Gość: b28 IP: *.olsztyn.mm.pl 24.03.09, 21:11 Ciekawe co na to Alfa, JWK Management czy jako to się nazywa. Pewnie znowu skorzystają z okazji i powiększą Alfe:D Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ** Re: Teraz Jerzy Szmit przenosi "szubienice" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.09, 21:16 Czyli tradycyjnie zajmujemy się przeszłością, bo przyszłość już świetlana jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: * Re: Teraz Jerzy Szmit przenosi "szubienice" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.09, 03:02 Jerzy Smit, to jest Jerzy Szmit. Chcesz wiedzieć więcej, to sięgnij do jego przeszłości. I dla mnie nie jest żadnym atutem jego zasług, gdzie na w euforii solidarnościowej ART sprawdzał mnie w bramce. Miał prawo, miał chęć, problem polega na tym, czy jest w stanie dostrzeć ludzi, którzy otworzyli jemu oczy. Pacanizm-parafiamnizm i gra w kueglo. Formalnie jestem przeciwnikiem pisowskich durnmot w normalnym społeczeństwie kwalifikującym się z urzędu do badań psychiatrycznych. Nie twierdzę, że nie jestem bez błędu we własnych ocenach, ale jeżeli ktoś mi szuka odioty za porażke biznesowego koncertu realizowanego na polecenie tego samego człowieka, który groził wyprowadzeniem moherów na ulicę, o ile Mazowiecki na to się nie zgodzi - o0ceniam resztę. Mazowiecki nigdy nie był moim idolem, aczkolwiek przegrał tylko dla tego, że w faszyźmie katolickim chciał dostrzec jeszcze dostrzeć człowieka. Nie tyko on przegrał traktując współczesną religuię jako trend filozificzny zdolny do rfelatywnej reasumpcji albo jako talibanizm w pełnitego słowa znaczeniu łącznie z Rydzykowną akccją marszu ma Warszawę. Jestem być może za starym olsztyniakiem, któremu już może brakować sił na degenerowanie kwiecistych skwerów "zasrywanych" przez nowo-olszyniaków bżądżacych przy lada okazji przy jakiejś rizruywkowej hipey ficiue tndrdeum. Czy komuś się to podoba, czy też nie, jestem starym olsztyniakiem i byc może w pokjęciu niektórych zgredem. Ocena należy do WAS i na pewno będę tłamsił faktów. W Olstynie pozostały dwie teorie: - szkoł NR 7 - RÓBMY SWOJE - i LO I - nie zapomniajmy, skąd nasz ród. Jestem zbudowany pewną filozofią życia prezentowaną przez byłego Olsztyniaka brylującego dzisiaj na UW. Mam tylko jedno pytanie, gdzie byli oni wówczas, gdy sama rozmowa z Warmiakami wymagała większej odwagi odwagi niż podpisanie jakiegoś kwitu w gminie??? Zrozumcie jedno, nzazymi odczuciami gra asię bez względu na opcję!!! Busunes ist buissiness i olsztyńcsy biskui doasowsali się doskonale do praw teij rury. A gra się po prostu czyjś głupotą. Nie zamierzam dyskutować z moherami, których na tymforum nie brakuje. O oie jeszcze znajdzie się jakiś nawiedzony, to na zasadzie jego Biblii, której ze względów kościółkowych nigdy nie będzie w stanie przeczytać zer względu na konsekwencje umieszczenia biblii w watykańskim wyjazie kasiąg zakazanych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: postkomuch Teraz Jerzy Szmit przenosi "szubienice" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.09, 21:28 I to kolejny argument na to, że Grzymowicz za półtora roku polegnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: passe composee Teraz Jerzy Szmit przenosi "szubienice" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.09, 21:30 jasne, przeszłość nas frapuje i stanowi nielada wyzwanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: balbierz Re: Teraz Jerzy Szmit przenosi "szubienice" IP: *.olsztyn.mm.pl 24.03.09, 21:35 Ta wiadomość godna niejakiego (śp?) kacawa. Żałosne! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antek Teraz Jerzy Szmit przenosi "szubienice" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.09, 21:40 Jeżeli Grzymowicz na to pozwoli to nie będę więcej na niego głosował i tyle. A Szmitowi powiem, że wizerunek Piłsudskiego z tablicy przypomina bardziej Stalina. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szubienica Re: Teraz Jerzy Szmit przenosi "szubienice" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.09, 21:42 Panie Jerzy Szmit, oby Pan wdepnął w złe miejsce z tymi pieniędzmi. Co to oznaczy, wiedzą tylko starzy prawdziwi Warmiacy i Mazurzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: weganin11 Teraz Jerzy Szmit przenosi "szubienice" IP: *.olsztyn.mm.pl 24.03.09, 21:43 Najwyższa pora by Olsztyn stał się Polskim Miastem. Szubienice cały czas podkreślają okres okupacji sowieckiej i Polskich sprzedawczyków którzy razem wymordowali wielu światłych Polaków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomala Re: Teraz Jerzy Szmit przenosi "szubienice" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.09, 22:18 Rozebrać Treuhand-Theater, pomnik pruskiej pychy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jeszcze Polak Re: Teraz Jerzy Szmit przenosi "szubienice" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.09, 22:58 A jakie to polskie miasto zniszczyła Armia Czerwona w Prusach Wschodnich, ostoi hitleryzmu? I dlaczego? Panie Szmit, Pan chce Allenstein? Nazwisko i owszem, pasuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wściekły Re: Teraz Jerzy Szmit przenosi "szubienice" IP: *.olsztyn.vectranet.pl 25.03.09, 07:28 Znów tani patriotyzm. Kiedyś wszystko zwalało się na kapitalistów, dziś na komunę. A tysiące ludzi popełnia samobójstwa z rozpaczy. Bo muszą znosić nie tylko biedę, ale i obłudę przeróżnych decydentów.Zostawcie w spokoju ten pomnik. Wmurujcie tablicę wyjaśniającą o co chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gościu Re: Teraz Jerzy Szmit przenosi "szubienice" IP: *.olsztyn.vectranet.pl 25.03.09, 12:21 To jest część naszej historii, czy tego chcemy, czy nie. Nie przedstawia Stalina, czy Dzierżyńskiego, więc w czym problem? Poza tym pomnik jest autorstwa Dunikowskiego, a nie jakiegoś tam podrzędnego artysty i wrósł w pejzaż naszego miasta. Szmit niech zamiast pomnika, sam się przeniesie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: normalny Teraz Jerzy Szmit przenosi "szubienice" IP: *.olsztyn.mm.pl 24.03.09, 21:43 Niech Pan Vice się zastanowi. On nie ma statusu zabytku, Jego "osobę" można znacznie łatwiej "przenieść" na zieloną trawkę. Czekamy na propozycje i działania rozwiązujące rzeczywiste problemy mieszkańców Olsztyna, a nie problemy wydumane. Pomniki są świadectwem historii, nasze wnuki bez ww. pomnika nie będą wiedziały co złego zrobiła krasnaja armija w Olsztynie! Dbajmy o pamięć historyczną, "obrońcy polskości" paradoksalnie szkodzą ideii którą podobno głoszą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arek Re: Teraz Jerzy Szmit przenosi "szubienice" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.09, 22:11 Problem polega na chorobliwej chcicy niejakiego J.Sz. na zaistnienie gdziekolwiek i w jakichkolwiek okolicznościach. Nieuk nie zdaje sobie sprawy, że usunięcie tego typu objektu będzie skutkowało retorsją której dotkliwość ustalona będzie w okolicach Placu Czerwonego. "Odwagę" mołojec powinien schować pod majtkami. Zadaję sobie pytanie: jak długo Grzymowicz będzie mial siły znosić tego tępaka w swoim otoczeniu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty Re: Teraz Jerzy Szmit przenosi "szubienice" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.09, 22:24 przenosić to on sobie może! Boi się czegoś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LOLEK Teraz Jerzy Szmit przenosi "szubienice" IP: *.olsztyn.vectranet.pl 24.03.09, 22:41 pAN sZMIT JAK ZWYKLE NIE MA POMYSŁU NA ZARZĄDZANIE MIASTEM(W SWOIM ZAKRESIE) WIĘC ZACZYNA OD DUPY STRONY. TAKI TO JUŻ JEST P. SZMIT. ON NIE ZNA SIĘ NA ZARZĄDZANIU LECZ NA GRZEBANIU W GROBACH!!! Odpowiedz Link Zgłoś
fajnyartur108 Teraz Jerzy Szmit przenosi "szubienice" 24.03.09, 22:56 Pamiętajcie przy następnych wyborach, że Grzymowicz olał opinie wyborców, którzy nie głosowali na Szmita i wziął tego człowieka na stanowisko. Zeby spłacić dług wobec Abramskich, Starkiewiczów, i.t.p Szmit był dyrektorem misjskiego przedsiębiorstwa usług hotelarskich i podpisał parę umów sprzedaży nieruchomości miejskich po korzystnych cenach. A teraz jest od pomników. Bo na niczym się nie zna. Po co go wzięto na wiceprezydenta? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: * Satanę w poprzwk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.09, 23:12 Bez względu na moją ocenę tych czasów. Byle humbayer nie będzie mi dyktował, co mam pamiętać z mojego Olsztyna. Pomyśl nad tym koaczysto. Nie wszyscy w Olsztynie muszą się dzielić na AWS-owskie paranoje. Po prostu odpieprzsciscie się od nas łącznie z Waszymi spadochronirzami!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gal666 Re: Satanę w poprzwk IP: *.sds.uw.edu.pl 24.03.09, 23:48 Pewnie, że nie wszyscy muszą ale czcić sowieckich skur...czybyków, którzy spalili to miasto w 70 czy 80% gwałcąc przy okazji wszystko co się rusza i mordując ludność cywilną - vide pensjonariusze Kortowa, to chyba do k...wy nędzy lekka przesada. I pozostawienie tego pominika w najbardziej eksponowanym miejscu też. Jego wysadzenie byłoby "bolszewią" ale przeniesienie na cmentarz sołdatów jest jak najbardziej OK. Odpowiedz Link Zgłoś
oberpolicmajster Re: Satanę w poprzwk 26.03.09, 02:03 Nie bronię czerwowonoarmistów, którzy wiele mają na sumieniu, ale nie znaczy to, że można pisać dowolne bzdury: - jakie 70-80 procent miasta? Chyba, że liczysz z tym, co komuna zniszczyła przez następne 64 lata. - ludność "cywilna" z Kortowa była żołnierzami, leczonymi w lazarecie i zapewne broniącymi się nieźle przed bolszewikami. Cywilnych cywilnych pacjentów Kortowa wcześniej wyrżnęli hitlerowcy. PS. Przeniesienie pomnika na cmentarz jest właśnie bolszewią. Wysadzenie byłoby fundamentalistycznym barbarzyństwem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kowal Teraz Jerzy Szmit przenosi "szubienice" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.09, 23:45 Panu J.S. nic w życiu się nie udało. Może chociaż w ten sposób teraz zaistnieje. Byłoby pięknie, gdyby szczytne ideały kierowały Panem Vickiem, ale coś mi się wydaje, że chodzi o zwyczajną pychę i megalomanię, nawet nie wytaczane oficjalnie armaty ideologiczne. Oj, Grzymemek, coś Ty mu jeszcze obiecał? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: * Przenosił nswet własne jaja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.09, 01:49 Tylko nigdy nie wiedział, gdzie je ma. To jest mój ulubiony i nie koniecznie właściwy punkt widzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: parkujący a strefa płatnego parkowania IP: *.olsztyn.vectranet.pl 25.03.09, 05:06 J.SZ. obiecywał znieść strefę płatnego prakowania, dla dobra wspólnego naszego miasta i mieszkańców. Było o tym głośno w jego propagandzie wyborczej - teraz ma okazję wykazania się jako prawdomówny, rzetelny, uczciwy, skuteczny i dotrzymujący słowa "publiczny" obywatel Olsztyna. Czekam na odpowiedź, niewykrętną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jeez Re: Teraz Jerzy Szmit przenosi "szubienice" IP: *.olsztyn.mm.pl 25.03.09, 07:01 Szybko zacząłem żałować głosu na Grzymowicza... Nie wiedziałem ża głosując na niego głosuje na Szmita :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jeez Re: Teraz Jerzy Szmit przenosi "szubienice" IP: *.olsztyn.mm.pl 25.03.09, 07:06 PS. Kurde! Nie sądziłem, że będę powtarzałgłupoty po pisowcach ale to wina PO! Że teżmusieli wystawićtakiego beznadziejnego kandydata... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: patriota Szmitowi chodzi o kasiorę! IP: *.uwm.edu.pl 25.03.09, 07:07 "Szubienice" stoją w wąznym i cennym miejscu. Jak się usunie pomnik, to mozna będzie zrealizowac jakies tam inwestycje. Nic dziwnego, że sa ludzie co chca zapłacić... Ile dostanie szmit za wykonanie zlecenia? A te niby antyradzieckie farmazony mozna mięedzy bajki włożyć. Odpowiedz Link Zgłoś
kacprzycki Re: Szmitowi chodzi o kasiorę! 25.03.09, 07:34 A powiedzcie mi drodzy internauci o jaki dokładnie pomnik chodzi ?? bo Wy mówicie o jednym a w rzeczywistości mamy 2 ;-) zapraszam do wikipedii - ten pomnik to Pomnik Wyzwolenia Ziemi Warmińskiej i Mazurskiej . Nasze miasto miało trudną historię i bardzo burzliwą. Dziwi mnie fakt że osoba J.Szmita - jednego tygodnia chce wprowadzać patriotyzm a drugiego podwaliny patriotyzmu niszczy !!! Jaki naród bez historii, bez pamięci tego co było co jest i co będzie może przetrwać ?? Oj Panie Szmit podcina Pan gałąź na której Pan siedzisz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szubienica Re: Szmitowi chodzi o kasiorę! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.09, 07:50 Kacprzycki, o 'szubienice' chodzi. Na całym świecie tylko w Olsztynie są takie jedyne podwójnie. Pan Jerzy Szmit jak najszybciej musi się podać do dymisji, wstyd przynosi miastu i Polakom, a miałam go za jednego z lepszych kandydatów na Prezydenta Olsztyna. Teraz spalony. Jak może ludziom patrzeć w oczy ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bąk Re: Teraz Jerzy Szmit przenosi "szubienice" IP: *.olsztyn.mm.pl 25.03.09, 07:59 SZMID -wielki nieudaczniku,"patrioto" . Ogrodnik Głażewski też przenosił, jak skończył? Nie niszcz historii.Jaka ona była? ale była,stawowi wizerunek do potomnych ,przestrzega. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olsztynianka jeste Teraz Jerzy Szmit przenosi "szubienice" IP: *.uwm.edu.pl 25.03.09, 08:02 A później niech przeniesie jezioro jak w ,,Poszukiwany- Pioszukiwana".Niech zajmie się teraźniejszością a nie grzebaniem w przeszłości.W ten sposób nigdy nie wyjdziemy z tego g....mało jest ważniejszych spraw do załatwienia w mieście? Odpowiedz Link Zgłoś
1.pablo [...] 25.03.09, 08:20 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: UWM Re: Mazury Cud Natury! IP: *.uwm.edu.pl 25.03.09, 09:10 A spamer pracuje! Wyłącz się w końcu albo zmień płytę albo dostosuj się pozytywnie! Odpowiedz Link Zgłoś
reklama-bolek5 Re: Mazury Cud Natury! 25.03.09, 10:00 Teraz jest to jeszcze cud natury. Ale jeśli ogłoszą to oficjalnie to będzie po cudzie. Jeziora nie wytrzymają tego. Nie głosuj! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Konkretny Teraz Jerzy Szmit przenosi "szubienice" IP: *.olsztyn.mm.pl 25.03.09, 08:44 Towarzysz Szmit chce komuś zrobić dobrze? Przy okazji ostatniej próby przeniesienia pomnika była mowa o tym, że najbardziej skorzysta Alfa. Obiecanki dotyczące zagospodarowania przypuszczalnie skończą się niczym, choć jeśli coś będzie tam wybudowane, to pewnie będzie to parking. Towarzysz-komisarz Szmit chyba skojarzył, komu najbardziej zależy na wielopoziomowym parkingu w tym miejscu i zaczął szukać sponsorów. Wcale mnie nie zdziwi ewentualne oświadczenie właścicieli Alfy, którzy bąkną coś o sfinansowaniu przenosin, żeby "kontrowersyjny" pomnik nie kłócił się ze wspaniałą architekturą ich budynku. A jak już pomnik będzie usunięty, to przecież będą mieli zupełnie naturalne prawo (podparte zainwestowaną kasą) w wykorzystanie miejsca na parking. PS. Oczywiście, że towarzysz. W każdej jedynie słusznej partii posiadającej monopol na prawdę są towarzysze i komisarze, więc czemu pozbawiać Szmita takich wspaniałych tytułów? Odpowiedz Link Zgłoś
edico2 Podstawowa idea betonowego liberało-oszołomstwa 30.03.09, 00:16 Zabudować centralną część miasta wieżowcami i centrami handlowymi, zlikwidować trawniki i tereny zielone, gdyż ich zdaniem wartość takich terenów jest zbyt duża, by przechodzić obok tak prostej i łatwej pokusy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eka Teraz Jerzy Szmit przenosi "szubienice" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.09, 08:51 Tylko barbarzyńcy niszczą pomniki. W centrum Wiednia do dzisiaj stoi pomnik Lenina i nikt nie ma zamiaru go likwidować lub przenosić. Historii nie da się wymazać i nie należy tego robić. A Pan Grzymowicz nie dostanie więcej mojego głosu. Nie głosowałam na Szmita ale dostałam go, tak jak i wielu Olsztynian, przymusowo. Niech Szmit odwali się od pomnika. Nie ma co robić? Zapraszam na swoje podwórko na tyłach Alfy. Brud, smród i ubóstwo. A to jest centrum Olsztyna. Pan Szmit burząc lub przenosząc pomnik stawia się w jednym rzędzie z talibami. Pomysł żeby w tym miejscu postawić pomnik Piłsudskiego uważam za bardzo zły. Piłsudski nie był wielbicielem naszych terenów, był przeciwnikiem plebiscytu i uważał rdzennych mieszkańców za Niemców a nie Polaków. Panie Szmit weź się Pan do roboty i zrób coś dla przyszłości miasta. Przeszłość zostaw pan w spokoju. Spełnij swoją obietnicę wyborczą i znieś strefę płatnego parkowania. Zajmij się pan przyszłością a historię zostaw historykom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: historia Szmit a historia - antagonizmy IP: *.olsztyn.vectranet.pl 25.03.09, 22:11 Mówienie o czczeniu na naszych terenach Piłsudskiego jest beznadziejnym nieporozumiemiem ? Piłsudski publicznie wypowiadał się, że te tereny (czyli nasze) go wogóle nie interesują i nigdy nie zamierza się o nie bić, starać itp. On chciał Wilna za wszelką cenę. Zatem skromna tabliczka na rogatkach np. ma ul. Złotej czy Sokolej w zupełości wystarczy i wschodnich repatriantów, którzy cały czas nie czują się tu u siebie powinna zadowolć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: n505 Re: Teraz Jerzy Szmit przenosi "szubienice" IP: *.adsl.inetia.pl 26.03.09, 16:36 Panie Grzymiwicz głosowałemna Pana i nie przypuszczałem, że weźmie Pan pajaca na zastępcę. Znajdź mu Pan jakieś zajęcie np. łatanie dziur w jezdniach to nie będzie miał czsu na pomniki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gandzio Teraz Jerzy Szmit przenosi "szubienice" IP: 95.160.187.* 25.03.09, 09:01 Krótko. Facet zgłupiał. Ale populizm! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Teraz Jerzy Szmit przenosi "szubienice" IP: 217.96.65.