Forum eDziecko edziecko Wychowanie
ZMIEŃ
      bezsilny

bezsilny

(7 wyników)
    • mój syn jest straszny... nie mam już siły. ma dopiero 9 lat a już chce komurke, tablet, laptopa. nie wiem co robic... wiekszość rzeczy kupuje mu dla swietego spokoju. nie mam pieniedzy na własne wydadki, ale szkoda mi synka. on zamiast okazac wdziecznosc staje sie coraz bardziej zachłanny... nie wiem co robić ;(
    • witam mam ogromny problem ze swoim 2,5 latkiem, jest dzieckiem bardzo zywym co prawda nie mam problemu jesli chodzi o dzielenie sie z innymi dziećmi zabawkami ale sam wszytsko chce a jak tego nie dostaje dzika awantura oczywiscie jak tlumacze sluchac nie chce i zaczyna sie wzask szczypanie bicie gryzienie no istna masakra, nastepnym problemem jest wymuszanie wszyskiego tego czego mu nie wolno oczywiscie wiem ze nie wolno sie uginac no i wtedy jeszcze wieksza awantura nie jestem...
    • mam chyba nadpobudliwego syna, od jakiego wieku można to stwierdzić? Mój synek (2l. i prawie dwa miesiące) nie mówi jeszcze, tzn na wszystko mówi "caacyyyy", nie chce mówić mama, tata ani nic z tych rzeczy. czasem sam sobie śpiewa lub mówi po swojemu i wtedy sylaby mama czy tata się pojawiają, ale nigdy nie powie tego do nas, nawet jak go o to prosimy. Druga rzecz to odpieluchowywanie, nawet jak mu się bardzo chce siku czy kupę to nie zrobi do nocnika choć w nim cierpliwie siedzi. Jak t...
    • Nawet nie wiem od czego zacząć, bo jestem na skraju wyczerpania nerwowego. Nie wiem od czego zacząć ale potrzebuję waszej pomocy, więc postaram się w skrócie przedstawić mój olbrzymi problem. Mam synka, dosyć zbuntowanego, bardzo żywego, nawet mogę powiedzieć że z małymi przejawami ADHD. W przedszkolu ciężko mu wytrzymać w grzeczności cały dzień , prawie codziennie siedzi na karnym krzesełku. Jednakże ma to okresowo i czasem potrafi być naprawde fajnym spokojnym chłopcem. W domu z nami ...
    • proszę , wypowiedzcie się w takiej sprawie-wiele pisze się na temat tego,że dzieci mają prawo do błędów, do nauki na nich-niby się z tym zgadzam. Niemniej, z drugiej strony-czy potraficie spokojnie patrzeć, jak Wasz pociecha popełnia błąd typu "nie do nadrobienia" Mówie o jakichś powaznych konsekwencjach- typu "zadawanie się szemranym towarzystwem (oczywiście, jesli sa oznaki,że to wkrótce zaowocuje konfliktem z prawem) pozwolenie na powtarzanie klasy (to jeszcze pół biedy,ale jak grozi...
    • Witajcie Mój syn ma 2 latka. Jest zbuntowany, przekorny, demoluje całe mieszkanie, wszystkim rzuca i to bez względu na gabaryty przedmiotu. Rzuca wszytskim i we wszystkich. Kamieniami w zwierzęta również. Jestem załamana i nie wiem co dalej robić. Zaczęłam czuć strach przed każdym wyjściem na spacer , nie mówiąc już o sklepie. Musi mieć to co chce i to natychmiast , bo zaczyna sie dramat. Kładzie sie na podłogą i kopie, krzyczy, wije się... Sporadycznie wykonuje to o co się go pr...
    • witam.mam problem z moja 1,5 roczna coreczka,a mianowice spacery z nia to udreka.zawsze lubial chodzic na spacery i wychodzilysmy bardzo czesto ale teraz dla mnie to udreka.w ogole nie chce w ozku siedziec.jeszcze jak wyjdziemy to przez 5 min jak cos chrupie jest ok a pozniej zaczyna sie horror.wygina sie i drze w nieboglosy ze ludzie patrza na mnie -oczywiscie lzy jak grochy na zawolanie.wiem ze chce sobie pochodzic wiec wyciagam ja i chodzimy sobie tylko t jej sie szybko nudzi...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się