Dodaj do ulubionych

Basen dla niemow. w Szczecinie- Skandal!!!

02.06.05, 20:50
Witam, jestem zbulserwona dosłownie tym co usłyszałam od właścicelki! Mój
synek ma 4,5 miesiąca i chodzimy do nich na basen odkąd synek skończył 8
tygodni.Na początku wszystko ok, lekcje indywidualne 25 zł za 20 min
oczywiscie płatne z góry za semestr, sam w basenie z instruktorką, która
dostosowywała zajęcia do potrzeb i możliwości malucha. Niestety 3 tygodnie
temu zmieniono instruktokę pod pretekstem choroby i tak już została bez
żadnych uzgodnień nic, tylko tak już będzie i koniec. Nie reagowałam, choc
przyznam że nie bardzo mi się to podobało, bo tamta instruktorka miała
cudowne podejście do takich maluchów. Na pierwszych zajęciach nowa Pani
posadziła na brzegu basenu mojego 4 miesięcznego synka w celu sprawdzenia czy
nie zrobił w pieluchę [specjalną do pływania]kupki na, na moja ostrą reakcję
że dziecko jeszcze nie siedzi i proszę go nie sadzać odpowiedziała że ona go
przecież trzyma!!! Ludzie czy tak zachowuje się profesjonalista??? Dalej
kolejne zajęcia dziecko płacze cały czas bo ta sama Pani z umiłowaniem leję
ręką mu strumień wody na buźkę bo to taki etap dziecko ma się oswajac i nie
bać wody. Ok, ciekawa jestem jak owa Pani by się oswajała jakby ktoś jej
przez 15 minut na twarz wiadro wody strumieniem wylewał. Kolejne zajęcia, ta
sama sytuacja, lanie wody na twarz i wieklie zdziwienie co się stało że syn
tak zaczął płakać na zajęciach. Moje tłumaczenia i uwagi do nikogo nie
trafiają.Ponadto mój synek wyszedł z baseny zziębnięty, siny i trzęsacy się z
zimna. Dodam jeszcze że rodzicom nie wolna przebywać z dzieckiem w trakcie
zajęć na basenie już nie mówiac o wejściu z nim do wody. Rodzic może
obserwować zajęcia za szyby. Zadzwoniłam do włascicielki i porosiłam o zmianę
instruktorki na poprzednia, dowiedziałam się że nie jest to możliwe, Pani
była bardzo nie uprzejma, powiadomiła mnie że albo z tą Panią albo z żadna i
mogę się ewentualnie przenieść na grupowe które trwaja 45 minut( dla 4,5
miesiecznego dziecka !!!! sama propozycja jest poprostu absurdalna]. Na moje
uwagi że dziecko płacze,że było po lekcji sine z zimna i instruktorka która
powinna zareagować i przerwać zajęcia, Pani właścicielka stwierdziła cyt. "no
to co, jest chory???" Wg owej Pani nie mam nic do powiedzenia bo instruktorki
są profesjonalistkami i czy dziecko chce czy nie , tym bardziej rodzic plan
trzeba wykonać. Ponadto szatnia już nie jest ogrzewana i mój wymrożony synuś
trafił do chłodnej szatni. Trząsł się jeszcze dobre 10 minut ale dla Pani
włascicielki zamyka sie to w stwierdzenie cyt."no to co!!!!". Gorzko sie
rozczarowałam i osądźcie sami!Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • ilona1111 Re: Basen dla niemow. w Szczecinie- Skandal!!! 02.06.05, 21:07
      Bardzo zainteresował mnie Twój post, ponieważ dokładnie wczoraj dzwoniłam do
      właścicielki tego basenu (jeśli mowa oczywiście o tym samym, bo z tego co wiem
      jest to jedyny basen dla niemowląt w Szczecinie?), ponieważ planuję zapisac
      mojego 5-miesięcznego synka. Pani nie chciała wogóle udzielić mi informacji co
      do godzin zajęc, opłat i tego jak to w sumie się odbywa. Kazała osobiście
      przyjechac na miejsce.Nie wiedziałam, że rodzice muszą stać za jakąs
      szybą...??? Jakoś nie zacheca mnie ta wizja... Nie wiem o mam o tym myśleć...
    • agatris Re: Basen dla niemow. w Szczecinie- Skandal!!! 02.06.05, 21:11
      witam! miło ze napisałaś ten wątek bo ja też jestem ze Szczecina i od pewnego
      czasu mam wielką ochotę wybrać się z synkiem na basen. czy mozesz napisać gdzie
      ten basen się znajduje? szczerze mówiąc to po Twoim opisie przeszła mi ochota
      na taką zabawę, bo wyobrażałam sobie to inaczej, tzn.że ja z synkiem będę się
      taplać w wodzie a instruktor będzie pokazywał jak można i należy sie w tej
      wodzie z maluchem zachowywać, a tak...nie oddałabym synka w ręce tak bezdusznej
      instruktorki
      pozdrawiam Aga&Maurycy
      • ilona1111 Re: Basen dla niemow. w Szczecinie- Skandal!!! 02.06.05, 21:16
        agatris napisała:

szczerze mówiąc to po Twoim opisie przeszła mi ochota
        > na taką zabawę, bo wyobrażałam sobie to inaczej, tzn.że ja z synkiem będę się
        > taplać w wodzie a instruktor będzie pokazywał jak można i należy sie w tej
        > wodzie z maluchem zachowywać, a tak...nie oddałabym synka w ręce tak
        bezdusznej
        >
        > instruktorki
        > pozdrawiam Aga&Maurycy

Ja również sobie własnie w ten sposób wyobrazałam ten basen dla niemowlaków..
        Chyba tam pojade i zobacze jak to wyglada w rzeczywistości.
        • martynahpt Re: Basen dla niemow. w Szczecinie- Skandal!!! 02.06.05, 21:20
          Mnie tez jakos zniechecilo juz to ze przez telefon nie udzielaja informacji co
          za bzdura, kazala przyjechac i co mi to dalo nic, wszytko to jakies male, malo
          miejsca i na dodatek ta pani byla bardzo nie mila.
        • izaana Re: Basen dla niemow. w Szczecinie- Skandal!!! 07.07.05, 15:17
          My też chodzimy na ten basen i ja nie mam zadnych zastrzeżeń, wybralismy
          zajecia grupowe po konsultacji z pediatrą, w sumie chodzimy tam od listopada i
          mielismy 2 instruktorki, wszystkie były bardzo miłe i kompetentne. Zabawa w
          wodzie z dzieckiem to wielka przyjemność, w naszej grupie były też maluchy 8-
          tygodniowe, które wraz z mamusiami pływały w wodzie, w tej chwili te maluchy
          mając około 9-10 miesiecy wcale nie boją sie wody, wspanile nurkują, pływaja na
          pleckach same utrzymują się na wodzie bez ingerencji rodzica.żałuje że tak
          późno otworzyli ten basen bo moja mała miała juz roczek i niestety nie
          osiągnęła takiej perfekcji jak jej młodsi koledzy- była juz troszke za duża,
          ale tez świetnie nurkuje a pływa super tylko,że rękawkach.Jesli chodzi o
          wyganie rodziców za szybe to sie z tym nie spotkałam moja siostra wybrała
          zajecia indywidualne z instruktorem dla malucha tylko ze wzgledu na własny stan
          zdrowia i jej istruktorka jest fantastyczna, nie ma mowy o wyganianiu za szybę,
          a sama pani pomamga jej przy ubieraniu małego w szatni. Ale sie rozpisałam sorki
        • brogla Re: Basen dla niemow. w Szczecinie- Skandal!!! 08.07.05, 13:33
          Hej.
          Ja tak przez przypadek tutaj na forum, bo wogóle jestem z Gdyni i to co czytam
          to wogóle jakies nieporozumienie. Jak takie małe dziecko mozna zostawićsam na
          sam z obca osobaZ nasza córka też uczeszczamy na basen i mój maż tapla sie z
          nia w wodzie ,instruktor pokazuje co i jak, w razie czego poprawia. Dziecko
          zadowolone. A ja i inne mmay ,(bo głownie tatusiowie pływaja) mozemy sobie stać
          i patrzeć na brzegu ,a jak ktosma ochotęto mozna zabrać innych gosci i z nimi
          patrzeć jak dzieci sobie pływaja. Jedyny warunek wejscia na pływalnie to
          posiadanie klapek. Z tego co piszecie to niestety jedyna taka szkoła pływania
          dla niemowlat ,ale mozę komuśda to do myślenia i otworzy nowa bardziej
          przyjaznąmaluszkom i rodzicom. Pozdrawiam
    • piastka Re: Basen dla niemow. w Szczecinie- Skandal!!! 02.06.05, 22:09
      Jestem z co prawda z Gdyni, ale nie sądziłam, że gdziekolwiek istnieją zajęcia
      nauki pływania dla niemowląt bez udziału rodziców. Przecież matka (ojciec
      trochę też..) dają maluszkom największe poczucie bezpieczeństwa, a to gwarancja
      ich dobrego samopoczucia w stresujących chwilach.
      Chodzę na zajęcia w Aquaparku w Sopocie, gdzie dzieci uczą się pływać w
      ramionach swoich rodziców przy pomocy baaaardzo sympatycznego instruktora
      (podobno sam ma 2-letnie dziecko).
      Ten opisany przez Indian basen to jakieś nieporozumienie!
      • trudy77 Re: Basen dla niemow. w Szczecinie- Skandal!!! 08.06.05, 09:55
        Piastka, Opowiedz coś więcej o tych zajęciach w Aquaparku. Też jestem z Gdyni i
        mam ochote na basen z moim 6-miesięcznym maluszkiem. Pozdrawiam
        • piastka Re: Basen dla niemow. w Szczecinie- Skandal!!! 08.06.05, 11:27
          Zajęcia są super. Prowadzone profesjonalnie i w przystępnej jak na Aquapark
          cenie. Czasami wybieramy się tam całą rodziną (dwie starsze cóki uwielbiają
          oglądać maluszka w wodzie, czasem jeździmy tam z mężem na zmianę.
          Zajrzyj w te wątki:
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=25455&w=23400532&v=2&s=0
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=617&w=23721098&v=2&s=0
          Bardzo polecam

• kasia19j Re: Basen dla niemow. w Szczecinie- Skandal!!! 03.06.05, 00:50
      witam! jestem w szoku!totalna bulwersacja!!! ja chodze na basen z moja
      karolinka juz ponad 2 m-ce i nie zdazylo mi sie nic podobnego! co prawda,
      jestem z krakowa i dlugo szukalam tu odpowiedniego dla niej basenu, bo jest ich
      wiele, ale opinie sa rozne! jednak nigdy nie slyszlam cos podobnego! najgorsza
      opinia " cieszy sie" w krakowie( jesli chodzi o zajecia dla bobasow) park
      wodny! my chodzimy na basen przy szpitalu i jestesmy zawsze razem w wodzie, za
      zajecia placimy 20,00 za 30 minut-przy wykupieniu karnetu
      miesiecznego,instruktorka jest super, woda cieplutenka, u nas nawet jesli chca,
      to wchodza obydwoje rodzice z dzidziusem! w basenie jest max. 6 bobasow! jedyny
      zgzyt jaki tam mialam,to raz pani wlascicielka zwrocila mi uwage zebym nie
      wjezdzala wozkiem do szatni! powiedzialam jej, ze moja karolinka nie jest na
      tyle duza( miala wtedy nie cale 6 m-cy), abym mogla ja zostawic na zwyklym
      krzesle nie przypieta i sie zajac ubieraniem siebie!wiec sie odczepila i tak
      sie skonczylo, ze nadal wjezdzamy do szatni wozkiem i juz nic nik nie mowi!!
      pozdrawiam i zapraszamy na basen do krakowa : )
    • lindan Re: Basen dla niemow. w Szczecinie- Skandal!!! 03.06.05, 10:46
      Basen znajduje się za Netto, jest tablica w kształcie strzałki z napisem
      Aquapark, trzeba skręcić z głownej drogi w uliczkę między domkami, basen
      znajduje się na prywatnej posesji. Co do wielkości to jest mały góra dla
      jednego dwóch dzieci w basenie. Dzisiaj mamy zajęcia popołudniu i jak mnie
      wkurza to zadzwonie do Głosu i Kuriera bo to jest poprostu niedopomyślenia jak
      oni klientów traktują. Słoma z butów, arogancy i hamowaci. Poza tym zdzierają
      ile wlezie, jak ktos chce teraz zapisać malucha to musi zapłacic za 10 zajęć a
      zostało tylko 4 tygodnie do końca. SZOK co tam się dzieje!!!! Oni formalnie nie
      kryjąc sie łaskę robią. Pozdrawiam. Trudno mój syn po wakacjach już tam nie
      wróci.
    • joanna_dragan Re: Basen dla niemow. w Szczecinie- Skandal!!! 03.06.05, 21:35
      Dziewczyny ja wiem ze to marna pociecha ale ja mieszkam w Lublinie i nie mam
      wyboru bo u nas nie ma basenu z zajeciami dla niemowlat:(
      • netmenka29 Re: Basen dla niemow. w Szczecinie- Skandal!!! 03.06.05, 23:39
        Jestem ze Sz-na i ciekawi mnie, gdzie dokładnie sie znajduje ów basen. Za którym
        netto? Z tego co sobie czytałam, to zajęcia powinny się odbywać z rodzicami, nie
        dopomyślenia jest, abym oddała dziecko jakiejś babie. Co innego ćwiczyć z
        bobasem a co innego patrzeć zza szyby (?!) co oni wyprawiają. Takie zajęcia mają
        sprawiać radość a nie płacz i szok u dziecka. I co to za płacenie z
        wyprzedzeniem? Aby rodzic się nie wycofał? Wszystko to mało profesjonalne.
        Dzięki za informacje o tym, aby wystrzegać się takich miejsc. Miałam ochotę na
        taki basen, ale razem i w miłej atmosferze a nie tak jak opisujesz....

