Forum Regionalne Śląskie Zabrze
ZMIEŃ
      browary

browary

(14 wyniki)
    • Wystąpią: 18.00 Lady Pank 20.00 Dżem 19.09 niedziela Browar Zabrze 150 lat
    • Czy browar w waszym mieście jeszcze istnieje?
    • Browary(9)

W Zabrzu kiedyś było 10 browarów. I komu to przeszkadzało?
    • Miesiac temu odbył sie 10. przetarg na upadły browar w Zabrzu. Bez modernizacji i zastrzyku finansowego ma przyszłość na rok, może dwa. Nikt go nie chce. A może oddać go pracownikom? Niech sa na swoim i sami decydują o tym co nawarzą.
    • Czy hałas w rejonie browarów to oznaka szczytu sezonu warzenia piwa czy cały rok tak będzie? Mieszkam w tej okolicy, i hałas z fabryki jest nie do zniesienia, huczą cały dzień, nawet w nocy. Czy ktoś coś na ten temat wie może i gdzie to można zgłosić?
    • biznes.onet.pl/0,1111526,wiadomosci.html Ciekawie się zapowiada...a słyszałem że regularnie wyjeżdżały cysterny z napisem Van Pur spod "naszego" browaru i nie skojarzyłem....
    • Czy Pan Radny Wiecław wiedzie na Białym Koniu aby ratować Browar Górnośląski w Zabrzu? Przypominam fragment jego programu:- "Walka z bezrobociem m.in. przez organizowanie robót publicznych i prac interwencyjnych (wykorzystanie wszelkich prawnych możliwości w celu powiększenia lokalnego rynku pracy").A zymykanie i likwidacja i generacja bezrobocia wchodzi wchodzi w rachubę Panie Więcław? Co z Browarem może Pan nam coś o tym opowiedzieć? Jak Pan Radzi jako wice- przewodniczący Rady...
    • Kto kupi znakomity browar w Zabrzu, który syndyk po raz 6. wystawił na przetarg. Mając w pamięci pyszne piwo z tej warzelni zwane "gównośląskie" warto znowu zalać nim rynek.
    • Jeżeli spółka sk.państwa w upadłości ma zgodę sądu na prowadzenie działalności,a ta jest rentowna [i nie ma prawnych przeszkód zbycia sp- gmina?] to pomysł nabycia udziałów browaru w upadłości przez miasto jest moim zdaniem dobry.Pozostaje oczywiście kwestia ich wyceny i kwestia właściwego nadzoru właścicielskigo[to nie może być sp.non- profit]w przyszłości. Chcę zastrzec ,że moja znajomość tematu jest b.pobieżna i tym samym uniemożliwia zajęcie zdecydowanego stanowiska w tej sprawi...
    • ------------------------------------------------------------------------------ -- Dzisiejsza GW pisze jaka strata spotkała browar w Zabrzu bo po raz 9. nikt nie chciał go kupić w przetargu. Rysuje Syndyka jak zbawiciela, który duzo obiecał i tak wiele zrobił, tyle że nie sprywatyzował zakładu. Wystarczy trochę dziennikarskiej rzetelności by nie piać peanów pod adrsem syndyka, którego rolą nie jest zbawianie. Browar w Zabrzu musiał upaść przed 4 laty bo zapóźniony w rozwoju techn...
    • Witam szanowną brać forumową! Mam pytanie, dostałem ofertę pracy operatora Wózka Widłowego z Browarów Gornośląskich w Zabrzu, w związku z tym mam pytanie, jakie tam są godziny pracy (czy to jedna zmiana, czy więcej) i ile ludzie tam zarabiają? Pozdrawiam serdecznie!
    • Wali w calym centrum. ni to oczyszczalnia ni to cieplownia. Ma ktos pomysl lub zna zrodlo smorodu (tylko nie piszecie ze z konczyc - serio pytam).
    • Nagroda dla tego ,kto rozszyfruje kim jest Ziuta, dlaczego tak słodzi obecnej władzy i ile za to bierze ;-) P.S.Nagroda - słoiczek wazelinki ;-P
    • Niebawem minie rok od czasu wyborów prezydenta Zabrza. Czy sprawy Zabrza idą w dobrym czy w złym kierunku ? Czy coś się zmieniło na lepsze w stylu sprawowania władzy czy też jest gorzej niż było ?. Czy prezydent realizuje swój program wyborczy ? Jak oceniacie rok rządow prezydenta Gołubowicza ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się