Dodaj do ulubionych

Gratuluje Gazecie Wyborczej...

01.08.06, 01:40
... brodatego fotografa obwieszonego jej smyczami, logo i innymi wynalazkai,
ktory dzis po Apelu Poleglych na placu Krasinskich skorzystal z ofery menela
proponujacego ze przebierze sie w trzymany w reklamowce kubraczek z folii
aluminiowej i zaczepi posla Cymanskiego ktory w tym czasie dyskutowal z
jakimis starszymi ludzmi. jako zachete menel pokazal egzeplarz Faktu, gdzie
urzadzono ponoc podobna prowokacje. krotka rozmowa, chwile potem menel gdzies
znikl, a pan fotograf strzeliwszy sobie slodka gadke z jakimis dwoma
mlodziencami, nagle wsykoczyl jak z procy i wraz z przebranym juz menelem
rozpoczeli "prace"...

oby tak dalej, niech zyje sojusz pseudointeligencji i mas niepracujacych :)
Obserwuj wątek
    • czterystatrzy Re: Gratuluje Gazecie Wyborczej... 01.08.06, 02:29
      W czasie waznej uroczystosci, po mszy i apelu poleglych w powstaniu warszawskim odbyl sie koncert -
      ot, wydarzenie srednie, jednak podczas niego zaszla wlasnie w/w sytuacja opisana przez Minimala -
      widzialem calosc.

Ok. 21:20 - reporter GW rozmawia z dziwnym menelem, zaczepiajacym dziennikarzy. Menel dzierzy
      reklamowke oraz miecz zawiniety w folie aluminiowa. Dodatkowo - macha mu przed oczami
      egzemplarzem Faktu. Menel znika, fotoreporter dolacza do grupy zgromadzonej wokol posla
      Cymanskiego.

21:25 Klotnia w okolicy posla Cymanskiego, gdzie grupa kobiet w wieku 60-70 rozmawiala z
      parlamentarzysta. Wsciekly sie na fotoreportera GW, niejakiego Aleksandra Prugara - strzelal im
      fleszem w twarz seriami co 5 sekund. Poproszony, by przestal, zachnal sie i zaczal zaslaniac sie
      akredytacja. Robil to w dosc bezczelny sposob, na tyle, by przyniesc swojej gazecie zla slawe i chwile
      pozniej kobiety wygnaly go, krzyczac, ze fotoreporterow z wyborczej wiecej widziec nie chca.

21:30 Fotoreporter odchodzi, rzucajac "cholerni wyborcy PIS z malych miasteczek". dolacza do
      rozmowy dwoch mlodych ludzi.

21:40 Pojawia sie znow menel, towarzyszy mu drugi, przebrany w stroj krzyzaka z przescieradla i folii
      aluminiowej, niosac wczesniej wspomniany miecz. Fotoreporter odskakuje, menele dochodza do
      rozmawiajacego z w/w kobietami posla Cymanskiego, zaczepiaja go. Aleksander Prugar od razu
      wskakuje na pozycje przed poslem i robi zdjecia, menel w stroju krzyzaka automatycznie pozuje. 40
      sekund pozniej fotoreporter wraca, menela zwija policja.

Czy tego lata jest az taka plaza informacyjna, zeby angazowac meneli do akcji prowokacyjnej? Nie
      jestem wyborca PiS, ale w glowie mi sie nie miesci, zeby tak powazny dziennik jak GW uprawial taka
      dziecinade, tylko po to by miec material. Zenada.
      • kubala11 Re: Gratuluje Gazecie Wyborczej... 01.08.06, 06:52
        Jeśli to prawda to nie jest już nawet tabloid - to GWno.
        Jeśli to prawda - super było doczekac zejścia na psy niegdyś opinio(tfu)rczego
        dziennika.
      • nocnylot Prugar? To nie Gazeta! 02.08.06, 23:07
        Nie wystarczy pozawieszac na sobie gadzety Gazety aby stac sie jej fotografem.
        Prugar to student ze slaska pracujacy jako wolny strzelec. Sprzedaje swe
        zdjecia tym co kupuja. Czasem do Wyborczej, czasem do... Goscia Niedzielnego,
        czasem do lokalnych slaskich gazet.
        nl
        • minimal Re: Prugar? To nie Gazeta! 05.08.06, 00:24
          nocnylot napisał: Nie wystarczy pozawieszac na sobie gadzety Gazety aby stac
          sie jej fotografem.

no ba. ale literek AG to raczej ne daja byle komu nie? :)

serwisy.gazeta.pl/aliasy/mod/zoom.jsp?xx=3519265
    • kataryna.kataryna Re: Gratuluje Gazecie Wyborczej... 01.08.06, 07:59
      Co Wy opowiadacie? O co chodzi?
      • minimal Re: Gratuluje Gazecie Wyborczej... 01.08.06, 08:51
        kataryna.kataryna napisała:

> Co Wy opowiadacie? O co chodzi?

dokladnie o to co napisano. sytuacja miala miejsce wczoraj wieczorem jakies 100
        metrow od wlazu ktorym te ponad sześdziesiąt lat temu powstancy wydostawali sie
        ze Starego Miasta. Cymański dyskutował z jakimiś starszymi ludźmi, wywiazała
        się niezłą dyskusja z udziałem jakiegoś młodego chłopaka o dośc radykalnych
        poglądach na rzeczywistośc. chwile potem ten fotograf najpierw zaatakował
        starszych ludzi ("typowi wyborcy PiS, starzy i z prowincji") po czym wdał się w
        gadkę z żulem który cholera wie skad pojawił ze swoją reklamówką wypełnioną jak
        się miało okazać stojem krzyżaka z aluminium - co akurat samo w sobie jest
        uważam całkiem zabawne :).

nie wiem co dodac bo mnie szczeka opadla kiedy dotarlo do mnie o czym tak
        wlasciwie rozmawiali pan menel potrząsający Faktem z panem fotografem krotko
        przed tym jak polaczyli swe sily w walce o lepsze jutro.

naprawde nie wiem co dodac.
        • artsg Robili jakąś prowokację ale coś spartolili i nie . 01.08.06, 08:56
          poszło tak jak trzeba.
        • nowytor3 Wyślę to do "Dziennika" może będzie zabawnie 01.08.06, 08:57

• logo.vlad Jedno co mnie tu dziwi... 01.08.06, 09:06
            ...to to, że już mnie taka akcja nie dziwi. Coś sobie sprzed sześciu bodaj lat
            przypomniałem. Tylko wtedy to był pismak edukacyjny z dodatku lokalnego.
          • li-mu-bai Re: Wyślę to do "Dziennika" może będzie zabawnie 02.08.06, 19:22
            Zwykły kapuś z Ciebie, prawie jak TW.
        • kataryna.kataryna Re: Gratuluje Gazecie Wyborczej... 01.08.06, 13:13
          minimal napisał:

> kataryna.kataryna napisała:
          >
          > > Co Wy opowiadacie? O co chodzi?
          >
          > dokladnie o to co napisano. sytuacja miala miejsce wczoraj wieczorem jakies
          100
          >
          > metrow od wlazu ktorym te ponad sześdziesiąt lat temu powstancy wydostawali
          sie
          >
          > ze Starego Miasta. Cymański dyskutował z jakimiś starszymi ludźmi, wywiazała
          > się niezłą dyskusja z udziałem jakiegoś młodego chłopaka o dośc radykalnych
          > poglądach na rzeczywistośc. chwile potem ten fotograf najpierw zaatakował
          > starszych ludzi ("typowi wyborcy PiS, starzy i z prowincji") po czym wdał się
          w
          >
          > gadkę z żulem który cholera wie skad pojawił ze swoją reklamówką wypełnioną
          jak
          >
          > się miało okazać stojem krzyżaka z aluminium - co akurat samo w sobie jest
          > uważam całkiem zabawne :).
          >
          > nie wiem co dodac bo mnie szczeka opadla kiedy dotarlo do mnie o czym tak
          > wlasciwie rozmawiali pan menel potrząsający Faktem z panem fotografem krotko
          > przed tym jak polaczyli swe sily w walce o lepsze jutro.
          >
          > naprawde nie wiem co dodac.

Ale skąd Wy o tym wiecie??? Nigdzie nic na ten temat nie znalazłam. Choć już
          mnie nic nie zdziwi w przypadku Gazety.
          • ab_extra Re: Gratuluje Gazecie Wyborczej... 01.08.06, 13:44
            Może zwyczajnie przy tym byli?
          • mily_panocek Re: Gratuluje Gazecie Wyborczej... 06.08.06, 13:47
            CNN podalo, wydanie warszawskie, popoludniowe
    • t-800 Brawo "Gazeta Wyborcza" 01.08.06, 08:59
      Gazeta inteligentów! :-)))
    • rysopis.nieznany Zenujace. Niech sie w koncu dokona ta lustracja 01.08.06, 20:23
      bo chlopaki i dziewczyny z GWna poszaleja zupelnie.
      • Gość: olo Re: Zenujace. Niech sie w koncu dokona ta lustrac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.06, 15:41
        Prugar to jakis fotopstryk z prowincji - z katowic bodajze
        • Gość: syriusz Re: Zenujace. Niech sie w koncu dokona ta lustrac IP: *.icpnet.pl 02.08.06, 19:31
          Ale o co chodzi z tym fotografem? Jaka prowokacja?
    • Gość: majtek Re: Gratuluje Gazecie Wyborczej... IP: *.chello.pl 03.08.06, 22:11
      Czy minimal to nie pracownik AxelSpringer Polska ("Komputer Świat") i zarazem
      twórca serwisu: www.kultura.org.pl ?
      • minimal Re: Gratuluje Gazecie Wyborczej... 03.08.06, 22:33
        skad to wiem? bylem wraz z 403 swiadkiem tego zdarzenia.
        • Gość: majtek Re: Gratuluje Gazecie Wyborczej... IP: *.chello.pl 04.08.06, 07:09
          To nie zmienia faktu, że inne tytuły ("Fakt", "Dziennik") działają podobnie...
          któż nie widział we Wiśle wieloryba, któż nie widział jeziora pełnego wódki? ;)
          • t-800 Re: Gratuluje Gazecie Wyborczej... 04.08.06, 08:28
            Gość portalu: majtek napisał(a):

> któż nie widział we Wiśle wieloryba, któż nie widział jeziora pełnego wódki? ;)

A któż nie widział lewych klimatyzatorów Komendzie Głównej Policji? ;-)
        • kataryna.kataryna Re: Gratuluje Gazecie Wyborczej... 04.08.06, 07:58
          minimal napisał:

> skad to wiem? bylem wraz z 403 swiadkiem tego zdarzenia.

Skąd się takie gnojki biorą? Zadaniują ich w redakcji czy to ich prywatna
          inicjatywa?
          • Gość: veesper Re: Gratuluje Gazecie Wyborczej... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 05.08.06, 18:37
            Po co ta dyskusja? Czy GW opublikowala te zdjecia - nie! Wiec o co chodzi?
            • Gość: T-800 Re: Gratuluje Gazecie Wyborczej... IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 06.08.06, 11:02
              Jak to o co? O metody pracy, etykę dziennikarską i takie tam...
              • Gość: olgierd Re: Gratuluje Gazecie Wyborczej... IP: *.icpnet.pl 06.08.06, 11:08
                Liczy sie to, co na łamach. Tym sie GW różni od Faktu i innych szmat - nie
                publikuje podobnego kału.
    • bloomizm Gratuluję autorowi wątku i innym gejzerom. 22.08.06, 21:15
      Chłopak obwieszony smyczami GW jest z GW... Gratuluję gejzerom intelektualnym
      sposobu rozumowania.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka