ac

(6 wyników)
  • Będę tam pierwszy raz, zabieram ze sobą młodego. Bilety mamy na płytę II czyli trochę dalej niż pod sceną ... mam pytania: czy jest sens brać aparat (kompakt), czy wolno mieć komórkę, generalnie czego się spodziewać żeby się nie zawieść co do miejsca, organizacji, punktów z piciem itd ? ... czyli jak zrobić z tego dobry melanż i nie stracić jąder.
  • Czytalem czesc komentarzy w watku o Antonym, ale mam wrazenie, ze wszystkie pochodza od osob, ktore na koncercie nie byly, tylko go w TV ogladaly. A kto z was byl? Jakie wrazenia? Bo ze mna na ten przyklad jest tak... Devendra Banhart - bardzo przyjemny koncert, choc kompletnie bez rewelacji. Zaczelo sie spokojnie i akustycznie, a skonczylo przebojowo i elektrycznie Long Haired Child i Feel Like a Child. W połowie setu Devendra poprosil kogos z publiki, zeby podzielil sie z nimi ...
  • Jest. Standard, czyli dosyc nudno. Wkladka o AC/DC. Najbardziej wkurza mnie, ze wciaz w podtytule maja "Jedyne pismo rockowe w Polsce". A Zine - na ten przyklad? Tez traktuje o rocku.
  • W aktualnym numerze Archeologii Żywej zamieszczono króciutki tekścik o projekcie muzeum z Cardiff wiążącego się z rekonstrukcją muzyki tworzonej przez naszych wymarłych "krewniaków", raczej jako forma codziennej komunikacji niż przejawu kultury jako takiej. Kojarzy się conieco z językami tonalnymi jak sądzę. Projekt zaowocował koncertami. Poniżej link do strony kompozytora odpowiedzialnego za projekt- pana Simona Thorne'a oraz tekstu na stronie Walijskiego Muzem Narodowego w Cardiff. Próbek...
  • www.dziennik.pl/kultura/muzyka/article224855/AC_DC_zanim_spadna_liscie.html można by petycję jaką, żeby i nadwiślański kraj zahaczyli... P:)
  • Jest dobrze. W zeszłym roku dostarczyli nam kolejny zbiór fantastycznych kawałków umieszczonych na "Twin cinema", a w tym mamy juz dwie świetne płyty członków tej supergrupy: Destroyer - "destroyer's rubies" - jak na razie moja prywatna zagraniczna płyta roku, swoją drogą taki Devendra Banhart to przy Bejarze cienias. pikne Neko Case - "Fox Confessor Brings the Flood" - zadziwiająco zwyczajne (folk - country - ballada) płyty nagrywa w porównaniu z jej śpiewem w New P., ale jes...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się