłam czas.
                      Pozdrawiam Agnieszka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka