basen

(11 wyników)
  • Witam, Mój 5 letni syn ma opóźnienie psychoruchowe i opóźnienie mowy, jednak dopiero niedawno uzyskaliśmy orzeczenie o niepełnosprawności i tak naprawdę nie wiem co dalej... Chodzimy prywatnie na SI raz w tygodniu i do logopedy na NFZ, również na rehabilitacje ruchową ale to wszystko za mało, a pieniędzy niestety nie mamy na więcej zajęć. Póki co staram się o wczesne wspomaganie dla syna, ale jest to po prostu droga przez mękę - papiery leżą w PPP juz trzeci tydzień i co chwilę mam coś przy...
  • Chciałabym dowiedzieć sie jak ćwiczyć z dzieckiem w wodzie. Akurat w mojej miejscowosci jest basen w osrodku rehab. ale tam poinformowano mnie ze dziecko ma byc w wodzie z mamą a jesli chcę aby ćwiczyło z rehabilirtantem to tylko jesli wykupię turnus. Ja chciałabym tylko dokupic sam basen, mały ma dopiero 7 miesięcy. ma niedowład spastyczny jednej strony ciała. W wodzie np. w wannie fajnie sie rozluznia. Nie wiem czy dobrze robie chcą zabrac tak małe dziecko na basen ( boje sie ze w...
  • Chcę Maluszka zapisać na basen od września i stąd moje pytanko który polecacie? - olimpijski - w pulsantisie - redeco Chciałabym aby zajęcia prowadził jakiś rehabilitant. No właśnie jak wyglądają zajęcia z maluszkami, ile trwają... itp. itd. Możecie podzielic się swoimi spostrzeżeniami. Z góry dziękuję
  • Witam, Trochę Was podczytuję, ale się jeszcze nie ujawniałam. Mój młody ma obniżone napięcie, rehabilitujemy się NDT Bobath. Chodzimy na ćwiczenia prywatnie i państwowo (w CZD). Ostatnio rehabilitantka (ta "państwowa") powiedziała, że w naszym przypadku barzdo pomogłyby ćwiczenia na basenie (nie takie zwykłe dla niemowlaków), specjalnie dla dzieci z obniżonym napięcie. Wg niej gdzieś w W- wie są takie zajęcia (chyba na Polonezie, ale to strasznie daleko). CZy może wiecie coś na te...
  • Własnie zaczęliśmy rehabilitacje z naszym synem i zastanawiamy się nad nauką płwania i ćwiczeniami ogólnie usprawniającymi na basenie. Zupełnie nie wiemy jak to wygląda. Syn właśnie skończył 4 miesiące, a Pan rehabilitant zalecił basen. Prosimy o porady i bliższy opis zajęć z małymi dziećmi. Pozdrawiam, Edyta
  • przeczytałam, że będziecie chodzić na basen. Przy obniżonym napięciu? Czy to będzie jakaś gimnastyka? Możesz napisać coś więcej na ten temat? Proszę o to, ponieważ moja córka ma ONM i szukam dla niej zajeć ruchowych.
  • Cześć! Jestem mamą 6 miesięcznego Kajetana. Mieszkamy we Wrocławiu. Miesiąc temu nasza pani doktor pediatra zauważyła, że jest on za bardzo wiotki i nie chce podnosić się do siadana ciągnięty za rączki. Dostaliśmy skierowanie do neurologa. W piątek byliśmy na wizycie i pani dr Krawczyk – Kuczyńska stwierdziła obniżone napięcie mięśniowe i asymetrię - synek trzyma główkę bardziej na prawą stronę, przez co chętniej posługuję się ręką lewą. Tak wogóle to on urodził się z prawą...
  • Poszukuje dobrego rehabilitanta na terenie Wroclawia. Obecnie moje dziecko zapisane jest do przych. przy ul. Dobrzynskiej, ale od tego roku nie ma juz tam finansowanego z NFZ basenu, na ktore moje dziecko musi uczeszczac. Mam zatem pytanie odnosnie innych przychodni, w ktorej jest kompleksowa opieka. Poszukuje tez rehabilitanta z wlasciwym podejsciem do dzieci. Najbardziej jednak zalezy mi na elastycznym podejsciu. Moje dziecko rehabilitowane met. Bobath, powinno miec podczas ...
  • SZUKAM REHABILITACJI WE WROCŁAWIU.Moze basen?syn ma 2 lata, nie chodzi samodzielnie-olsabione napiecie miesniowe po lekach??voyta narazie wykluczona.moze cos doradzicie?mielismy juz rehab. na Korczaka w szpitalu , ale niewiele pomoglo...
  • Witam e-mamusie, rehabilituję swojego syna odkąd skończył 6 m-cy metodą NDT Bobath z powodu asymetrii. Teraz Bebe ma 11 m-cy, raczkuje, wstaje, chodzi przy meblach, asymetrii gołym okiem nie widać. Zauważyłam niestety, że podczas siedzenia moje dziecko garbi się. Czy może być to spowodowane nieprawidłowym wykonywaniem przeze mnie "zadanych" do domu ćwiczeń? Gdy synuś miał 8 m-cy (i wciąż nie siadał) jednym z ćwiczeń było sadzanie dziecka i utrzymywanie jego plecków w pionie. Os...
  • Cześć mam wrażenie że teraz zaglądają tu same nowe mamy. Powyżej gabi11 wpisała wątek turnusy rehabilitacyjne i brak odzewu. Ja bywam ale chcę się dowiedzieć i innych miejscach i jak widać nic z tego. Może teraz każdego stać na prywatnych rehabilitantów. NIKT nie jeździ???

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się