Forum Praca Praca
ZMIEŃ
      2009

2009

(25 wyników)
    • gdzie znalesc?
    • Przeszukałem wpierw forum "praca" czy aby nie istnieją już podobne wątki. Znalazłem kilka. Po jednym w ostatnich 4 latach (05,06,07,08). A więc pora na edycję 2009. Opiszcie swoje doświadczenie z ostatnich kilku miesięcy (4-6) w tej kwestii. Wysyłacie CV, a jeśli już dostajecie zaproszenie na rozmowę, to po jakim czasie? Czy są jakieś kryteria kto, gdzie, jak i dlaczego oddzwania do Was szybko? Częściej np. dzwonią firmy, które same prowadzą rekrutację czy może agencje pracy? Widełki znamy: ...
    • Ciekawe na ile artykuł to efekt propagandy, a na ile prawda ... niemniej ja jestem optymistą - jeśli nie zostanę "meksykaninem europy" we własnym kraju, zostanę nim za granicą. Polacy pokazali już, że mają rogate, nieskrępowane dusze i w razie trudności naród ten potrafi zaskoczyć (np. największa migracja w powojennej Europie). Pan się nie boi Panie Premierze - emigranci uratują kraj przed zbyt dużym bezrobociem, tylko jak skończy się kryzys jak znów ściągnie ich Pan z powrotem - ten s...
    • pięknie, autorzy jednak nie podali poziomu bezrobocia we wrześniu 2007 roku a ten wynosił 11.6. Zatem w okresie wrzesień 2007 - III 2008 bezrobocie spadło z 11.6 do 10.9 czyli o 0,7 % a w okresie wrzesień 2008 marzec 2009 bezrobocie wzrosło o 2,3% www.money.pl/gospodarka/inflacjabezrobocie/archiwum/bezrobocie/ Taki szczegół który chyba należałoby uwzględnić. Ale jak to mówią - statystyka jest największym z kłamstw.
    • Cześć, Czy odważyliście się (albo zamierzacie się odważyć) prosić o podwyżkę po Nowym Roku, czyli po tych wszystkich wiadomościach o nadchodzącym kryzysie, zwolnieniach, upadających firmach... Mam szczęście, bo pracuję w branży, którą na razie kryzys nie dotknął. Zarabiam dobre pieniądze (ok. 3,5k na rękę). Niestety 2009 rok - w związku z nowymi projektami - oznaczać będzie mnóstwo nadgodzin, spory stres. Jestem w pewnych zagadnieniach kluczową osobą w firmie. Pracodawca dzięki mni...
    • Jak na razie to sa i beda podwyzki cen! Dzieki cpunowi, ktory udaje ze kryzysu nie ma. Wilczym wzrokiem po marihuanie nie da sie rozwiazywac problemow, jakie powinien robic Premier. Obietnice i zapowiedzi cudow, juz sie skonczyly. Teraz potrzeba dzialac madrze, albo ustapic z twarza. PO zrobil zero, P0 to Pe-zero!
    • Czy to sa dane netto czy brutto bo bez tej informacji ten artykul jest bezwartosciowy.
    • witam, czy big4 REALNIE rekrutuje na praktyki / do pracy dla absolwentow do innych dzialow niz audyt? Po co ta cala "kampania rekrutacyjna", targi, Dni Kariery i zapewnienia, tak owszem, mamy pare miejsc w advisory, skoro nawet ludzi juz na glupie testy nie zapraszaja? tak przynajmniej ja i znajomi mielismy w KPMG i PwC, a cvs mamy raczej mocne. W Deloitte chociaz przyznali, ze recruitment is on hold... teraz zostal tylko EY... Czy ktos w ogole dostal sie na testy do advisory w obe...
    • zarobki podane brutto czy netto?
    • To już Platforma się do wiary odwołuje a nie do rzetelnych analiz? Widać jacy tam "profesjonaliści" siedzą....
    • Nic nie pomoże oświacie jeżeli nie wyeliminuje się chuliganów stadionowych ze szkół i nie zwiększy się dyscypliny . Pozostałe działania to sprawy drugorzędne .
    • Na pewno będą mieli szacunek dla życia prywatnego i dobra atmosferę w pierwszej czwórce. Na bank. Albo ten ranking robi pierwsza czwórka albo nie chcę później słyszeć kogokolwiek narzekającego, że mu ciężko w pracy, że z jego podatków i pitu-pitu.
    • W Polsce rynek pracy istnieje jedynie w Warszawie.
    • .
    • ...zarabiajacy 1200 pln /mc powinni byc zwolnieni z placenia podatku,nie majac do 1-szego na chleb placic jeszcze podatki !? dla wielu jednak powinny byc podatki jeszcze wyzsze-niektorzy placa sobie milionowe pensje czy tez tzw "odprawy"(niczym nie uzasadnione bo wiele firm przez ich "zarzadzanie" jest na skraju bankructwa)i dla nich taka informacja o nizszym podatku jest rzeczywiscie powodem do radochy.
    • ... kazdy o tym wiedzial, tylko media, typu Gazeta - nakrecaly spirale paniki. Gazeta niczym Fakt, jeden poziom.
    • Pracownicy branży motoryzacyjnej??? Chyba coś się komuś pozajączkowało. O ile dobrze się orientuję w sytuacji to jak na razie firmy z tej branży zwalniają pracowników i nie prędko zaczną znowu zatrudniać.
    • Jeśli pracuję od 20 kwietnia 2009 to ile dni urlopu wypoczynkowego powinienem wziąć jeśli planuję urlop od 11 listopada? 9 dni?wcześniej nie pracowałem na umowę o pracę.
    • Ot - spis tematów dla dodatku "Praca" w GW ad 2009. Będziecie radykalnie straszyć dwucyfrówką w PUP?
    • że zaczyna się studia od października. Znalazłam wiele ofert, które mi pasują ale wymagany jest status studenta. Studia zaczyna dopiero w październiku a z wyprzedzeniem chyba nie można wpisywać tego w Cv...Nie wymagają Lm a byłoby po porblemie bo bym tam wpisała..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się