Forum Auto-Moto Automobil
ZMIEŃ
      ac

ac

(13 wyniki)
    • Witam! Zastanawiam sie nad zmiana mojej ulubionej skodzi na inne autko i licze wszystkie inansowe aspekty zamiany. Poniewaz potencjalne nowe autko byloby 2 letnie, nie kupowane z salonu ubezpieczenie pakietowe jak rozumiem nie wchodzi w rachube - a mam obawy czy ubezpieczenie normalne nie zabije mnie jakos. Na pewno juz ktos sie orientowal mniej wiecej gdzie warto uderzyc. PZU, Warta, cos innego? Jakie sa stawki procentowe? Cos jakos nie moge znalezc na stronach... :( Na pewno ...
    • Artykuł stawia dobre pytanie. Ciekawe tylko czy będą chęci i TU obniżą stawki? Powód wydaje sie być oczywisty tinyurl.com/2z5xr5
    • AC padlo , co moze byc problemem ? padl kompresor ? ,termostat ?, czy tez trzeba cos tam dopelnic ? Prosze o rade zanim w poniedzialek fachury na ASO wode z mozgu robic mi beda . Dziekuje
    • Dzisaj chwyciłem za telefon i zacząłem poszukiwać najtańszego ubezpieczenia w pakiecie tj. OC i AC dla SC 1.1 mojej żony. Wartość autka określałem na 18.000 zł. Wyniki- najtaniej chyba w Warcie 990 zł (bez udziału własnego), HESTIA 1150 zł, LINK 4 mają tylko oddzielnie OC i AC za całość 1380 zł -to się nazywa tanio !!!, PZU 1450 zł. Wniosek- chyba zostanę przy WARCIE. Czy ktoś ma jeszcze jakieś inne propozycje odnośnie towarzystw ubezpieczeniowych, które nie zostały wyżej uwzględnio...
    • Witam ! Na początku przyszłego roku muszę wykupić ubezpieczenie mojej Thali. Przez ostatnio rok miałem w PZU. Wszyscy mówią, że tam drogo i wszędzie indziej taniej. Tylko gdzie najkorzystniej...Podobno w połowie grudnia PZU ma obniżyć składki (taką informacje dostałem od agenta PZU). Gdzie najkorzystniej zatem??
    • gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,33181,3121835.html Przyznawac sie - kto nie ma AC?
    • Przetarłem pieknie tylne drzwi i nadkole. Chciałem zaparkować objeżdżając znak drogowy z lewej strony, przejechałem około 10 cm od niego (lusterko), i za wcześnie 'złamałem' auto i tylko poczułem jak szoruję tyłem o znak. Blacharsko nic się nie stało - tylne drzwi zarysowane (listwa najbardziej) i rant błotnika równie zjechany jak listwa (do podkładu - białe takie). Zastanawiam się czy robić to z AC? zgłaszać? ile taka naprawa może kosztować? mam maksymalne zniżki
    • ...czyli Demontownia samochdów osobowych: www.samar.pl/index.html?__la=pl&__ac=sec,4&new=52980 Nie ma się czemu dziwić - w końcu Daewoo też demontowało kiedyś auta w Serbii i skladali je potem u nas.
    • Mam problem z PZU. Chodzi o to ze tesciowa podpisala jakas kosmiczna polise AC. Jest tam klauzula ze nie naprawia sie samochodu w ASO. OK. Wiedziala o tym. Chodzi mi tylko o wycene szkody. Samochod nie rozbity, nikt nie ranny. Chodzi o to ze oni wzieli ceny ze swojego cennika (nie o ta kwote mi chodzi bo tak bylo w polisie) i od tej ceny odjeli VAT bo tesciowa nie jest platnikiem VAT (tu sie nie zgadzam). Gdzies juz o tym czytalem ze nie moga tak robic (orzecznictwo jakies czytale...
    • motoryzacja.interia.pl/news?inf=689988 Już kiedyś poruszyłem tę sprawę. Znam parę przypadków współpracy mechaników z gangami samochodowymi. Pzdr.
    • Kupilam auto z tylko jednym kluczem. Podobno w razie kradziezy (tfu tfu) ubezpieczenie nie wyplaca ani grosza, jesli ma sie tylko jeden kluczyk. Czy to prawda? Jutro kurka wodna mija mi termin ubezpieczenia, musze sie szybko zdecydowac, czy wykupowac AC czy nie. Jesli w razie kradzizy nie placa ani grosza, to nie ma sensu bulic za AC. Co robic, co robic? Ubezpieczyciela nie moge sie przeciez poradzic, bo powie mi oczywiscie, ze nie ma problemu, zebym zaplacila, a potem wszystko bedzie OK...
    • www.uokik.gov.pl/ niby de iure jest dobrze ale de facto nie. UOKiK przeanalizował pod tym kątem ogólne warunki ubezpieczeń oferowane przez wybrane firmy (PZU, Warta, Uniqa, Compensa, Allianz Polska, Cigna, Link 4, Tryg oraz HDI Samopomoc; jeden z zakładów – Ergo Hestia – mimo wezwania nie przesłał dokumentów). Ponieważ zasady ubezpieczenia odpowiedzialności cywilnej (OC) określone są w ustawie i nie zależą od zakładów ubezpieczeniowych (mogą one konkurować wyłącznie w...
    • Wszelkie podobieństwa do zdarzeń i osób prawdziwych, są zamierzone i celowe... Przypadek 1. Stoimy sobie spokojnie przed czerwonym światłem na skrzyżowaniu i nagle w tyłek wjeżdża nam jakiś gapa. Okazuje się, że byliśmy pod wpływem alkoholu. Efekt: Jesteśmy winni przestępstwa jazdy pod wpływem alkoholu, co najmniej płacimy wysoką grzywnę albo/i zostajemy skazani na karę pozbawienia wolności, tracimy prawo jazdy, nie dostajemy odszkodowania z OC gapy ani z własnego AC, nie wiem, kto pł...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się