Gość: ciekawa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.07, 08:12 Może ktoś tam pracował albo jeszcze pracuje? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: szok Re: Wiecie jaka atmosfera w Citibanku obok Tesco IP: 195.42.249.* 22.02.07, 15:13 Nigdy w zyciu nie wróciłabym do CITIbanku oensja 860 zł pracujesz od rana do nocy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Osama Re: Wiecie jaka atmosfera w Citibanku obok Tesco IP: 195.42.249.* 22.02.07, 15:17 tragedia. Trzymaj się z dala od tego syfu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yoki Re: Wiecie jaka atmosfera w Citibanku obok Tesco IP: 195.42.249.* 22.02.07, 15:25 Zależy gdzie trafisz taka sytuacja/ atmosfera (chodzi o dział). Kasa mała to nie ma co ukrywać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Osama [...] IP: 195.42.249.* 22.02.07, 15:26 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaś Re: Wiecie jaka atmosfera w Citibanku obok Tesco IP: *.160.232.48.olsznet.ec.pl 22.02.07, 18:14 zupełnie rozumiem z jakiego to powodu został usunięty ten post,wszak napisana tam była cała prawda i tylko prawda .Ja jako były pracownik tego obozu pracy to nawet nie patrzę w stronę obrzydliwego mi biurowca.Jak idę do Tesco odwracam głowe w druga stronę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daj znać do kaś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.07, 19:22 możesz się do mnie odezwać. mam sprawe prv jeśli tam pracowałaś????? pomocc@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dj Re do Kaś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.07, 21:54 przepraszam, ale kobyła nie ma jaj. Ogier owszem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: forger Re: Wiecie jaka atmosfera w Citibanku obok Tesco IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.07, 23:36 Gość portalu: kaś napisał(a): > zupełnie rozumiem z jakiego to powodu został usunięty ten post,wszak napisana > tam była cała prawda i tylko prawda .Ja jako były pracownik tego obozu pracy > to nawet nie patrzę w stronę obrzydliwego mi biurowca.Jak idę do Tesco > odwracam głowe w druga stronę. Ja kiedyś poruszałem tutaj problem niskich płac w Olsztynie, jako przykład podałem publicznie dostępne ogłoszenie w internecie "zatrudnię kelnerkę do pubu w centrum Olsztyna, płaca - 3.5 zł/h.". Mój post też został skasowany a nie podałem niczyich danych osobowych. Niestety tu jest cenzura, jeżeli chodzi o warunki pracy w Olsztynie. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Wiecie jaka atmosfera w Citibanku obok Tesco IP: 87.204.24.* 22.02.07, 19:47 kolezanka pracowala tam - mega wyzysk, darmowe nadgodziny, chore klimaty... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SIWA Re: Wiecie jaka atmosfera w Citibanku obok Tesco IP: *.olsztyn.mm.pl 22.02.07, 20:02 Tak popieram wszystkie wypowiedzi , pracowałam tam tzn byłam zwykłym bezmózgowym klepaczem, za marne pieniądze w takiej bogatej firmie. Nie dość że cały dzień, człowiek swojego dziecka nie widział bo się wychodziło rano gdyśpi i wracało kiedy śpi. A tam wyzysk niesamowity, nie ma czasu zjeść bo statystyka spada, a jak spada to oj oj-długo nie popracujesz! I nawet ci nie powiedzą dziękuję ani pocałuj mnie... Najgorszemu nie życzę ! Odpowiedz Link Zgłoś
pomocc Re: Wiecie jaka atmosfera w Citibanku obok Tesco 22.02.07, 20:17 do siwa: możesz do mnie sie odezwac na prv. mam kilka pytań co do tego obozu pracy..... prosze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Wiecie jaka atmosfera w Citibanku obok Tesco IP: 88.156.63.* 23.02.07, 08:53 Ja tam pracuję już kilka lat. To nie prawda, że nie są płacone nadgodziny, nawet jeśli pracownik ma pół nadgodziny w miesiącu to ma wypłacane. Przestrzegane są wszystkie prawa pracowników, nie ma krętactwa. Jesteśmy nagradzani za swoją pracę i jak ktoś dobrze pracuje to dostaje dodatkową nagrode motywacyjną każdego miesiąca. Nadgodziny się zdażają ale jest ich coraz mniej. Firma dba również o to aby je zminimalizować. Poza tym każdy przychodzący do pracy jest informowany o tym, że mogą one występować więc sam się zgadza na takie warunki. Poza tym firma dba o to aby pracownicy mieli równowagę pomiędzy życiem prywatnym i zawodowym.Mamy duży zakres usług socjalnych. Uważam, że zawsze jak ktoś rezygnuje z pracy albo nie daj Boże go zwolnią to napisze, że było tam źle. Bo przecież nikt nie przyzna się do tego, że popełnił w życiu błąd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ff Re: Wiecie jaka atmosfera w Citibanku obok Tesco IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.07, 10:32 DO MOJEJ POPRZEDNICZKI:((KTÓRA PEWNIE ZAJMUJE TAM STANOWISKO TZW.LIDERA)I OCZYWISCIE WYRAŻA SAME SUPERLATYWY)) SŁYSZAŁAM O TAMTEJSZYM SYSTEMIE MOTYWACYJNYM :JAK DOBRZE POPRACUJESZ TO MASZ NA KONIEC MIESIĄCA ZNACZEK UŚMIESZEK-KTO ZDOBEDZIE NAJWIĘCEJ DOSTANIE NAGRODĘ.A JAK CIĘ NIE MA CHOCIAZ 1 DZIEŃ W MIESIĄCU W PRACY-JESTES DO TYŁU ZE STATYSTYKĄ I NICI Z USMIESZKU! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dominator Re: Wiecie jaka atmosfera w Citibanku obok Tesco IP: 195.42.249.* 23.02.07, 10:34 Drogi gościu, nie boli Cie język ?? Bo powinien... To co piszesz to bzdury. Premie dostaniesz jak wejdziesz głęboko w tyłek. A co do równowagi między życiem osobistym a pracą, to oczywiście masz racje - spotykasz sie z rodziną o 21 , a wtajesz o 8. Równowaga zachowana w 100 %. Zresztą nie wiem jak można wytrzymać z takimi gamoniami na stanowiskach kierowniczych. Jest to przykry przykład układzików. Zreszta coś o tym wiesz, bo sam w tym siedzisz, więc nie trzeba Ci tego tłumaczyć. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KLEPACZ Re: Wiecie jaka atmosfera w Citibanku obok Tesco IP: *.gprspla.plusgsm.pl 24.02.07, 15:05 Nie wiem jak dawno tam pracowalas,ale nic sie nie zmienilo a raczej pogorszylo.Gamonie nadal sa u wladzy a nawet awansowali o stopien wyzej!Stata to ciagle number one,wyscig szczorow na poziomie dziennym,nawet przy biurku jedza bo szkoda czasu(moze tez pampersy nosza,bo w toalecie kolejek nie ma) Wymyslili sobie bonusy dla NAJLEPSZYCH(czyt.wchodzacych w dupe)Nagrody dostaja ci co z "gora"na kawke chodza,a nie ci co cos umieja.Zbyt male zarobki kwituja tym ze w Tesco maja mniejsze(tylko dlaczego taka "GLOBALNA"-lubia to okreslenie- firma porownuje sie do marketu a nie do instytucji finansowych?)Ty przynajmniej dziecko widzialas jak spi,klepacze z Citka nawet nie maja kiedy tego dziecka sobie zrobic!W sumie oferuja bogaty pakiet socjalny:karnety na basen,silownie,do kina...to moze w jednym z tych miejsc ktos cos splodzi?Ale tylko w weekendy bo w tyg.nie ma na to czasu.Tylko ze jak wydasz na karnety to co zarobilas to na zycie ci nie zostanie.Tak wiec firma wychodzac pracownikom na przeciw zaoferowala "dogodny kredyt dla pracownikow"na oprocentowaniu takim ze do konca zycia nie idzie sie wyplacic,ale kto wie moze ktos skorzysta,wiosna idzie trzeba kupic buty,kurtke itp.,bo z wyplaty nie starczy nawet na sznurowadla...Pozdro dla optymistki opisujacej citka w superlatywach,bo chyba ciezar cyckow napiera na kregoslup a to sie na mozgu odbija Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KLEPACZ Re: Wiecie jaka atmosfera w Citibanku obok Tesco IP: *.gprspla.plusgsm.pl 25.02.07, 11:17 A..zapomniałam dodac ze odejsc z tad tez nie jest łatwo.Robia problemy juz na starcie.O pemii w momencie wypowiedzenia mozna zapomniec,mimo ze sie ją wypracowalo,bo w tym momencie prawa pracownicze przestają obowiazywac,ale i tak bylo warto,bo swiadomosc ze juz sie odchodzi cieszy bardziej.I to trwa do dzis.Ciesze sie ze juz mnie tam nie ma..trzeba jeszcze tylko siostre z tamtad wyciagnac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szitibąk Re: Wiecie jaka atmosfera w Citibanku obok Tesco IP: *.ols.vectranet.pl 28.02.07, 23:38 prawda jest taka, ze wiekszosc pracownikow Centrum (budynek Citka obok Tesco) narzeka na place. To sie nie zmieni, bo taka jest specyfika plac w centrum kosztowym..niech nikt nie spodziewa sie radykalnej zmiany w tej kwestii odnosnie nadgodzin...zdementuje..nie sa darmowe i o ile mi wiadomo nigdy nie byly..poza tym w porownaniu do lat poprzednich mozna powiedziec ze prawie ich nie ma;) klimaty chore..a i owszem:) ale sa tez pozytywy poki co to tyle..skrobne cos jeszcze gdy rozwinie sie dyskusja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nieznajomy Re: Wiecie jaka atmosfera w Citibanku obok Tesco IP: *.dub-tlght.metro.digiweb.ie 01.03.07, 00:19 i ty siejesz ... bedzie kara .. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szitibąk Re: Wiecie jaka atmosfera w Citibanku obok Tesco IP: *.ols.vectranet.pl 01.03.07, 00:21 podnies przylbice nieznajomy;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FTE Re: Wiecie jaka atmosfera w Citibanku obok Tesco IP: *.dub-tlght.metro.digiweb.ie 01.03.07, 00:24 Jestem kierownik tytan. i sie nie boje bo mi obiecano awans. Wiec juz mam wszystko zaklepane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Morpheus Re: Wiecie jaka atmosfera w Citibanku obok Tesco IP: 213.184.30.* 01.03.07, 00:58 No to ciekawe rzeczy opowiadacie... pracuje tam juz qpe czasu i jedyne co moge potwierdzic tp fakt iz trzeba ciezko pracowac aby osiagnac cos wiecej... Jednak glowny problem to chyba maja osoby ktore nie poradzily sobie w tej instytucji. Dementuje pogloski nt nadgodzin - to jest zagwarantowane prawem a ta firma prawa pracy przestrzega. Ktos tutaj sie wypowiedzial ze nie byly przestrzegane prawa pracownikow - co to za przypadki? Bo ja takich nie znam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Wiecie jaka atmosfera w Citibanku obok Tesco IP: *.tktelekom.pl 23.02.07, 10:49 Jeżeli jest tak źle to dlaczego nie zwrócicie sie do Inspekcji Pracy?Nigdy nie będzie dobrze jezeli nie bedziemy reagować.Pracowałam w prywatnej firmie na początku bylo ok ale później zaczęły się nadgodziny itp. nie wytrzymalam zgłosiłam wszystkie naruszenia do IP i wszystkie nadgodziny zostały mi wypłacone - fakt juz tam nie pracuję ale warto było może czegoś się tam nauczyli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Wiecie jaka atmosfera w Citibanku obok Tesco IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.07, 11:11 Pracowałam w citku 4 lata i parę miesięcy. Atmosfera była poczatkowo w miarę do wytrzymania a poźniej zaczeły się procesy dochodzenia do władzy ludzi, którzy nie posiadają odpowiedniego wykształcenia, a ze względu że znali tych czy innych, to dostawali sie na stanowiska kierownicze. Pracownicy posiadali wyższe i lepsze wykształcenie od ludzi, którzy nimi zarządzali. I zaczeło sie! Wyzysk był zawsze, ale na poczatku placili za wszystkie nadgodziny, a pozniej... Weszły procesy oszczędnościowe, bo citek w Olsztynie chciał się pokazać w stosunku do innych oddziałów citibanku w Polsce. To, że pracuje sie wiecej niż, 8h dziennie to normalka, nie ma sie życia prywatnego i czeka sie tylko od miesiaca do miesiaca, z wiarą,że może coś się zmieni. Ludzie nie maja wyboru i dlatego tam pracują, bo w naszym wojewodztwie jest bardzo mało pracy, a citek bardzo dobrze to wykorzystuje. Ustalanie wynagrodzenia podstawowego jest również robione na zasadzie porównania: porównuje sie wynagrodzenia w innych instytucjach finansowych w wojewodztwie i na tej podstawie wyciągana jest średnia, ktorą wypłaca citibank. W chwili obecnej najlepszym pracownikiem dla citka jest absolwent, bo takiemu zalezy na zdobyciu doswiadczenia, a bank ma zapewnionego pracownika na min. rok. Jesli ktoś ma wybor to niech szuka pracy w innym miejscu. Ja juz znalazłam, ale nie ukrywam, że tak łatwo nie bylo. Traktowanie pracownika, jak śmiecia jest na porzadku dziennym! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nn Re: Wiecie jaka atmosfera w Citibanku obok Tesco IP: 192.193.245.* 27.02.07, 19:36 A zgłaszajcie co chcecie, nadgodziny są wypłacane co do minuty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Osama Re: Wiecie jaka atmosfera w Citibanku obok Tesco IP: 195.42.249.* 23.02.07, 11:55 Ocho, usuneli mój post. Pewnie z polecenia nieroba, fana pierdzenia w stołek i Opla Omegi. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dominator Re: Wiecie jaka atmosfera w Citibanku obok Tesco IP: 195.42.249.* 23.02.07, 12:36 Osama Rulez !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dominator Re: Wiecie jaka atmosfera w Citibanku obok Tesco IP: 195.42.249.* 23.02.07, 12:38 Ciekawe czy kapo ciagle z pejczem chodzi?? Może ktoś wie ?? A królowa pastwiska i okolic dalej w tej krowej sukni pomyka ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OSAMA Re: Wiecie jaka atmosfera w Citibanku obok Tesco IP: 195.42.249.* 23.02.07, 12:40 Pewnie ją kapo za suty miętosi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eliminator Re: Wiecie jaka atmosfera w Citibanku obok Tesco IP: 193.108.73.* 01.03.07, 17:59 Wiec odpowiadam : tak Kapo smiga z batem i teraz jeszcze z afryki posilki przyjada, za to dostanie nowa tojka w kolorze czarnym a i kotlownie zlikwidowali bo nie ma kto wegla sypac, Co do pani w sukni co pomyka to trzyma sie dobrze i dalej slodko pierdzi na wiecach dla maluczkich.. pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NIKITA Re: Wiecie jaka atmosfera w Citibanku obok Tesco IP: 213.73.9.* 01.03.07, 20:27 ogolnie rzecz biorac to moim zdaniem zasadniczym problemem jest traktowanie ludzi jak podmioty : proces , sila robocza , zamiast mowic ilu sie ma pracownikow to slychac - jakie FT przeliczono na dany zespol np.: 2,5 FT czy nie jest to zenujace !!! Ja tam pracuje juz bardzo dlugo i obserwuje wiele zmian jednak nie bede komentowac niczego , szkoda czasu wrto by jednak napisac ksiazke o pani kierownik, ktora niestety objela rotacja :( Zeby nie kredyt zaciagniety w tym banku to z pewnoscia pracowalbym juz w innej instytucji ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luz Re: Wiecie jaka atmosfera w Citibanku obok Tesco IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.07, 20:50 Nikita wez kredyt w innym banku i się zwolnij. Nie widze prtoblemu marudo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dominator Re: Wiecie jaka atmosfera w Citibanku obok Tesco IP: 195.42.249.* 23.02.07, 12:42 albo odwrotnie - ona go :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Osama Re: Wiecie jaka atmosfera w Citibanku obok Tesco IP: 195.42.249.* 23.02.07, 12:48 MUUUUUU Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Wiecie jaka atmosfera w Citibanku obok Tesco IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.07, 18:58 nie wiem jak się pracuje w city, ale jestem pracownikiem innego dużego banku. Czytając wszystkie poprzednie wypowiedzi myślałam, że chodzi o moją firmę. Też mamy nadgodziny, za które pies z kulawą nogą nie płaci, wyzysk totalny od rana do wieczora. Premię potrafią człowiekowi obciąć za byle co (każdy powód jest dobry). Mamy również napięty plan, którego nie bylibyśmy w stanie wyrobić nawet, gdyby w promieniu 100 km nie było innego banku.Absurs kompletny. Płace na takim samym poziomie co w city oczywiście dla szeregowego pracownika. Za to menadżerowie żyją sobie świetnie. A pamiętam, że jak szłam do pracy do banku, to znajomi mówili, że dobrze robię, bo to dobra i stabilna praca. Przeżywam duży stres od rana do wieczora. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Wiecie jaka atmosfera w Citibanku obok Tesco IP: 88.156.63.* 23.02.07, 19:36 Szkoda,że tak strasznie płaczecie nad swoim losem. Ciekawe czy zostaliście zwolnieni czy sami się zwoliliście. Napiszcie gdzie znaleźliście dużo lepszą prace i jakie tam są pozytywy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arek Re: Wiecie jaka atmosfera w Citibanku obok Tesco IP: *.tktelekom.pl 24.02.07, 09:53 ostatnio na forum narzekano na Urząd Wojewódzki i Urząd Miasta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Wiecie jaka atmosfera w Citibanku obok Tesco IP: *.tktelekom.pl 24.02.07, 09:54 wszedzie jest tak samo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klamka Re: Wiecie jaka atmosfera w Citibanku obok Tesco IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.07, 14:07 Ale bagno. Odpowiedz Link Zgłoś
nadalklepacz Re: Wiecie jaka atmosfera w Citibanku obok Tesco 27.02.07, 15:13 Hej! nadal tam pracuje, ale wiele rzeczy jest moim zdaniem przerysowanych. To prawda - nadgodziny sa, zalezy w duzym stopniu od dzialu. W moim byly tak ogormne ze juz w polowie roku przekroczylismy limity roczne ustalone przez KP. Co gorsza, nadal sa i nie widac szansy na poprawe. Atmosfera tez zalezy od zespolu i tego jakim czlowiekiem jestes- czy poprostu pasuje Ci to co sie robi i co sie tam dzieje. Trzeba niestety walczyc o swoje, ale jesli to robisz to niestety narazasz sie na to ze szefostwo nie bedzie patrzylo na Ciebie "dobrym okiem" no i nawet jak jestes super pracownikiem - to nastawiajac glowy za wszystkich - na starcie tracisz: a szanse na podwyzke, awans, czy inne bonusy sa marne. Niestety sama to przezylam na wlasnej skorze... Zarobki - jak to opisuja wszyscy, nie sa zachwycajace. Nie jest tez wazne ile podyplomowek zrobilas/es, ze moze masz lepsze wyksztalcenie niz Twoj bezposredni przelozony, ze oprocz angielskiego znasz jeszcze co najmniej jeden obcy jezyk... wazne jest czy umiesz sie poruszac w tym polswiatku obludy i dawania zludnych nadziei. Zycie prywatne- tzw work life balance- jak to w citku nazywaja??? Ha, ha- z ogromna przewaga na - WORK. A jak pracujesz dla zagranicznych to nawet polskich swiat nie masz. Zamykaja lub przenosza procesy w innych krajach bo w Olsztynie jest TANIEJ. Najlepiej jak jestes panienka, po studiach, znasz angielski i nie planujesz miec rodziny, a juz bron boze dzieci przez najblizsze pare lat, to wtedy jestes idealnym kandydatem- no i jeszcze jak jestes cichutka i skromniutka i nie masz wlasnego zdania, no i musisz koniecznie byc pracoholiczka. Wtedy Cie wyekspluatuja na MAXA! Nakarmia Cie tez nadzieja ze W TYM BANKU ZROBISZ KARIERE! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wil Re: Wiecie jaka atmosfera w Citibanku obok Tesco IP: *.olsztyn.mm.pl 27.02.07, 16:56 Bank to esencja kapitalizmu, w której wszystkie cechy tego systemy występują w stopniu "doskonałym". Omijać szerokim łukiem... Bankomachia - siedem banków i gdzieniegdzie domki. Odpowiedz Link Zgłoś
pomocc do wszystkich którzy tam pracowali!!!!!!!!!!!!!!!! 27.02.07, 17:09 Witam serdecznie wszystkich, post swój kieruję do wszystkich tam pracujących - w czasie przeszłym. Jesli moge was prosić o kontakt, byłabym wdzięczna. W Olsztynie istnieje Stowarzyszenie, które ma na celu zgromadzenie bazy danych zwłaszcza kobiet, które były lub są krzywdzone przez Pracodawcę. W szczególnym przypadku bezrobotnych kobiet, byłych pracownic lub takich które chcą powiedzieć, że w pracy której pracuje występuje zjawisko naruszające zdrowie i dobro codzienne - mobbing, może się to wiązać także m.in. z wcześniejszym ujawnieniem lub nasilaniem objawów chorobowych i chorób parazawodowych np.: zespoły bólowe kręgosłupa, choroby niedokrwienne serca, nadciśnienie tętnicze, zaburzenia zachowania. Spis takich problemów będzie podstawą to stworzenia bazy danych, umożliwiającej przeprowadzenie badań socjologicznych osób cierpiących na choroby parazawodowe w kontekście ich sytuacji społecznej i zawodowej m.in. narażenia na wykluczenie społeczne, barier wejścia na rynek pracy czy możliwych form wsparcia. Odpowiedz Link Zgłoś
pomocc do wszystkich którzy tam pracowali!!!!!!!!!!! 27.02.07, 17:21 Ja osobiście zajmuję się z jednej strony gromadzeniem informacji na temat osób zagrożonych wykluczeniem społecznym, z drugiej strony, udzielamy pierwszej pomocy wsparcia psychologicznego i prawnego. Mam głęboką nadzieję, że wszystkie kobiety wezmą udział w tym przedsięwzięciu i nawiążą z nami współpracę, dzięki której będziemy mogli choć trochę naszą rzeczywistość uczynić lepszą. Wkońcu nie możemy ciągle siedzieć cicho............. i patrzec co z nami wyprawiają!!!!!! Spis takich osób pokrzywdzonych - utrata zdrowia, choroby kręgosłupa, depresje -mobbing, zatrudnienie na czarno - nie pójdzie na marne. To będą fakty które trafią do osób, które już po tym wszystkim Z KONIECZNOŚCI BĘDĄ MUSIAŁY SIĘ TYM ZAJĄĆ - chodzi o pokazanie skali problemu. Wszelkie informacje szczegółowe oraz chęć zgłoszenia się - proszę pisać na adres e-mail: liderki-olsztyn@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: do wszystkich którzy tam pracowali!!!!!!!!!!! IP: *.eranet.pl 27.02.07, 20:41 Tak się zastanawiam, co i kto to wypisuje. Jedno tylko co mogę stwierdzić, że są to osoby, które mają wysokie ambicje życiowe a w głowie same pustki. Mam wrażenie, że dla większości z was jest to pierwsza praca. Niestety moi drodzy, najpierw trzeba coś pokazać, zaprezentować sobą a dopiero później wymagać. Co wy reprezentujecie sobą?? Skończyliści studia - ok, gratulacje!!! Tylko jakie - pedagogikę wczesno-opiekuńczą, a może chodowla trzody chlewnej na UWM??? Wpajają wam na studiach do tych biednych i dużych główek, że firmy czekają na was i dadzą wam od razu stanowiska kierownicze. Sory że tak piszę, ale w takim razie pomyliliście pracę. Nikt was na siłę nigdzie nie trzyma. Mówicie, że macie źle?? Zapraszam do prywatnych firm na terenie Olsztyna, gdzie pracuje się też od rana do wieczora i nic się z tego nie ma!!! Nie ma socjala, nadgodzin, itp. Wy narzekacie?? Taki socjal jaki jest w citi to każdy chciałby mieć!!!!! Basen, kino, teatr, kabarety, spotkania integracyjne, mecze siatkówki, hala sportowa, olimpiady, itp!!! Mało jeszcze?? A co do Pani, która zajmuje się udzielaniem pierwszej pomocy i gromadzi dane mam prośbę, żeby nie żerowała, tylko rzeczywiście udzielała takiej pomocy. Przykład proszę - moja znajoma była molestowana w pracy, wygrała dwie sprawy i co?? Została zwolniona z tej pracy bo tak chciał pracodawca. Moja droga Pani - dopóki prawo w Polsce sie nie zmieni i sądy faktycznie nie zaczną egzekwować prawa to nie oczekujmy cudów!!!! A wy moi drodzy widzę, że macie jednak czas, bo skoro piszecie na forum to macie się dobrze!!! A na stanowiska kierownicze naprawdę trzeba zapracować i pokazać, że coś się umie - nie ma nic za darmo!!! Praca, praca i jeszcze raz praca, a w nagrodę tak bardzo oczekiwane przez was stanowiska kierownicze i podwyżki! Życzę wam tego z całego serca!!! Na koniec powtórzę - nikt nikogo na siłę nie trzyma w pracy!! to jest kraj wolny i możecie zmienić sobie pracę, tylko czy aby was na to stać i czy jesteście przygotowani na to psychicznie?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: potrzebująca Re: do wszystkich którzy tam pracowali!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.07, 20:58 ** dopóki prawo w Polsce sie nie zmieni i sądy faktycznie nie zaczną egzekwować prawa to nie oczekujmy cudów!!!! ** ..................a drogi kolego / koleżanko nie pomyslałeś że to co ta Pani robi, te ankiety o osobach krzywdzonych w pracy nie jest tak sobie.....ja wierze że te ankiety faktycznie pokażą skalę problemu. Mam siostre w Katowicach i tam też działa to samo stowarzyszenie, na tych samych zasadch zbierają ankiety i one wszystkie trafią tam gdzie powinny by Polska się zmieniła i sądy faktycznie zaczęły być równe SPRAWIEDLIWOŚCI. Bo póki co Sądy i Sprawiedliwość ----> to sprzeczności. Bardzo popieram. Co do udzielania pomocy.......zgłosiłam się i ją otrzymałam! Dziękuję i wierzę że się uda. Drogie koleżanki ODWAGI!!!!! Jeśli juz nie pracujecie tam gdzie byłyście krzywdzone i nie macie się czego juz bać to zgłaszajcie się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obiektywna OTÓŻ TO! IP: 88.156.63.* 27.02.07, 21:27 Jestem pracownikiem Citka od kilku lat. Przeszłam wiele działów i znam takich narzekaczy mnóstwo. Nic im się nie podoba, a najmniej to, że w pracy trzeba pracować. A jak trzeba się nauczyć czegoś nowego to już obraza majestatu. Ale na fajkę co pół godziny biegać to czemu nie, prawda? I nikt Wam tego nie odlicza od czasu pracy. W Citku: 1. Stanowiska kierownicze obejmują ludzie nieodpowiedni - to fakt, ale nie reguła na szczęście; 2. Możesz awansować, gdy znasz dobrze język angielski i umiesz się wybić (ale sam/a się musisz o to zatroszczyć); 3. Nadgodziny (i płace w ogóle) są wypłacane terminowo i z dokładnością do pół nadgodziny; 4. Ma się podobno zmienić system premiowy, ale poprzedni nie był zły. Jak ktoś dobrze pracował to otrzymał premię (i wcale nie musiał się podlizywać - tak twierdzą Ci, którym się zwyczajnie nie chce pracować, a brać by chcieli); 5. System "uśmieszków" jest dobry. Za cały rok bezbłędnej pracy otrzymuje się nagrodę - dostałam :) 6. Zapomnieliście o bonach na święta - w tym roku 1300 zł; 7. Basen, Kino, Siłownia, Aerobik - dopłaty 50%; 8. Na rozmowie o pracę każdy jest informowany o pracy w nagodzinach oraz pracy w stresie - żadna niespodzianka; 9. Przestrzegane są prawa kobiet w ciąży i matek karmiących (jestem w temacie); 10. Płace są nędzne; 11. Praca stresująca i w niektórych działach naprawdę ciężka, często też nudna; 12. Organizowane są imprezy integracyjne; 13. Jak się trafi na durnego lidera to przerąbane; 14. Kawka, herbatka, espresso za free i do bólu; Generalnie: Citibank Handlowy nie jest wymarzonym miejscem do pracy jeżeli ktoś chce w tym czasie malować paznokcie i gadać przez telefon. Tam się trzeba nazachrzaniać za marne grosze. Taka jest prawda. Czasem awansują ludzie, którzy nie powinni awansować ale wiedzieli gdzie się zakręcić. Zdarza się jednak, że awansują ludzie właściwi (pozdrawiam Justynkę W. :)). Jednak: bez przesady! Gdzie jest inaczej??? PS. nie jestem liderem, a premie zawdzięczam nie lizusostwu bo to poniżej mojej godności, a poza tym nie miałam na to czasu zapieprzając często za trzech takich, którym się nie chciało (albo byli właśnie na papierosie), ale ktoś ich pracę wykonać musiał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: OTÓŻ TO! IP: 88.156.63.* 27.02.07, 22:09 To miejsce uczy nas nie tylko jak pracować ale również tego jak pomagać innym którzy znaleźli się w ciężkiej sytuacji życiowej. I nie uczy tylko nas pracowników ale całe nasze rodziny. Jest tam masa fajnych ludzi którzy chcą zrobić w życiu cos wiecej niż tylko narzekać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc - Citi Re: OTÓŻ TO! IP: *.olsztyn.mm.pl 27.02.07, 22:16 Skąd ty się wziales? a pracy nasze rodziny uczy tylko jedno - ze nasza rola w rodzinei jest marna, to praca jest nasza rodzian i traktuje nas jak czarnuchów!!! nawet do teog stopnia ze ponoc są przejmowane procesy z tego kraju. Jak widzisz u nas jest taniej niz w AFRYCE!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nuta Re: OTÓŻ TO! IP: 88.156.63.* 08.03.07, 21:05 pracuje tem juz ponad 6 lat przeszlam wiele nawet prace do w nocy. Widywalam corke rano jak prowadzilam ja do przedszkola i w nocy spiaca, moje zycie rodzinne prawie nie istnialo i co dalej tam pracuje juz w lepszych godzinach (bo siedem godzin dla karmiacych)ale dalej za niewielkie pieniadze i z cala masa oboziazkow.To prawda, ze liderzy sa do dupy nieodpowiedzialni i nic nie umiejacy rozwiazac, a jak Tobie sie cos uda to i tak przypisza sobie.Wymyslaja nowe procedury i inne glupoty, ktore trzeba stosowac chociaz sa niedorzeczne i nie potrzebne i tylko utrudniaja zycie, a pieniadze biora iles razy wieksze. Dobrze jest sie wyzalic, ze jest tam zle, ale trzeba odwagi, zeby zmienic prace, wielu z tam pracujacych ma rodziny na utrzymaniu i nie ma tej odwagi na tak duza zmiane! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MEGAKLEPACZ Re: OTÓŻ TO! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.07, 20:01 po prostu w citibanku obok tesco jest h..owo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Megasiron Re: OTÓŻ TO! IP: 195.42.249.* 12.03.07, 16:08 Powiem WAM ze szkoda słów.Pracowałam tam 9 miesięcy Moje dzieckomiało 5 lat . Po powrocie o godz 21 miałam dla synka 30 minut, szału nerwów i myśli krazących wokół kolejnego dnia. Zawaliłam studia bo nie mogłam zwolnic sie na egzaminy, premie miałam ale gó..ana. socjal jaki socjal DURNI WY kiedy z niego skorzystasz. Pojde kopytem machac o godz 21, a do domu wróce o 23. paranoja. 850 zł pensji . Paranoja. w dupie z pieniędzmi- zycia brak. Ucieczka w niebyt. O mały włos nie rozpadła sie moja rodzina. nigdy mnie w domu nie było i pieniedzy tez nie było. Ot oto prrawda o CITKU- królu wysysania krwi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TLM Re: OTÓŻ TO! IP: *.eranet.pl 27.02.07, 22:48 W większości sie zgadzam z koleżanka. Chciałem sprostować jedno: 850 zł to zarabiają osoby zatrudnione nie przez BH ale przez agencje zewnętrzne. Co do wynagrodzenia to grzech narzekać, porónajcie wynagrodzenia w PKO, BPH itp Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: OTÓŻ TO! IP: *.banita.pl 02.03.07, 12:37 No niestety nie moge zgodzic sie co do wysokosci podanej pensji ze nie jest to 850 zl. Bywaja osoaby ktore po ponad 5 latach pracy w tej firmie maja pensje 1250 brutto wiec na reke wlasnie bedzie to ok 850 zl. Watpie zeby ktorys z podanych bankow oferowl prace za takie wynagrodzenie. PKO daje ponad 2000 zl. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iuk Re: OTÓŻ TO! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.07, 20:29 ktos tu nie wie ile zarabia sie w bankach pensje na poczatek jakie oferuja w bankach sa na poziomie od 1500-2500 brutto a tak nawiasem mowiac zeby taka firma porownywala sie z tesco a nie z innymi bankami co do pensji pracowniczych to wstyd zeby ludziom dali te 1500-1700 pln netto to kazdy bylby zadowolony i zlego slowa by nikt nie uslyszal szkoda ze szefostwo nie liczy sie z tym ze ludzie chca miec stabilna sytuacje wktorej moga zakladac rodziny a tak przy takiej pensji pracowac tam niedlugo beda tylko ludzie samotni albo w trakcie rozpoczecia nauki zaocznej w LO bo i studenci juz nie chca tam przychodzic i pytac sie o prace poczta pantoflowa dziala niedlugo sami managerowie beda klepac, jeden bedzie wprowadzal drugi autoryzowal a trzeci sprawdzal stoperem ile to trwa i sobie wylicza ze oni trzej wystarcza , tyle tylko ze ich wiedza o procesie jest zerowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abcd Re: OTÓŻ TO! IP: 88.156.63.* 28.02.07, 07:11 Zapomniałaś jeszcze dodać o : -wczasach pod grusza -ekwiwalencie za wypoczynek dziecka 2 razy w roku -karnetach do teatru -piknikach rodzinnych -i dofinansowaniu biletów na koncerty,występy (jakie tylko chcemy) -znizce na lodowisko dla doroslych -znizce do kosmetyczki -opieka medyczna -dodatkowych ubezpieczeniach Nasz socjal to drugie wynagrodzenie. Ciekawe czy klepacze z niego nie korzystają ? A awans- cóż w żadnej firmie nie pracują sami kierownicy i dyrektorzy. Wszędzie są tzw. klepacze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nn Re: OTÓŻ TO! IP: 199.67.203.* 01.03.07, 11:07 Nie wiem kim jesteś, ale już Cię lubię :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 65621 Re: OTÓŻ TO! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.07, 20:21 praca w citibanku nie jest az tak ciezka, ale mozliwosci rozwoju jak sie ma swoje zdanie i sie nie zadaje z odpowiednimi osobami sa zerowe, sa ludzie ktorzy lubia gnebic innych tylko po to zeby pokazac ze sa madrzejsi i robia to wtedy gdy jest szef,przyjazni tam nie ma i nie bedzie kazdy obgaduje kazdego tak aby moc sie utrzymac na powierzchni, a najlepsze jest ciagle wysmiewanie sie z ludzi ktorzy odeszli do innych bankow np bre , smieja sie ci ktorych tam nie przyjeli a teraz zazdroszcza, wszyscy narzekaja na pensje ale niektorzy robia to w taki sposob zeby kierownictwo nie wiedzialo , a jak ktos narzeka przy managerach to podlizuchy siedza cicho i jeszcze sie udzielaja ze wcale nie mamy tak malo, zeby tylko pokazac ze staja murem za citkiem a i tak ich zwolnia po jakims czasie bo tak zwani eksperci beda mieli za dlugi staz i zbyt wysokie podstawy , wtedy dopiera zobacza jak trudno jest szukac nowej pracy gdy cale zycie stukalo sie w klawisz enter, i nic poza tym sie nie umie, ale i tak znajda sie nowi za 1200brutto i beda przez ok 3 lata scigac sie kto wiecej zaklepie.tak wiec praca w citku przy tesco nie ma nic wspolnego z bankowoscia to raczej praca fizyczno mechanicza, tak wiec jesli ktos ma lub chce miec rodzine to za pieniadze zarobione w citibanku sie nie utrzyma ale niech sie cieszy ze pracuje w takim renomowanym i znanym w ponad 100 krajach banku a jeszcze jedno niewygodnych ludzi najpierw sie przesuwa do innych dzialow a potem sie zwalnia to do wszystkich ktorzy zostali przesunieci , niech wiedza co ich czeka. Odpowiedz Link Zgłoś
nadalklepacz Re: do wszystkich którzy tam pracowali!!!!!!!!!!! 27.02.07, 22:20 Gość portalu: xyz napisał(a): > Tak się zastanawiam, co i kto to wypisuje. Jedno tylko co mogę stwierdzić, że > są to osoby, które mają wysokie ambicje życiowe a w głowie same pustki. Mam > wrażenie, że dla większości z was jest to pierwsza praca. Niestety moi drodzy, > najpierw trzeba coś pokazać, zaprezentować sobą a dopiero później wymagać. Co > wy reprezentujecie sobą?? Skończyliści studia - ok, gratulacje!!! Tylko jakie - > > pedagogikę wczesno-opiekuńczą, a może chodowla trzody chlewnej na UWM??? > Wpajają wam na studiach do tych biednych i dużych główek, że firmy czekają na > was i dadzą wam od razu stanowiska kierownicze. Sory że tak piszę, ale w takim > razie pomyliliście pracę. Nikt was na siłę nigdzie nie trzyma. Mówicie, że > macie źle?? Zapraszam do prywatnych firm na terenie Olsztyna, gdzie pracuje się > > też od rana do wieczora i nic się z tego nie ma!!! Nie ma socjala, nadgodzin, > itp. Wy narzekacie?? Taki socjal jaki jest w citi to każdy chciałby mieć!!!!! > Basen, kino, teatr, kabarety, spotkania integracyjne, mecze siatkówki, hala > sportowa, olimpiady, itp!!! Mało jeszcze?? A co do Pani, która zajmuje się > udzielaniem pierwszej pomocy i gromadzi dane mam prośbę, żeby nie żerowała, > tylko rzeczywiście udzielała takiej pomocy. Przykład proszę - moja znajoma była > > molestowana w pracy, wygrała dwie sprawy i co?? Została zwolniona z tej pracy > bo tak chciał pracodawca. Moja droga Pani - dopóki prawo w Polsce sie nie > zmieni i sądy faktycznie nie zaczną egzekwować prawa to nie oczekujmy cudów!!!! > > A wy moi drodzy widzę, że macie jednak czas, bo skoro piszecie na forum to > macie się dobrze!!! A na stanowiska kierownicze naprawdę trzeba zapracować i > pokazać, że coś się umie - nie ma nic za darmo!!! Praca, praca i jeszcze raz > praca, a w nagrodę tak bardzo oczekiwane przez was stanowiska kierownicze i > podwyżki! Życzę wam tego z całego serca!!! Na koniec powtórzę - nikt nikogo na > siłę nie trzyma w pracy!! to jest kraj wolny i możecie zmienić sobie pracę, > tylko czy aby was na to stać i czy jesteście przygotowani na to psychicznie?? Bardzo to krzywdzace o UWM- jest masa ludzi ktora skonczyla ta uczelnie i pracuje na stanowiskach dyrektorskich i managerskich, wiec raczej moim zdaniem ten argument byl ponizej pasa..... Jeszcze jedna uwaga: to co robimy ze swoim skromnym prywatnym czasem to raczej kazdego osobista sprawa- jesli nawet ktos wykorzystuje go na forum gazety...Faktem jest tez, ze niektorzy maja o sobie zbyt wysokie mniemanie konczac studia i myslac, ze samym tylko tym faktem zasluguja na laury, ale musze przyznac racje, ze ciezka praca mozna wiele osiagnac- tu popieram, tylko jedno mnie w tym zastanawia: w citku raczej zeby to osiganac trzeba pozegnac sie z zyciem prywatnym.... no i czemu tak wiele ludzi mimo wszystko jest niezadowolonych i czemu ciagle jest tak ogromna rotacja - co jak na rynek olsztynski- i poziom bezrobocia - jest raczej zadziwiajace? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kleacz Re: do wszystkich którzy tam pracowali!!!!!!!!!!! IP: 212.2.100.* 01.03.07, 08:30 Do XYZ Zazdroscisz pakietu socjalnego???Gratuluje pomyslu!Pracuj w citku,zajadaj karnety na silownie i popijaj woda z basnenu...bo tylko na to starczy Ci wyplaty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Wiecie jaka atmosfera w Citibanku obok Tesco IP: *.osd.vectranet.pl 27.02.07, 22:34 Czytam te posty, i czasem szerokim łukiem zerkam na to z uśmieszkiem. Przyznaję, pracuję w tym banku obecnie. Zastanawiam się co robi pani "ciekawa", która poruszyła temat i usiadła cichutko w kąciku? Domyślam się, że zadała to pytanie, bowiem ostatnio ukazała się kolejna oferta pracy w banku lub celowo sprowokowała temat. Jedyne co mogę powiedzieć to, że dla kazdego nowicjusza ta praca wydaje się spełnieniem marzeń, pracą w renomowanej firmie, dużymi pieniędzmi. Często jest to faktycznie pierwsza praca (absolwenci sa mile widziani). Niekoniecznie po studiach (jak to kiedyś powiedziała jedna pani kierownik szerokiemu forum). Studia w tej pracy wg niej są zbędne, my mamy tylko wykonywać obowiązki przełożonego i "szybko klepać". Co mogłabym zarzucic tej pracy? Faktycznie brak czasu wolnego, bywały czasy kiedy za nadgodziny wypłacano druga pensję z pewnością ukrywając ten fakt przed PIP-em. Oczywiście są działy na których pracuje się do 16, ale zazwyczaj bez nadgodzin się nie obejdzie. Wszytko przez okaleczoną politykę przeliczania ile to pracownika przypada na dany proces. Jedzenie przy biurku jest na porządku dziennym, wszystko po to, by nie wypaść poniżej średniej na koniec miesiąca. Dzieci w banku sie rodzą, a to świadczy o tym, że jednak czas na to się znajduje, ale zważywszy, ze średnio stosunek trwa 11 minut :) można je zrobić przed samym snem kładąc się do łóżka. Niestety znam osobiście osoby pracujące w banku, które wątpię by doświadczyły radości macierzyństwa, albowiem jest im trudno znaleźć kogoś- i to wcale nie z powodu braku powodzenia. Sama miałam z tym kiedyś problem, byłam wtedy wściekla na tą robotę... przychodziłam do pracy na 8 wychodziłam o 23. A przecież każdy z nas chce skorzystać jeszcze z dnia jaki przeżywa nie tylko poświęcając się pracy. Chce się również realizować prywatnie. Ale pracoholików w banku jest i tak wielu. Może to przez te hipnotyczne szkolenia :) Płaca jak na wymagania niewspółmierna. Próbują zapchać pensyjny niedosyt socjalną jałmużną. Bo na to nie musisz zapracować. No czasami ocena roczna jednak gra tu dużą rolę. Bez niej nie masz prawa do niczego. Wszystko dogłębnie przemyślane przez sztab marketingowców. Ale i z karnetów skorzytasz tylko w weekend. Świetnie przemyślana sprawa, dac coś z czego i tak nie skorzystasz, bo jeśli pójdziesz na siłownię po pracy to do domu wrócisz po 21. Kosztem rodziny? Ależ skąd! Wybierzesz rodzinę. I g.wno skorzystasz z socjala. Niektórzy żyją tylko piątkiem, by móc cały weekend spędzić w gronie bliskich osób. I tak można długo gadać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szitibąk Re: Wiecie jaka atmosfera w Citibanku obok Tesco IP: *.ols.vectranet.pl 01.03.07, 00:08 no tak:) samotne, poszukujace Panie, bedace pracownikami Citi, sa w podbramkowej sytuacji...bo w tym przybytku na 9 kobiet przypada 1 facet;) za to panowie nie moga narzekac (choc wiekszosc kolezanek z pracy juz zajeta;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Wiecie jaka atmosfera w Citibanku obok Tesco IP: *.osd.vectranet.pl 27.02.07, 22:47 Do Pani obiektywnej... Jeśli system uśmieszków w tej pracy uważasz za dobry system wynagradzania pracowniów za bezbłędnośc to gratuluje. Tam pracują ludzie, nie roboty. I człowiek na procesie- nie ma zmiłuj się- popełnia błędy. I bawi mnie to, jak za bezbłędność są wynagradzani ludzie, którzy nie mają z tym zupełnie styczności. Bo to żadna sztuka zdobyć taką nagrodę nie robiąc ani jednej transakcji w roku. I zgadzam sie z gościem- Citi... doszło do tego, że zaczynają brać procesy z Afryki, bo u nas taniej, a jesli nawet nie taniej - to trzeba za wszelką cenę uratowac centrum, które miało tu w Olsztynie stać się światowym centrum rozliczeń. Z tego co wiem jednym z pierwotnych zamiarów powstania tego centrum było założenie go w Rumunii. Ale okazało się, że u nas jest taniej. Zresztą ostatnia szefowa centrum często powtarzała, że nie ma co tu liczyć na wielkie pieniądze, bo centrum powstało tylko by klienci Citka byli obsługiwani jak najtańszym kosztem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kola Re: Wiecie jaka atmosfera w Citibanku obok Tesco IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.07, 23:22 aż z wielką chęcią popracowałabym w tym banku, żeby przekonać się, jak tam jest naprawdę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zyczliwy Re: Wiecie jaka atmosfera w Citibanku obok Tesco IP: *.olsztyn.mm.pl 27.02.07, 23:26 Albo to Towja pierwsza praca albo masz niezbędna tutaj umiejętnosc - lizodupstwo za przeproszenime - Tylko takie oosby mogą liczyc na cokolwiek bo cięzko pracujący nie dość ze pracuja na 200% to jeszcze za innych, zwłaszcza palaczy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szitibąk Re: Wiecie jaka atmosfera w Citibanku obok Tesco IP: *.ols.vectranet.pl 01.03.07, 00:12 dokladnie Kola! widze, ze masz zdrowe spojrzenie na co wypisuje sie na forach:D prawda jak zwykle lezy posrodku... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obiektywna Re: Wiecie jaka atmosfera w Citibanku obok Tesco IP: 88.156.63.* 27.02.07, 23:25 Żaden zakład pracy nie jest instytucją charytatywną. Pora to sobie uświadomić i zwyczajnie pogodzić się z tym. Płace są nędzne - przyznałam to. Ale wyższe nie będą. Lepiej nie mieć pracy wcale??? Poza tym wspomniany system uśmieszków jest systemem dodatkowym. Przede wszystkim uznanie (lub nie) Twojej pracy to premia. Wcześniej uśmieszków (a co za tym idzie nagród rocznych) nie było wcale. Citek je uchwalił choć nie musiał. Ale i tak źle, prawda? W każdej pracy będzie źle. A to płaca mała, a to szef idiota, a to nadgodziny, a to to, a to tamto. W czasie swojej "kariery" w Citku poznałam bardzo wiele osób, których sama nie zatrudniłabym nigdy i nigdzie z powodu nieróbstwa, podłego charakteru, złośliwości itp. To właśnie te osoby najwięcej czasu (liczonego już w godzinach nawet) spędzały w socjalu obgadując wszystkich po kolei i narzekając jak to w Citku jest źle, że nie dostają premii a dostają ją tylko "lizydupy", ten lider idiota, tamten kretyn, praca nudna itd. A w tym czasie wspomniane "lizydupy" pracowały za nich. W Citku wiele rzeczy jest złych, ale nie mówmy, że wszystko, bo to nieprawda. Jest mnóstwo minusów, są i plusy. Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Wiecie jaka atmosfera w Citibanku obok Tesco IP: *.osd.vectranet.pl 28.02.07, 06:35 Moja droga obiektywna Nagroda usmieszki -to nagroda za bezbłędność w ciągu całego roku. I jak mi wskażesz choćby jedną osobę na procesie, która nie popełniła żadnego błędu - uwierzę że taka nagroda ma sens. Ale mogę Ci sypnąć prywatnie nazwiskami osób, które przez okrągły rok nie przeprocesują ani jednej transakcji, i właśnie cieszą się ze swojej nagrody. I to ma być "obiektywna" nagroda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Moge wam tylko wspolczuc IP: *.olsztyn.mm.pl 28.02.07, 07:09 co do swierzakow po studiach...zgadzam sie- maja wysokie mniemanie o sobie. Banki-tak naprawde nie sa firmami produkcyjnymi wiec i na godne zarobki nie maja co tam ludzie liczyc. Wspolczuje tym co w tej chwili pracuja w bankach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HRABCIA Re: Moge wam tylko wspolczuc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.02.07, 11:31 Witam wszystkich zainteresowanych tematem. Pracowałam w tym "kołchozie" jak mówiliśmy. Teraz mam nową pracę, tak mi się przytrafiło-lepiej płatną, dogodniejsze godziny pracy oraz inna atmosfera. Przynajmniej mozna pomyśleć-mózg pracuje.A teraz kilka słów o citku-jak tam mozna sie skupić skoro cochwila na cały regulator szanowna Pani przełożona przez mikrofon krzyczała na cały bank :ty tam z tym nikiem ! czego tak długo siedzisz w tym dokumencie!!!!!!!!! albo czemu ty taka i nie taka zajęłaś nie pokolei dokument!!!!!!!!!!!! Aż serce szybciej biło !!!!!!!!!!! Mój lider miał pod sobą ok 40 osób a skończona tylko szkoła średnia, żadnego chociażby kursu zarządzania personelem czy coś takiego, na porządku dziennym były chamskie odzywki zero jakiejkolwiek motywacji do pracy a wiadomo pracowało ponad siły. Wymaga się znajomość języka ang ,gdzie szanowna Pani przełożona ,nie powie ani meeeeee ani beeeeeeee jak przyjedzie delegacja ciemnych twarzy. Do wszystkich tam pracujących : spróbujcie gdzieś indziej,przynajmniej szukajcie, moze wam się poszczęści tak jak mi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obiektywna Re: Moge wam tylko wspolczuc IP: 88.156.63.* 28.02.07, 13:24 Taaaa... z tym megafonem to zgroza. "Szanowna pani przełożona" to temat na książkę. Nie mogę NIC dobrego o tej kobiecie powiedzieć. I popieram ostatni akapit ale w tym sensie: Nikt tam nikogo końmi nie zaciągnął ani na siłę nie trzyma. Źle? Macie prawo być niezadowoleni. Macie też prawo odejść w każdej chwili. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tak to ja :) Re: Moge wam tylko wspolczuc IP: *.dub-tlght.metro.digiweb.ie 01.03.07, 00:14 Pozdrawiam wszystkich tytanów managementu i gratuluje awansu wszystkim bez wyjątku :) pracowałem w Sytku kilka lat ale wspominam czas spędzony z zespołem bardzo milo zwłaszcza na szkoleniach :) bylo klawo, trzymajcie sie chłopaki i nie dajcie garda wysoko, panietajcie kto jest miszczem :) uwaga na nisko latajace ptaki - FTE rools ! Komitet Organizacyjny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szitibąk Re: Moge wam tylko wspolczuc IP: *.ols.vectranet.pl 01.03.07, 00:20 to byly piekne dni...:D zwlaszcza to szkolenie:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szitibąk Re: Moge wam tylko wspolczuc IP: *.ols.vectranet.pl 01.03.07, 00:18 no i najwiekszy departament odetchnal z ulga...Wielka Przelozona zostala objeta rotacja:)) za to inny mniejszy departament ma teraz przejegrane:) rowniez doradzam ludziom nie siedziec na tylku narzekajac.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FTE Re: Moge wam tylko wspolczuc IP: *.dub-tlght.metro.digiweb.ie 01.03.07, 00:20 Czy ptaki odlacialy na zime ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: troche luzu Re: Moge wam tylko wspolczuc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.07, 20:38 Czytam te wszystkie opinie i chce mi się śmiać.Negatywnie wypowiadają się ludzie którzy zostali zwolnieni lub wiecznie niezadowoleni, ale to nie jest problem pracy tylko was samych. To wy maruderzy jesteście sobie winni,nikt was na siłę do pracy nie zmusza, miejcie tylko pretensje do siebie samych. Jesteście krzywdzeni bo nie macie matury czy nie znacie języków obcych- zastanówcie się nad sobą. Nie piszcie o ludziach którzy pracują na lepszych stanowiskach,ze to przez wchodzenie w dupe tylko przez cięzka prace i naukę przez wszystkie lata.Ze wy jesteście pierdoły życiowe nie dające sobie rady w tak prostej pracy jak w banku - to jest tylko wasz problem W kolejnych pracach też będziecie wiecznie niezadowoleni. komuna się skończyła trzeba teraz trochę pozapieprzać zeby coś mieć. Do roboty leniwe buraki, zwolnione w grudniu 2005 - bo to wy narzekacie. Odpowiedz Link Zgłoś
goscktos Re: Moge wam tylko wspolczuc 02.03.07, 07:57 zgadzam się. Po co dyskutowac tak sarkastycznie. Nie podoba się to won do innej pracy i już. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A Re: Moge wam tylko wspolczuc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.07, 08:36 JA TEŻ CI MOGE WSPÓŁCZUĆ-TWOJE SŁOWNICTWO BARDZO DOBRZE O TOBIE ŚWIADCZY! NA FORUM SĄ RÓWNIEŻ ZDANIA PRACOWNIKÓW , KTÓRZY CAŁE SZCZĘŚCIE TAM JUZ NIE PRACUJĄ! A CIEBIE TO RACZEJ Z TAKIM SŁOWNICTWEM DO INNEJ PRACY CIE NIKT NIE PRZYJMIE! Odpowiedz Link Zgłoś
