anegdoty

(3 wyniki)
  • W "Tajemnicy" występuje motyw wymieniony w tytule. Z kontekstu (rozmowa z Guciem) wynika, że Piprztycki to taki osobnik, co zna wszędzie wszystkich. Ale czy jest faktycznie jakaś konkretna anegdota? Ja nie znam :-(
  • Sprzedaję jak kupiłam: kolega twierdzi że to prawda, że był na tym ślubie. To było tak: Ślub, kościół, uroczysta atmosfera. Ksiądz wychodzi do młodych aby udzielić im sakramentu małżeństwa, ale nie wziął karteczki z imionami ze stołu a zapomniało mu się jak ma pan młody na imię. Więc szeptem (lecz dość donośnym) spytał: -Jak ma pan na imię? Pan młody przejęty albo nie usłyszał, albo też zapomniał, więc ksiądz ponowił pytani: - Jak ma pan na imię? Pan młody zaczął intensywnie my...
  • Witam Forum, powiem wprost: potrzebuję Waszej pomocy. Mam do napisania sylwetkę i wybrałam jako obiekt Joannę Chmielewską. Przeczytałam różne wypowiedzi z www.chmielewska.pl, czytałam jej książki i generalnie mam pojęcie, ale niestety brakło czasu na "Autobiografię" i "Chmielewską dla zaawansowanych" - czego naprawdę baaardzo żałuję. I tu mam prośbę do tych co powyższe pozycje znają: czy możecie się podzielić ze mną informacjami, anegdotami o których nigdzie dotąd w masowych mediac...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się