Forum Auto-Moto Auto-Moto
ZMIEŃ
      2009

2009

(39 wyników)
    • Witam! Z doświadczeń lat poprzednich czy możecie powiedzieć laikowi samochodowemu do kiedy mniej więcej trwają w salonach samochodowych wyprzedaże rocznika poprzedniego (czyli now 2009 - ego). Planuję kupić samochód ale kasę będę mieć prawdopodobnie dopiero na początku marca. Załapię się czy nie bardzo??? P.S. w moim przypadku w rachubę wchodzi compact (Astra, Mazda3, Focus, Auris). Z góry dzięki za odpowiedź.
    • Początek roku, a w salonach Nissana nie mają obowiązujących cenników! A promocja na samochody z rocznik 2008 skończyła się wczoraj. Czyli teoretycznie od dziś nie ma żadnych obowiązujących cenników (jeszcze wyprzezdają "resztki" modeli z zeszłego roku). A mi się marzy qashqai 2009, a nie mogę złożyć zamówienia.... Czy ktoś coś wie o tej sprawie?
    • www.uzywane.mojeauto.pl/raport_awaryjnosci_dekra_2009/
    • www.versicherung-und-verkehr.de/auto/diebstahl/diebstahlstatistik/die-beliebtesten-modelle-2009.html
    • Witam. Mam zamiar kupić w/w Citroena. Jadę po niego jutro. Nie znam się za bardzo na silnikach, ale zrobiłem kilka zdjęć temu co chcę kupić, i chyba różni się trochę od innych. Bardzo proszę o opinię jakiegoś fachowca. Tu są linki do zdjęć: img402.imageshack.us/i/zdjcie0186y.jpg/ img683.imageshack.us/i/zdjcie0187c.jpg/ img192.imageshack.us/i/zdjcie0188b.jpg/ DZIĘKUJĘ BARDZO. Zależy mi na czasie. Pozdrawiam
    • Co z tego może się najlepiej sprzedawać? Obstawiam Seata Exeo. Uzasadnienie: sprawdzona technika Audi za dużo (tak myślę) mniejszą kasę. Poza tym tańszy serwis, mniejsze ryzyko kradzieży, itp w4l
    • Dlaczego? Bo banki zaostrzają procedury kredytów hipotecznych. Mnóstwo ludzi zamiast kupić mieszkanie (czytaj kupić większe, przenieść sie do lepszej dzielnicy, kupic dom za miastem itd) - obejdzie się smakiem.. Czym poprawić frustrację? Nowym samochodem... Jakim? Prognozuję świetną sprzedaż w naszym kraju toyoty (nowa avensis), opla (nowa vectra czyli insignia), vw (nowy golf, scirocco) Nie tylko habudzik może być wieszczem :-)) Jak myślicie? al
    • Mam pytanie do osób śledzących sytuację: czy od stycznia 2010 można spodziewać się jeszcze większych obniżek na stary rocznik niż proponowane aktualnie? Chodzi mi głównie o Opla, a też rozważam Skodę i Kię.
    • Wybrano Golfa VI www.roadlook.pl/aktualnosci/world-car-of-the-year-2009-volkswagen-golf.html
    • Witam. Zastanawiam sie nad zakupem Corsy. Ceny bardzo przystępne ale mam dylemat. Nie wiem czy warto kupic model 2008 (ja myslę o Corsie Enjoy), czy lepie poczekaz na 2009. Wszytsko oczywiscie rozbije sie o wartosc auta. Bo mimo ze teraz oszczedzę ileś tam tysięcy to jednak w perspektywie sprzedaży za 3 lata za model z 2008 roku wezmę te kilka tysięcy mniej (intuicja podpowiada mi, że stracę). Moje pytanie kieruje do osób, które mają doświadcznie zakupowe albo pracują w salonach. O ...
    • Nie wiadomo, na ile prawdziwe są te ich przecieki. Wygląd zewnętrzny: www.autospies.com/images/uploads/large/SP32-20060518-063118.jpg?undefined może być taki, może inny. Piszą, że auto wymiarowo będzie bardzo zbliżone do obecnej wersji - wyzwanie Audi, rzucone nowym A6 zatem nie zostanie podjęte i klasa E nie poleci do 5 m. Silniki. Gama benzynowych ma się zaczynać od 2.5 (218 KM, oznaczenie 520), potem trzy 3.0: zwykły, 238 KM (525), DI, 272 KM (530) i biturbo, 306 KM (535)...
    • 1. Volkswagen: 1 640 451 (+5,6%) 2. Ford: 1 288 367 (+5,9%) 3. Renault: 1 087 712 (+0,4%) 4. Opel/Vauxhall: 1 057 313 (-6,9%) 5. Fiat: 1 009 623 (+7,0%) 6. Peugeot: 989 170 (-0,6%) 7. Citroen: 865 839 (+1,5%) 8. Toyota: 705 172 (-5,1%) 9. Mercedes-Benz: 587 895 (-14,0%) 10.BMW: 571 701 (-15,5%) najpopularniejsze modele 1 Volkswagen Golf: 571 838 (+23,9%) 2 Ford Fiesta: 472 091 (+44,0%) 3 Peugeot 207: 367 160 (-9,7%) 4 Opel/Vauxhall Corsa: 351 807 (-2,5%) 5 Fiat Punto: 323 5...
    • Wyszperałem takie coś: www.edmunds.com/insideline/do/News/articleId=126468 Wygląd można przewidywać po Exidze, powinno być zatem OK. W 200 KM z wolnossącego 2,0, a tym bardziej 300 KM z 2,5 ciężko uwierzyć, może i by się dało, ale przecież to byłyby jakieś niemożebne wiertarki, a akurat Subaru ma doświadczenie w turbobenzynach. O jakimś 400-konnym STI plotkowało się w przypadku obecnego Legacy, nic z tego nie wyszło. Natomiast nie widać powodu, dlaczego nie miałby się w tym modelu zna...
    • gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,33205,6685785,_GP___Autostrady__w_tym_roku_6_km.html "Do 1 czerwca drogowcom udało się podpisać sześć dużych kontraktów, w tym tylko jeden na budowę autostrady: 6-km odcinka trasy A1" "Trasie (A2) wciąż brakuje w sumie ponad 200 km" Kolejny sukces pomrocznej w budowie lepszej przyszłości - by żyło się lepiej. Ciekawe czy na 25 lecie III RP będzie odrobine lepiej hehe. Taki kieroffca to jest w pomrocznej biedny - nawet jakby chciało mu s...
    • mam wrażenie że debile ustawili ten ranking... moc wrażen i is-f- jakkolwiek szybka to bestia- debilizm renault-debilizm cupra- debilizm panamera- debilizm reszta jako tako MOŻE BYĆ mam wrażenie że coniektórzy grube koperty dostali za taki właśnie ranking. albo jury nie jeździło czy nie widziało nic innego...
    • Które z tych aut jest lepsze? Z wyglądu i wyposażenia są porównywalne ale waham się ciągle. Sądzicie że to dobry wybór? Będę jeździć sporo po mieście. Pomóżcie proszę.
    • Nie ze wszystkimi werdyktami COTY się zgadzam, ale w tym przypadku wybrali dobrze. w4l
    • Witam Jestem zainteresowany zakupem auta-kombi do 70 000 w dieslu z możliwością pełnego odliczenia VAT-u. Bierzemy pod uwagę Renault Megane Grantour. Prosimy o Wasze opinie i podpowiedzi.
    • Zastanawiam się nad kupnem nowego samochodu i nadal nie potrafię zdecydować. Samochód ma służyć głownie do jazdy w mieście, średnio raz na 2 miesiące robimy trasę ok 300 km, no i na wakacje - trasa dłuższa, jakaś Chorwacja czy coś takiego. Czyli generalnie wózek do wszystkiego. Cena obu samochodów to ok. 58.000 (całość, z kołami zimowymi i ubezpieczeniem, czyli dokładnie tyle samo w obu przypadkach). Moje wrażenia z jazdy próbnej: Seat Leon Plusy: 6 poduszek 5 lat gwaran...
    • Dane o sprzedazy img21.imageshack.us/img21/9057/sprzedazeustyczen2009oy0.png Wnioski 1. Z producentow majacych znaczacy udzial w rynku Audi osiagnelo najnizszy spadek sprzedazy, zaledwie 6 procent. BMW stracilo 32,4% a Mercedes 33,3%. Lexus poszedl w dol sracza tracac 50% klientow. 2. Audi sprzedalo w styczniu wiecej aut w Europie niz BMW i Mercedes. 3. Koncern Volkswagen AG posiada jedna piata rynku europejskiego, najwiecej ze wszystkich operujacych w Europie. 4. Marka Volkswagen pos...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się