2009

(20 wyników)
  • Zapraszamy na relację video z konferencji ministra lublin.com.pl/artykuly/pokaz/100/minister,kultury,w,lublinie/#tekstP&P
  • Witam, prosze o pomoc :) - nie bardzo mam pomysl na lokal w Lublinie, do ktorego mozna byloby sie wybrac/do ktorego sie absolutnie nie wybierac na Sylwestra 2009. Interesuje mnie (pewnie jak wiekszosc) dobre zarcie ;) i dobra muza :) Pozdrawiam, a
  • Witam! Szukam zespołu na wesele 19.09.2009 grającego na żywo(koniecznie z perkusją i basem).skład minimum 4-osobowy najchętniej z wokalistką.Zaznaczam,że zainteresowany jestem zespołem na poziomie,prezentującym wysoki standard.Czekam na propozycję.Z góry dziękuję i pozdrawiam.
  • "sprawy na nie" - nie wywalono do tej pory plasikowego przygłupa Paliknota "sprawy na tak"- och, jaki jestem szczęsliwy jak widzę ten skomunalizowany PKS, aż mi sie tam chce chodzić codziennie "sprawy na tak i nie" - po poniedziałku listopadowym wszystko będzie albo nie bedzie
  • Bardzo przypadkowy jest dobór zaproponowanych wydarzeń kulturalnych, ponieważ zabrakło tych najważniejszych jak Noc Kultury i Jarmark Jagielloński.
  • Jest na to lekarstwo: po prostu trzeba ROZWIĄZAĆ cały garnizon lubelskiej policji od Komendanta Wojewódzkiego poczynając!
  • @ tor na janowskiej tiaa 'po prasowych doniesieniach' tylko , o tym ile najpierw lubelscy rowerzysci ojezdzili sie do UM , szukajac w miedzyczasie ekipy do przeprojektowania toru , ktorego pierwotna motocrossowa koncepcja byla skrzetnie kryta przez panow od km cross , to o tym juz sie nie wspomina , wlasciwie gdyby nie czynni rowerzysci i porozuminie teatr-nn to by byl tam tor MX w najlepsze :) no ale chwala dziennikarzom , ze nam pomogli ;) osobiscie tylko nie wiem kiedy..
  • i to jest moi mili realne... ... a kultura to jednak u innych...
  • hmm znaczy okolicznościowe pijaństwo się odbyło... no przyznaję że jestem bardzo zaskoczony - choć pozytywnie zaskoczony... hmm mam tylko nadzieję że na trzeciej edycji Innych Brzmień nie usłyszymy śpiewajacego Michnika... co do Kodów - nic nie mogę powiedzieć... no nie mniej raz jeszcze trzeba zaznaczyć że to dobrze że sie dzieje...
  • Pośle Palikot spod Biłgoraja. Niedouczony przedstawicielu naszej (niestety) ziemi lubelskiej. Informuje cię: [b]Po pierwsze[/b]: niejaki Dariusz z Persji (właściwie Dariusz I Wielki) nie biczował morza. To robił jego syn Kserkses (ten od Termopil i 300 spartan pod Leonidasem). [b]Po drugie[/b]: Dariusz nie był cesarzem a jedynie „Królem królów” lub szachinszachem. Termin „cesarz” pojawił się pierwszy raz 260 lat później ….w Chinach. W Europie zaś ...
  • ...czyli 70 rocznica tragicznej smierci w Lublinie od wybuchu niemieckiej bomby Józefa Czechowicza, jednego z najwybitniejszych poetów polskich XX wieku...Hołd Jego pamięci!
  • A może ktoś ma jednak jakis pomysł co zrobić z Trasą Zieloną ? Teraz ten kawałek tak naprawdę nie służy niczemu ... I moze zamiast wydawac pieniądze na koncepcje i projety dotyczace Placu Litewskiego zrobic coś konkretnego np. dla Parku Ludowego ?
  • Kozłówka Jak sie pieronie niy myla,było o chyba pod koniec kwietnia A.D. Plafusowy poseł Janusz Palikot,cukrowoł na swojem bloku, żeby kuknąć do Kozłóki,tam bydzie czytano praca doktorsko Lecha Kaczyńskigo,czyli naszego polskigo cesorza. A jo taki głupek doł sie skusić a, że pekaesy w dniu 02.maja.2009 roku niy kuleli,to już przed 10-ran żech dreptoł koło Marksa,Engelsa,Lenina- Stalina niy było, zyrkoł jak szwarno pani pudrowała licka lubelskim aktorom. Nim pochód ku...
  • Wspaniały orszak Jako Hanys wykołysany w Piekarach Śląskich. Dziś wędruję po pięknym Lublinie.Połykam jego oblicze, oczy łzawią od czasu do czasu,gdy dotykją jego ukrytych zakaarków. Idę Bramą Krakowską i tak sobie myślę, ile bym dał za to,gdybym mógł zobaczyć Panią profesor Zyte Gilowską jak trzyma za paluszki Lecha a z drugiej strony Jarka,bliżniaki gaszą pragnienie lodym Babino. A przed nimi w białej leninowskiej czapeczce i niepogniecionej koszuli w czer...
  • Będą latac na odpust do włodawy i chmielaki do Krasnegostawu
  • Zawsze mówiłem, że kwakanie [b]kaczek wodnych[/b] jest o wiele ciekawsze niż kaczek ziemnych. Takoż jak [b]akwen wodny[/b] jest głębszy od akwenu lądowego. A poza tym to czacza! Fajna zabawa - ale nie dla mnie. Wychodzę z założenia ża ludzie po to żagle wymyślili żeby wiosłami nie dymać. No, ale de gustibus ....... "Kilo wody pod stopą" wiatraki :-D
  • Czy ktos dysponuje pewnymi informacjami nt. ilosci semestrow ktore nalezy zaliczyc od roku akademickiemgo 2009/2010 aby uzyskac tytul inzyniera na tej uczelni. Z niepewnego zrodla wiem, ze nie jest to siedem, a dziewiec semestrow.
  • Pan Sobczak jest zdecydowanie zbyt pyskaty. Niegłupi facet ale gaduła niepoprawny.
  • Dróżniczka miał ponad 1,5 promila mur 2009-11-16, ostatnia aktualizacja 2009-11-16 15:05 55-letnia kobieta obsługiwała przejazd kolejowy na ul. Franciszkańskiej w Koszalinie Informację o nietrzeźwej dróżniczce, która rozpoczynała pracę na swojej zmianie, przekazał policji jeden z funkcjonariuszy Straży Ochrony Kolei. Kobieta została przebadana w obecności przełożonego. Badanie alkomatem wykazało ponad 1,5 promila alkoholu we krwi. Dróżniczka została zatrzymana i osadzon...
  • koziolek.pl/index2.php?op=news&id=30799&did=2&rid=1&dr=1 wg Kurier Lubelski (15.05.2004, 10:49) Kopiec stanie w 2009 roku GÓRKI CZECHOWSKIE Kopiec Unii Europejskiej zostanie usypany – zapowiada Zbigniew Wojciechowski, wiceprzewodniczący Rady Miasta Lublina. Chciał, aby stało się to przed 1 maja tego roku, czyli przed wejściem Polski do UE. Nie udało się. Kolejnym terminem ma być 2009 rok, czyli 440. rocznica zawarcia unii polsko-litewskiej. – Sprawa budowy kop...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się