2009

(46 wyników)
  • W sobotę wieczorem konkurowały ze sobą kultury rozrywkowe z 25 krajów, by po odpaleniu gaigantomanicznego show-fajerwerku osiągnąć konsens w najlepszym muzycznym występie Eurowizji. Norwedzy trafili w muzyczny nerw Europy - podczas Song Contest w Moskwie triumfował 23-letni Alexander Rybak z swoim song’iem "Fairytale". uczestnicy Eurovision Song Contest Moskwa 2009 www.spiegel.de/fotostrecke/fotostrecke-42546.html#backToArticle=625326
  • Hausner mówi najwięcej o sytuacji w 2007 i 2009 r. kiedy, miejmy nadzieję, do władzy dojdą ciut normalniejsi ludzie, a o nim i o takich geniuszach ekonomii jak Hausner, Raczko czy Belka słuch zaginie. Błazenada i brutalna, mająca osiągnąć 20 mld złotych do 2007 r. podwyżka podatków, to jest prawdziwa treść rzekomego "planu oszczędności" Hausnera. Oszczędności to Hausner planuje, owszem, w kieszeniach obywateli, a urzędnicza mafia kupuje coraz to i bardziej luksusowe samochody i sie...
  • "Na byłą pierwszą damę, gdyby w drugiej turze walczyła z Donaldem Tuskiem, chce głosować aż 47 proc. ankietowanych i to ona wyrasta na najpoważniejszą rywalkę dla premiera." www.rp.pl/artykul/2,323474.html W tej chwili twierdzi, że nie zamierza kandydować, ale do wyborów jeszcze dużo czasu na zmianę zdania. 47% w drugiej turze to całkiem dużo. S.
  • Dla mnie --- sztuka Caryl Churchill, "Seven Jewish Children". Wstrząsające 10 minut. Odnalazłem w nich siebie, własne dziecięce próby zrozumienia skrótów używanych przez rodziców i krewnych, kiedy mówili o nieodległej jeszcze przeszłości, własne próby interpretacji przemilczeń, własne próby zrozumienia, dlaczego pojawiają się wciąż nowe obrazy tego, co było. [img]https://i.telegraph.co.uk/telegraph/multimedia/archive/01295/CarylChurchill_1295545c.jpg[/img]
  • Prasa - Około 40 tys. rolników z całej Polski uczestniczyło w niedzielę na Jasnej Górze w uroczystościach dożynkowych. Za ich pracę dla Polski dziękował m.in. prezydent Lech Kaczyński, wzywając także wszystkich Polaków do dumy z polskiej historii. --------------------------- Drodzy moi chłopi , wieśniaki , fornale , chłopcy stajenni - dajcie buzi … A na zakończenie chciałbym powiedzieć w najbardziej przeze mnie ukochanym języku : ja was wsjech pozdrawlaju.... Budtie ...
  • _________[b]Chcemy chleba i godności[/b]Szli tymi samymi ulicami! Czy Go obronią ? Czy Tuman Prywatorski da im chleb? ############################## KTO UDERZŁ szefa CBA? Prokurator Bogusław Olewiński, który postawił zarzuty szefowi CBA Mariuszowi Kamińskiemu, był w czasach PRL zarejestrowany jako tajny współpracownik SB o ps. „Marian”. „Gazeta Polska” dotarła do dokumentów stwierdzających rejestrację TW o ps. „Marian”, jego donosów oraz i...
  • Już się zastanawiacie w co się ubrać na karnawał 2010 ? Nagie durnie z Finlandii rozwiązali już ten problem : mianowicie planują nude-karnawał w kostiumie Adama. To błazeńskie nude-wydarzenie „karnawał naturystów” fińskiego związku naturystów ma się odbyć 6. i 7. Lutego 2010 w Pori (Finnlandia). Dla tych dwóch dni kompletny zakład Yyteri Spa Hotels musi być przekształcony w nude-zakład. Baseny i restauracje stoją do dyspozycji wyłącznie zwolenników nudystów . ...
  • To zauwazycie swoich - W samym Brooklynie 19 spraw ktore ujrzaly swiatlo dzienne a ile nigdy nie zobaczy bo parafianie zastraszeni a a ofiatry bez wsparcia ,... =================================================================== I worked for a period as a clerk for a judge in the Jerusalem area (that is, the area that encompasses Jerusalem and its suburbs, Bet Shemesh, the Gush Etzion area, and Beitar Ilit). The judge for whom I clerked sat on major felonies, which included r...
  • Z niemieckim owczarkiem i oryginalnym SS habitem : "Reenactment"(wznowienie, inscenizacja) , poważnie pomyślana próba przez cofnięcie historycznych zdarzeń , pojąć historię. Coroczne "War and Peace Show" w na południe od Londynu położonym hrabstwie Kent , ma ale z pokojem mało do czynienia. d1.strcdn.de/bilder/politik/2009/29/nazi_show/show_1_fitIn_735_490.jpg
  • www.pb.pl/4/a/2009/05/16/Bedziemy_interweniowac_ws__spotu_o_upadku_komunizmu
  • Wcale bym sie nie zdziwil ,... ==================================================================== Is Gaza a Testing Ground for Experimental Weapons? ============================================== by Jonathan Cook / January 13th, 2009 Nazareth — Concerns about Israel’s use of non-conventional and experimental weapons in the Gaza Strip are growing, with evasive comments from spokesmen and reluctance to allow independent journalists inside the tiny enclave only f...
  • tak zapowiedziala PO dla uscislenia,zeby nie bylo watpliwosci-liniowy,jak cos tam pamietam z matmy z podstawowki,rownolegly do tej poziomej osi z oznaczeniem podatek.mozna obrocic ten uklad o 90 stopni i nadal pozostanie i liniowy i plaski.jesli cos pokrecilam to niech jakis znawca podniesie krzyk. jestem za. dlaczego? jesli ten co daje prace,daje zarobic innym tez,nie moze byc za to karany przez prawo w formie wyzszego procentowo podatku.jesli ktos duzo zarabia,to i przy ...
  • proces przeciwko zbrodniarzowi wojennemu , strażnikowi KZ John’a Demjanjuk’a rozpocznie się 30.listopada. To potwierdził wyższy sąd krajowy Monachium. Proces trwać będzie prawdopodobnie do maja 2010. monachijski prokurator wniósł w połowie lipca oskarżenie przeciw Ukraincowi za pomoc w mordzie 27.900 przypadków . W 1943 pracował w niemieckim obozie zniszczenia Sobibór w Polsce przy komorach gazowych. Demjanjuk po 2.WŚ wywędrował do USA i stamtąd w maju został...
  • Przyszło w mejlu: ----------------------- "[operator]: Dziękujemy, że wybrał pan naszą pizzerię. Czy mogę prosić o pański numer EUROPESEL? [klient]: Dzień dobry. Chciałbym złożyć zamówienie. [o]: Czy mogę najpierw prosić pański numer EUROPESEL? [k]: Mój EUROPESEL, tak.... już ..chwileczkę...to jest 2165052031412341123221854332223. [o]: Dziękuję, panie Nowak. Widzę, że mieszka pan przy ulicy Żytniej 14, a pański numer telefonu to 56320302. Numer telefonu w pańskim biurze to ...
  • Tak to wygląda słynny "mur chiński" Rekin, sob., 24/01/2009 - 16:25 między zarządem spółki a redakcją. Tak się kiedyś bronił guru sekty michnikoidów przed zarzutami o stronniczość gazety, która pracuje na rzecz wizerunku biznesowego firmy, a nie w imię informowania opinii publicznej. Nie - powiadał, jest chiński mur między moją redakcją a zarządem, jedni nie wiedzą nic o drugich itepe. Jeszcze ostatnio miał guru czelność odpowiadając na list jakiegoś swojego frfrajera wyznawcy,...
  • Jaki piekny ranek! Forum jeszcze nieza srane slowotokiem bolszewika-haszysty..z ktorym rzecz jasna nie nalezy mnie mylic:)
  • właśnie....nie byłem i dlatego nie wiem. W radach nadzorczych ani w spółkach ani bankach nie byłem i też dlatego nie wem ......w Min Fin...byłbym skłamał (raz byłem ..... [b]NA NAJWYŻSZYM ......pietrze i to cały wieczów i całą noc[/b] gdy zabrakło u portiera zaopatrzyłem się około 3:00 w nocy w kolejne pół basa. W 1979 roku!! Ciekawe co z tego wykręci np. Scan i R7.....?????!!!!!!!!! [b]Szkoda, że nie ma piq-a! Chociaż widziałem go wczoraj.. w watku żałobnym.[/b] Ale m...
  • www.dziennik.pl/opinie/article391628/Giertychowie_Olejnik_zachowala_sie_podle.html i to www.dziennik.pl/polityka/article391739/Chcieli_otruc_Walentynowicz_Dostali_zarzuty.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się