Kate
        • driadea Basen w Szczecinie-skandak cz.II 07.06.05, 18:01
          • lindan 03.06.2005 21:53

Witam, to juz przeszli sami siebie, no już mi brak słow. Przerwano nam
          zajęcia bo odmówiłam wyjścia z basenu za szybę, to są jacyś porąbani ludzie.
          Pieniędzy mi nie zwróca, cały czas zasłaniają się bzdurnym regulaminem. W
          dodatku zajęcia dla maluchów czyli niemowlaków prowadzi dziewczyna która nie
          ma doświadczenia "stazystka" bez zadnej kontroli i wg tej właścicielki to
          jest profesjonalistka. Zaproponowano mi żebym przeszła na zajecia grupowe. Mi
          się to poprostu w glowie nie miesci, ja jako matka nie manm nic dopowiedzenia
          bo zapłaciłam za zajęcia indywidualne tzn. rodzice won za szybę, a oni moga
          wyprawiać z moim dzieckiem co im się żywnie podoba. Odradzam i odradzajcie
          wszystkim dookoła a ja mam nauczke na cale zycie i najgorsze to to że są
          całkowicie bezkarni. Ta właścicielka nawet się nie pofatygowała żeby mi
          spojrzeć oczy i porozmawiać tylko wysłała do mnie swoje pracownice i męża.
          Chorzy ludzie. Już tam nie pójdziemy a opinie będę głosić o nich wszem i
          wobec odpowiednią pozdrawiam

• Re: Basen w Szczecinie-skandak cz.II
          em_em71 03.06.2005 22:08

Lindan, rozumiem twoje rozgoryczenie i złość. Nie pójdziemy tam na pewno!
          • heidi13 Re: Basen w Szczecinie- 22.06.05, 12:57
            Proszę podaj dokładnie, gdzie jest ten basen
      • misiabella Do Joanny 04.06.05, 23:11
        Hej,u nas jest basen dla niemolwlaczków.Sama byłam tam z moim maluchem.Napisz
        do mnie na priva to podam Ci szczegóły.
        Pozdrawiam
        • kluska39 Re: Do Joanny 07.06.05, 20:41
          przepraszam, a basen o ktorym piszesz jest w Szczecinie? tez moglabym wiedziec
          gdzie ?
          pozdrawiam
          • misiabella Re: Do Joanny 08.06.05, 00:46
            Niestety,chodzi mi o basen w Lublinie... :( Joanna pisze,że nie ma,a ja właśnie
            chodzę tam na basen z maluchem.
            • majamama juy o tzm slzsyalam 03.07.05, 21:11
              sluchajcie mlode mamaz

chzba roykleje gdyies plakatz - nie chodzcie na ten basen. to prywatna willa.
              dziewczyna, ktora znam osobiscie zostala zatrudniona tam i wymyslila caly
              program dla dzieciaczkow. to bylo dawno. zwolnili ja po pol roku bez niczego a
              jej plan, projekt, caly pomysl skrzetnie ukradli. tez tam dzwonilam i nie
              dowiedzialam sie nic. ida na kase bardzo i szkoda, wielka szkoda, ze nie ma w
              szczecinie jeszcze jednego miejsca gdzie mozna by dzieciatko zaczac uczyc.

oni tam dobrych pracownikow zwalniaja. ba so za dobrzy i rodzice ich potem
              tylko chca, a tam tak naprawde pracownik to sie liczy z rodziny.

oj wkurzylam sie i tyle... sory
    • justa67 Re: Basen dla niemow. w Szczecinie- Skandal!!! 17.07.05, 14:04
      Domyślam się, że chodzi o basen na Bezrzeczu. Ja chciałam się tam zapisać na
      zajęcia dla kobiet w ciąży.Zadzwoniłam na nr tel. podany na bilbordzie
      604673142. Odebrała jakaś pani i poinfomowała mnie, że infomacji udzielają pod
      nr tel. stacjonarnego. Po paru minutach zadzwoniłam na stacjonarny i zapytałam
      się o zajęcia dla kobiet w ciąży. Odebrała ta sama babka, powiedziała, że zaraz
      udzieli mi informacji i ...rozłączyła się. Następnego dnia sytuacja się
      powtórzyła.Dziwne!?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka