chodnik

(10 wyników)
  • Wspólnie ze znajomymi z małymi dziećmi, chodząc na spacery ul. Lubostroń stwierdziliśmy, ze musimy coś zrobić w sprawie budowy chodnika przy tej ulicy. Mieszkamy tu już prawie 4 lata, ruch samochodowy coraz większy, a nic sie nie zmienia. Zresztą każdy kto raz szedł tą ulica wie jak to wygląda. Nie wspominając o tragicznym wypadku dziewczynki w 2007 r. Wymyślilismy petycję - apel do władz miasta o budowę chodnika. Zebraliśmy juz trochę podpisów, ale oczywiście, im więcej tym le...
  • wystarczyly 2 dni zeby nie bylo jednego slupka na chodniku przy wejsciu do klatki i juz jakis idiota zrobil sobie miejsce parkingowe. dwa dni z rzedu widze juz czarne renault laguna stojace na chodniku przy klatce. szkoda ze sobie kretyn na patio nie wjechal. brak slow, chodnik moze i waski jest ale przynajmniej z wozkiem mozna spokojnie przejechac wzdluz bloku a tak trzeba omijac takiego pajaca. zobaczymy jak szybko spoldzielnia postawi ponownie ten slupek, jak widac niema co licz...
  • Czy ktoś już może interweniował w spóldzielni w sprawie dojścia do Bobrzyńskiego. Przecież oni nas odcieli od swiata. Ja rozumiem, że większość osób to zmotoryzowani, ale napewno są też tacy mieszkańcy lub ich goście, którzy korzystają z MPK. Przecież to jest niedopuszczalne, żeby w drodze do bloku tonąć w błocie. Chyba należy nam się jakiś chodnik, choćby prowizoryczny (dwa rzędy płytek). Zastanawiam się, czy można korespondować z prezesem drogą elektroniczną, może ktoś zna adres...
  • blokady(40)

Gratuluję wszystkim "parterowcom" pomysłu blokad na chodniku oraz spółdzielni zmuszania nas do wykupywania miejsc parkingowych. Drodzy"parterowcy " i spółdzielnio wykazujecie taki sam poziom zrozumienia jak poziom zamieszkiwanych przez was mieszkań równocześnie pokazaliście brak własnej wyobraźni, kupując mieszkanie na parterze /zresztą za niższą cenę/ powinniście zdawać sobie sprawę że pod oknami będą parkować auta oraz przechodzić ludzie jeśli wam to przeszkadza proponuję przepr...
  • jak w tytule... co sadzicie o wspanialych slupkach ktore nam postawila spoldzielnia? uwazam ze mozna bylo ta kase wydac rozsadniej, np. ustawic stojaki na rowery na gdzies na terenie, chodniczek do autobusu na chmielencu poprawic itd...
  • Odśnieżanie Szwai powoli rozwiązuje się samo. Za to toniemy po kostki w błocie. Co możemy z tym zrobić? Kto odpowiada za to, żeby ta droga nadawała się do użytku. W tej chwili przejście do przystanku, sklepu, apteki jest niemalże nie możliwe. Do kogo to zgłaszać? Kto odpowiada za stan tej drogi? Oczywiście spółdzielnia szanowna odpowie, że developerzy, którzy budują przy Szwai mają zrobić dalszy odcinek drogi. Ale kiedy to będzie? Za 3 lata? Bo wtedy chyba zakończą się budowy ta...
  • Myślę że cała ta wcześniejsza dyskusja / którą zapoczątkowałam/ potwierdza przysłowie , ilu ludzi tyle zdań . Niemniej jednak wydaje mi się iz sprawa powinna być załatwiona przez spółdzielnie tak aby nikogo nie skrzywdziła. Owszem chodniki są dla pieszych , ale brakuje nam też miejsc parkingowych. Wstawianie słupków nie rozwiązuje całego problemu. Spółdzielnia poszła poprostu na łatwiznę, wstawi słupki dzięki czemu osoby zamieszkujące na parterze będą usatysfakcjonowane. Ale co da...
  • PROŚBA(14)

Z uwagi na wczorajszą tragedię do jakiej doszło na ul Lubostroń \ zgineła tragicznie pod kołami samochodu 12 letnia dziewczynka/ zwracam się z wielką prośba do kierowców -rajdowców o wolniejszą jazdę na drodzę pomiędzy blokiem a parkingiem ale również juz na samej ul. Szwai.Myślę że wolniejsza jazda napewno nie spowoduje jakiś wielkich opóżnień czasowych w waszej podróży a może uchronić was i innych użytkowników od wielkich kłopotów i może nawet tragedi. Jeżeli koniecznie chcecie ...
  • Witam czy którys z sąsiadów wie coś na temat utwardzenia ulicy Szwaji od strony Bobrzyńskiego. Są może jakies plany, czu to obowiaek deweloperów budujacych przy tej ulicy? Dla mnie to czarna rozpacz zanim, dotre na przystanek buty wyglądają tak ze wstyd wejść do autobusu. Niby jest jakis chodnik prowizoryczny ale dostawcy materiałow budowlanych dla Rogalika bardzo lubia zaparkowac na nim tira z dwoma przyczepami w efekcie i tak trzeba sie przeprawiac przez to bagno.
  • Orientuje się ktoś może, czy firma Wojtbud ma zamiar posprzątać ulicę Szwai oraz ulice dojazdową do garaży. Są na nich tony piachu naniesione przez samochody budowy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się