Dodaj do ulubionych

Rozwalilem 2 opony i dwie felgi

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.05, 19:36
UWAGA na ogromna dziure kolo szpitala na parkitce na przeciwko izby przyjec
wjechalem w ta dziure i rozwalilem 2 kola zadzwonilem na policje i spisali
moje dane itd kazali mi sie zglosic do zarzadu drog i do pzu mam do was
pytanie jaka jest nadzieja ze oddadza mi kase za 2 kompletne kola (felgi
aluminiowe i dwie opony niemieckiej marki vredstein quatrac 2) prosze o
porady co robic i OSTRZEGAM
Obserwuj wątek
    • Gość: olo Re: Rozwalilem 2 opony i dwie felgi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.05, 06:50
      Miasto jest ubezpieczone i po oględzinach rzeczoznawcy nie powinno być
      problemów. Choć żyjem w takim ciekawym kraju, że nic nie wiadomo.
      • Gość: poszkodowany Re: Rozwalilem 2 opony i dwie felgi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.05, 19:49
        i udalo sie najpierw policja pozniej zarzad drog pozniej pzu i dzisiaj dostalem
        kosztorys z pzu wiec w przyszlym tyg bedzie kasa (chyba) az dziwne ze tak
        sprawnie mi poszlo szkoda tylko ze jak sprawdzilem felgi to sa proste ale jest
        zarysowanie w miejscu uderzenia nie oddadza mi kasy za felgi bo mialem juz
        kilka takich rys na felgach pzdr
        • Gość: ktb Re: Rozwalilem 2 opony i dwie felgi IP: 141.11.234.* 14.03.05, 19:20
          Jesteś naiwny.
          Zrezygnowałeś niniejszym ze zniżki w ubezpieczeniu AC jeżeli wypłaca Ci coś
          PZU.
          • Gość: poszkodowany Re: Rozwalilem 2 opony i dwie felgi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.05, 07:26
            AC nie mam wykupionego a w takim przypadku nie obcinaja mi znizek poniewaz nie
            ja bylem sprawca kolizji odszkodowanie zostanie wyplacone z zarzadu drog
            poprzez PZU na podstawiem mojego OC i ubezpieczenia drogi na ktorej bylo
            zdarzenie pzdr
    • callafior Re: Rozwalilem 2 opony i dwie felgi 22.02.05, 21:17
      Nie masz co liczyć na odszkodowanie. Możesz się z takimi sądzić latami i lipa.
      Mój znajomy też się nadział i ani grosza nie dostał, jeszcze go zwyzywali od
      najgorszych w ZDiK-u. To kupa chamstwa.
      ---------
      Co masz zrobić dziś, zrób pojutrze, będziesz mieć dwa dni wolnego...
      • Gość: poszkodowany Re: Rozwalilem 2 opony i dwie felgi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.05, 07:15
        ja juz za opony dostane kase jeszcze dzisiaj na przeglad techniczny sprawdzic
        zawieszenie i znowu do pzu pzdr
    • Gość: poszkodowany Re: Rozwalilem 2 opony i dwie felgi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.05, 16:19
      witam wrocilem z przegladu i tak amorki z przodu LP 70% skutecznosci PP 59%
      skutecznosci LT 40% skutecznosci PT 13%skutecznosci wiec caly tyl do wymiany
      jeszcze PP skrzywiony wahacz auto z prawej strony jest nizsze o ok 1.5cm teram
      mam pytanie czy PZU wyplaci mi odszkodowanie za te uszkodzenia za wachacz
      napewno ale czy za amorki prosze i na jakiej zasadzie to sie odbywa wstawiam
      auto do warsztatu robia co potrzeba i place a pozniej dostane kase z pzu czy
      wstawiam autko do warsztatu i nie place nic a za naprawe placi pzu prosze o odp
      pozdrawiam
      • aswywiadu007 Re: Rozwalilem 2 opony i dwie felgi 26.02.05, 19:58
        jak chcesz bezgotówkowo, sprawdz w zls-ie pzu ktore
        warsztaty maja taka umowe podpisana z pzu. po drugie:
        z czego bedzie wyplata? nie napisalem tego jak to
        zalatwiles. tak szybko to moze to byc wyplata z Twojego AC
        ale przypilnuj zeby to byla szkoda z ac warunkowa. a jezeli
        juz jest zalatwione ze miasto placi, to ok. w pzu wydadza Ci
        taki druk do wypisania, zeby zaniesc kopie do warsztatu i dopiero
        wtedy beda robic bezgotowkowo. no i jeszcze pismo do banku o zgode
        na wyplate odszkodowania, o ile masz cesje.
        • Gość: poszkodowany Re: Rozwalilem 2 opony i dwie felgi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.05, 16:37
          wiec tak za opony dostane kase na konto a auto wstawilem do warsztatu ktory nie
          ma podpisanej umowy z pzu za szkode pzu nie bierze kasy z mojego AC (bo go nie
          mam) szkoda bedzie pokryta z Miejskiego zarzadu drog w Częstochowie jutro
          bedzie rzeczoznawca z pzu na ogledzinach w warsztacie i wypisza mi kosztorys i
          tylko czekac na kase pzdr

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka