Gość: kacha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.07, 21:51 czy ktos bywal w Czajce okolice Zlotych Pisakow wybieramy sie tam w lipcu i nie wiem czy warto ??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: małżeństwo Re: zlote piaski-czajka IP: *.satfilm.net.pl 20.01.07, 22:12 my też się wybieramy do hotelu TERMAL jedziemy pierwszy raz i nie wiemy co nas czeka. Może macie jakieś namiary to z góry dziękujemy. Jedziemy od 22 czerwc 2007r. Pozdrawiamy Nasz mail lakela@poczta.onet.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kacha Re: zlote piaski-czajka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.07, 20:38 hej my wybieramy sie do Zlotych Piaskow w lipcu od 15 w zeszlym roku bylismy w Slonecznym Brzegu w hotelu Perla-super!!!! Bulgaria jest swietna tania i ciepla w morzu plywaja tylko male robaczki ktore lekko kasaja ale da sie wytrzymac ale sa baseny hotelowe wiec nie ma problemu ludzie sa tam weseli i przyjaznie nastawieni droga troche meczaca ale da sie wytrzymac polecamy motel po drodze w Rumuni Darina pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mc_pele Re: zlote piaski-czajka 22.01.07, 01:17 hello, ja w zeszłe wakacje spędziłem 2 niezapomniane tygodnie w hotelu Fiesta w chaice. Cóż mogę napisać... polecam bardzo! Do centrum Złotych nie jest stamtąd aż tak daleko ( jakieś 30-40 minut z buta, ale można też autobusem, jeżdżą co około 10 minut - 2 linie co 20 minut, w drugą stronę do centrum Varny tak samo ), za to jest tam o wiele spokojniej niż w Złotych - idealny układ, chcecie szaleć to uderzacie na Złote, chcecie spokoju, zostajecie "na kwadracie" ;) W Chaice są ceny o wiele niższe w sklepach niż w Złotych, można spokojnie najeść się w pizzeriach czy innych klimatowych barach a nawet zabawić się w jednym z klubów położonych na bardzo malowniczej plaży, ale raczej są to bardzo kameralne klubiki, bardziej puby z muzyką, jesli szaleć to raczej w Złotych :) Problemów jednak żadnych z kantorami nie ma a że hotele w chaice zamieszkiwane są w sporej części przez Polaków w wielu miejscach dogadacie się po polsku. Cóż mogę dodać... pytajcie o co chcecie, chętnie odpowiem na Wasze pytania :) Ja teraz przeżywam dość ciężki okres, w tym roku raczej ciężko z kaską i aby wybrać się do BG muszę zaciągnąć kredycik studencki, troche ciężko się na niego załapać, na dniach okaże się czy uda mi się czy lipa, jeśli się uda to może napijemy się zagorki gdyż też planuję powrócić do chaiki tak w połowie lipca :D pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kacha Re: zlote piaski-czajka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.07, 23:32 hej ciesze sie ze taka pozytywna opinie wystawiasz o Czajce-Super my jedziemy do hotelu Silver od polowy czerwca z Neckermanna podobnie jak w zeszlym roku juz nie moge sie doczekac lata!!!!!!!! powodzenia w kredycie .pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcia Re: zlote piaski-czajka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.07, 17:56 co powiesz o hotelu fiesta? wybieram sie na obóz w lipcu. jak daleko do plaży? będę wdzieczna za wszelkie informacje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kryrog Re: zlote piaski-czajka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.03.07, 20:37 a jaki jest hotel Rusałka w czajce? bo nie wiem czy się zdecydować Odpowiedz Link Zgłoś
smyka Re: zlote piaski-czajka 13.07.07, 09:09 no właśnie, czy ktoś zna hotele Rusałka czy Silver w Czajce? czy są tam warunki dla małych dzieci (8 miesięcy i 5 lat)? dzięki :)) Odpowiedz Link Zgłoś
mc_pele Re: zlote piaski-czajka 18.03.07, 13:12 Gość portalu: marcia napisał(a): > co powiesz o hotelu fiesta? w zasadzie mógłbym wypowiadać się samych superlatywach, w tym roku jadę tam oczywiście po raz kolejny :) Trzeba jednak wziąć poprawkę na to że to ** i za taką cenę nie należy spodziewać się luksusów. Jak sama nazwa wskazuje hotel nastawiony jest na młodych ludzi którzy przyjechali do Bułgarii żeby bardziej się wyszaleć niż wypocząć więc nie ma żadnego problemu z jakąś ciszą nocną czy późnymi ( raczej wczesnymi ) powrotami. Bardzo dużym atutem hotelu jest basen i bar przy basenie, w zasadzie nigdzie nie trzeba się ruszać, wszystko co najlepsze jest na miejscu ;) Jedzeniowo szału nie było, ale nie można narzekać, na śniadanie szwedzki stół i zawsze coś ciepłego, potem obiad dla <18 latków ( chyba dwudaniowy ) i obiadokoloacja, też zawsze coś ciepłego + deser, my mieliśmy 2 posiłki dziennie ale to wystarczało, rzadko kiedy jedliśmy coś na mieście. W tym roku ma być inaczej, kuchnia bułgarska, sam jestem ciekaw :) Obsługa hotelowa bardzo młoda, my się z Nimi dogadaliśmy i spędziliśmy pięknie mnóstwo wspólnego czasu, cały czas mamy kontakt, jak się za bardzo cwaniakuje to raczej odwrotnie, zresztą wszędzie tak w Bułgarii jest - w sklepach, barach, klubach - od uprzejmości i podejścia klienta zależy uprzejmość i szybkośc obsługi a czasem i cena :) > wybieram sie na obóz w lipcu. My też, jedziemy z OK tours, nie wiemy jeszcze kiedy ale myślimy nad 20.7 lub 28.7, zobaczymy jak będzie z miejscówkami wolnymi. >jak daleko do plaży? do plaży jest 800 metrów ( podobno, nie mierzyliśmy ;) ale że hotel położony jest na samym szczycie stromej góry ( widok na morze palce lizać ) dojście na plażę a szczególnie powrót zajmuje troche czasu. Po plaży też trochę trzeba się przejść gdyż tuż przy wejściu jest sporo miejsca płatnego a w bezpłatnej strefie jest spory tłok, za to kawałek dalej już jest cała plaża bezpłatna i mnóstwo miejsca, można nawet w piłkę pograć spokojnie :) W czajce i tak tłok jest sto razy mniejszy niż na plaży w Złotych > będę wdzieczna za wszelkie informacje pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: małżeństwo Re: zlote piaski-czajka IP: *.satfilm.net.pl 22.03.07, 19:11 Witaj a co powiesz na temat hotelu Termal czy wiesz gdzie jest położony itp, Jak wygląda tam wymiana kasy tzn, co warto wziąc dolce czy euro i potem tam wymieniac czy u nas kupić trochę ich waluty? Jak tam z wymianą i gdzie najlepiej. Gdzie najtaniej zjeść bo nniby mamy wykupione 2 posiłki, ale różnie to bywa. Podobno w Warnie jest jakis supermarket czy warto tam się wybieać czy wystarczy wystarczą kafejki na mieście. Pozdrawiamy Odpowiedz Link Zgłoś
mc_pele Re: zlote piaski-czajka 23.03.07, 15:45 Gość portalu: małżeństwo napisał(a): > Jak wygląda tam wymiana kasy tzn, co warto wziąc dolce czy euro i potem tam > wymieniac czy u nas kupić trochę ich waluty? Przed wyjazdem rok temu zadawałem takie samo pytanie, wszyscy radzili mi aby wymienić w Polsce złotówki na euro i na miejscu wymieniać euro na lewy, tak też zrobiliśmy i raczej jest to najlepsze rozwiązanie. Nie wiem ile dokładnie teraz lewy mogą kosztować w Polsce ale na pewno nie opłaca się brać tam złotówek, nie pamiętam jaka była w zeszłym roku cena euro w Polsce, ale wychodziło jakoś tak że wymieniając zł > eu > lv wyszło nam że za 1 zł dostaliśmy około 0,50 lv, podczas gdy na miejscu za złotówkę płacili 0,32 lv. Czytałem gdzieś ( chyba nawet na tym forum ) że cena euro w Bułgarii jest już od kilku lat stała i utrzymuje się na poziomie 1 euro= 1,95 lv, pozostaje więc tylko liczyć na to żeby złotówka była jak najmocniejsza względem euro :) >Jak tam z wymianą i gdzie > najlepiej. W Czaice jest kantor, trzeba iść tą drogą pod górę którą jeżdżą autobusy do Złotych Piasków ( tak było w zeszłym roku że jeździły tamtędy autobusy ale podobno był to jakiś objazd, być może w tym roku autobusy będą jeździć już tą trasą wzdłuż wybrzeża )- jeśli tak, patrzcie na hotel Journalist - na pewno go znajdziecie, to najwyższy budynek w Czaice - naprzeciwko niego od tej głównej trasy Varna -Złote odchodzi ulica bardzo stromo bijąca pod górę - idąc tą ulicą dojdziecie po chwili do kantoru. Najlepiej jednak jest wymienić pieniądze w Warnie, tam jest najlepszy kurs, chyba dają wszędzie 1,95 za euro podczas gdy w Czaice płacili rok temu 1,90. W Warnie trzeba jednak uważać bo podobno zdarzają się kantory w których oszukują, ja wymieniałem tam raz pieniądze, bez żadnych przygód. Dobry kantor jest też na początku Złotych Piasków, zaraz za szlabanem oznaczającym centrum wchodząc od strony Czaiki - tam wymienialiśmy najczęsciej, bezpiecznie, super obsługa a cena wyższa niż Czaice, 1,92 albo 1,93 lv. > Gdzie najtaniej zjeść bo nniby mamy wykupione 2 posiłki, ale różnie > to bywa. Podobno w Warnie jest jakis supermarket czy warto tam się wybieać czy > wystarczy wystarczą kafejki na mieście. W zasadzie w całej Czaice pełno jest miejscówek gdzie można tanio i bardzo dobrze zjeść - my chodziliśmy do pizzerii na rogu tych ulic o których wcześniej wspominałem - należy kierować sie na hotel Journalist, przy tym skrzyżowaniu jest mnóstwo tanich sklepików i kilka kafejek. Oprócz pizzy można tam zjeść całą masę najróżniejszych sałatek, miejsce godne polecenia. Nie polecam tylko kebaba spod hotelu Journalist- szału nie ma do tego małe i dość drogie. Byli z nami też w hotelu ludzie którym nie przypadła hotelowa kuchnia do gustu i stołowali się na mieście - odwiedzili pełno miejsc i z każdego byli zadowoleni. Ceny raczej wszędzie bardzo przystępne, można też w spokoju zamówić piwko albo coś mocniejszego i posiedzieć dłużej. Też słyszeliśmy o tym sklepie w Warnie ale szukanie jego nie okazało się konieczne - sklepiki w Czaice zupełnie wystarczą, jadąc do Warny lepiej zwiedzić sobie miasto :) polecam szukać sklepików położonych jak najdalej od głównej ulicy i plaży - ceny są jeszcze niższe. W Złotych Piaskach sklepików, sklepów, restauracji i kafejek zatrzęsienie za to ceny już wysokie, nawet 200-250 % cen w najtańszych miejscówkach Czaiki. Co do hoteli Rusałka, Termal i Veżen nie wypowiem się, ale możecie spróbować poszukać jakichś informacji tutaj: www.bulgaricus.com/forum/viewforum.php?id=13 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: małżeństwo Re: zlote piaski-czajka IP: *.satfilm.net.pl 28.03.07, 22:06 Dzięi bardo za ważne informację. Myslę, że jeszcze przed wyjazdem nasunie sie jeszcze kilkanaście pytań. Na pewno się odzezwiemy. Pozdrawiamy i dziękujemy bardzo za jak narazie wysczerpujące wiadomości. Odpowiedz Link Zgłoś
mc_pele Re: zlote piaski-czajka 30.03.07, 13:11 Gość portalu: małżeństwo napisał(a): > Dzięi bardo za ważne informację. Myslę, że jeszcze przed wyjazdem nasunie sie > jeszcze kilkanaście pytań. Na pewno się odzezwiemy. Pozdrawiamy i dziękujemy > bardzo za jak narazie wysczerpujące wiadomości. ok, nie ma problemu :) My zaraz ruszamy do biura wykupić sobie tegoroczny wyjazd, na jprawdopodobniej 20 lipca ale pewnie do samego końca będziemy się jeszcze zastanawiać nad innymi opcjami ;) pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ala Re: zlote piaski-czajka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.07, 21:11 Hotel Termal, jest super, czysto, blisko plaży i jest bardzo dobre jedzenie. Ma też fajny basen dla dorosłych i mały basenik ze zjeżdżalnią dla dzieci, jest też plac zabaw. Pokoje są bardzo duże ok.30 m, jest klimatyzacja i cudowny widok na morze! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BT Re: zlote piaski-czajka IP: *.stat.gov.pl 18.06.07, 10:23 Hotel Termal jest położony blisko plaży, spokojnie mozna dojść. Ja miałam Euro wymieniałam w kanorze po drodze do plaży jak się szło. Polecam pizzerie i knajpki bo są tanie. Jak będziecie jechać autobusem do Warny to pilnować kasy i jak placicie za bilet w autobusie to pilnować pieniędzy, bo coś ciężko liczyć takiej kasierce - pomyliła się, jak mnie liczyła ile mam zaplacić i musiałam ją poprawiać !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dankaf Re: zlote piaski-czajka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.03.07, 08:22 Może coś wiesz na temat hotelu Veżen lub Sea View Veżen, bo róznie go nazywają? dzięki za jakiekolwiek info. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Norbert Re: zlote piaski-czajka IP: 213.76.128.* 23.03.07, 10:16 Motel DARINA, a gdzie to jest - możesz opisać skąd jak jechaliście i jaką trasą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: zlote piaski-czajka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.07, 23:40 witam jechalismy z Katowic-Slowacja-Wegry-Rumunia-sloneczny Brzeg zajelo nam to dwa dni gdzie dokladnie nie pamietam jest ten motel ale jutro postaram sie odnalezc wizytowke to dam znac-ale naprawde czysciutko i calkiem dobra cena kiedy sie wybiera i skad my planujemy wyjazd 12/13 lipca pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
denidoro Re: zlote piaski-czajka 30.03.07, 12:12 Daj namiary na hotel w Rumunii, lokalizacja i ceny. Czy trzeba wcześniej zarezerwować? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: zlote piaski-czajka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.07, 21:05 oto adres Motel Darina*** ,Ungheni str.Principala nr261A tel:0265-328274lub328275 Placilismy 30E za pokoj trzy osobowy z lazienka i sniadankiem pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BT Re: zlote piaski-czajka IP: *.stat.gov.pl 18.06.07, 10:19 Byłam w zeszłym roku w TERMALu z Orbisem, mogę powiedzieć, że obsługa kiepska, sprzataczki obijają się jak mogą, nie zmieniają ręczników i pościeli, żadko po interwencji udało się coś uzuskać. Kierowniczka ciągle narzeka , że nie ma ludzi (bo już poslzi do domu), że nie ma na zmiane czystej poscieli, bo zmiana turnusu!!!!!!!! SZCZYT LENISTWA z ich strony!!! Byłam rodziną 4 osobową, każdy z nas zostal zameldowany chyba na tydzień zamiast na 14 dni !!!! Jedzenie było calkiem znośne - była tam kucharka, która gotowała dla polaków w Domu Polskim przez 8 lat. Z ostrzeżeń warto dodać, ze na basen nie wolno wnieść własnego picia - obowiązek zakupu w barze !!!! Ceny w Czajce w sklepikach były bardzo dostępne (w zeszłym roku - nie wiem jak teraz) zakup napojów, ciatek, lodów, piwa czy wina to naprawdę nie były jakieś drogie produkty. Na zakręcie była pizzeria i mała pizza kosztowała 2 lewa w sam raz żeby kolo południa posilić się przed obiadokolacją (szczególnie dzieci) - a my mysleiliśmy, że to za porcję, dopiero pod koniec odważyliśmy się tam zajrzeć. Plazą mogłabybyć czyściejsza, do sporo brudu na niej jest, a;e da sie wytrzymać. W samych Złotych Piaskach dużo drożej, plaża czyściutka, ale za to nie ma możliwości rozłożyć się z wlasnym kocykiem - wszędzie płatne leżaczki z parasolkami. No i oczywiście na deptaki handlowym ceny duzo droższe niż w Czajce. Pozdrawiam gorąco, życzę udanego pobytu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BT Re: zlote piaski-czajka IP: *.stat.gov.pl 18.06.07, 10:26 Acha i jeszcze jedo mogę dodać, że trawę, która była juz dość wybujała skosili dopiero pod koniec naszego wyjazdu (byliśmy na przełomie lipca i sierpnia). Trawka taka malutka byla, że do polowy ud sięgała. Ale chyba wtedy jakiś głównyszef przyjechal, bo nawet jakiś ruch się zauważało wśród obsługi. Odpowiedz Link Zgłoś
mc_pele Re: zlote piaski-czajka 19.06.07, 23:28 Gość portalu: BT napisał(a): > Z ostrzeżeń warto dodać, ze na basen nie wolno wnieść własnego picia - > obowiązek zakupu w barze !!!! heh, no tak ale tak to masz raczej wszędzie gdzie sprzedaje się jedzenie, picie czy alkohol - nie tylko w Bułgarii ale i w Polsce, na Węgrzech... Podejrzewam że w innych częściach świata jest podobnie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BT Re: zlote piaski-czajka IP: *.stat.gov.pl 20.06.07, 10:51 ale to niech sprzedają poza basenem (tez była sprzedaż w hallu) kto im broni ja płacilam za hotel z basenem - więc trochę kijowo, że później jakieś zakazy stosują ja rozumiem, że nie wolno bylo alkoholu wnosić z tym się zgadzam, ale jeśli chodzi o napoje bezalkoholowe to raczej sie nie zgadzam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aniuta Re: zlote piaski-czajka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.07, 14:25 Byłam w Czajce w rok temu, ale w hotelu Dhalia Garden i można było wnosić co się chciało i ile się chciało. Przy basenie był duży bar, w holu drink bar, ale co to kogo obchodzi co piję na leżku przy basenie ? Samą Czajke polecam, ale ci co nie lubią chodzić zwłaszcza po stromych ulicach będą mieli nieciekawie. Jest trochę knajp, smażlnia i pizzeria, ale też nie można powiedzieć, ze jest jakiś oszłamiający wybór. Czajka to jednak dziura, ktora ma wiele zalet, pięknych miejsc, ale jest torchę jak wielka prowizorka. Polecam, ale mam kilka uwag co do miejsca. przede wszystkim smietnik na chodnikach w rowach, alejkach. Zero koszy na śmiecie, lub pełne po brzegi. Mój znajomy mówi, traktuj ten śmietnik jak folklor... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: małżeństwo Re: zlote piaski-czajka IP: *.satfilm.net.pl 02.07.07, 12:23 własnie wrócilismy z pobytu 7 dniowego z Czajki z hotelu Termal. Jeżeli chodzi o obsługę to było ok. Pościel zmieniana codziennie, jedzenie dobre, ale cały tydzień to samo,po mimo to dało się przezyć. Rzeczywiście jedzenie, napoje tanie. Co do czystośc na ulicach miałam dużo zastrzeżeń, nie można było ujrzeć kosza na smieci. Jeżeli chodzi o hotel podobał nam się, czysto i ładne wnętrze. Basen na początku ok, pod koniec naszego wyjazdu trochę ludzi się zjechało więc częściej mógłybyć czyszczony. W folderze zapeniali basen dla dzieci, niestety w remoncie, plac zabaw też w remoncie. Myślę, że do pełnego sezonu wyrobią się. Nad basenem mogliśmyh spożywać swoje napoje nie było żadnych uwag, szczególnie smakowała Zagorka hihi.Ogólnie było fajnie żałowaliśmy tylko, że tak krótko. Pogoda super 42 stopnie. Morze cieplutkie, po burzy trochę naniosło zielska, ale dało się przezyć. Aha na plaży pojawiały się małe meszki trochę dokuczały, ale zawsze jest wyjście - basen przed hotelem. Pozdrawiamy. W razie pytań służę pomocą. Pozdrawiamy. Odpowiedz Link Zgłoś
zach7 Re: zlote piaski-czajka 04.07.07, 14:44 mówisz ,że czajka to dziura? hmmm. własnie się na Twojej opini zatrzymałem i nie wiem co robić. Chce jechać z żoną i córką 5 lat do hotelu Magnolia - wygląda nieźle przynajmniej na zdjęciu. Ale może jesteś zdania ,że raczej powinno się kechać do Złotych Piasków? Hotel Morskie Oko ma niezłą opinię np. Pozdrawiam z Krakowa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: małzeństwo Re: zlote piaski-czajka IP: *.satfilm.net.pl 04.07.07, 19:03 jeżeli chodzi o hotel Magnolia coś kojarzę, ale nie znam szczegółów może przez przypadek przejeżdżalismy obok niego. My byliśmy z biura Orbis Travel i nie mam folder tego hotelu. Natomaist jeżeli chodzi o holet Morskie Oko Beach to bynajmniej w naszej ofercie nie jest napisane o klimatyzacji w pokojach. Zwracaj na to uwagę bo bez klimy nie da rady tam wysiedzieć, przynajmniej już teraz prawie w sezonie. NO Czajka to rzeczywiscie taka mała prowincja żadnych hałasów, imprez do białego rana. Natomiast centrum Złotych Piasków to już coś. Niektóre hotele mają swoje jakby tereny wyznaczone i ogrodzone cały kompleks jest zagrodzony, ale hoteliki sa też niezłe. Teraz przy każdym jest basen nie tylko w Złotych Piaskach. Co przeraża w Piaskach jak ktos nie lubi hałasu to tam podobno = bo nie byłam wieczorami w tamtych rejonach = ale przejeżdżałam i widac dużo kafejek, straganów, sklepików itp. Też nie wiem, ale każdy mówi, że tam ceny są nawet o 200 procent większe. Nawet spójrz w foldery to te hotele też już są droższe. Wybór zostawiam dla ciebie i to jest takż uzależnione od Twojej kieszeni. Odpowiedz Link Zgłoś
mc_pele Re: zlote piaski-czajka 04.07.07, 19:25 zach7 napisał: > mówisz ,że czajka to dziura? hmmm. własnie się na Twojej opini zatrzymałem i > nie wiem co robić. Chce jechać z żoną i córką 5 lat do hotelu Magnolia - > wygląda nieźle przynajmniej na zdjęciu. Ale może jesteś zdania ,że raczej > powinno się kechać do Złotych Piasków? Hotel Morskie Oko ma niezłą opinię np. > Pozdrawiam z Krakowa zdecydowanie do Czajki!!!! tak jak już wcześniej napisałem - Czajka to spokojna miejscowość więc nie będziesz musiał martwić się o dziecko i o to że się nie wyśpi za to wszystkie atrakcje Złotych Piasków masz na wyciągnięcie ręki - kilka minut autobusem kursującym średnio co 7 minut. Dużą atrakcją Czajki jest plaża - dość duża i nie tak bardzo zatłoczona jak w ZP, jest mnóstwo miejsca za które nie musisz płacić a dziecko może spokojnie pobiegać, są takie miejsca gdzie można nawet spokojnie pograć w piłkę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bartek_zamosc Re: zlote piaski-czajka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.07, 18:25 Nooo widze, że pele wypowiada się o czajce w samych superlatywach ;) To swietnie sie sklada, bo rowniez ja wybieram się tam wybieram i prawde mowiac nie wiedzialem na poczatku czego sie spodziewac :) te opinie duzo rozjasnily mi zarowno o czajce jak i hotelu fiesta zapowiada sie bardzo ciekawie i aktywnie spedzony czas bo bedzie mnostwo rzeczy do roboty :). Wyjezdzam 20lipca i bede tam 2tygodnie ;). Pele, a jak to jest z powrotami z dyskotek? kursuja jakies autobusy czy trzeba nastawic sie bardziej na powrot wlasnymi nogami ;)) ? aha i jeszcze jedna sprawa, jesli mialbys polecic jakies kluby w ZP to jakie bys mogl zareklamowac ;) ? to wazna kwestia :P pozdrawiam i czekam na odpowiedź Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ana Re: zlote piaski-czajka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.07, 19:41 mnie tez interesuje kwestia klubow ;D... Odpowiedz Link Zgłoś
mc_pele Re: zlote piaski-czajka 12.07.07, 00:14 Gość portalu: bartek_zamosc napisał(a): > Nooo widze, że pele wypowiada się o czajce w samych superlatywach ;) > To swietnie sie sklada, bo rowniez ja wybieram się tam wybieram i > prawde mowiac nie wiedzialem na poczatku czego sie spodziewac :) > te opinie duzo rozjasnily mi zarowno o czajce jak i hotelu fiesta czytałem też negatywne opinie w internecie o hotelu fiesta ale gdy ja tam byłem to nie spotkałem żadnych osób niezadowolonych - oczywiście musisz odpowiednio się nastawić że to ** i nie spodziewać się żadnych luksusów w pokojach ;) co do basenu jednak i baru - super :) > zapowiada sie bardzo ciekawie i aktywnie spedzony czas bo bedzie mnostwo > rzeczy do roboty :). > Wyjezdzam 20lipca i bede tam 2tygodnie ;). :) witaj w klubie ;) w tym roku dość sporo osób wybiera się w tym terminie, w zeszłym roku akurat trafiliśmy na turnus ze średnią wieku 14-15 lat, powyżej 18 było tylko kilka osób ale i tak było wesoło :) > > Pele, a jak to jest z powrotami z dyskotek? kursuja jakies autobusy > czy trzeba nastawic sie bardziej na powrot wlasnymi nogami ;)) ? autobusy kursują do 23, powroty raczej pieszo lub taxi. Jak jest się większą grupą to najlepiej złapać jeżdżące po mieście busy-taksówki - świetnie wychodzi to finansowo ( za taksówkę około 10 leva, za takiego busa 1 lv za osobę ) dodatkowo można ustawić się z kierowcą żeby przyjechał o konkretnej porze w konkretne miejsce > > aha i jeszcze jedna sprawa, jesli mialbys polecic jakies kluby w ZP > to jakie bys mogl zareklamowac ;) ? to wazna kwestia :P > zdecydowanie Arogance, choć wszystkich większych klubów nie miałem okazji zwiedzić. ciut więcej o klubach tutaj: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=789&w=64901044 pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bartekzmc Re: zlote piaski-czajka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.07, 09:56 mc_pele napisał : >czytałem też negatywne opinie w internecie o hotelu fiesta ale gdy ja tam byłem >to nie spotkałem żadnych osób niezadowolonych - oczywiście musisz odpowiednio >się nastawić że to ** i nie spodziewać się żadnych luksusów w pokojach ;) co do >basenu jednak i baru - super :) Hehe, tak się składa, że również czytałem sporo opinii ale nie spodziewam się jakiegoś super hotelu bo prawde mówiąc nie będę tam spędzał zbyt wiele czasu ;). Świetnie, że bar i basen spełniają Twoje wymagania :). W pokojach się przecież tylko śpi, wypoczywa i ewentualnie leczy kaca :P. Jeśli obsługa daje radę to wszystko jest w jak najlepszym porządku. mc_pele napisał : >:) witaj w klubie ;) w tym roku dość sporo osób wybiera się w tym terminie, w >zeszłym roku akurat trafiliśmy na turnus ze średnią wieku 14-15 lat, powyżej 18 >było tylko kilka osób ale i tak było wesoło :) Mój turnus jest w przedziale 15-18 lat więc może być jeszcze weselej. Na dobry początek planuje wziąć jakąś flaszkę na lepsze poznanie ekipy :P. Nie może być drętwo bo wtedy cały obóz będzie nudny. Spodziewam się dobrze spędzonego czasu. Dzięki za wszelkie informacje :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bartekzmc Re: zlote piaski-czajka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.07, 10:48 Aha i jeszcze jedno bo zapomnialem wczesniej zapytać : Jak to jest z kupnem alkoholu w Bułgarii dla osob niepełnoletnich :> ? Mam dopiero 17 ale podobno wygladam na pelnoletniego :) Jestem człowiekiem zapobiegawczym i na wszelki wypadek mógłbym wziąć ze sobą dwa paszporty :P. Chodzi mi o sprzedaż w barach i klubach :). Odpowiedz Link Zgłoś
mc_pele Re: zlote piaski-czajka 12.07.07, 20:57 Gość portalu: bartekzmc napisał(a): > Aha i jeszcze jedno bo zapomnialem wczesniej zapytać : > > Jak to jest z kupnem alkoholu w Bułgarii dla osob niepełnoletnich :> ? > Mam dopiero 17 ale podobno wygladam na pelnoletniego :) > Jestem człowiekiem zapobiegawczym i na wszelki wypadek mógłbym > wziąć ze sobą dwa paszporty :P. > > Chodzi mi o sprzedaż w barach i klubach :). nigdzie nie sprawdzają dowodów, jedyny problem może być w barze hotelowym - w zeszłym roku na jednym z pierwszych turnusów jedna z młodych dziewczyn grubo przesadziła z alko, skończyło się niewesoło na pogotowiu i naprawdę złym stanie dziewczyny, jej rodzice zrobili dużo szumu i na naszym turnusie wychowawcy pilnowali żeby osoby niepełnoletnie nie kupowały alkoholu, oczywiście na osoby 17 letnie i widać że kumate przymykali oko, wiadomo jednak jak to z młodszymi nie znającymi umiaru, pierwszy raz gdzieś jadącymi i od razu chcącymi zaszaleć... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bartekzmc Re: zlote piaski-czajka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.07, 22:55 >jedziesz z OK Tours czy jakimś innym biurem? W zeszłym roku było chyba z 4-5 >różnych obozów choć chyba nie ogarneliby w hotelu przyjazdu i odjazdu tylu >ludzi w jeden dzień więc podejrzewam że jedziesz z nami? :) Jadę z biura watra-travel (Lublin). Namówił mnie kolega no i juz nie moge sie doczekac wyjazdu. Ja bardziej nastawialem sie na beatur lub almatur ale jak sie okazuje to WATRA proponuje najlepszy hotel. Dzisiaj wrocila moja kolezanka, ktora mieszkala w Tamidzie i kiedy jej powiedzialem, ze ja bede zamieszkiwal Fieste zaczela mowic o niej w superlatywach ;). Kto wie, moze sie gdzies poznamy i zintegrujemy przy czyms mocniejszym :P >w zeszłym roku byliśmy na miejscu około 11.00, pokoje przydzielili nam około >18.00, do tego czasu mieliśmy czekać w pobliżu a że najbliżej był bar hotelowy >więc pierwszy dzień zaczeliśmy mocnym akcentem :) jedyny dzień kiedy nigdzie >wieczorem nie wyszliśmy - nikt nie był w stanie ;P Ale to pewnie zmęczenie po >podróży ;) Hmm, ja nie wiem o ktorej wyladuje na miejscu bo wyruszam w piątek 20.07 o g. 15:00. Nie orientuje się ile trwa podróż ale pewnie przyjedziemy w dzien...hehe jak ma się dobre towarzystwo to mozna od razu zacząć z grubej rury :D. >Wiesz, ja też spodziewałem się dobrze spędzonego czasu jak jechałem rok temu a >rzeczywistość przerosła moje wszelkie oczekiwania :D A jako student historii >wiele już wcześniej przeżyłem ;) Ze mną jedzie mocna ekipa- 5 osób - pewne i >sprawdzone, na pewno damy radę :) Szkoda tylko że obsługa hotelowa w tym roku >będzie inna... ;( Na wspomnienie zeszłego roku aż łezka w oku się kręci :) Hehe, rowniez moja kolezanka, ktora sie spowiadala z pobytu jest bardzo zadowlona i nie spodziewala sie, ze moze byc tak swietnie. Oczekiwala dobrze spedzonego czasu, tymczasem 2tyg umknely w bardzo szybkim czasie i zaraz trzeba bylo wracac. Juz zapowiedziala rychly powrot do Zlotych Piaskow w nastepnym sezonie ;). >nigdzie nie sprawdzają dowodów, jedyny problem może być w barze hotelowym - w >zeszłym roku na jednym z pierwszych turnusów jedna z młodych dziewczyn grubo >przesadziła z alko, skończyło się niewesoło na pogotowiu i naprawdę złym stanie >dziewczyny, jej rodzice zrobili dużo szumu i na naszym turnusie wychowawcy >pilnowali żeby osoby niepełnoletnie nie kupowały alkoholu, oczywiście na osoby >17 letnie i widać że kumate przymykali oko, wiadomo jednak jak to z młodszymi >nie znającymi umiaru, pierwszy raz gdzieś jadącymi i od razu chcącymi >zaszaleć... Hehe, tak to jest z gó..arzerią, wiem z autopsji. Sam mam ciekawą historyjke, ktora przytocze. Mialem bodajze 14lat i pojechalem na wesele. Wczesniej nie mialem stycznosci z alkoholem i zacząłem z grubej rury pic wodke z jakimis dziadkami. Skonczylo sie wymiotami z okna z pierwszego pietra na glowe jakiejs osoby, ktora akurat palila papierosa :D. Duzo smiechu bylo, co prawda meczylo mnie cala noc i ranek ale skonczylo sie na zadnym zatruciu. Ci ktorzy tam jada powinni znac granice i swoje mozliwosci. Wiadomo, alkohol jest dla ludzi ale trzeba pic go dla przyjemnosci, a nie po to by zaimponowac jakims ludziom... Ja jade z jednym znajomym, ktory jest sprawdzony i byc moze zrobi jeszcze imprezke przed wyjazdem to wejdziemy w rytm przy okazji...mysle, ze w tym przedziale wiekowym 15-18 lat znajdzie sie fajna grupka osob potrafiących zaszalec ;))) Mam jeszcze pytanie odnosnie wychowawców, ktorzy opiekuje sie mlodzieza na tych obozach. Chodzi mi glownie o to czy pilnuja np. na dyskotekach i czy potrafia zrobic jakis przypal za alkohol:> ? Wiem, ze jestes pelnoletni ale moze sie orientujesz ... Aha i jeszcze jedno...czytalem opinie o klubie Malibu. Ludzie pisza, ze to klub dla goracych 15tek. Mooja kumpela mowil, ze srednia to 17lat, a zdarza sie ze nie wpuszczaja 15... :D to jak to w koncu jest? Bo klimat podobno swietny tylko troche tłok... Odpowiedz Link Zgłoś
mc_pele Re: zlote piaski-czajka 12.07.07, 20:51 Gość portalu: bartekzmc napisał(a): > > Mój turnus jest w przedziale 15-18 lat więc może być jeszcze > weselej. jedziesz z OK Tours czy jakimś innym biurem? W zeszłym roku było chyba z 4-5 różnych obozów choć chyba nie ogarneliby w hotelu przyjazdu i odjazdu tylu ludzi w jeden dzień więc podejrzewam że jedziesz z nami? :) Na dobry początek planuje wziąć jakąś flaszkę na > lepsze poznanie ekipy :P. w zeszłym roku byliśmy na miejscu około 11.00, pokoje przydzielili nam około 18.00, do tego czasu mieliśmy czekać w pobliżu a że najbliżej był bar hotelowy więc pierwszy dzień zaczeliśmy mocnym akcentem :) jedyny dzień kiedy nigdzie wieczorem nie wyszliśmy - nikt nie był w stanie ;P Ale to pewnie zmęczenie po podróży ;) Nie może być drętwo bo wtedy cały > obóz będzie nudny. Spodziewam się dobrze spędzonego czasu. > Wiesz, ja też spodziewałem się dobrze spędzonego czasu jak jechałem rok temu a rzeczywistość przerosła moje wszelkie oczekiwania :D A jako student historii wiele już wcześniej przeżyłem ;) Ze mną jedzie mocna ekipa- 5 osób - pewne i sprawdzone, na pewno damy radę :) Szkoda tylko że obsługa hotelowa w tym roku będzie inna... ;( Na wspomnienie zeszłego roku aż łezka w oku się kręci :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bartekzmc Re: zlote piaski-czajka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.07, 22:56 Moja odp znajduje sie wyzej jak cos ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bartekzmc Re: zlote piaski-czajka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.07, 14:14 Ehh za niecałe 22godziny wyjazd :-) Trzeba się zacząć pakować, będzie świetnie! :) Odpowiedz Link Zgłoś
waleria17 Re: zlote piaski-czajka 19.07.07, 15:19 ja właśnie idę prasować rzeczy i później tylko pakowanie;d i jutro WYJAZD!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mc_pele Re: zlote piaski-czajka 19.07.07, 17:27 Gość portalu: bartekzmc napisał(a): > Ehh za niecałe 22godziny wyjazd :-) Trzeba się zacząć pakować, będzie świetnie! > :) hehe, ja przed chwilą jadąc rowerem przez nagrzane do czerwoności miasto rozmarzyłem się jak to już jutro będę moczył cztery litery w basenie popijając zimne drinki a dopiero teraz przypomniałem sobie o blisko 50-cio godzinnej wyprawie przez całą Polskę, Słowację, Węgry i Rumunię :) heh, ale damy radę, dobrze że my mamy jeszcze 8 godzin w Budapeszcie, będzie można rozprostować kości, poruszać się trochę i odświeżyć, gorzej będzie trochę z powrotem, jazda non-stop Czajka-Polska... W zeszłym roku było lepiej, jadąc w tą stronę całodzienny pobyt na kompleksie basenów w Budapeszcie a z powrotem nocne zwiedzanie tego niesamowitego miasta. Zastanawiam się czy nie przemycić kilka browków do plecaka i wypić jakoś na postoju przed granicą Słowacką, w zeszłym roku pierwszą noc nic nie spałem i po Budapeszcie biegałem półprzytomny a wiadomo jaki dobry sen jest po dobrym piwku ;) Odpowiedz Link Zgłoś
waleria17 Re: zlote piaski-czajka 19.07.07, 18:48 a ja mam jeszcze pytanko odnośnie alkoholi;d w barze przy basenie jak z cenami? i czy sprzedają nieletnim? a moze ktoś sie orientuje na ile kadra pozwala 12- 18latkom? i jak w tej grupie wyglądają wyjscia do jakiś klubów i dyskotek? Odpowiedz Link Zgłoś
mc_pele Re: zlote piaski-czajka 19.07.07, 19:11 co do sprzedaży alkoholu w barze 8 postów wyżej ^ ceny w zeszłym roku piwo zagorka - 1,2lv ( lane i butelka ) becks - 1,5lv 50ml wódki -1lv, tyle samo 50ml tequili driny: wódka z sokiem 2lv sex on the beach 3,5lv itp itd wszystkie w przedziale 2-4lv co do wyjść młodzieży <18 to są chyba zorganizowane, nie wiem jak z powrotami ;) akurat młodsi woleli malibu, my wybieralismy się częsciej do arogance więc nie wiem jak tam było z alkoholem w klubie ale muszę szczerze powiedzieć że akurat duzo osób było w wieku 17 lat i nikt z nich za kołnierz nie wylewał, podstawa żeby za bardzo się nie afiszować z mocnym alkoholem i nie przesadzać, nie wiem jacy będą wychowawcy w tym roku ale pewnie tacy jak wszędzie i zawsze - jak Wy im nie będziecie robili kłopotów i zachowywać się ok to pewnie i oni nie będą Wam robić problemów i będą grzeczni :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bartekzmc Re: zlote piaski-czajka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.07, 16:23 Co mogę powiedzieć ? Było super, poznałem nawet osobiście świetnego człowieka jakim niewątpliwie jest facet ukrywający się pod nickiem mc_pele. Dużo by pisać, polecam gorąco podróż do Złotych Piasków, do hotelu Fiesta bo jest fajny klimacik i zajebiści ludzie ! :) Nikt nie pożałuje jeśli potrafi się dobrze zabawić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: waleria17 Re: zlote piaski-czajka IP: *.stk.vectranet.pl 03.08.07, 17:01 a ciekawa jestem czy któryś z was robił delfinki w basenie? <lol> Odpowiedz Link Zgłoś
mc_pele Re: zlote piaski-czajka 03.08.07, 17:22 Gość portalu: waleria17 napisał(a): > a ciekawa jestem czy któryś z was robił delfinki w basenie? <lol> bingo :D Odpowiedz Link Zgłoś
mc_pele Re: zlote piaski-czajka 03.08.07, 17:25 heh, planujemy fotkę z tego doniosłego wydarzenia przesłać na konkurs OK Tours na fajne zdjęcia z wakacji z OKeyem ;) może spodoba się jury ;) Odpowiedz Link Zgłoś
mc_pele Re: zlote piaski-czajka 03.08.07, 17:21 Gość portalu: bartekzmc napisał(a): > Co mogę powiedzieć ? Było super, poznałem nawet osobiście świetnego człowieka > jakim niewątpliwie jest facet ukrywający się pod nickiem mc_pele. Dużo by pisać > , > polecam gorąco podróż do Złotych Piasków, do hotelu Fiesta bo jest fajny > klimacik i zajebiści ludzie ! :) Nikt nie pożałuje jeśli potrafi się dobrze zab > awić. Stary, fajnie byłoby kiedyś to powtórzyć :))) mam kilka fotek na których występujesz, odezwij się na mojego maila gazetowego to Ci je prześlę. Dzięki za wszystko i polecam się na przyszłość :) Odpowiedz Link Zgłoś