Dodaj do ulubionych

Winiety na trasie: Czechy- Chorwacja (Split)

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.10, 12:32
wybieram się pierwszy raz samochodem do Chorwacji i mam prośbe do
forumowiczów o informację jaki jest koszt winiet 30 dniowych w
Czechach, Austrii, Słoweni i Chorwacji. Może ktoś ma aktualne dane.
I jeszcze jedno , jaki jest przybliżony koszt przejazdu
autostradami w Austrii, Słowenii i Chorwacji (do Splitu). Ta
informacja byłaby mi bardzo pomocna w celu oszacowania kosztów.
Pozdrawiam wszystkich którzy już Chorwację odwiedzili.
Obserwuj wątek
    • Gość: Zuzka Re: Winiety na trasie: Czechy- Chorwacja (Split) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.10, 12:34
      I do powyższego jeszcze jedno pytanie - gdzie kupować wniniety, czy
      na przejściach są jakieś oznakowane punkty sprzedaży?
      • Gość: Krys Re: Winiety na trasie: Czechy- Chorwacja (Split) IP: *.dka.pl 05.08.10, 14:45
        W tym roku jechałem do Chorwacji przez Znojme i ominęłam odcinki płatne w
        Czechach. W Austrii przed wjazdem na autostradę winetę 10 dniową w cenie 7,90
        euro kupiłem na stacji paliwowej natomiast winetę słoweńską 30 dniową w cenie 30
        euro kupiłem na ostatniej stacji przed opuszczeniem terytorium Austrii. W drodze
        powrotnej przed wjazdem na teren Austrii jeszcze w Słowenii kupiłem winetę
        austriacką. Co do Chorwacji to wejdź na stronę www.hac.hr/?task=aut jest
        tam kalkulator i tam możesz obliczyć ile zapłacisz za przejazd - jest on płatny
        na bramkach
        • Gość: Krys Re: Winiety na trasie: Czechy- Chorwacja (Split) IP: *.dka.pl 05.08.10, 14:53
          Nie zauważyłem ze jedziesz do Splitu przejazd autostradami chorwackimi ok. 200
          kun płacisz na dwa razy najpierw w Zagrzebiu a później koło Splitu. Jak dobrze
          pamiętam to płaciłem najpierw 45 kun a później 152.
          • Gość: gosia Re: Winiety na trasie: Czechy- Chorwacja (Split) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.10, 22:46
            Winieta czeska - na granicy - miesięczna 350 koron.
            Winieta austriacka 10-dniowa 7,9 euro i słoweńska tygodniowa 15 euro lub
            miesięczna 30 euro kupiona na stacji benzynowej w Austrii w Wilfersdorfie przed
            Wiedniem.
            Chorwacja - pierwsza bramka ( zjazd Lucko ) 42 kuny, druga bramka - zjazd przed
            Splitem 157 kun.
            • Gość: zuzka Re: Winiety na trasie: Czechy- Chorwacja (Split) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.10, 13:48
              serdecznie dziękuję za odzew i informacje
              • Gość: olszakow Re: Winiety na trasie: Czechy- Chorwacja (Split) IP: *.jmdi.pl 10.08.10, 09:35
                Mam pytanie... czy warto mieć walutę danego kraju czy płacić kartą
                za przejazdy autostradami?
                • warmiak2 Re: Winiety na trasie: Czechy- Chorwacja (Split) 10.08.10, 09:48
                  Łatwiej i szybciej - mniejsze kolejki na bramkach w których płaci
                  się kartą . Jednak przezornie jest mieć trochę Euro na drogę w
                  wypadku jakiś awarii bramek CARDS.
    • Gość: wielkimiecz Re: Winiety na trasie: Czechy- Chorwacja (Split) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.10, 10:31
      winieta w czechach 1 miesiac - 70 zł austria 2x 10 dni 94 zł słowenia 1 miesiac
      30 euro i chorawcja na autostradzie za bramki pozdrawiam
      nie kupuj duzo euro( jedynie na nocleg ) lepiej miec polskie złotówki
      ,wynienisz na mijscu na kuny
      • ktat Re: Winiety na trasie: Czechy- Chorwacja (Split) 11.08.10, 11:50
        jedziemy od soboty do soboty
        wyjazd od nas planujemy w piątek
        czy na Słowenii wystarczy tygodniowa za 15 eur czy mus 30
    • Gość: e-tam Re: Winiety na trasie: Czechy- Chorwacja (Split) IP: *.chello.pl 11.08.10, 20:52
      Dokładam trasy Chorwacja oraz opłaty za autostrady < zerknij

Pozdrawiam,

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka