2009

(24 wyniki)
  • Szukam 2-uch apartamentów /3 i 4 osobowy/ z basenem na lipiec 2009 na środkowym wybrzeżu.
  • Hejka, szukam chętnych osób na zorganizowaną objazdówkę po Chorwacji ( impreza wzdłuż adriatyku). termin od 15/08/2009.
  • Witam, jade za m-c do Orebica, czy ktoś mi moze powiedzieć jakie tam są ceny jedzenia? w kanajpkach i w marketach? pozdr.
  • Wybieram się z rodziną na wakacje 12-26 czerwca 2009 r. do Povljany na wyspie Pag. Willa Supertom. Był tam ktoś? Co możecie polecić? Jakieś atrakcje? Knajpki? Caffeterie? Jaką trasę wybrać ? Przez Węgry czy może Austrię?
  • Wprawdzie jedna pani pomstująca na niemoznosc płacenia kartami w CRO,ktora spedziła tam 48 godzin podczas objazdówki przesądziła o fatalnym sezonie ,czekamy na podsumowanie przez sezonu przez samych Chorwatów. Właściciele kempingów sa umiarkowanie zadowoleni: [i]Ruch turystyczny lepszy od ubiegłorocznego Ze względu na to, że większość, ponad 90 procent, ruchu turystycznego na kempingach - realizuje się do końca sierpnia, dziś już wiadomo: ten sezon był wyjątkowo dobry dla chorwackich...
  • Znalazłam namiary na fajną kwaterę w Breli typu 2+2, z aneksem, 50 m od morza, wszystko OK. Cena 60E w lipcu za dzień za cały apartman. Czekam na wasze opinie - dużo czy w sam raz? Jazda w ciemno odpada, chociaż wiem, że pewnie coś bym utargowała albo znalazła taniej. Ale opcja wędrówki po 20 godz podróży...(Dzięki za wszelkie opinie.
  • Drodzy, mam prośbę do tych, którzy w ostatnim czasie wrócili z CRO, żeby wpisywali ceny noclegów: miejscowość, liczba osób, czy apartament, cena i ewentualnie dodatkowe walory. znam mniej więcej ceny z lipca i wrzesnia, a ciekawi mnie, ile sie płaci w sierpniu, bo to podobno szczyt sezonu. dzieki!
  • Witam wybieram się z rodziną 26 czerwca pierwszy raz do Chorwacji w okolice Puli dokladnie do Medulinu.Moze ktos w tym terminie również udaje sie w tą strone?? Pomyśleliśmy że jadąc wspólnie podróż odbylaby sie rażniej . Startujemy z Piekar śląskich.Prosze o info.!! Pozdrawiam wszystkich Crotomaniaków.))))
  • Jak w temacie. W 2008 został zawieszony w/w zakaz. Czy ktoś ma jakieś świeże informacje na ten temat. Przecież 99% samochodów wjeżdżajacych do HR z PL i nie tylko z PL ma w bagażnikach i na dachach żywnosć.
  • Witam! Czy ktoś wrócił już w tym roku z Czarnogóry? Jakie ceny są w tym roku? Dużo wyższe niż w poprzednim??
  • Czyżby gospodarka Chorwacji stała aż tak lepiej od polskiej? Jeszcze w ubiegłym roku było niewiele więcej niż 55 groszy za kunę... Może ktoś to wyjaśnić?
  • Witam, właśnie wróciliśmy z budvy przed wyjazdem sam szukałem opinii na forach o tej miejscowości i biurze podróży, a zatem teraz podziele się swoimi. Od początku: autokar bardzo dobry (podobno tegoroczny) ale w sumie to nie był do końca z floty funclubu, nawet miałem trochę miejsca na kolana (190cm), opóźnienie ok 30min w Opolu. Z uwagi na różne posty miałem marne nastawienie co do warunków, jednak na miejscu nas mile zaskoczyły. Jechaliśmy w 6 i przed wyjazdem poprosiłem mailowo o zakwat...
  • mam pytanko czy ktoś podróżował komunikacja lokalna na trasach Budva -Cetnije; Cetnije -Lovcen czy są jakieś połączenia i jaki jest ewentualny ich koszt Budva -Bar oraz Bar - Stary Bar pytanie jak wyżej . Z góry dziękuję za info zwrotne ps czy ktos wybiera się z funclub do Budvy w okresie 1-13 sierpnia jadę z Trójmiasta pozdrawiam
  • Wybieramy się do Czarnogóry, a dokladnie do Ulcinj 10 lipca z Warszawy. Nocujemy w Zwardoniu przy samej granicy polsko-słowackiej. W sobotę wyruszamy do Sarajewa, które chcemy zwiedzić w niedzielę. W poniedziałek ruszamy nad wybrzeże Czarnogóry do Ulcinj. Po drodze chcemy zobaczyć kanion rzeki Piwy oraz monastyr Ostrog. Wszystkich chętnych zapraszamy do wspólnej wyprawy, lub do spotkania na miejscu w Ulcinj na małym piwie. Kontakt januszkanabus@wp.pl
  • Witam, Planuje podróż z 3miasta w okolice Zadaru(Lipiec 2009). Z różnych wątków poznałem wasze opinie na temat wyboru trasy (przez Berlin czy Cieszyn). Ale wiem także , że w wakacje, a szczególnie w weekendy drogi, autostrady i tunele sie korkują. Prosze o wasze doświadczenia w tej kwesti (gdzie , w jakich godzinach, czy można objechać). Pozdroawiam i dziękuję,
  • poniważ planuję pobyt na wyspie hvar - stari grad - 11.06-21.06 poproszę o opinie i doświadczenia pogodowe z tego okresu chcę się dołączyć do grupy znajomych, a chciałabym ja i mój 6-cio latek skorzystać z uroków bycia nad wodą - basen i kąpiele morskie
  • czy ktoś był może na tej wycieczce we wrześniu w ubiegłych latach (nie wiem od kiedy ją mają w ofercie) czy warto tam jechać pod koniec września w sensie czy była ładna pogoda? a w ogóle ktoś sie wybiera w tym roku na termin 26 września
  • Witam mam pytanko sprawdzam w necie i ceny mnie szokują , czy na miejscu od 27 czerwca da się coś znaleśc za 10 E od osoby , chodzi mi o pokoj z aneksem kuchennym , na czas 9 noclegów pozdrawiam
  • Mam pytanie, czy ktoś się orientuje dokąd wybudowana jest autostrada w stronę Dubrownika? Byłam dwa lata temu na Chorwacji i niestety jeszcze "kawałek" im zabrakło w stronę Dubrownika. Jak oglądam mapę w googlach to nic się nie zmieniło prze te dwa lata, a może tylko mapa nie jest odświeżana? Proszę o informacje.
  • Po serii kulinarnej(dostępnej w internecie) nowy cykl reportaży: MAKŁOWICZ W PODRÓŻY - OSIJEK, BARANJA, VUKOVAR i HRVATSKO PODUNAVLJE Premiery: [b]18.10., 25. 10. oraz 1.11. 2009 Godz. 09.40 TVP 2 [/b] Kolejne odcinki autorskiego programu Roberta Makłowicza pt. "Makłowicz w podróży" poświęcone będą Chorwacji. Będzie to już kolejna seria programów prezentujących Chorwację. Programy będą tym bardziej interesujące, ponieważ tym razem Robert Makłowicz przedstawi regiony kontynen...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się