* 25.03.09, 09:37 " Przenosił" wilk razy kilka, przeniosą i wilka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robespierre Jerzy boi się, że tam zadynda? IP: *.uwm.edu.pl 25.03.09, 09:39 Strach liberała ogarnłą, ze go wyborcy na taczkach wywiozą. Na wszelki wypadek chce usunąc skojarzenia, żeby go tam czase nie umiescili ? Panie Jerzy patrioto od siedmiu bolesci, chcesz niszczyc pomniki o wolność warmii i mazur? Sprawdx sieroto bozy, jaka nazwe obecnie nosi ten pomnik. Czy Olsztyn ma jakiegoś pecha, że ciagle mamy takich nieudacznych prezydentów, przynoszonych w teczce pod stołem. Oj grzymowicz, masz podpadziochę za ten szmugiel pod stołem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jas Cos dla miasta i mieszkancow to nie dla Szmita IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.03.09, 09:52 Czy nasz J.Sz. (bynajmniej nie p. J.Szostek) nie zna propozycji zagospodarowania pomnika opisanego w DEBACIE - slyszalem ze to pismo czyta, no moze do nr 18 ;) - a propozycja godna jest realizacji. J.Sz. moglby prawdziwie zablysnac piszac scenariusz do spektaklu medialnego (do projekcji na pomniku i w przestrzeni wokol), to by byla dopiero prawdziwa szkola patriotyzmu, ale czy go na to stac tak jak stac bylo na otwarte spojrzenie w przyszlosc ks. infulata Zolnierkieiwcza, ktory dostrzegl w propozycji Stow. Sw. Warmia walory edukacyjne poprzez ukazanie prawdziwej historii tych ziem i skutkow dzialan Armii Czerwonej, szanse na pozytywna promocje miasta? www.debata.olsztyn.pl/graf/Debata_%2013.pdf A oto kilka inspiracji: www.rossashton.com/www.projecting.co.uk/ETC/home.html www.youtube.com/watch?v=DKbtTPYZEig www.youtube.com/watch?v=ZtE_0ddQd3k www.youtube.com/watch?v=ZtE_0ddQd3k&feature=PlayList&p=A656E915D93EA519&index=18 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziadek mróz no to Bachmura zmieni zdanie :) IP: *.uwm.edu.pl 25.03.09, 10:30 Bachmura krytykował Głazewskiego. Ale skoro szmid chce usunąc, to zmieni zdanie i zacznie pisac coś o patriotyxmie. I na pewno znajdzie coś w IPN na Dunikowskiego. A swoja droga pomysł Swietej Warmii jest znakomity. I jak raz wpisuje się w pomysły wychowania patriotycznego. Ale Szmit co dzień ma inny pomysł. Niespony i medialny. brrrrrrr. Wysłac go do Laponii, niech se negocjuje z Santaklausem i na św. Mikołaja go przerabia (oby długo!!!) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Teno Re: no to Bachmura zmieni zdanie :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.03.09, 13:58 Dwaj duzi chłopcy konkurują ze sobą. Szukają koniunktury i możliwości zabłyśnięcia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olo Re: no to Bachmura zmieni zdanie :) IP: 95.160.187.* 25.03.09, 15:42 W biuletynie konserwatorów zabytków też pisze o pomniku Dunikowskiego. A architekt Strużyński świetnie omówił pomnik i plac pod kątem przemyślanej urbanistyki tego kawałka Olsztyna. Alfa miejmy nadzieję, że kiedyś zniknie z centrum misat (nieudany budynek). A pomnik jest dobrze wpisany w ten obszar. Pan Szmit może nie zna tych argumentów? Bo to są istotne argumenty za nie ruszaniem pomnika z miejsca, bo został zaprojektowany w konkretnej przestrzeni. W innym miejscu bardzo straci. Zła decyzja w sprawie Alfy jak widać ma kontynuację. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Enio Re: no to Bachmura zmieni zdanie :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.09, 17:53 Bachmura się wystraszył i zmieni zdanie? Odpowiedz Link Zgłoś
1.pablo [...] 25.03.09, 10:18 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś