brazylia

(48 wyników)
  • Plusy i minusy podrozy do Brazylii/Rio de Janeiro i Salvador da Bahia Plusy Nie potrzebujesz wizy Bardzo zdrowy klimat nawet w lecie Sa tanie alternatywy do noclegu i jedzenia. Goracy tip to bezpieczny hotelik w najmniejszej faveli w centrum Rio na wzgorzu Santa Teresa. Mozesz tam dojechac tym zoltym tramwajem „Bondinho” przez „viadukt” z city. Np. zwyczaj w restauracjach w czasie lunczu ok. 12.00 – 15.00 „comida a quilo”, czyli bufet, gd...
  • witam serdecznie;) chcielibysmy pojechac z mezem na 2 tygodnie do Brazylii poczatkiem kwietnia, planujemy zwiedzic Salwador-Amazonie-Wodospady-Rio de Janeiro, czy ktos z Was byl w tych rejonach?? moze moglby nam polecic jakies fajne miejsce do spania (jasne ze mozemy isc do hoteli ale chcielibysmy poznac ten kraj jak najblizej pod wzgeldem kultury itd aczkolwiek bezpiecznie) , moze moglibyscie nam zaproponowac jakies fajne i warte zwiedzenia miejsca?? dziekuje za wszelkie uwagi i propozycje ...
  • Witam. Chciałabym w przyszłym roku spełnić jedno ze swoich marzeń i polecieć na 2 tygodnie na wczasy do Rio. Mam już odłożone na ten cel trochę pieniędzy, ale cały czas zbieram. Chciałam zapytać z jakimi kosztami powinnam się liczyć? Nie biorę pod uwagę podróży bez biura, wycieczka musi być zorganizowana przez jakieś dobre biuro. No i właśnie... komu zaufać? Wycieczka w dalekie miejsce, więc musi to być ktoś kto faktycznie wie jak dbać o turystów. Orientujecie się kto może organizować takie p...
  • Mam okazję polecieć na 2 tyg w listopadzie do Brazyli. Ktoś kto mnie zaprasza mieszka w Sao Paulo. Spędzę tam chyba ze 4-5 dni, ale chciałbym zobaczyć coś jeszcze (może też ze 3 dni poleżeć nad oceanem). Pomyślałem (ale nie wiem czy słusznie - nigdy nie byłem w Ameryce Pd) żeby np. wypożyczyć samochód i pojechać na 2-3 dni do Rio i ew z Rio samolotem gdzieś na północ nad ocean gdzie są fajne plaże. Czy ktoś kto zna/był w Brazylii może podpowiedzieć fajne miejsca do zobaczenia ...
  • Witam. Jestem na forum od niedawna. Szukając na mapie miejsca, które mogłoby być ciekawe trafiłam na Brazylię... obejrzałam kilka albumów, przeczytałam kilka książek o tym kraju i stwierdziłam, że tak - to jest właśnie to miejsce. Nie byłam jeszcze na organizowanej wycieczce, zawsze jeździłam na własną rękę, ale wiadomo - ta wycieczka jest za trudna a Brazylia jest za daleko żeby lecieć "samopas". Zastanawiam się więc z kim tam polecieć. Jakie biura mają w swojej ofercie Brazylię i ja...
  • Czy ktos z Was sie orientuje, kiedy tam sa przeceny na ubrania, takie jak w Europie, dwa razy do roku?
  • Juz w poniedzialek lece do brazylii Bilet kupiony w promocji za 250e Lece na 2 tygodnie Zdam relacje po powrocie Zaprazszam na bloga
  • Na przełomie lutego i marca 2008 roku wybieram sie do Salvadoru w Brazylii. Czy ktoś mógłby mi polecić jakiś fajny hotel ewentualnie inne miejsce do zakwaterowania najlepiej przy ładnej plaży, ale stosunkowo niedaleko od centrum miasta.Gdzie mogę kupić TAM airpass?. Z tego co wiem, brazylijskie linie lotnicze VARIG chyba już nie istnieją (też oferowali airpass). Czy moze lepiej latać tanimi liniami po Brazylli? Pozdrawiam.
  • Brazylia(22)

• Witam! Może ktoś z forumowiczów był w Brazylii i może polecić dobrego organizatora? Chciałbym jeszcze zapytać, jak uważacie czy 7 dniowe wakacje wystarczą żeby zobaczyć najważniejsze miejsca? z góry dzięki za odpowiedź!
  • Muszę dokonać wyboru gdzie pojechać na wycieczkę,nie byłam jeszcze w Ameryce Południowej a biore pod uwagę te dwie opcje- Peru Boliwia lub Brazylia.Może ktoś mi coś podpowie?
  • Czy ktoś orientuje się, gdzie w Polsce można kupić airpassy na lokalne brazylijskie linie lotnicze ? Na ich stronach internetowych mozna jedynie znalezc adresy i telefony biur w Niemczech, Anglii i Francji... Będę wdzięczny za informacje. Rafał
  • Witam podpowie ktos ?
  • Pojawila sie nowa oferta wylotow z Pragi do Brazylii. Czy ktos wie cos wiecej na temat tych wyjazdow?
  • Pytanie do zaawansowanych podroznikow. Moim marzeniem jest Brazylia. Chcialabym sie zorientowac ile kasy pochlonie taka wyprawa, na minimum 2 tygodnie. Zakladajac, ze nie jade z biurem, bo jakbym miala jechac z biurem to bym sie udala na strony biur. Wiadomo, cena przelotu moze sie znacznie wahac w zaleznosci od linii i pory roku. Niemniej, tak czysto orientacyjnie, jakiego rzedu jest to kwota: przelot w obie strony, kilkanascie noclegow, pelne wyzywienie, zestaw najpopularniejszy...
  • Planuję wakacje w Brazylii - miesiąc grudzien. Bardzo proszę o wskazówki gdzie polecieć, z jakim biurem, na jakie wrażenia się nastawić
  • Brazylia(11)

Właśnie niedawno wróciłam z Brazylii z Fortalezy a dokładnie z Das Fontes ( niecałe 80 km od Fortalezy )służę pomocą.
  • Chce jechac w styczniu do Brazyli. Mam do wyboru: - Costa do Sauipe lub Praia do Forte (kolo Salvador) i Porto Seguro. Wycieczka ma byc mieszana - troche lezenia troche zwiedzania. Ktos byl, ktos cos wie o tych miejscach ? I tak ogolnie jak jest w Brazylii ? pozdrawiam
  • Pytanie kulinarne- czego sprobowac , czego nie przegapic co kupic do Polski Pytanie niekulinarne- co warto kupic?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się