ac

(27 wyników)
  • Może tu mi pomożecie bo to pilne :( Na samochód spadł lód, do wymiany dach i przednia szyba. Zgłosiłam szkodę ze swojego AC z możliwością regresowania z OC administratora budynku. Administrator dał mi oświadczenie oraz numer swojego OC. Rzeczoznawca z TU przysłał mi i blacharzowi kalkulację kosztów naprawy, zatwierdziłam bo blacharz zgodził się za to naprawić samochód. Dziś dostaję telefon z TU , że tamtejszy kierownik zakwestionował kosztorys rzeczoznawcy, bo wg. niego szkoda wy...
  • Mam na tapecie mały problem, więc się podzielę informacjami: Po pierwsze: firmy ubezpieczeniowe wg wewnętrznego regulaminu pewne części odszkodowania mogą przyznać dopiero w postepowaniu sądowym, nie wydębisz ich od szeregowego pracownika na normalnej drodze. Po drugie: szkoda całkowita wg orzeczenia sądu najwyższego to 100%, a nie 70% czy jakoś (dotyczy AC i OC). czyli: lepiej jest naprawiać samochód (naprawiony i tak ewentualnie kiedyś sprzedasz korzystniej), żądaj natychmi...
  • Jeżdżę samochodem bez OC. Samochód nie jest mój, właściciel nie ubezpieczył go świadomie, ani OC, ani AC (z powodu braku środków finansowych). Czy w razie stłuczki, wypadku, gdy kierowałam tym pojazdem ja odpowiadam materialnie za szkodę, ew jakie są inne konsekwencje?
  • Miałam niedawno stłuczkę, z mojej winy. Dziś dzwonił do mnie poszkodowany, że jednak będzie robił samochód, bo rysa, którą mu zrobiłam jest mocno widoczna itd. Mechanik wycenił mu zrobienie samochodu na 300 zł i jak chcę to mogę dać mu kasę a on zwróci mi moje oświadczenie. Zupełnie nie wiem jak to wycenić, ile starcę. Zniżek mam - OC 60% AC 55%. Czy znizkę tracę i z OC i AC? Czu tylko z OC? Za pakiet AC i OC za cały rok zapłaciłam trochę ponad 1400 zł.
  • chce sprzedać auto ale ubezpieczenie oc/ac kończy mi się w maju, jak formalnie to będzie wyglądało? osoba kupująca chce zmienić ubezpieczyciela czy umowa się rozwiązuje automatyczni i dostanę zwrot pieniędzy?
  • Proszę o pomoc co mam zrobić pieszy szedł w nocy środkiem drogi zobaczyłem go w ostatniej chwili i na szczęście udało się go ominąć ale auto uległo uszkodzeniu (jechałem z przyczepą zgiął się hak i dyszel-do wymiany)na policji spisali protokół i gość potwierdzł swoją winę. Nie mam polisy AC więc może ktoś wie co mam teraz zrobić . Czy można skorzystać z jego ubezpieczenia jeśli jakies ma czy też będę musiał się z nim barować o zapłatę za szkody .Może miał ktoś podobny przypadek . ...
  • Posiadam ubezpieczenie OC i mialem wypadek w lesie spowodowany przez przebiegajace sarny. Chialem sie dowiedziec czy mam jakies szanse starac sie o jakies odszkodowanie do kogo mam to zlgosic ? Zgory dziekuje za jakas pomoc w razie zaistnialej potrzeby moge udzielic wiecej informacji.
  • Witam Rozważałem ostatnio podczas jazdy na działkę z rodzicami pewną hipotetyczną sytuację - jechaliśmy dwoma samochodami, jeden za drugim, przy czym obydwa formalnie należą do mojego ojca. Przeszło mi przez myśl zdarzenie, w którym ja uderzam w tył samochodu ojca (np. nie zachowawszy odpowiedniej odległości) - mamy szkodę - jak wygląda kwestia pokrywania kosztów? (w przypadku gdy własciciel polisy formalnie sam sobie skasował autko?)
  • link4(8)

Prosze o informacje na temat link4 szukałam na wyszukiwarce ale niewiele znalazłam,interesuje mnie czy warto.Teraz jestem ubezpieczona w PZU a słyszałam,że jest dużo taniej w link4.Czy w razie kolizji są problemy?Dzięki z góry...
  • Przejrzałam forum pod kątem ubezpieczeń i nie znalazłam nic o Allianz. Myślę o ubezpieczeniu tam auta (najtańsze OC i średnie AC). Może coś podpowiecie? Dzięki.
  • witam czas leci... no i mam tydzien na podjecie decyzji gdzie sie ubezpieczyc, mialam ubezpieczenie w allianz, za ubezpieczenie nowego samochodu wzieli cos ponad 1850 pln teraz po roku chca... 2205, nie mialem zadnej szkody, czyli rok bezszkodowej jazdy ... ale cena wyzsza, gość z allianz'a tlumaczyl sie ze składki wzrosly i juz... Zrobiłam rekonesans telefoniczny i oto rezultaty: poprosilam w wycene AC i OC dla wartosci samochodu 22000 pln /choc docelowo bedzie wyzsza :( / ...
  • Miałam stłuczkę samochodową, policja orzekła, że ja i kierowca drugiego samochodu jesteśmy winni, także i dla mnie i dla niego mandacik...... ale mam pytanie, czy pozyskam jakiekolwiek pieniądze w ramach odszkodowania na naprawę samochodu i czy stracę zniżki ?
  • Proszę o radę: Samochód mojego kolegi został uszkodzony na parkingu przez kierowcę, który nie posiada polisy OC. Została wezwana policja ( policjant oczywiście uważał, że to bzdet takie uszkodzenie "raptem 600 pln" - szkoda wyceniona przez rzeczoznawcę - 3.700 pln). Samochód sprawcy został odcholowany na policyjny parking. Pytanie : jak wyegzekwować pieniądze od sprawcy - który wcale nie pali się, żeby cokolwiek płacić. Kolega naprawia samochód ze swojego AC - ubezpieczyciel u...
  • P.Z.U. nie chce wypłacić mi odszkodowania za stłuczke którą spowodowałem, mimo,iż mam opłacone auto casco ,gdyż nie wymieniłem starego prawa jazdy na nowe (moje prawo jazdy jest bezterminowe). Czy ktoś spotkał się z takim problemem? Bardzo prosze o jakąkolwiek informacje która być może pomoże mi w walce z P.Z.U o odszkodowanie. Dziadek, Opole
  • UWAGA na ogromna dziure kolo szpitala na parkitce na przeciwko izby przyjec wjechalem w ta dziure i rozwalilem 2 kola zadzwonilem na policje i spisali moje dane itd kazali mi sie zglosic do zarzadu drog i do pzu mam do was pytanie jaka jest nadzieja ze oddadza mi kase za 2 kompletne kola (felgi aluminiowe i dwie opony niemieckiej marki vredstein quatrac 2) prosze o porady co robic i OSTRZEGAM
  • Witam i proszę o pomoc Czy po kolizji z mojej winy w ramach AC przysługuje zwrot za: uszkodzone tablice rejestracyjne, badanie techniczne po zatrzymaniu dowodu rejestracyjnego koszty ustawienia zbierzności holowanie pojazdu do warsztatu np. ryczałtowe Gdzie znaleźć wykładnię
  • Witam, CHciałabym poprosić o poradę w nastepującej sprawie: pod koniec marca jakas baba wjechała mi w tylny błotnik. Spisałyśmy oświadczenie (zawsze wożę przy sobie)... No i zaczyna się horror - wszystko jest gotowe i ubezpieczyciel czeka na potwierdzenie wersji - tymczasem baba się wypięła. Stwierdziła, że nie ma czasu podpisywac żadnych papierków (musi jedynie wysłac przefaksować podpisany formularz). Czy są jakies sposoby mogące zmusić ją do tego? MOge oczywiście naprawić zder...
  • jaka jest kara za brak przegladu technicznego???
  • właśnie miałem wypadek w wyniku rozlanej ropy na drodze.wpadlem w poslizg i skasowałem samochod,jechala zemna mama ktora złamała obie ręce i nogę.mam ubezpieczenie oc i nw,czy w wyniku tego że na jezdni była rozlana ropa (straz ktora ją usuwała ma to w protokole)moge domagać sie jakiegoś odszkodowania?? tylko od kogo??

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się