aukcje

(8 wyników)
  • Witam! moze ktoś się orientuje,spróbuje sprawę przedstawić jak najkrócej mój mąż wystawił na allegro 3 fotele(znajomego który przywiózł je z Niemiec) zastrzegł ze moze zamknąc licytacje przed czasem,pewien pan zakupił je na KUP TERAZ,okazało się ze fotele zostały sprzedane(przez zanjomego) bez porozumienia z moim męzem. Wiadomo głupia sytuacja nie powinno do niej dojść,mąż zadzwonił do pana który zakupił je na aukcji przepraszajac i tłumacząc ze nie miał na to wpływu. Pan wyraził ...
  • Czasami sprzedaję jakieś zbędne rzeczy na allegro, czy powinnam płacić podatek? Od jakiej kwoty powinnam to robić? Dziękuję za odp. Dodam, że są to rzeczy używane po mojej rodzinie lub nowe nietrafione zakupy, sprzedawane za symboliczne kwoty.
  • Sytuacja teoretyczna. Kowalski wystawia na allegro np. mieszkanie, bez ceny minimalnej od złotówki. Iksiński licytuje daje złotówke i nikt go nie przebija. Aukcja sie konczy i? No własnie i co? Kowalski jest zobowiazany do sprzedania tego mieszkania za bezcen? Czy moze odstąpic od sprzedaży? Uprzedze pytania, pytam teoretycznie, nie jestem w sytuacji Kowalskiego ani Iksińskiego.
  • Allegro(12)

Na aukcji allegro podałam samochód, jednak jestem początkującą allegrowiczką i niestety niewiem jak to się stało że to nie miał być samochód tylko części do tego auta. Ja nawet nie posiadam samochodu. A teraz mi przychodzi nakaz sądowy że mam wydać ową niby rzecz- czyli samochód. I co teraz?? przecież w wydziale komunikacji nie figuruje na mnie żaden samochód. Jeszcze na dodatek podałam śmieszną cenę... nie będe może pisała jaką. Pisałam wielokrotnie do osoby która niby kupiła te...
  • Witam wszystkie mamy licytowałam razem z kilkoma osobami spodenki dla mojego szkraba na allegro, podane było zdjęcie tych spodenek (zdjęcie katalogowe), ustawione sprytnie jako zdjęcie główne, na aukcji było podane, że używane, rozmiar nie pasuje na dziecko ale stan bdb itp. Na nasze nieszczęście wygraliśmy aukcję, przyszła wytarta, stara szmata z lumpeksu za 5 zł, gdzie myśmy zapłacili 50, oczywiście toczymy spór ale w tym momencie chodzi mi o coś innego- osoba, która je wysta...
  • Witam mam pytanko,wystawiłam na allegro 6 sztuk body dobrej firmy,i zaznaczyłam iż zastrzegam sobie możliwość wcześniejszego zakończenia aukcji,wiec obserwując aukcje widziałam,że cena nie będzie zadowalająca,więc wycofałam wszystkie oferty i zakończyłam aukcje,nie wiem jakim cudem nagle sie pokazało,że body zostało sprzedane za 10 zł !! Napislaam do tej osoby,że to pomylka bo aukcje zakonczylam,a cena jest dla mnie i tak za niska, pytam Was Drogie mamy jak postapić by zachować s...
  • Przyznaję się ze wstydem, że złamałam regulamin Allegro i zalicytowałam aukcję siostry, aby wreszcie coś zaczęło się dziać - zrobiłam to na moim komputerze, no i wpadłam :-((( Mam nauczkę na przyszłość dotkliwą i juz zawsze będę grzeczną dziewczynką. Na moje pytanie Allegro udzieli mi odpowiedzi w ciągu 48 godz i jak pokazała praktyka tyle czasu moze to trwać. Moje pytanie jest takie - ile może trwać zawieszenie konta, bo jest mi ono bardzo potrzebne. Dzięki za ewentualne odpowiedzi i...
  • Dziewczyny powiedzcie mi co mnie dalej czeka... Jakis czas temu sprzedałam na aukcjach kurtke o wartości 500 zł wysłałam ją priorytetem do dzis nie dotarla do klienta, dziewczyna jest wkurzona wcale jej sie nie dziwie 500 zł to nie jest mała kwota , bede musiała złozyc reklamacje na poczcie ale czy ja moge liczyc na cokolwiek , pytam o zwrot wartości zagubionej przesyłki? Czy przez pocztowych złodzieji bede te 5 stów w plecy, bo ma obowiązek zwrócić kupującemu całą sume ?? :-((((...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się