Forum Na emigracji Polonia ☼ 2 ☼
ZMIEŃ
      brazylia

brazylia

(10 wyników)
    • W istocie, dojechalim. Braz chcial od razu na wies, ja chcialem dekompresji, MK sie zneutralizowal. Stanelo wiec na kompromisie: ruszylim w droge prosto z lotniska i zatrzymalim sie po 4 godzinach w polowie drogi. Padlo na miescine o nazwie Agudos. Dziura to straszna, hotel o nazwie Palace Hotel zas to niegdys, u poczatkow wieku ubieglego, gmach calkiem przyjemny, dzis jednak oblazla liszajem speluna. Wyszukalim jednak i knajpe z napojami alkoholizowanymi, gdzie wieczor prowincjonalny sobie u...
    • Flaga powiewa z balkonu. Zara zjezdzamy do knajpy sie bawic :)
    • Opcja dla stesknionych wiosny: www.hiltonwaikoloavillage.com/ SP
    • czyli, ledwo pcham te taczke. Od maja, czyli od ekskursji do Vancouver zadnic z Montrealu nie ruszylismy. A ja tak nie mogie. Ucieczek i wyjazdow trza mi co jakis czas jak dzdzu. Inaczej zasycham i bleeee. Do Brazylii zostal jeszcze caaaaly miesiac, a ja juz kwile i wyje. Bolesnie wam wszystkim zazdroszcze barcelon, madrytow, losandzelesow, mannheimow, dolnoslaskich wiosek, oregonow i paryzew! W przyszly weekend dla ratunku jedziemy do Bostonu. Bogu dzieki za granice! Przek...
    • czyli wakacje. Ufff... Pranie, pakowanie. Wybywam jutro z ranca. Caly dzien w NYC, a potem... Yesss! :))
    • od tygodnia temperatury za dnia dodatnie, wczoraj nawet w nocy bylo na plusie! Dzis mamy +6 i pada, jutro podobnie, ale slonecznie. Snieg niknie z dnia na dzien, juz go niewiele. Wyglada na to, ze przezylismy... Przedwczoraj po raz pierwszy zostawilem okno uchylone, drzwi na balkon takze i wylaczylem ogrzewanie! Kot Maxx odbyl pierwsze ostrozne balkonowe spacery, naogladal sie ptactwa i.. zmarkotnial na caly dzien (kto tam te koty zrozumie?!). Dzis po raz pierwszy wdzialem w...
    • zdobyly wlasnie zloto w siatkowce. Ale tu nie o medalach, lecz o imionach. Otoz wiem, ze Brazylijczycy maja niezwykle kaprysy przy nadawaniu imion, jednak az dwie z siatkarek zwrocily moja i Braza uwage: -WALEWSKA Oliveira -VALESKA Menezes Zaznaczam tez: Walewska i Valeska to IMIONA, nie nazwiska. (By bylo ciekawiej, obie dziewczyny sa czarne.) Ki czort? Co za Walewska zdobyla niegdys w Brazylii az taka popularnosc? Bo chyba nie ta od Napoleona?
    • Final.(7)

Ja mysle ze DE - Brazylia i Brazylia wygra. Choc osobiscie trzymam kciuki za Niemcow:) Kran
    • ...serwera gazety przeciw mnie, czy tez wojna totalna? Zmagania trwaja juz od paru dni!
    • Dzien w Chicago podly. Ulewa. Temperatura lekko wyzej zera. Z O,Hare do centrum jedziemy miejska kolejka. Jak ja za komuny psioczylem, ze musze w Warszawie tluc sie oblesnym podmiejskim pociagiem! Fakt, byl oblesny, jednak nie tak wiele znow gorszy, niz ten dzisiejszy w Chicago. Pociag wlecze sie ok. godziny nim dobija do downtown. Po drodze popisuje sie widokami jak z trzeciego swiata. Szkaradne sypiace sie domy, ulice bez charakteru przypominajace niegdysiejszy bazar Rozyc...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się