2009

(38 wyników)
  • Witamy, jest nam niezmiernie miło poinformować, że w ostatni weekend lipca 2009 roku odbędzie się po raz trzeci Święto Iłży. W trakcie trzech dni wystąpi 14 gwiazd muzyki, w tym jedna zagraniczna oraz kabaret. W programie imprezy przewidziane są liczna atrakcje - pokaz laserów, pokaz grupy Adrenalina Radom, pokaz sprzętu AT, pokaz strażacki, akcja pobierania krwi, loteria fantowa oraz liczne konkursy! Plan imprezy: 24 lipca 2009 - Piątek Alternative Reggae Night - Dzień Nadziei ...
  • Wzorem kieleckiego forum proponuję przeprowadzenie konkursu pod nazwą : [b]Nepot roku 2009[/b] w Radomiu Konkurs z nagrodami, przyznawanymi w dwu kategoriach: NEPOT ROKU 2009 w Radomiu DOBRY KOLEŚ 2009 w Radomiu NEPOT ROKU Nagroda tylko dla tego kto umieścił najwięcej członków rodziny w urzędach administracji publicznej i spółkach i jednostkach gminnych (Wodociągi , MZK , MZL i innych ) DOBRY KOLEŚ Nagroda tylko dla tego kto umieścił najwięcej kolesi w urzędach administ...
  • Kogo proponujecie do nominacji na tytuł Radomianina Roku 2009 r. Oto moje wstępne propozycje ( kolejność przypadkowa ) : ZBIGNIEW RYBKA - dyrektor Teatru Powszechnego w Radomiu za świetne spektakle,dobrą promocję Teatru w Radomiu i regionie,za sprowadzanie spektakli Teatrów spoza Radomia , za rosnącą frekwencję w Radomskim Teatrze , idee budowy 3 sceny na dziedincu Teatru w Radomiu oraz planach remontu elewacji Teatru , MACIEJ ŻÓŁTOWSKI - dyrektor artystyczny i naczelny Radoms...
  • Odstąpię termin wesela (w atrakcyjnej cenie) na 16 maja 2009 roku w nowo powstałym lokalu weselnym w Małęczynie, k. Radomia. Dodatkowo istnieje możliwość przejęcia orkiestry, kamerzysty oraz fotografa. Kontakt pod numerem telefonu 608552886.
  • Odstapię termin wesela na 16 maja 2009 roku w nowo otwartej sali Casyopeya w Małęczynie k. Radomia. Wraz z terminem istnieje możliwość przejęcia orkiestry, kamerzysty oraz fotografa. Kontakt pod numerem telefonu 608552886
  • Miały być megagwiazdy... Dni Radomia 2009 19.06.2009 r. (piątek) scena przy Łaźni, ul. Żeromskiego 56 12.00 – otwarcie Dni Radomia 2009 Musztra i koncert orkiestry młodzieżowej Grandioso 12.30 – Gra miejska – Made in Radom – harcerze start pod pomnikiem J. Kochanowskiego” 13.00 – Malujemy Radom Uczniowie radomskich szkół plastycznych i artyści tworzą na deptaku; konkursy rysunkowe dla najmłodszych 15.00 – Program w wykonaniu uczniów szkół...
  • Koło parku znalazłam złotą obrączkę z napisem Monika 23.05.2009. Mój adres email: katarzynachr@wp.pl
  • Odstąpie termin wesela na 27 czerwca 2009
  • Nowy Rozkład PKP przyniesie powrót pociągu Bystrzyca Lublin-Wrocław- Lublin , nowy pociag pospieszny Wisłok Warszawa Wschodnia - Krynica/Przymyśl/ Zagórz(lato) nocne połaczenie TLK Białystok - Zakopane zlikwidowany zostaje pociąg D Jadwiga Terespol-Kraków Płaszów oraz pociąg przyspieszony Radomiak będzie odjeżdzał z Radomia jako stacja początkująca
  • lub na 26.09.2009. Szukam zespołu weselnego grającego zarówno stare, jak i nowe hity (z Radomia, okolic lub dojeżdżającego do naszego regionu). Będę bardzo wdzięczna za podpowiedzi, telefony kontaktowe albo informację zwrotną od samego zespołu(?)Pozdrawiam:)
  • Wiem, że to zbyt póżno ale SWIETNY ZESPÓŁ na wesele pilnie poszukiwany. Jeśli ktokolwiek... Z góry WIELKIE DZIĘKI :))))
  • "PKP SA przygotuje również w tym roku projekty budowlane niezbędne do modernizacji dworców w: Przemyślu, Gliwicach, Zawierciu, Radomiu, Kutnie, Gdańsku Wrzeszczu, Włocławku, Ostrowie Wielkopolskim oraz w Malborku. Prace na tych dworcach rozpoczną się w 2009 roku." Źródło : www.rynek-kolejowy.pl/index.php?p=wiecej&id=7837
  • poszukuje sali weselnej na 170 osób na przyszły rok. proszę pomóżcie
  • Z powodu zmiany terminu ślubu jesteśmy zmuszeni odstąpić rezerwację sali na przyjęcie weselne w Hotelu Pod Różami w Jedlni Letnisko koło Radomia ( www.pod-rozami.com.pl ) w terminie 11/07/2009. Tytułem rezerwacji wpłacona została zaliczka w kwocie 1000 PLN. Do odstąpienia mamy również rezerwację zespołu muzycznego na w/w termin. Bliższe informacje 600 584 240 lub mail easy-konto@gazeta.pl
  • Wspólna polsko-białoruska komisja rozpoczęła badanie przyczyn katastrofy samolotu, do której doszło podczas pokazów lotniczych w Radomiu. REKLAMA Rzecznik MON Robert Rochowicz powiedział, że czarna skrzynka została znaleziona tuż po wypadku. Z rozpoczęciem śledztwa wstrzymano się jednak do czasu przyjazdu ekspertów z Białorusi. Rochowicz wyjaśnił, że miejsce wypadku zostało od razu zabezpieczone, przeprowadzono też pierwsze oględziny. Natomiast do przyjazdu strony białoruskiej, czeka...
  • 4-6.06.2009, Resursa ul. Malczewskiego 16 4 czerwca 1989 r. wybraliśmy wolność. Zapraszamy do wspólnego świętowania 20-lecia wolnej, demokratycznej Polski. Będą wystawy, koncerty, projekcje filmów i spotkania. Koncert Stan Borys, Duże Pe z zespołem, finał Ogólnopolskiego Konkursu Teledysków Niezależnych „Klaps”. Dyskusja „Jaka Polska?” m.in. z udziałem ks. Isakowicza – Zaleskiego i Piotra Ikonowicza. Jak zmieniała się Polska przez 20 minionych lat pokaż...
  • Zapraszamy wszystkich rowerzystów (a w szczególności tych, którym nie straszny mróz i śnieg) w piątek 27 lutego na spotkanie i wspólny przejazd ulicami miasta. Spotykamy się o godz. 18.00 pod fontannami przy ul. Żeromskiego. O co w tym chodzi? www.rowery.org.pl/masa.htm mtb.radom.com.pl/masa Przypominam, że każdy uczestnik zobowiązany jest do przestrzegania przepisów ruchu drogowego. Rowery powinny być sprawne techniczne oraz posiadać obowiązkowe oświetlenie. Na ulicach dwupasmo...
  • Zapraszamy mieszkańców Radomia na wyjątkową Masę Krytyczną pod patronatem Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy. Spotykamy się 11 stycznia o godzinie 15 przed Galerią Rosa na ul. Żeromskiego. Trasa przejazdu poprowadzona zostanie przez centrum miasta min, ulicami Mickiewicza, Waryńskiego, Narutowicza, Malczewskiego, Żwirki i Wigury oraz Struga. Nie zapomnijcie o datkach na dzieciaki, trąbkach, gwizdkach oraz dobrym humorze. Nad bezpieczeństwem uczestników czuwać będzie radomska drog...
  • Może internauci wybiorą naszego, lokalnego szkodnika roku? Ale proszę nie pomawiać, nie wyzywać tyko z klasą wybrać najbardziej [b]"ZASŁUŻONYCH"[/b] dla miasta lub jego mieszkańców. A po wyborach ich się pozbędę. Kandydat nr 1. ................
  • Witajcie, kupiłem dzisiaj rp i przypatrzyłem się wynikom radomskich uczelni. W kategorii [b]Uczelnie techniczne[/b] [b]Politechnika Radomska[/b] jest na [b]20. miejscu[/b] na 23 sklasyfikowane z wynikiem [b]29,88/100pkt[/b]. rok temu również była ta sama pozycja w rankingu [b]Uczelnie akademickie[/b] [b]PR[/b] zajmuje [b]71. miejsce (rok temu 73.)z wynikiem 23,20[/b] w rankingu szkół niepublicznych magisterskich [b]na 46. pozycji[/b] (rok temu 39.) [b]jest PWSOŚ z wynikiem 29...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się