biel

(10 wyników)
  • Czy to już (a może jeszcze) właściwa pora? Teraz jest trochę powyżej zera i nie pada.
  • słyszałam, że pod koniec stycznia, a teraz tojuz za późno, czy to prawda? pozdrowienia
  • Gdzieś mam zakodowane, że bieli się koniec stycznia ew. początek lutego, ale teraz taka pogoda, że sama nie wiem... Czy w związku z obecną pogodą bielić czy nie? Kiedy? Czy mogę jakoś ochronić posadzone na jesień młode drzewka owocowe. Pewnie już w nich krążą soki, bo wiosna naokoło. Czy jak przyjdzie mróz to te maluszki mają szansę? Może je czymś potraktować np obłożyć jakąś agrowłókniną? Poradźcie proszę Katasia
  • Smardze(4)

Właśnie zauważyłam, że wyrosły mi w ogródku smardze strożkowe? Szkoda mi zrywać, a z drugiej strony, wypadałoby spróbować... Co radzicie? Dagmara Jeszcze się taaam żagiel bieli...
  • Moi drodzy !Czy jak popuści mrozisko to mogę Chudego pogonić bielić drzewka ? Czy teraz nie ? Czy coś się do wapna dodaje ,żeby nie spływało? Poradźcie proszę - Janeta
  • Jakie sa Wasze ulubione kolory kwiatow? Czy przy ich zakupie do ogrodu kierujecie sie ich barwa, czy tez tworzycie wymyslne kompzycje kolorystyczne? Jakie sa Wasze ulubione barwy w ogrodzie? U mnie to bordo, roz, fiolet - zoltych kwiatow niewiele. Bialych malo - wlasciwie to na wiosne jeden piekny krzew zakwita masa slicznych bialych, silnie pachnacych kwiatow - a pozniej to zero bieli ( no i jablon :-) ) pozdrawiam
  • Mamy w ogrodzie dorodną czereśnię. Ma ładne owoce i chetnie je rodzi, ale... Jest bardzo wysoka, większość owoców jest poza zasiegiem stworów bezskrzydłych. Zatem naszła mnie refleksja: Czy można ją jakoś skrócić beż szkody dla jej zdrowia?? Np. uciać czub? Bardzo proszę o rady i pozdrawiam soczyście i czereśniowo! Dagmara Jeszcze się taaam żagiel bieli...
  • Gadu, gadu o wiośnie i jesieni, a nasze podwórko (ogród) zasypane białym puchem. Alboż to zima przyszła? Alboż jesień jeszcze tyle, że zawstydzona liściastym bałaganem, poprosiła zimę o przykrycie tych ludzkich zaniedbań? Jest więc czysto, wybielone i tylko zielone sosny, daglezje i jałowce urozmaicają krajobraz. Na wisienkach i w karmniku gromada sikorek zajada przysmaki. Od czasu do czasu do jadła wspinają się po pniu dzięcioły pstre duże i jeden średni. Na buku wrzaskliwe sójki...
  • Moja róża chińska źle się czuje. Zakwitła tylko raz, w wakacje. Od tamtej pory marnieje. Więdną jej listki, żółkną i opadają. Nie zauważyłam, żeby coś ją jadło, więc to chyba wina mojej nieodpowiedniej opieki. Bardzo proszę o informacje jak powinna być hodowana, jakie lubi warunki i czy mogę ją jeszcze uratować (straciła ok 15% listków). Pozdrawiam serdecznie! Dagmara Jeszcze się taaam żagiel bieli...
  • Wyrosły mi własnie palemki z pestek po daktylach. Czy ktoś z was przycinał może takie palmy, aby ukształtować coś na kształt pnia palmy-drzewa rosnącej w gruncie. Kiedy trzeba by przycinac liście, czy zaraz gdy pojawia się nowy liść, czy później ? Bez przycinania przez długie lata liście wyrastają w postaci krzaka od dołu, to niezbyt mi sie podoba. I jeszcze jedno, czy palmy o liściach na długiej łodydze, rozchodzące się w kształt okręgu powszechnie rosnące w krajach śródziemno...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się