ac

(10 wyników)
  • Heloo wszystkim bywającym na forum.W poniedziałek kupuje samochód po raz pierwszy w życiu.Powiedzcie mi ile kosztuje mniej więcej OC i AC?Jak się za to zabrać?Samochód jest 8 letni pojemnośc silnika 1,4 Opel Corsa.Ja prawo jazdy zdałam miesiąc temu :)ale mój mąz ma od 10 lat tyle ,że nie jeździł do tej pory.Powiedzcie co wiecie,żeby mnie nie naciągneli w ubezpieczalni.Ada
  • Witam, Czy prawdą jest, że jeśłi samochód zostanie ukradziony, a właściciel autka ma tylko wtórnik karty pojazdu, to firma ubezpieczeniowa NIE wypłaci odszkodowania z AC ??? A jeśli tak, to na jakiej podstawie, skoro wtórnik karty pojadu jest oficjalnym dolumentem wydanym przez Urząd Komunikacji (to tak jakby wtórnik prawa jazdy nie był ważny). Pozdrawiam, Chalsia
  • Witam, gdzie ubezpieczacie seicento (gaz/98rok/ zniżki 60%)? Gdzie najtaniej? doradźcie prosze bo sie wogole nie orientuje... Ania
  • W 2006 roku zawarłem z firmą PZU SA umowę na ubezpieczenie OC samochodu w okresie od 3 lipca 2006 roku do 2 lipca 2007 roku. Dnia 28 czerwca nadałem list polecony, priorytetowy z potwierdzeniem odbioru wypowiadający umowę na kolejny okres. Zwrotnie otrzymałem potwierdzenie odbioru przesyłki poleconej ze stemplem PZU SA z datą 2007-06-29. Jednakże data na stemplu została poprawiona długopisem na datę 2007-07-02. przy poprawce nie widnieje podpis ani data dokonania korekty. Dnia 2...
  • Mój ojczym w dniu dzisiejszym, w rocznym samochodzie rozwalił skrzynię biegów poprzez najechanie na wystające kamienie (nie pytajcie jak, bo wiem to tylko z relacji mamy). Pojechał od razu na warsztat salonowy, tam auto zostało obejrzane i stwierdzono, że naprawa o koszt ok. 2000 zł. Samochód jest na gwarancji, ma wszystkie ubezpieczenia i w związku z tym mam pytanie, czy ubezpieczenie zwróci coś za naprawę czy wszystko będzie szło z kieszeni mojej mamy?
  • Cosik mnie zaćmiło i masz babo placek, albo raczej rysę. Męczyzna w delegacji i nie mogę się dodzwonić. Nie wiecie może czy takie zarysowanie można zrekompensować z AC. Szkoda niestety typowo przez moją nieuwagę, nie zauważyłam wystającego słupka i przejechałam po błotniku i drzwiach....
  • Chciałam zapytac o wysokośc składki. czy marka samochodu wpływa na wielkośc składki? Bo zawsze myślałam ze np ten sam rocznik, ta sama pojemnośc itd, to taka sama składka, róznica tylko w markach samochodów. Ale do końca nie jestem pewna.Bo po przeliczeniu samochodu z tego samego rocznika - samochód z poj 1200 jest droższy w ubepzieczeniuu niz 1,6. Oczywiście reszta danych taka sama, ten sam powiat. Czy ktos wie od czego to zalezy?
  • kogo się zapytać, jak nie Was e-mamy... krucho u nas z kasą się zrobiło, a tu zbliża się czas ubezpieczenia naszego 6-letniego auta marki maluch... w PZU to około 800-900 zł. rocznie,jesli się chce OC, AC i NW (nie bardzo mamy ochotę dofinansowywać okoliczne parkingi). zachęceni reklamami TV zaczeliśmy się zastanawiać nad LINK4, ale mamy świadomość, że może tam się wielu rzeczy nie mówi. Zatem mamy pytanko, czy któraś może się podzielić z nami doświadczeniami w tym względzie, tak ...
  • W jakich towarzystwach ubezpieczoniowych macie OC lub/i AC samochodu? Czy w PZU jest tylko drogo, ale czy tez szybko oddaja pieniadze w przypadku likwidacji szkody? Czy LINK4 jest dobry? Prosze napiszcie, bo jestem przed podjeciem takiej decyzji po raz pierwszy :) ________________ pozdrawiam, Patyk, mama 2x
  • Kochani, do końca tygodnia musze podjąc decyzję, gdzie ubezpieczyc samochód. Niesttey nie jestem zbyt bogata, dlatego szukam czego w miare taniego. W Link4 wyliczyli mi znacznie niższe OC oraz AC. Jednak szukam osób, które mogą mi cos na temat tej firmy i ich oferty powiedzieć więcej, od siebie. Mam 12-letnią honde civic (niestety wersja amerykańska - wychodzi ciut drozej) Powiedzcie mi, czy warto kupowac AC do tego samochodu?? będe wdziędzna za każde uwagi pozdrawiam słonec...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się