Gość: ewka IP: *.lanet.net.pl 11.09.07, 22:18 Czy rzeczywiście zabierać leki typu stoperan, smecta,nifuroksazyt.Słyszałam,że w Egipcie lepiej zakupić ichnie leki,bo nasze są za słabe. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
galaxian1 Re: leki na tzw.sraczkę 11.09.07, 22:45 Wiekszosc ludzi przechodzi tzw "sraczke", z powodu zmiany flory barteryjnej (czy cos takiego, haha). Jak bylem w Tunezji, to kazdy przechodzil. Twralo to 1 dzien, objawy to "rewelacje" zaladkowe + wysoka temperatura. Na drugi dzien choroby ani sladu. Trzeba wziac cos silnego na zatrucia bakteryjne i na goraczke. Zwykly wegiel nie pomoze. Z tego co pamietam, to ja mialem Nifuroksazyd. pl.wikipedia.org/wiki/Nifuroksazyd Odpowiedz Link Zgłoś
loola_kr Re: leki na tzw.sraczkę 12.09.07, 08:42 Moim dzieciom nifuroksazyd nie pomógł... Natomiast w szpitalu dostały miejscowe leki i przeszło. Ale wziąć zawsze można, żeby czuć sie pewniej... Odpowiedz Link Zgłoś
famai Re: leki na tzw.sraczkę 12.09.07, 14:43 Miałam "przyjemność" w Turcji - koszmar!!! ale naprawdę tylko jednodniowy. Leki zabrane z Polski w ogóle nie pomagały, dopiero "ichsiejsze". W Egipcie było trochę lepiej, ale od razu zastosowałam tamtejsze leki. W aptekach wiedzą o co chodzi, doradzą też w recepcji hotelu. PS. A w Tunezji, przy dwóch pobytach nie chorowałam wcale, chociaż jadłam różne dziwne rzeczy w różnych dziwnych miejscach. Odpowiedz Link Zgłoś
janan2 Re: A fe.Delikatniej.to tzw zemsta 12.09.07, 17:17 faraona lub sultana.Nasze nie dzialaja.Apteki sprzedaja leki miejscowe.Znaja sie na tych przypadlosciach,podobnie jak z choroba klimatyzacyjna,obejdzie sie bez lekarza.Zabezpieczyc sie mozna i to jedyny polski lek 50g czystej polskiej po posilku.Nie jesc poza hotelem a jesli juz to przepic.Poza tym uwazac na drinki wszelkich rodzajow,jaka wode dolewaja z kranu czy orginalnej butelki.Pic wode z butelek orginalnie zakreconych,pod zadnym pozorem z kranu bez przegotowania.W dobrych hotelach kranowke gotuja dwa razy do posilkow.Apteki pelnia role lekarza praktycznie wszystko mozna kupic,no moze poza psychonarkotycznymi lekami. Odpowiedz Link Zgłoś