basen

(9 wyników)
  • basen(4)

refluks moczowy a basen???czy mozna zabrac maluszka z refluksem 2 stopnia na basen?
  • Witam ! Zastanawiam się, czy jeśli dziecku zdarzyły się 2 epizody zum w odstępach roku, czy może na wakacjach nad Morzem Śródziemnomorskim kąpać się w morzu i w basenie. Syn ma prawie 2 lata i miał w moczu coli. Sprawdzaliśmy mu mocz i jest ok. Niedługo wyjeżdżamy. Osobiście boje się zanurzać go, a jednocześnie to byłaby dla niego duża frajda i żal mi będzie jak sobie nie popływa trochę. Nie chciałabym mu zaszkodzić pozdrawiam
  • wodojasny,lekko metny,kwaśny,1005,bailko i cukier nieobecne,uro w normie,barwniki zolciowe tez nieobecne,.aceton rowniez,nablonki plaskie nie liczne w polu,nablonki okragle obecne 0-1 i leukocyty 2-4.(1) moczany bezpostaciowe skape, bakterie nieliczne i pasemka tez.Mam robic posiew?Gucia ma refluks II st czynno-bierny.Pisalam kiedys pod katiawro.Od tamtej pory tylko cyztam:) napiszcie prosze co oznaczaja te leukocyty.To jakas infekcja?to wyniki po sobotnim basenie.Super bylo:)
  • czy mogę z dzieckiem chodzić na basen jak jest na leczeniu ZUM?a jezeli w trakcie leczenia nie, to czy po można? pozdrawiam
  • Hej mamuśki! Byliśmy dzisiaj na naszej kontrolnej wizycie u nefrologa i trochę się załamałam. Tak na wszelki wypadek, na wyrost (przynajmniej tak mi się wydawało) spytałąm, czy można chodzić z małym na basen i razem się kąpać w wannie. No i pani mnie zmartwiła strasznie, bo powiedziała, że ona by się ZDECYDOWANIE WSTRZYMAŁA. Kurczę, a neurolog poradziła mi basen jako przyjemny i nieinwazyjny sposób rehabilitacji...Bo mi się mały leni trochę i dobrze by było z lekka poćwiczyć.Je...
  • macie jaieś inf. na ten temat ? Jestem dopiero przed kolejną wizytą u nefrologa i oczywiście zapytam się o jego zdanie jednak wcześniej chcę Was o to zapytać. Wiadomo, że basen to b. zdrowa forma wypoczynku - samam uwielbiam pływać i wiem jak to działa zbawiennie na mój kręgosłup. Kiedyś poruszyłam temat z pediatrą jednak ironiczie mi odpowiedziała, iż " te modne baseny to tylko kłopoty" Co Wy na to ? Ania - mama Amelii
  • Upały " nie z tej ziemi" , a moje maluchy jak na razie tylko w domowym baseniuku się pluskają. Może jestem przewrażliwiona, ale mam opory jeżeli chodzi o kapiel w basenie, czy jeziorze. Od razu czarne mysli, że dzieciaki znowu jakieś bakterie złapią. Z drugiej strony nie można chyba, aż tak wariować ? Przecież niemożliwością jest upilonowanie malucha przed wejściem do wody nad morzem czy jeziorem.
  • 2 tyg temu pisalam o moczu po basenie.Wyniki z dzisiaj-poki co ogolne:( barwa jasnozolta ciezar 1020 ph 7 glu,bili,c.keton nie wykryto bialko 30 mg/dl urobili. 0.2 EU/dl azotyny neg. krew ślad-świeża leukocyty mało osad moczu: erytro. św 5-10 wpw leuko. 10-20 wpw bakterie pojedyncze nablonki plaskie nwp sluz pojedyncze...
  • Witajcie, Chciałam się z Wami skonsultować... Moja 21 miesieczna córeczka przeszła właśnie pierwszy raz w życiu ZUM. Niestety nie zrobiłam posiewu, więc nie wiem, co to była za bakteria, ale doustnie podany Augmentin nie zadziałał i miała dożylnie podawany przez 8 dni Biotrakson. Dziś własnie "wypisano" nas ze szpitala, koniec antybiotyku i zaczynamy przyjmowanie Furaginy. Pod koniec stycznia mamy zgłosić się na cystografię. USG nie wykazało nic niepokojącego. I teraz tak - list...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się