goscktos Re: Moge wam tylko wspolczuc 02.03.07, 13:32 Chciałem powiedziec mili państwo, że nie ma co współczuc sobie wzajemnie i marudzic. Trzeba poszukac innej pracy i już. Nikt nie pomoże narzekającym.Umiesz liczyc, licz na siebie. taka odmiana kapitalizmu przyszła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nadal citkowiec Re: Moge wam tylko wspolczuc IP: *.dub-3rk1.metro.digiweb.ie 02.03.07, 21:37 Kochani, Lacze sie z Wami w bolu lecz niestety powiem Wam, iz nic z tym nie zrobimy. Stan ten nie ulegnie zmianie niestety z tego prostego powodu, iz Londyn jest swiecie przekonany, iz w kaRCeRze plynie mleko i miod. Narzekacie na pensje, pomiatanie itp. Tymczasem nie zdajecie sobie nawet sprawy z tego jakie tak naprawde "przewalki" jest w stanie zrobic kierownictwo na czele z kobieta, ktora wyglada jakby ja wiatr potargal. Nie mowie tutaj o sciaganiu dziwnych ludzi z W-wy (znajomi) i obsadzaniu nimi kierowniczych stanowisk. Chodzi raczej o zabawe liczbami (ilosc pracownikow, wydajnosc, koszty itp). Nasz koszt pracy w porownaniu z kosztem pracy otepialych managerow stanowi niewielki procent. Wierzcie mi, ze dzieli nas doslownie przepasc. A jak bedziemy narzekac to znowu bede zwolnienia, bo szefowa (zupelnie jak nasz panujacy kaczy wodz) wyznaje zasade "Jesli Wy nas nie kochacie, to my Was bedziemy tak dlugo kochac, az nas pokochacie". Szkoda gadac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fgh Re: Moge wam tylko wspolczuc IP: 88.156.63.* 03.03.07, 11:14 Twój opis kobiety która stoi na czele jest nie na miejscu. To jest bardzo mądra osoba, która od momentu przejścia do Olsztyna zrobiła bardzo wiele. Przypomnij sobie czasy przez jej przyjściem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Moge wam tylko wspolczuc IP: *.osd.vectranet.pl 04.03.07, 15:01 Ta moądra kobieta sprowadziła do centrum dwie swoje kuzyneczki i obsadziła na bardzo wygodnych stolkach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Moge wam tylko wspolczuc IP: *.osd.vectranet.pl 04.03.07, 14:57 Pani z potarganymi włosami sprowadziła do pracy w Olsztynie swoje kuzyneczki, to też jej zawdzięczamy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: QQQ Re: Moge wam tylko wspolczuc IP: *.gprspla.plusgsm.pl 02.03.07, 21:53 TY WYLUZOWANY jesteś trochę niedoinformowany!Wśród osób jakie miałem okazję poznać od chwili gdy tu pracuję TYLKO jedna została zwolniona,a kolejne cztery zwolniły same nie mogąc wytrzymac takiego bezsensownego pierdzenia jak twoje.Już niebawem będę piątą osobą która SIĘ ZWOLNI-nie mylić z zostanie zwolniona!Zgadzam się że osoby zajmujące lepsze stanowiska osiągneli to przez nauke...pytanie tylko ;przez naukę czego?Odpowiedż:Przez naukę dupy lizania!Nie wszyscy,ale bedzie to jakieś...99%.Ciągle jestem tego świadkiem, a Ty widocznie należysz do tych co z czystym,(bo wylizanym)tyłkiem chodza.A pierdołami jak ich nazywasz są Ci którzy w ten zasrany tyłek Tobie wchodzili,licząc na to że Ci dorównaja,niestety na jednym sraczu dwóch się nie zmieści!Na dobrą sprawę powinieneś być im wdzięczny bo dzięki nim jesteś w tej instytucji Tym kim jesteś,bo tu klepacze(i nie tylko lizusy) pracują na sukcesy takich BURAKÓW jak TY! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: QQQ Re: Moge wam tylko wspolczuc IP: *.gprspla.plusgsm.pl 02.03.07, 21:58 Mała riposta tekscik wyżej jest odp.dla autora- Trochę luzu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Morpheus Re: Moge wam tylko wspolczuc IP: 213.184.30.* 02.03.07, 22:03 Ciekawe ze tak siarczyscie opisujecie dupolizow... ktorych tak naprawde jest bardzo malo. Sa tak jak w kazdej firmie - nawet w kilkuosobowych malych firemkach znajdziecie roznych ludzi. Grunt to umiec sobie z tym radzic i byc przy tym czlowiekiem. Popieram wypowiedzi ze kto wczesniej nie pracowal w innym miejscu niech sie nie wypowiada Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ppp Re: Moge wam tylko wspolczuc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.07, 23:36 Popieram grunt to byc czlowiekiem.A QQQ jest zdesperowany ze mu dup do lizania zabraklo:)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik Re: Moge wam tylko wspolczuc IP: *.olsztyn.mm.pl 14.03.07, 20:30 ty wazelino z rodziny Z. jak 0 zapewne, nie pisz głupot tylko dalej liż tyłek Fisherman - wielkiej przełożonej z megafonem, bo to lubicie najbardziej. Wiecie dlaczego kobiety zachodzą tu w ciążę, dlatego, że po pierwszym miesiącu idą na zwolnienie lekarskie i wreszcie mogą uwolnić sie od tego kieratu, potem trzy lata wychowawczy. A przy zwolnieniach grupowych to wielu błagało o to aby się załapać, taka paranoja tam panuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: expracownik Re: Wiecie jaka atmosfera w Citibanku obok Tesco IP: 87.198.23.* 02.03.07, 23:53 Witam, Pracowalem wprawdzie tam krotko, ale przyznaje ze sporo rzeczy jest na prawde chorych. Na 1 miejscu zarobki, powiem krotko posmiewisko! Osoba, ktora dziennie procesuje z 200 transakcji na ogolna wartosc nawet 30mln EUR, gdzie na jednej trans bank zarabia ok 25EUR, zarabia w przeliczeniu na jeden dzien 10EUR, czyli jakas minute pracuje na swoje wynagrodzenie. Dajcie mi przyklad wiekszego wyzysku... Ale oczywiscie dyrektorzyi kierownicy na sztucznie stworzonych stanowiskach zarabiaja z 10 razy wiecej za nic nie robienie - doslownie nic nie robienie.Na drugim miejscu ocenilbym system oceniania bledow. Lupiesz kilka tysiecy transakcji i mozesz popelnic ile tam bylo bo juz nie pamietam, chyba 5 bledow i to na akordzie! Niech ci co te zasady wymyslili, sami zasiada i se k* poklepia troche. Kolejna sprawa to ten socjal, szczerze to niech sobie go w d* wsadza Bony, wczasyi jakies tam karnety suma sumarum z 1800zl rocznie, na miesiac 150 zl dodaj to do 850 zl to masz caly 1000zl, hura idz zaloz rodzine i wez kredyt hipoteczny. A z tymi lizusami to chyba wszyscy przesadzcie, u mnie byla jedna taka, ale caly czas z niej beke mialem. Atmosfera sama w sobie tez nie byla taka najgorsza. Nadgodziny tez placone byly co do zlotowki, grosze bo grosze ale placili.Generalnie wszystkim niesczesliwym pracownikom zycze aby znalezli sobie prace, z ktorej beda w koncu zadoleni. Tylko jest jeden warunek: trzeba zaczac aktywnie szukac, a nie uzalac sie nad swoim losem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Do wszystkich zainteresowanych IP: *.gprspla.plusgsm.pl 03.03.07, 10:40 Zapraszam w dniach od pon-pt w godz.16.00-19.00 pod "gmach" Citka na obserwację.Zobaczycie jak wyglądają ludzie kończący tam pracę i ocenicie sami. Możliwości są dwie.Pierwsza to:Ci którzy świecą oczami,naświetlonymi od monitorów,ciągną za sobą opuchnięte nogi(z utrudnionego krążenia od siedzenia w jednym miejscu)i ciężko wzdychają to KLEPACZE.Ci co mają dolegliwości opisane wyżej,ale maja zadowolone miny to LIZODUPY.Natomiast Ci u których nie zaobserwowano powyższych objawów,a są uśmiechnięci i wsiadają do bryk powyżej 10-ciu lat to WODZOWIE.Kto ma za daleko na Pstowskiego,to samo zaobserwuje pod Olsztyńskim aresztem.Zadowoleni-to aresztowani którzy go w tym momencie opuszczają bo czują wolność.Zadowoleni,lepiej ubrani z głową w chmurach ale wsiadają do samochodów to klawisze. I nie ma co się dłużej rozpisywać odnośnie atmosfery w Citku<bo zawsze ktoś będzie mieć pozytywne zdanie a ktoś negatywne.Przyjdzcie,zobaczcie i wnioski wyciągnijcie sami. Pozdrawiam wszystkich zainteresowanych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fgh Re: Do wszystkich zainteresowanych IP: 88.156.63.* 03.03.07, 11:05 Ja lubię tą prace i męczy mnie tam tylko jedno to co pewnie większość osób tam pracujących-zarobki. Nie oczekuję kokosów ale żeby mieć chociaż te 1500 -1700 na rękę. Wszystko inne da się albo zaakceptować albo można zrobić coś żeby to zmienić wystarczy mieć dobre argumenty i walczyć o realizację swoich pomysłów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mumin Re: Do wszystkich zainteresowanych IP: *.olsztyn.mm.pl 03.03.07, 12:14 Powodzenia w walce o realizację swoich pomysłów! Jak coś zdziałasz daj znac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: QQQ Re: Do wszystkich zainteresowanych IP: *.gprspla.plusgsm.pl 03.03.07, 15:20 Odnosze jakies dziwne wrazenie ze autor "ppp" i "troche luzu"to ta sma osoba.. a wy? Zabraklo dup do lizania?-oj zdziwil bys sie!Pewnie juz nadstawiasz swoja:D :D Ale bez obawy ani nie jestem zdesperowany ani tyłków nie brakuje,problem tkwi w tym iz mimo jest ich pod dostatkiem(mniejsze,wieksze)to taki sposob awansu nie jest w moim stylu,po pierwsze musial bym sie z Toba na mózgi zamienić,a po drugie:nie jestem zwolennikiem poprawiania po innych..tak wiec wylizuj dalej.Serdecznie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: troche luzu Re: Do wszystkich zainteresowanych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.07, 20:30 QQQ przestan tyle marudzic. Zastanów sie co chcesz w zyciu osiagnac. Chcesz caly czas uzalac sie nad wlasnym losem. Wez sprawe w swoje rece, to tylko od Ciebie zalezy kim bedziesz. Jak narazie tylko jeczysz jak Ci zle. Licz na siebie,a nie ogladasz sie za innymi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: somebody Re: Do wszystkich zainteresowanych IP: 212.2.100.* 04.03.07, 12:41 Zgadzam sie z "fgh",wszystko da sie wytrzymac byle wiedziec za co.A 1500pln na reke to tak duzo dla takiej instytucji?Mysle ze nie sa to zbyt wygorowane wymagania,a obie strony byly by zadowolone. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mira Re: Wiecie jaka atmosfera w Citibanku obok Tesco IP: *.olsztyn.mm.pl 04.03.07, 22:41 to ile tam zarabia w City.. taki klepacz? 850 zł?????? Jeśli tak to naprawdę poniżej minimum socjalnego, ludzie za tyle nikt się nie utrzyma. Wyzysk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOŚCIU Re: Wiecie jaka atmosfera w Citibanku obok Tesco IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.07, 12:56 Ale jaja 850 zł Moają troche pos... w główkach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zadowolona Re: Wiecie jaka atmosfera w Citibanku obok Tesco IP: *.olsztyn.mm.pl 06.03.07, 20:40 Czytam i jest mi przykro. Mam świadomosc tego,że w RCR ludzie ciężko pracują i zarabiają przeciętnie ale grzeszą Ci, którzy korzystają z całego zaplecza socjalnego i oceniają je jako jałmużnę lub coś co się należy. Ja też kiedyś liczyłam wszystkie dodatki, z których korzystam będąc pracownikiem i okazało się, że to półroczne zarobki.Moje dzieci 2 razy do roku wypoczywają w różnych zakątkach Polski - to podobno w Polsce duży luksus wysłać dziecko na wakacje- a dwoje dzieci dysponując jedną pensją? Możliwe- bo Citibank finansuje ok. 80% kosztów ich pobytu. Komentarze odnośnie Mgmt-u RCR- no cóż,wszędzie zdarzają się pomyłki ale uwierzcie mi,że tzw. RPC Management z RPC Head na czele(dla tych z "wyższym" ale nie kumających tłumaczę- Kierownictwo RCR i Dyrektor RCR),nieźle się muszą nagimnastykować żeby wyrwać, wywalczyć, umotywować i w końcu implementować Nasze podwyżki (ostatnie najwyższe w całym BH), korzystniejszy system nagród i wszystko co związane z kasą. Za takie pomyje... to nie wiem czy warto. Rozwiązaniem jest w mojej ocenie odpowiednia rekrutacja (bo komentarze wskazują na to, iż gro pracowników byłych i obecnych to poziom daleki od "medium" zadowolona z pracy w RCR(nie znajdziesz mnie ani w *em pl rpc directs, middle management ani liders) Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nuta Re: Wiecie jaka atmosfera w Citibanku obok Tesco IP: 88.156.63.* 08.03.07, 21:06 pracuje tem juz ponad 6 lat przeszlam wiele nawet prace do w nocy. Widywalam corke rano jak prowadzilam ja do przedszkola i w nocy spiaca, moje zycie rodzinne prawie nie istnialo i co dalej tam pracuje juz w lepszych godzinach (bo siedem godzin dla karmiacych)ale dalej za niewielkie pieniadze i z cala masa oboziazkow.To prawda, ze liderzy sa do dupy nieodpowiedzialni i nic nie umiejacy rozwiazac, a jak Tobie sie cos uda to i tak przypisza sobie.Wymyslaja nowe procedury i inne glupoty, ktore trzeba stosowac chociaz sa niedorzeczne i nie potrzebne i tylko utrudniaja zycie, a pieniadze biora iles razy wieksze. Dobrze jest sie wyzalic, ze jest tam zle, ale trzeba odwagi, zeby zmienic prace, wielu z tam pracujacych ma rodziny na utrzymaniu i nie ma tej odwagi na tak duza zmiane! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klk Re: Wiecie jaka atmosfera w Citibanku obok Tesco IP: 88.156.63.* 08.03.07, 23:00 Droga nuto, nie mierz wszystkich jedną miara bo możesz komuś wyrządzić wielką przykrość. Mam nadzieję, że nie wszyscy są nieodpowiedzialni :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hh Re: Wiecie jaka atmosfera w Citibanku obok Tesco IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.07, 19:09 zgadzam sie z przedmowca praca wcale nie jest taka zla nie mamy planow sprzedazowych jak w oddzialach spokojnie robimy to co do nas nalezy a jak i ile operacji zaksiegujemy zalezy od nas mamy ekwiwalent za wczasy bonusy roczne i bony gdzie w innych bankach nie we wszystkich ale w wiekszosci tego typu rzeczy nie ma tak wiec nie narzekajmy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były pracownik CIT Re: Wiecie jaka atmosfera w Citibanku obok Tesco IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.07, 23:24 Dużo ludzi tam pracuje niezaradnych życiowo a potem użalają się na forum. Ja też tam pracowałem i doczegoś w życiu doszedłem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bleble Re: Wiecie jaka atmosfera w Citibanku obok Tesco IP: *.olsztyn.mm.pl 09.03.07, 09:44 Podpisuje sie pod wiekszoscia postow. Rzeczywiscie warunki w Citku sa tragiczne, zarobki ok 1000zl za prace od 8 do 20. Nie ma czasu nawet zeby cos zjesc, ciagle opieprzanie, bo normy nie wyrabiasz. No i mozna samemu nie wyrobic, codziennie te same zajecia, te same konta, zwariowac od tego mozna. Niegdy bym tam nie wrocila, przenigdy. Praca tam to KATORGA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re: Wiecie jaka atmosfera w Citibanku obok Tesco IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.07, 13:53 Gość portalu: bleble napisał(a): > Podpisuje sie pod wiekszoscia postow. Rzeczywiscie warunki w Citku sa tragiczne > , > zarobki ok 1000zl za prace od 8 do 20. Nie ma czasu nawet zeby cos zjesc, ciagl > e > opieprzanie, bo normy nie wyrabiasz. No i mozna samemu nie wyrobic, codziennie > te same zajecia, te same konta, zwariowac od tego mozna. Niegdy bym tam nie > wrocila, przenigdy. Praca tam to KATORGA!!! Jak jest tak tam źle to dlaczego nie zamienicie tej pracy na inną? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mira Re: Wiecie jaka atmosfera w Citibanku obok Tesco IP: *.olsztyn.mm.pl 10.03.07, 11:47 Gość portalu: ciekawy napisał(a): > Jak jest tak tam źle to dlaczego nie zamienicie tej pracy na inną? a myślisz że zmienić prace to jest tak hop siup? Co później napiszesz w cv? Pracowałem 2 miesiące i mi się nie podobało? Zastanów się jak przyszły pracodawca patrzy na cv gdzie prace zmieniasz co jakiś czas... bo mi się nie podobało, bo było źle!!! Tu trzeba ludziom pomóc a nie ich wyganiać na ulice. Atmosfera atmosferą w żadnej pracy nie jest kolorowo, ale wyzysku nie powinniśmy tolerować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agata Re: Wiecie jaka atmosfera w Citibanku obok Tesco IP: 62.117.41.* 09.04.07, 21:05 Zostawcie ten topik w spokoju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Wiecie jaka atmosfera w Citibanku obok Tesco IP: *.ols.vectranet.pl 06.07.07, 16:51 Trochę się przeraziłam Waszymi opiniami... Ale postanowiłam spróbować :) Ma może ktoś informacje na temat specjalisty ds. operacji? Jak ta praca wygląda? warunki ? może ktoś był na rozmowie kwalifikacyjnej? Czy rozmowa po angielsku dotyczy zagadnień bankowych? jak wygląda? Byłabym wdzięczna za odpowiedzi... Poszukuję pracy już 5 miesięcy i bardzo mi zależy... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Wiecie jaka atmosfera w Citibanku obok Tesco IP: *.ols.vectranet.pl 24.11.07, 22:28 rozmowa nie dotyczy szczególnych zagadnień bankowych, choć warto coś na ten temat wiedzieć skoro starasz się o pracę w banku Odpowiedz Link Zgłoś