Forum Dom Budowa i remont
ZMIEŃ
      biel

biel

(9 wyników)
    • Witam, Przekopalam juz internet wzdluz i wszerz w poszukiwaniu rozwiazan na bielona/biala podloge drewniana. Z tego co zdazylam sie zorientowac to dosc skomplikowana sprawa i bez specjalisty ani rusz. Czy moze jednak myle sie i mozna taka podloge uzyskac w miare niedrogim kosztem, we wlasnym zakresie? Zalezy mi na takim, badz podobnym efekcie: www.doorsixteen.com/2010/01/08/white-floors-yet-again/ Nie musi byc az tak bialo i rustykalnie (mieszkanie jest w bloku, wiec nie chce uzyskac z...
    • Witam, planuję położenie drewnianej podłogi, nie zdecydowałam jeszcze, czy będą to deski, czy parkiet, ale wiem na pewno, że ma być bielona, z widocznym rysunkiem drewna. Dotychczas mam kiepskie doświadczenia z tego typu podłogą, zabejcowane na biało sosnowe dechy dość szybko (po 2 latach użytkowania)straciły kolor, jaki nadała im bejca, szczególnie w miejscach gdzie się najwięcej chodzi. Mam pytanie, czy ktoś z Was moze polecić mi bejce i lakiery, które dadzą pożadany efekt n...
    • Witam wszystkich forumowiczów to mój pierwszy post w życiu, więc proszę o wyrozumiałość. Piszę, ponieważ mam ogromy problem z parkietem – od pół roku remontuję mieszkanie i gdy już widziałam koniec prac remontowych, trafiłam na nieprofesjonalnego parkieciarza. Parkieciarz miał w dwóch pokojach przełożyć stały parkiet (dębowa klepka), a w salonie położyć nowy (też dąb). Całość miał pobielić. Z robotą - ułożeniem na klej, cyklinowaniem, olejowaniem etc. uwinął się w 5 dni, ale ...
    • wprowadziliście nową farbę Magia bieli czy to jest farba biała czy rózowa ? imalujesie nia raz czy dwa? magda
    • Poradzcie prosze, czym najlepiej zabielic sosne? Czy wymaga to pozniej dobrania jakiegos specjalnego lakieru? Na necie nie moge jakos znalezc...
    • Po złożeniu mebli okazalo się, że ich biel a biel lodowki są tak rożne, że wymarzona kuchnia wygląda okropnie. Musze coś z tym zrobic. W grę wchodzi przemalowanie nowej lodowki.... Znalazlam jednak maty na lodowkę ale nie znam nikogo, kto rzecz by mial. A może tu znajdę kogos, kto mial stycznośc z matą na ladowkę. Znalazlam je tu: oklejgo.pl/na-lodowki.html
    • Kupiłam próbkę Duluxa - pastelowy jaśmin. Kolor który uzyskałam na białej ścianie jest kompletnie inny od tego prezentowanego na malowanych wzornikach Duluxa, ten który mam jest o wiele bardziej żółty. Czy to może być kwestią tego że próbka to sam pigment,a farba ma inny skład? Czy ktoś ma podobne doświadczenia, tzn. że kolory próbek są inne niż właściwa farba?
    • Witam, planuje zakup umywalki Villeroy & Boch Sidney, czy mozna do niej zastosowac np. pelny (do samej ziemi) postument np. Kolo Nova Top? Na co zwrocic uwage przy doborze postumentu? Pozdrawiam, Pete
    • co to jest za paleta i gdzie mozna ja zobaczyć

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się