Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

odziez w stylu 'zydowskim' !

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.08.04, 11:59
    sluchajcie, dostalam prace w duzej, miendzynarodowej korporacji- fuksem,
    znajoma mi zalatwila, nie do konca mam odpowiednie kwalifikacje, ale jakos to
    bedzie- co sie mrtwic na zapas . chcialabym sie przypodobac jakos
    kierownictwu /bede sekretarka-asystentka/, a moim szefem bedzie zyd, chyba z
    ameryki, podobno chodzi w czapeczce na glowie i modli sie w pracy itd ... jak
    myslicie jaki stoj by mu sprawil przyjemnosc i zeby spojrzal na mnie
    przychylnym okiem? mam dosyc dlugie wlosy- moze powinna zrobic taka fryzure z
    ala pejsami ? i ubierac sie na czarno? podobno madonna teraz przeszla na
    judaizm to moze do tego jakas koszulka z madonna? poradzdzie prosze ...

miki
    Obserwuj wątek
      • fritzek Re: odziez w stylu 'zydowskim' ! 12.08.04, 12:03
        zapuść sobie brodę!!!

ROTFL

ps.a z głową to wszystko dobrze?może słoneczko przygrzało za mocno?
        • Gość: miki Re: odziez w stylu 'zydowskim' ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.08.04, 12:10
          pytanko jest na powaznie, chce polaczyc przyjemne z pozytecznym- utrzymac prace
          dzieki 'umizgom' i wygladac modnie, pomocy !!!

miki
          • Gość: Klara Re: odziez w stylu 'zydowskim' ! IP: *.devs.futuro.pl 12.08.04, 12:20
            :))))))))))))))))))No ,pośmiać to się z tego można ,nieżle:))))
            Gorzej jeśli Ty tak poważnie....

Proponuję postawić sobie menorę obok komputera, powiesić gwiazdę Dawida na
            szyi, ufarbować się na rudo, jeść te obrzydliwe,kwaśne jajaka i w widocznnym
            miejscu położyć Singera :P
      • energeia Re: odziez w stylu 'zydowskim' ! 12.08.04, 12:18
        Gość portalu: miki napisał(a):

> sluchajcie, dostalam prace w duzej, miendzynarodowej korporacji- fuksem,
        > znajoma mi zalatwila, nie do konca mam odpowiednie kwalifikacje, ale jakos to
        > bedzie- co sie mrtwic na zapas . chcialabym sie przypodobac jakos
        > kierownictwu /bede sekretarka-asystentka/, a moim szefem bedzie zyd, chyba z
        > ameryki, podobno chodzi w czapeczce na glowie i modli sie w pracy itd ... jak
        > myslicie jaki stoj by mu sprawil przyjemnosc i zeby spojrzal na mnie
        > przychylnym okiem? mam dosyc dlugie wlosy- moze powinna zrobic taka fryzure z
        > ala pejsami ? i ubierac sie na czarno? podobno madonna teraz przeszla na
        > judaizm to moze do tego jakas koszulka z madonna? poradzdzie prosze ...
        >
        > miki

Pejsy to nosza mezczyzni. Ale Ty mozesz sie ubierac skromnie jak ortodoksyjna Zydowka - spodnice
        nie oslaniajace kolan i bez rozpierdakow do pol uda, bluzki z rekawem nie odslaniajacym lokcia, malo
        odslaniac dekold, i takie tam :)
        (wiecej zasad: modestclothing.bizhosting.com/modesty.html )

Przykladowe zestawy dla 'skromnej ortodoksyjnej' kobietki masz tu:
        modestclothing.bizhosting.com/modest_women/modest_womens_skirts3.html
        modestclothing.bizhosting.com/modest_women/modest_womens_tops1.html
        • Gość: miki Re: odziez w stylu 'zydowskim' ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.08.04, 12:26
          jakis taki bazarowy ten styl zydowski :[, ale nie ma rady, praca wazniejsza ...
          jutro pojde pod palac i sie obkupie .. dzieki za omoc

miki
          • inezja21 Re: odziez w stylu 'zydowskim' ! 12.08.04, 12:39
            nic mnie nie obchodzi co o tym pomyslisz ale uwazam ten watek za obrazliwy i
            antysemicki
            • energeia Re: odziez w stylu 'zydowskim' ! 12.08.04, 14:05
              inezja21 napisała:

> nic mnie nie obchodzi co o tym pomyslisz ale uwazam ten watek za obrazliwy i
              > antysemicki

to do mnie czy do miki?
              • inezja21 Re: odziez w stylu 'zydowskim' ! 12.08.04, 14:19
                do miki
                • Gość: miki Re: odziez w stylu 'zydowskim' ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.08.04, 14:30
                  ale o co ci chodzi, ze 'antysemincka'? przeciez nie pisze, ze to parch czy
                  chalaciarz? jak ty bys do pracy szla w ktorej szefem bedzie francuz nie
                  zaczelabys noscic apaszki ala paryzanka? chce mu sie jakos przypodobac, podobno
                  lubi ladne kobiety, po prostu w zyciu nie widzilam zyda i nie wiem co im sie w
                  kobietach podoba a co nie ...
                  • Gość: Klara Re: odziez w stylu 'zydowskim' ! IP: *.devs.futuro.pl 12.08.04, 14:42
                    Wiesz, nie wiem ,jak ona, ale ja niewątpliwie nie założyłabym apaszki a`la
                    Paryżanka, bo jakoś nie zwróciłam uwagi,aby w Paryżu tabuny kobiet biegały w
                    takich apaszkach...To raczej stereotyp i wyobrażenie, tak jak ser pleśniowy czy
                    pewna wieża to symbole Francji :)
                    Poza tym ,Żyd jaki jest, każdy widzi - Żyd z pejsami, brodą,kapeluszem,jarmułką
                    i do tego w chałacie to przykład Żyda ortodoksyjnego, a takich dziś niewielu
                    zostało i raczej firm w Polsce nie prowadzą...

BTW. A gdybyś wiedziała, że Twój nowy szef miał dziadka w Wermahcie i
                    namiętnie kolekcjonuje pamiątki po Adolfie.H, to co? Poszłabyś do pracy w
                    mundurze SS, śpiewając " Deutschland ueber alles?"
                    • Gość: miki Re: odziez w stylu 'zydowskim' ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.08.04, 14:48
                      LOL

no moze w mundurze ss to nie ale zrobilabym sie na taka 'zimna niemre'-
                      przylizane, sciagniete wlosy, ciemnozielona garsonka, buty na plaskim obcasie,
                      zadnego mejkapu poza krwistoczerwonymi ustmi ...
                      • inezja21 Re: odziez w stylu 'zydowskim' ! 12.08.04, 14:52
                        to jest naprawde poniżej krytki.Bezmózgowie.
                        • Gość: miki Re: odziez w stylu 'zydowskim' ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.08.04, 14:59
                          tak, a szczegolnie inteligentne jest wyzywanie obcych na anonimowych forach
                          internetowych ... istna /f/inezja ...

o co ci chodzi? pewnie w zyciu nie prcowalas wiec nie masz pojecia jak to jest,
                          poczekaj dziecko, jeszce ci zycie pokaze na co je stac wobec takich naiwnych
                          panienek ...
                          • inezja21 Re: odziez w stylu 'zydowskim' ! 13.08.04, 12:23
                            pomijam komentarz na temat dziecka, bo dowód osobisty zdążył mi sie już troche
                            podniszczyć:) nie dziw mi sie ze sie denerwuję bo nie tobie Nimcy wymorodowali
                            całą rodzine podczas II wojny światowej.Nie wiesz o czym mówisz. Jak za kimś
                            całe dzieciństwo wołają :Żydówa, to sie życ odechciewa.Nie spodziewałam sie tej
                            tematyki na tym forum.
                            • Gość: miki Re: odziez w stylu 'zydowskim' ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.08.04, 12:34
                              z calym szacunkiem, nie zamierzasz chyba cale zycie jechac na 'przesladowaniach
                              z dziecinstwa' ? ja nosze imie ktore 20 lat temu wzbudzalo ogolna konsternacje-
                              chyba nie musze opisywac jak reagowaly na nie nieznane mi inne dzieci, bo taki
                              jest dzieciecy swiat ... doszukiwanie sie wszedzie antysemityzmu jest chore-
                              nic tego nie usprawiedliwia, moim zdaniem ... moja rodzine wyrzneli rosjanie
                              ale jakos nie blokuje forum ' zafascynowani rosja' itd ...
                              • inezja21 Re: odziez w stylu 'zydowskim' ! 13.08.04, 12:59
                                Niemcy, Rosjanie- wszyscy na Świecie są źli.Nie o to mi chodziło.Dlaczego ty
                                piszesz o tej pracy u Żyda jak o czymś egzotycznym, jakbys miała mieć prace u
                                jakiegos stwora z bajki? Nie kazdy Żyd nosi pejsy.A kobiety pejsów nie noszą.
                                Nie kazdy jest ortodoksem nawet jesli chodzi w czapeczce, jak ty to mowisz-ona
                                nosi nazwe jarmułka-mało tego, nie kazdy nawet jest wyznawca judaizmu:) a
                                naprawde jesli wygladem w pracy chcesz sobie zapracowac na dobre zdanie u szefa-
                                po prostu z nim porozmawiaj, dowiedz sie czego on oczekuje a nie pytaj na
                                forum, bo jak widzisz nie ja jedna posadzam cie o prowokację:)co innego byc
                                wyzywanym za imie ale jesli jestes Polka urodzona w Polsce a masz nazwisko
                                dziwne to tylko rece opadaja.Jak w liceum dostalam pare listow z pogrozkami,
                                jak po liceum byly rozrzucene ulotki na moj temat-nie dziw sie, ze jestem
                                przewrazliwiona:)Nazwisko - nie ma zmiluj, bo ktos ci latke przykleil.Jak
                                chcesz jeszcze o tym pogadac, napisz na priva.
                      • Gość: papryczka Re: odziez w stylu 'zydowskim' ! IP: 212.160.106.* 12.08.04, 15:00
                        Tym razem nie zawaham się uzyć słowa IDIOTKA. Mam nadzieję, że ona naprawdę
                        tylko nas podpuszcza... Bo jak cos takiego naprawde istnieje to ludzie zaczną
                        sie chyba wkrótce w małpy przekształacać...
                        • Gość: KLARA Re: odziez w stylu 'zydowskim' ! IP: *.devs.futuro.pl 12.08.04, 15:48
                          No co wy, jasne, że nas podpuszcza:)))))))))))))))))) Tekst o zimnej Niemce
                          bardzo mi się podobał:) I jeszcze koniecznie musiałabyś mieć do tej garsonki
                          krawat taki jak Frau Herta z "Allo,Allo":))))))) a pod biurkiem...pejczyk do
                          zabawy:)))
                          • Gość: miki Re: odziez w stylu 'zydowskim' ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.08.04, 16:11
                            frau herta to byla chyba w 'kamiennym kregu'? w allo allo to byla frau
                            helga ... na pewno bym sie nia zainspirowala, - a pamietasz esesmanke
                            z 'pasazerki' munka grana przez aleksadre slaska?? albo seniuk w 'europa
                            europa' ....
                            • Gość: Klara Re: odziez w stylu 'zydowskim' ! IP: *.devs.futuro.pl 12.08.04, 16:32
                              Jasne, punkt dla ciebie,święta racja !!!To była Frau Helga:)))))) Ale
                              pamiętasz, że jej szefem był nie kto inny, jak sam Herr Flick(nie mam
                              pojęcia ,jak to się pisze...) To był mężczyzna:)),ten wdzięk w utykaniu;)

A tak zupełnie poważnie - ktoś popełnił książkę o seksualnośći "mody
                              nazistowskiej"(m.in mundurów SS z tą wdzięczną trupią czaszką na czapce),warto
                              by to przeczytać:))) Może być wiele wskazówek:)
                              Sugeruję jeszcze pooglądać zdjęcia starej ,dobrej Leni:)
                              • Gość: miki Re: odziez w stylu 'zydowskim' ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.08.04, 16:38
                                uklanski zrobil cala wystawe o nazi appeal /byla w zachecie, olbrychski sie
                                wbulwil itd- pamietasz?/ ... jest tez seria wloskich filmow z lat 70tych o
                                straznicce ilsie- dominujacej ssmance ;]... a leni riefenstahl ani ssmanek ani
                                ssmanow nie fotografowala ;] w triumfie woli sa sa-mani, a w olimpadzie
                                sportowcy ... poza tym krecila jeszcze filmy o alpinistach ;]
                                • fritzek Re: ebałt leni riefensthal 12.08.04, 17:31
                                  dokładnie!tu musze ci przyznać rację.
                                  i jednocześnie chyba się wysypałaś;)
                                  ktoś kto ma jakie takie pojęcie o sztuce i jej miejscu w historii nie wypisuje
                                  takich rzeczy(moda w stylu żydowskim)na poważnie ;)

leni poza tym zajmowała się zawodowo tańcem artystycznym(to w młodości) i
                                  nurkowaniem z następstwami artystycznymi(z to z kolei u schyłku życia).a filmy
                                  kręciła też o afrykańczykach.i generalnie z reżimem dritte reich chyba
                                  rzecywiście nie miała wiele wspólnego-była niezwykle egocentryczną osobą
                                  skupioną n asobie,swoim talencie i przedsięwzięciach.poza tym goebbels jej
                                  nienawidził.
                                  • Gość: Klara Re: ebałt leni riefensthal IP: *.devs.futuro.pl 12.08.04, 18:25
                                    Chodziło mi o jej zdjęcia w sensie kadrów filmowych . Przy wielu rzeczach
                                    kręconych w "Olimpiadzie" sama trzymała kamerę i chwała jej za to, bo jest co
                                    pooglądać...A "Triumf woli" ,pomimo całej propagandy, robi wrażenie i to
                                    spore...Minister propagandy mógł jej nienawidziec, ale propagandowość jej
                                    filmów wynika w dużej mierze z doskonałości formalnej, bo to po prostu sztuka
                                    przez duże S.Więcej zrobiła w ten sposób, niż wielu innych by chciało...

BTW: Jeżeli zdarzyło się wam czytać jej wspomnienia, to chyba sami najlepiej
                                    wiecie, o czym mowa:)
                                    • fritzek Re: ebałt leni riefensthal 12.08.04, 18:48
                                      hy hy
                                      czytałam,widziałam,analizowałam.taki profil wykształcenia;)

btw/'wspomnienia' da się czytać tylko do pewnego momentu.megalomania leni staje
                                      się nieznośna.ale myślę,że należy jej to wybaczyć.przeżyła tak wiele,że nie
                                      dziwię się eskalacjami żalu i niespełnienia.
                              • grail Re: odziez w stylu 'zydowskim' ! 12.08.04, 21:32
                                Nie żebym się czepiał ale Herr Flick nie był szefem Helgi a tylko zimnym
                                draniem żerującym na jej uczuciach - pamiętne "Możesz mnie pocałować.."
                                Szefem był pułkownik Von Strohm
                                • Gość: Klara Niemiecka dokładność?!!!!!!! IP: *.devs.futuro.pl 12.08.04, 21:59
                                  Hm...no tak, przyznaję, że "Allo,allo" oglądałam dawno temu, więc zdaję się na
                                  Twoje "niemieckie" podejście i polegam na drobiazgowości...Właściwie to całkiem
                                  możliwe...A pamięta ktoś, jak nazywał się wiecznie poniżany przez Herr Flicka
                                  podwładny?

BTW: Co się z tego tematu porobiło:)))))))))))))
                                  • fritzek Re: Niemiecka dokładność?!!!!!!! 12.08.04, 22:32
                                    podległym flicka był smolhausen (chyba nawet von).
                                    a co do podległości helgi:
                                    flick był ss-manem a helga występowała w mundurze wermachtu,z tego co pamiętam.
                                    i coś z prawdy w tym jest bo wojsko nieoficjalnie(łącznie z abwehrą)było
                                    podległe ss.

guten nacht!
                                    • Gość: miki Re: Niemiecka dokładność?!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.08.04, 22:45
                                      are you so sure?

ss podlegalo nsdap a wehrmacht panstwu, chyba, przyznam sie, ze nie do konca
                                      sie w tym orietuje- tyle co zapamientalam z historii w technikum ... bo jeszcze
                                      bylo waffen ss, ale co i jak to juz zupelnie nie wiem ...

• Gość: Klara Re: Niemiecka dokładność?!!!!!!! IP: *.devs.futuro.pl 13.08.04, 13:57
                                        Niestety, nie jestem kompetentna w precyzyjnym dookreślaniu struktur
                                        nazistowskich, ale wydaje mi sie, że SS było rodzajem policji powstałej po
                                        wykoszeniu dowódców i wielu członków SA ,Wehrmacht natomiast był klasyczną
                                        armią...NSDAP było po prostu partią, ale jej przewodniczącym był chyba(?)
                                        Hitler ....w każdym razie , o ile pamiętam jakieś lektury na powyższy temat, to
                                        zwykli żołnierze niekiedy bali się essesmanów ze względu na ich daleko
                                        posunięte kompetencje - to chyba przypominało trochę metody działania UB w
                                        Polsce,choć w innym kontekscie...
                                    • grail Re: Niemiecka dokładność?!!!!!!! 13.08.04, 21:48
                                      zgadza się Von Smolhausen (straaasznie poniewierany, nawet nie mógł utykać, o
                                      oglądaniu aryjskich piękności nie wspominając...). a Herr Otto Flick był z
                                      Gestapo nie z ss ;)
                                      • Gość: Klara Uporządkowanie informacji o SS i Gestapo.... IP: *.devs.futuro.pl 14.08.04, 10:12
                                        Straszny nam się porobił misz-masz z tego wszystkirgo...Tak to jest ,jak
                                        człowiek dawno książek do historii nie otwierał, bo sama też popełniłam
                                        karygodny błąd://///

Link do inforamacji,czym było SS:
                                        wiem.onet.pl/wiem/00d25e.html
                                        Natomiast Gestapo było wspomnianą tajną policją państwową...Tylko, że oni
                                        nosili identyczne mundury jak ss-mani, chyba...Muszę tego jeszcze poszukać...
                                        Link do Gestapo:
                                        wiem.onet.pl/wiem/00e799.html
                                        A tu odrobina mody:))))
                                        wilk.wpk.p.lodz.pl/~whatfor/mundury_ss.htm
                                        • grail Re: Uporządkowanie informacji o SS i Gestapo.... 14.08.04, 10:19
                                          Nie wiem jak wam, ale mi mudnur gestapo kojarzy się z czarnym skórzanym
                                          płaszczem (Flick i Von Smolhausen takowe nosili) ;)
                                          • Gość: Klara Re: Uporządkowanie informacji o SS i Gestapo.... IP: *.devs.futuro.pl 14.08.04, 10:49
                                            Choroba, bo tak to jest ,jak się żyje w kraju, w którym ciągle jest jakaś
                                            rocznica klęski i w związku z tym,ciągle lecą filmy o II-giej
                                            Światowej...Przecież ci Niemcy się człowiekowi mylą:))))))))
                                        • Gość: miki Re: Uporządkowanie informacji o SS i Gestapo.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.08.04, 12:37
                                          dzieki za linki!
                      • caprice83 Re: odziez w stylu 'zydowskim' ! 12.08.04, 22:43
                        Akurat w sprawie wyglądu Niemek bardzo się pomyliłaś.
                        • Gość: miki Re: odziez w stylu 'zydowskim' ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.08.04, 22:47
                          jak to mowia po wsiach- 'cytaj dziecino miendzy slowami' - 'zimna niemra' to
                          pewien archetyp-stereotyp- nie musi miec nic wspolnego akurat z przecietna
                          vanessa schmidt z nadrenii-westfalii ...
                  • inezja21 Re: odziez w stylu 'zydowskim' ! 14.08.04, 12:47
                    > lubi ladne kobiety, po prostu w zyciu nie widzilam zyda i nie wiem co im sie
                    w
                    > kobietach podoba a co nie ...

jeszcze jedno-ortodoksyjny Żyd nawet na ciebie nie spojrzy - bo jesteś szabes
                    goj - to znaczy obcy. Oni się interesują kobietami tylko ze swojej rasy.
                    • kochanica.francuza Re: odziez w stylu 'zydowskim' ! 14.08.04, 13:46
                      inezja21 napisała:

> jeszcze jedno-ortodoksyjny Żyd nawet na ciebie nie spojrzy - bo jesteś szabes
                      > goj - to znaczy obcy. Oni się interesują kobietami tylko ze swojej rasy.

z całym szacunkiem i sympatią koleżanko - szabes goj to zaprzyjaźniony goj,który
                      podczas szabasu wykonuje za rodzinę Żydów czynności,których im z powodu szabasu
                      wykonywać nie wolno (z wyłączaniem śwatła włącznie!)
                      swoją drogą ciekawa sprawa
                      obcy to po prostu goj:-)))))
                      pozdrawiam
                      • inezja21 Re: odziez w stylu 'zydowskim' ! 14.08.04, 16:21
                        no to sie pomylilam.Nie jestem znawca jidisz:)
                        • kochanica.francuza Re: odziez w stylu 'zydowskim' ! 14.08.04, 17:20
                          inezja21 napisała:

> no to sie pomylilam.Nie jestem znawca jidisz:)
                          hehe a kto jest? ja o tym szabesgoju dowiedziałam się w okolicach Bożego
                          Narodzenia,hehe,z książki beletrystycznej otrzymanej w prezencie
                          a w kwestii autorki wątku pełna zgoda
                  • Gość: funky Re: odziez w stylu 'zydowskim' ! IP: *.tajaks / *.net 19.08.04, 20:42
                    pewnie spodoba mu sie normalnosc
      • kobieta.nad.wodospadem poczułam zażenowanie... 12.08.04, 12:47
        Jesli jest tak jak piszesz, to przypuszczam, że stracisz te pracę szybciutko.
        Żydzi słyną z profesjonalizmu i mają rewelacyjne rozeznanie w prowadzeniu
        biznesu
        Więc niekompetentna gojka, która braki umijętności skrywa pod podróbą
        stylu ...jest bez szans
        Zamiast latać po sklepach z ciuchami ...zajmij sie podnoszeniem kwalifikacji
        zawodowych
      • Gość: papryczka Re: odziez w stylu 'zydowskim' ! IP: 212.160.106.* 12.08.04, 13:27
        To jest po prostu śmieszne! Nie jesteś Żydówką więc nie ubieraj się jak Żydówka.
        Pytanie wyjątkowo idiotyczne. Chyba nie masz faktycznie kwalifikacji. Powiem
        więcej- dla Żyda to byłaby obraza zobaczyć kogoś, kto się w ten sposób
        stylizuje. Koszmar.
        • fritzek Re: odziez w stylu 'zydowskim' ! 12.08.04, 13:30
          he he he
          coś takiego jak sonia,która udaje 'rokówę'.
          a tu sonia w wydaniu judaistycznym ;)

przecież to następny ogórkowy temat ;p
          • lunalovelight Re: odziez w stylu 'zydowskim' ! 12.08.04, 13:37
            ja mysle, ze sonia powinna wypowiedziec sie a propos tego watku, wszak
            ulubienica jej ma, o ile mnie pamiec nie myli, tatuaz po hebrajsku na reku. a
            wiec pewnie hebrajskim wlada takoz i wszelkie kwestie zydowkie, lacznie ze
            strojem, sa jej nieobce :D.

a tak na marginesie - wierze, ze ten watek to prowokacja :). a jesli nie - to...
            oj :D.
      • Gość: Richelieu* Re: odziez w stylu 'zydowskim' ! IP: 195.117.90.* 12.08.04, 15:24
        co za różnica czy Żyd czy Chińczyk czy Amerykaniec.
        Nie widziałaś prawdziwego Żyda? Widziałaś tylko nie wiedziałaś, że to Żyd.

• winniepooh Re: odziez w stylu 'zydowskim' ! 13.08.04, 14:52
        droga miki, jesli naprawde nie masz kwalifikacji nie stylizuj sie na folk,
        zaloz po prostu bardzo bardzo krotkie mini, a do tego obcisla bluzke z duzym
        dekoltem, pokazujacym biust i plecy. pamietaj tez o zaopatrzeniu sie w frywolna
        bielizne.

p.s. a propos zydowskich akcentow, dowiedz sie co znaczy slowo "obrzezany"

powodzenia
      • Gość: Xena Re: odziez w stylu 'zydowskim' ! IP: *.kabel.telenet.be 14.08.04, 06:20
        a niby dlaczego chcesz wygladac jak Zydowka ?
        Jesli chodzi o wlosy to panie sa ogolone na lyso a na ulicy nosza peruki
        Jesli chodzi o ciuchy to ortodoksyjan zydowa ma na sobie grube rajstopy w lecie
        i kiecke do kolan glownie granatowa z bialym kolnierzykiem - wszystko takie
        niemodne i staroswieckie oraz "ciezkie"
        ale kupowane w ich jedynych sklepach za ciezkie pieniadze

Podobnie jak z produktami zywnosciowymi - wszystko 5 razy drozsze niz w
        supermarkecie - ale Zydki tam musza kupowac aby z nich wieksze Zydy
        zdzieraly forse bo wiadomo co kosher to kosher

Prawdziwe Zydy nie maja telewizorow i komputerow ( ale podobno maja pokryjomu
        w piwnicach) bo znajomy widzial

Arabstwo tez ubralo swoje damy w chusty i smierdzace kiecki a oglada sie na
        ulicy za kobietami i to czesto o wygladzie dziwki
        wiec wyposrodkuj sobie miedzy szacunkiem a seksem i jak mowia pokaz stopke
        a nie udo :-) Powodzenia zycze i badz soba - niech on sie przed toba
        krepuje a nie ty przed nim

• Gość: Aga Re: odziez w stylu 'zydowskim' ! IP: 81.15.254.* 14.08.04, 09:27
          Nie ma to jak antysemityzm, prawda? Jesteś tragicznie glupia, serio.
          • Gość: miki Re: odziez w stylu 'zydowskim' ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.08.04, 12:36
            wskaz jeden nieprawdziwy elememnt ortodoksyjnej obyczajowosci w tym poscie!

rusz glowa i wytknij autorce z belgii jeden blad w opisie- a nie od razu
            rzucasz antysemityzmem ...

tragiczna glupota ma rozne oblicza- moze sie kiedysz o tym sama
            przekonasz /chyba raczej na pewno kiedys/
            • tralalumpek Re: odziez w stylu 'zydowskim' ! 14.08.04, 12:50
              Gość portalu: miki napisał(a):

...
              >
              > tragiczna glupota ma rozne oblicza- moze sie kiedysz o tym sama
              > przekonasz /chyba raczej na pewno kiedys/

widzisz, każdy ma prawo widziec twój wpis (pierwszy wpis, założenie wątku) na
              swój sposób
              dla mnie to co w tym wątku napisałaś i jak to napisałaś jest właśnie tragiczną
              głupotą
      • tralalumpek Re: odziez w stylu 'zydowskim' ! 14.08.04, 09:59
        kiedy czytam takie wątki, przypomina mi się lekcja j.polskiego w szkole
        podstawowej i tlumaczenie słowa szowinista w zestawieniu niemiec/szowinista
        dzisiaj kiedy wchodze na polskie strony w internecie kojarze sobie słowo
        szowinista z polakiem
        sa części forum, na które nawet nie zagladam, bo po paru próbach zaglądnięcia
        tam i zobaczeniu wątków, w których co drugie słowo było "żyd" zrobiło mi się
        niedobrze
        nie przypuszczałam jednak, że można i na forum moda założyć wątek szowinistyczny

szowinizm to dość prymitywna cecha czyżby w tytm kierunku szło społeczeństwo
        polskie?
        • Gość: miki Re: odziez w stylu 'zydowskim' ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.08.04, 12:32
          to musiala byc jakas slaba szkola chyba,

"szowinizm skrajny nacjonalizm, wyrażający się w ślepym uwielbieniu dla
          własnego narodu i w nienawiści i pogardzie dla innych. "

gdzie tu widzisz pogarde dla kogokolwiek?

jestes po prostu politporawnie przewrazliwiona, kazde uzycie
          slowa 'zyd' 'zydowski' poza kontekstem- ofiara, klezmerzy, skrzypek na dachu
          etc jest dla ciebie szowinizmem i antysemityzmem, tak?

• inezja21 Re: odziez w stylu 'zydowskim' ! 14.08.04, 12:53
          zgadzam sie z tobą tralalumpek, społeczeństwo polskie jest szowinistyczne i
          pluje antysemityzmem od wiek wieków.
          Do miki-przykładem antysemityzmu jest tez okreslenie Żydówa zamiast Żydówka i
          Żydki. O CHałaciarzu czy Parchu juz nie wspomne bo to wstyd.
          • Gość: Aga Re: odziez w stylu 'zydowskim' ! IP: 81.15.254.* 14.08.04, 14:18
            Dokladnie. Poza tym nabijanie się z koszerności (to przecież element ich
            wiary), co zrobila "autorka z Belgii". Jak również niedostrzeganie, że Żydzi
            nie muszą chodzić z pejsami i "grubych rajstopach latem", by być Żydami.
            • Gość: alice Re: odziez w stylu 'zydowskim' ! IP: *.ppp.get2net.dk 14.08.04, 14:50
              ciekawe ze jakos Arabow nikt nie broni przeciez tez ktos o nich napisal
              pogardliwie cytuje:arabstwo i smierdzace kiecki .... .ale to jakos nie razi bo
              arabstwa na forum brak;)
              • the_dzidka Re: odziez w stylu 'zydowskim' ! 16.08.04, 15:58
                Gość portalu: alice napisał(a):

> ciekawe ze jakos Arabow nikt nie broni

Otóż wyobraź sobie, że okreslenie "arabstwo" tudzież informacja o smierdzących
                kieckach poruszyła mnie tak samo jak pogardliwe "żydy". Tak samo zapewnie
                zareagowałabym na "chinole", "eskimosy" czy "indiańce".Autorka z Belgii nie
                jest antysemitką. Gorzej. Ona się uważa za kogoś lepszego, bo jest biała. Ale
                czy nie śmierdzi, to tego juz nie wiemy :-P
                • b_bb Re: odziez w stylu 'zydowskim' ! 16.08.04, 16:00
                  Tylko po co wskrzesiłaś ten durny, już martwy wątek?...
                  • mikhel Re: odziez w stylu 'zydowskim' ! 17.08.04, 00:34
                    Miki: przyznaj sie, wkręcasz wszystkich, nie?

Bo szef to tak naprawdę Tokijczyk w średnim wieku lubiący kabuki, tamagotchi,
                    buty na koturnach, ikebanę, origami, cukrowe ciasteczka herbaciane i raporty w
                    stylu hai-ku :P :P :P
                    • Gość: annika2fr Re: odziez w stylu 'zydowskim' ! IP: *.w80-15.abo.wanadoo.fr 18.08.04, 13:11
                      czy wyscie wszyscy oglupieli? czy to jest wazne kim jest kto? najwazniejsze aby
                      byl Czlowiekiem,a rasa to moze byc dla psow lub innych zwiezat. a ty dziewczyno
                      staraj sie wykonywac swoja prace jak nalezy nawet jesli bedziesz tam tylko
                      sprzatac w pokoju szefa.ubior jest w polowie odzwierciedleniem inteligencji
                      danej osoby.
                      • Gość: Kot Psot Re: odziez w stylu 'zydowskim' ! IP: *.dyn.optonline.net 19.08.04, 00:16
                        Gość portalu: annika2fr napisał(a):

> czy wyscie wszyscy oglupieli? czy to jest wazne kim jest kto? najwazniejsze
                        aby
                        >
                        > byl Czlowiekiem,a rasa to moze byc dla psow lub innych zwiezat. a ty
                        dziewczyno
                        >
                        > staraj sie wykonywac swoja prace jak nalezy nawet jesli bedziesz tam tylko
                        > sprzatac w pokoju szefa.ubior jest w polowie odzwierciedleniem inteligencji
                        > danej osoby.

Amen !!
      • karocia Re: odziez w stylu 'zydowskim' ! 19.08.04, 10:15
        ty chyba naprawde nie masz kwalifikacji do tej pracy. A wglebiajac sie coraz
        bardziej w Twoje wypowiedzi to sie zastanawiam do jakiej masz... zeby tylko
        Twoja znajoma nie miala problemow przez Ciebie ze Cie polecila...
        • xeniii Re: odziez w stylu 'zydowskim' ! 19.08.04, 11:27
          Tego jeszcze nie było - przypodobanie się żydowskiemu szefowi? Nie masz żadnej
          dumy czy jak tylko tak się upokażasz ze względu na kase?????

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka