Forum Zdrowie Psychologia Psychologia
ZMIEŃ
      autentyczny

autentyczny

(4 wyniki)
    • Dlaczego świat zdominowany jest przez ludzi, którzy tylko udają, że żyją? Którzy tylko odgrywają te swoje idiotyczne role i już nawet nie wiedzą co to znaczy być sobą, rzeczywiście żyć, niczego nie udając, nie grając – być tak autentycznym i szczerym, jak dziecko? Wszędzie tylko te zniewolone manekiny, których jedyną misją jest jak najlepsze odegranie schematu narzuconego przez otoczenie. Zero autentycznej pasji. Nic tylko pieprzeni, nadęci konformiści.
    • Oto autentyczny list z 2002 roku: Do A. Kwaśniewskiego; Pałac Prezydencki; Warszawa Wielce Szanowny Panie Prezydencie! Uprzejmie prosze o zwolnienie mnie z zaszczytnego obowiązku pełnienia służby wojskowej ze względu na trudną sytuacje rodzinną w jakiej się znalazłem. A mianowicie: Mam 24 lata i ożeniłem sie z wdowa w wieku lat 44. Moja żona ma córke w wieku lat 25. Tak się złozyło, że mój ojciec ożenił sie z córka mojej zony. Tym samym mój ojciec stał się moim zięciem, gd...
    • Ostatnio zauważyłam, że w stosunku do innych często bywam obłudna (no niby taka dyplomatyczna, żeby nie urazić kogoś i żeby uniknąć niewygodnych tematów). Jak wyjść z tego, jak być szczerym i uczciwym wobec innych?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się