aukcje

(16 wyników)
  • Witam, czy ktoś w telegraficznym skrócie mógłby mi pomóc, jak zrobić aukcję na wzór tej?? Z góry bardzo dziękuję za pomoc. Pozdrawiam. Magda allegro.pl/item1058910617_0_6m_disney_next_maly_krolewicz_wyprawka_od_1zl.html
  • Moje pytanie do doświadczonych w sprzedaży używanych rzeczy (głownie ubrań i butów, ale i innych rzeczy zwyczajnie zbędnych w domu): jak długa powinna być [b]licytacja[/b] aby zmaksymalizować zyski - 5 dni? 7 dni? 14? Dziękuję!
  • jest wątek o nowych sprzedawcach ja mam natomiast pytanko odnoście kupujących macie wystwione coś na all licytacja zaczyna sie fajnie rozkrecać i cena zaczyna byc całkiem atrakcyjna nagle do gry wchodzi nowy klient i przebija jak leci no fajnie ..tylko ten nowy ma 3 komentarze w tym 2 negi o braku wpłaty ? jak tak mam teraz..aukcja konczy mi sie jutro i nie wiem co robić pisac do niego .a jak nie odpisze ? wycofać go ? a jak zalozy nowe konto ? moze wpłaci. ale jak nie to wyjde z...
  • Napiszcie proszę jak można za darmo wstawic do aukcji internetowej zdjecia-niektorzy maja ich na aukcji kilkanaście-zastanawiam sie jak to zrobić
  • Może mały poradnik dla początkujących utworzymy ? Ja się chętnie dowiem jak skutecznie można sprzedawać różne rzeczy na allegro. Póki co, nie napiszę jakie kategorie szczególnie mnie interesują, żeby nie było że się reklamuję :D Ogólnie, co przyciąga uwagę? Czy duże zdjęcie czy kilka mniejszych? Niewiele osób zadaje pytania sprzedającemu - tak z własnego doświadczenia sprzedaży.
  • Witam Od czasu do czasu sprzedaje swoje rzeczy na allegro, ostatnio jak wystawiałam rzeczy ok. pół roku temu sprzedaż szła mi dość dobrze. Ostatnio natomiast jakoś mało tego, że nie mogę nic sprzedać to mało kto odwiedza moje aukcje. I tak sie zaczęłam zastanawiać czy może ludzie rzadziej korzystają z allegro? Podkreślę, że przedmioty opisuje tak jak kiedyś i na moje oko te, które wystawiam teraz są nawet bardziej atrakcyjne niż kiedyś. Czy macie może podobne spostrzeżenia?
  • Chcialabym oproznic troche szafe i sprzedac pare ubran na allegro. Ubrania w dobrym stanie, niektore z metkami. Nie umiem sprzedac, wystawianie mija sie z celem, bo place tylko prowizje a dochodu nie ma. Jak Wy to robicie?
  • Porady z wątku "Jak skutecznie sprzedawać na Allegro" są naprawdę super. Dzięki. Wiele osób pisało o dużych zdjęciach ładowanych z zewnętrzenego serwera. Jak to zrobić? Jak wskazać na allegro jakieś inne miejsce, z ktorego sie ladują nasze zdjecia?
  • ...wiedzieć, ale nie wiem, że powinnam się Was zapytać? Muszę się pożalić. Pocieszcie. Z impetem zabrałam się za sprzedawanie starych rzeczy. Skrzętnie przejrzałam stare wątki mojego ulubionefo forum. Wystawiłam na al. kilka pierwszych rzeczy i.... Rolki z kaskiem w dobrym stanie poszły za 11PLN. Domek dla lalek podobnie, ale głupio wyliczyłam cenę przesyłki - nie pójdzie jako list, a więc pewnie będę musiała dopłacić albo wyjdę na zero. Książka wystawiona jako używana, w idealnym stan...
  • Sprzedajecie na allegro? Co najczęściej? Ja i kupuję i sprzedaję, mam zrywy na sprzedawanie ciuchów po dzieciach co ok. 2 miesiące, robię czystki w szafach i wystawiam. Zawsze jestem w szoku, ile tych za małych, nie noszonych już rzeczy znajduję:) Od końca sierpnia na konto wplynęło mi prawie 1200 zł - co prawda w tym połowa to wózek, ale tak czy siak nieźle to domowy budżet zasila:) W normalnych (niewózkowych) miesiącach to ok. 300 zł. Minus jest tylko taki, że zamiast te ...
  • ja czasem sprzedaje rzeczy po dzieciach albo jakieś niepotrzebne mi duperele. A Wy??
  • Allegro(21)

Czy sprzedajecie na allegro rzeczy niepotrzebne lub po dzieciach? Ja zaczęłam kilka miesięcy temu i wszystkie pieniądze wpłacam na oddzielne konto. Uzbierało się już trochę :). Były to ubrania po ciąży, ubranka córki - te w lepszym stanie, etc.
  • Czy myslicie, ze to oszczedzanie? Chcialbym kupic kurtke na wiosne mojej coreczce i zastanawiam sie nad taka: www.allegro.pl/item496970490_rewelacyjna_dziewczeca_kurtk a_wiosenna_gap_150.html Ile zaplacic aby nie przeplacic?
  • allegro(5)

Mam pytanie odnośnie allegro.Jeżeli kupiło się przedmiot na aukcji za zaliczeniem pocztowym to czy można przed pokwitowaniem odbioru paczki na poczcie sprawdzić zawartość?
  • Chciałabym sobie kupic (w końcu!!!!) torebkę skórzaną do pracy format A4. No i tu mam pewien kłopot. Pooglądałam to co jest w sklapach i to co jest na allegro.Niby to samo ale jednak. Czy może lepiej kupić w sklepie który wystawia się na aukcjach czy tez zaryzykować. Może ktoś zna jakiegoś sprawdzonego sprzedawcę.Będę wdzięczna.
  • Czy jest w Wawie miejsce, gdzie mozna oddac ciuchy w dobrym stanie uzywane (lub nawet z metkami), i odzyskac troche pieniedzy? Wydaje mi sie, ze wszystkie ciucholandy bazuja na rzeczach sprowadzanych z zagranicy. Wiem, ze sa komisy, ale to na super markowe rzeczy. U mnie zdarzaja sie rzeczy, z ktorych np. "wyroslismy" my i dzieci lub w ogole nie trafione prezenty. Czy jest instytucja typu angielskie charity shops?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się