Dodaj do ulubionych

CCUSA i brak pracy - POMOCY!!!

14.06.10, 18:24
Witam,

jestem studentem i w tym roku wybieram się do USA za pośrednictwem
biura CCUSA. Niestety nie znalazłem pracy. Lecę pod koniec czerwca
najprawdopodobniej w ciemno i sam. Czy jest ktoś w podobnej sytuacji?
A jeśli nie to czy potraficie doradzić jak można znaleźć ofertę pracy
"last minute"? :) Nie mam już siły szukać - wysłanie kilkuset CV
przez 3 miesiące nic nie dało. Studiuję na dobrym uniwersytecie, a
nawet nie mogę znaleźć pracy za minimalną płacę w USA.
Obserwuj wątek
    • Gość: kit Re: CCUSA i brak pracy - POMOCY!!! IP: *.bchsia.telus.net 15.06.10, 03:19
      Pracy nie ma, jest kryzys i przy czarnym prezydencie dalej bedzie.
      Pracy nie ma dla rodowitych Amerykanow. Nie wiem po co sie pchasz do
      USA?
    • deja.wu Re: CCUSA i brak pracy - POMOCY!!! 15.06.10, 05:13
      singsong napisało :

> Studiuję na dobrym uniwersytecie

Hehe , kolejny z blaskiem sloneczka z doopy gorejacym .

www.topuniversities.com/university-rankings/world-university-rankings/2009/results/401-500

• singsong Re: CCUSA i brak pracy - POMOCY!!! 15.06.10, 22:01
        Nigdy nie rozumiałem nieuzasadnionej złośliwości. Ale to pewnie przez
        zazdrość/własne niespełnienie, spoko.

Pcham się do Stanów, bo chcę je zwiedzić i nie siedzieć na tyłku przez
        wakacje.
      • singsong Re: CCUSA i brak pracy - POMOCY!!! 15.06.10, 22:02
        Aha zapomniałem dodać - wierz w rankingi dalej, ziomek :)
        • Gość: kit Re: CCUSA i brak pracy - POMOCY!!! IP: *.bchsia.telus.net 16.06.10, 01:06
          Ludzie ci pisza jak jest a ty wszystko wierz lepiej nie majac
          pojecia o niczym. Po co piszesz POMOCY?
          Splywaj i jedz do USA, sam zobaczysz.
          • singsong Re: CCUSA i brak pracy - POMOCY!!! 16.06.10, 01:12
            Jakoś studenci wylatują i nie narzekają tak jak ty.

P.S. Słownik ortograficzny dobra rzecz.
            • cynta Re: CCUSA i brak pracy - POMOCY!!! 16.06.10, 14:46
              Pracy Ci ja nie mam dla Ciebie ale postawe masz sluszna i tak trzymaj. A na tym
              forum siedza frustraci i tylko patrza jak komu pierdyknac, proporcjonalnie do
              poziomu naiwnosci. A tak z ciekawosci i na przyszlosc: jaki zarobek na godzine i
              przy jakiej pracy bylby satysfakcjonujacy? Powodzenia!
              • singsong Re: CCUSA i brak pracy - POMOCY!!! 16.06.10, 18:33
                Dziękuję za miłe słowa :)

Ja lecę do USA dla przygody, a nie dla zysku. Chcę pracować, żeby wyjść
                chociaż na zero. Zarobek rzędu 7 dolarów na godzinę jest
                satysfakcjonujący, choć bardzo bym chciał pracować na półtora etatu.
                • min-nie Re: CCUSA i brak pracy - POMOCY!!! 20.06.10, 23:29
                  sam po przygode? good luck:)
                  • Gość: CCUSA fan Re: CCUSA i brak pracy - POMOCY!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.02.11, 15:35
                    jak mogłeś nic nie znaleźć? ja teraz chodzę na spotkania z takim kolesiem z Trójmiasta i jadę z nim na targi, mówi że wszystko jest na piśmie więc nie kumam Ciebie, on mówił że jak ktoś zaczyna szukać w kwietniu to jest już za późno, dlatego ja już przeszedłem rozmowę w styczniu i jadę ze znajomymi do Dorney Park!!!! w dodatku znalazł nam pracę w jednym miejscu dla kilkunastu osób więc w ogóle rządzi
    • Gość: jjj Re: CCUSA i brak pracy - POMOCY!!! IP: *.sieradz.vectranet.pl 06.05.12, 21:05
      Hej,
      chciałabym Was ostrzec przed biurem CCUSA, ja akurat miałam nieprzyjemność zapisać się w Warszawie. Kontakt z przedstawicielami jak i współpraca z nimi układa się świetnie, kiedy tylko trzeba dokonać płatności. Kiedy jednak przychodzi do wywiązania się z warunków umowy, to już nie są tacy fajni. Wybieralam się z drugą osobą na opcję Placement, mieli szukac nam pracy razem. Dokonalismy wszelkich oplat w terminach, dostarczylismy dokumenty etc. Czekalismy bardzo dlugo na przydzial do pracy i nic się nie dzialo, az w koncu kilka dni temu zostalismy poinformowani ze z racji tego iz zostalo malo pracodawcow, musimy zgodzic się na pracę osobno i byle jaką jaka zostanie, lub zrezygnowac. Oczywiscie w przypadku rezygnacji przywlaszczają sobie 25% pierwszej raty za program. Masakra, nie polecam nikomu tego biura. Miesiąc temu dostałam ofertę pracy, ale tylko ja, bez tej drugiej osoby. Przekonywano mnie wtedy, że oferta dla niej jest w przygotowaniu i to kwestia czasu kiedy ją otrzymamy. W rzeczywistosci nie otrzymalismy wcale, a moją pracę mi zabrano o czym nawet nie zostałam poinformowana. Na wszelkie pytania i zastrzeżenia otrzymywałam odpowiedzi nie na temat, lub zawierające stałą formułkę "to nie zależy od nas tylko od biura w USA", albo "nie da się nic przyspieszyc, trzeba czekac". Zamierzam wklejać tę wiadomość gdzie się da i ostrzegać ludzi przed tym biurem. Pozdrawiam i radzę skorzystać z ofert innych biur
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka