basen

(4 wyniki)
  • Syna ma 2 niewielkie zagojone blizny pooparzeniwe na ręce. Lekarz zalecił stosowanie plastrów silikonowych - blizny mają tendencję do przerastania. Mały przed wypadkiem chodził na basen i uwielbiał to? Czy mozemy na ten basen wrócic? Czy są jakieś przeciwskazania?
  • W regulaminie korzystania z basenu jest napisane: "Zabrania się korzystania z hali basenowej osobom, których oznaki zewnętrzne wskazują na: choroby skóry, grzybicę, brodawicę, rumień, róża itp., otwarte skaleczenia, choroby zakaźne, trudno gojące się rany...itd, itd" Wiadomo, że blizny nie zaliczają się do ww grupy problemów ze skórą, ale mogą pojawić się pytania, zwracanie uwagi, będę musiała tłumaczyć, usprawiedliwiać się, a może muszę załatwić jakieś zaświadczenie od lekarza? Chcę ...
  • Witajcie Zrobiło sie gorąco zastanawiam się nad basenem na ogrodzie aby małej było chłodniej.Rączka po przeszczepie, stosuje plastry cica care, no ale w nich się nie wykąpie mała. Oczywiście myśle o wychodzeniu na dwór po 16 w upał ale i tak jest słońce... Jak rozwiązać problem z bliznami, myślałam sam hypafix przykleić-ochroni przed słońcem no ale mokry i jak go później zdjąć,będą problemy. Krem z filtrem mam z Vichy 60 ale w wodzie i tak będzie schodził,smarować w kółko,czy to jest...
  • Czy plastry silikonowe zakryją starą bliznę po oparzeniu. Czy można stosować je na basen i wystawiać na słońce? Jakiego są koloru?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się