czarne

(48 wyników)
  • Po kilku większych wzorkach i małych obrazkach miałam szaloną ochotę zabrać się za coś na czarnej kanwie. Podoba mi się Nefretteti, zaopatrzyłam się w więc w niezbędne akcesoria i... zastopowało mnie od pierwszego krzyżyka a właściwie od chwili, kiedy chciałam zaznaczyć pierwsze punkty orientacyjne (białą nitką). No nic nie widzę. Jest środek dnia, siedzę przy zachodnim oknie, słoneczko jeszcze to nie świeci ale jest jasno! Nie wiem, czy to nie dla mnie, czy pomoże lampa, może lampa z lupą?...
  • Zamarzyło mi się stworzyć swoją pierwszą pracę na czarnej kanwie. Powiedzcie proszę czy to trudniejsze niż wyszywanie na kanwie czarnej?
  • chcialam sie zapytac czy sa tez osoby ktorym jest trudno wyszyc cos na czarnej kanwie?bo ja jak wyszywam to trudno w takiej ciemni zauwawzyc gdzie jest dana dziurka a bardzo bym chciala wyszyc cos na czarnej kanwie dokladnie poduszke
  • Witam pszukuję schematu Pana Jezusa na czarnej kanwie maluty.gallery.ru/watch?ph=FsR-cCw9D
  • Witajcie Kolezanki. Ostatnio cierpie na chroniczny brak czasu. Wiem, ze wiele z Was prosiło mnie o wzory. Postaram się w wolnych chwilach wrzucać na moją stronke i informować o tym na forum. Dzisiaj parka na czarnej kanwie. picasaweb.google.com/hafciarka10/Para
  • Przepraszam Was bardzo. Dopiero zaczęłam niedawno haftowanie. Na razie wyhaftowałam jedynie maki na kanwie drukowanej. Drugim moim "dziełkiem " było noc i sex. Mam jeszcze trzy kawałki czarnej kanwy. Pisałam już w wątku para na czarnej ale chciałabym jeszcze raz napisać: Bardzo bym chciała zacząć trzecie "dziełko" i chciałabym aby była to para na czarnej kanwie a dokładniej to: picasaweb.google.com/hafciarka10/Para i tu się pojawiał mały problem, Otóż na tej legendzie jest wypisanych 17...
  • Witam, bardzo poszukuję dla mojej mamy wzór graficzny papieża wyszywanego na czarnej kanwie. Jest on na zdjęciach z wystawy w Warszawie. Byłabym bardzo wdzięczna jeśli ktoś mógłby przesłać mi go na skrzynkę gazetową. Gorąco pozdrawiam wszystkie hafciarki
  • Przepatrując kiedyś forum trafiłam nie wiem gdzie na szopkę na czarnej kanwie. Ściągnęłam sobie wzór na pulpit i niestety padł mi po jakimś czasie komp i nie mogę ponownie trafić na ten wzór. Na wzorze nie było zarysów szopki, tylko postacie oraz wół i osioł. Matka pochylała się nad dzieciątkiem leżącym w żłóbku. Jeżeli któraś z Was mogłaby mi pomóc to będę bardzo wdzięczna- a swoją drogą mam nauczkę na przyszłość Pozdrawiam maria
  • kilka dni temu przeglądałam , tematy o wzorach w czerni i bieli , natknęłam się tam na wzór czarnej róży na białym tle. Dzisiaj od rana szukam tego wzoru pod forami i niemogę go znaleźć , może któraś z was ma coś takiego w swoich zbiorach? Jeśli tak to bardzo proszę o pomoc. Weronika ( rootha@vp.pl )
  • Witam,byłam dzis w kilku sklepach pasmanteryjnych ale nigdzie nie ma czarnej kanwy,jeśli ktos wie gdzie kupie czarną kanwe w Katowicach,Bytomiu lub okolicach to ślicznie prosze o podpowiedz,nie sądziłam że bedzie z tym taki problem,własnie skończyłam haftować "GÓRSKI POTOK" nad którym pracowałam prawie rok i chciałam teraz wyhaftować coś na czarnym tle.Licze na Waszą pomoc.Serdecznie pozdrawiam wszystkie haftomaniaczki.Marzena
  • Poszukuję takiego oto wzoru ph.files.7ja.ru/7ya-photo/2005/12/20/1135065650078.jpg Zakochałam się w tym koniu a nigdzie nie mogę znaleźć
  • szukam ciekawych wzorów do wyszycia na czarnej kanwie a dokladniej na poduszki
  • Gdzieś widziałam czerwoną różę w smukłym wazonie na czarnym tle. Obrazek wyglądał jak nie dokończony. A teraz nie mogę go znaleźć. Czy któraś z Was ma może ten wzór? Pozdrawiam
  • takiej co ma 1,5 metra szerokosci ale wystarczy mi jak bedzie miala ok 110-120cm, moze ktos ma na zbyciu bo nigdzie nie moge kupic?
  • bardzo potrzebuję jakiegoś ładnego dużego wzoru, który można by wyszyć na czarnej kanwie jednym kolorem, jeśli ma ktoś coś fajnego będę niezmiernie wdzięczna jeśli podeśle:)
  • Jak w temacie, spotkałyście może gdzieś schematy do tego kalendarza? Kilka linków ze zdjęciami poniżej - będę bardzo wdzięczna za pomoc! www.123stitch.com/cgi-perl/itemdetail.pl?item=08-2544 www.123stitch.com/cgi-perl/itemdetail.pl?item=08-1719 www.123stitch.com/cgi-perl/itemdetail.pl?item=08-2250
  • Dziewczyny poradżcie jak najmniej boleśnie dla oczu wyszywać xxxxxx na czarnej kanwie.Prace są Przepiękne i Bardzo mnie kuszą.Pozdrawiam.
  • jest jakis bialy spieralny mazak?
  • cześć, pilnie poszukuję konia (własciwie jego głowy) haftowanej czerwoną nitką na czarnej kanwie. Wydaj mi się, ze widziałam go na forum.Czekam z niecierpliwością na wzorek od jednej z Was, pozdrawiam Gosia
  • Jest on biało-bury, stoi przodem i patrzy się wielkimi żółtymi ślepkami, Zaznaczone są łapki,( białe skarpetki) kontur pyszczka i ogon skierowany ku górze w prawą stronę (patrząc na niego tzn. na kotka) Ma białe wąsiki i po trzy włoski nad oczami.Wiadomo - białe, bo kotek haftowany na czarnej tkaninie. Jak wspomniałam to prawie kontury kotka.To tyle opisu, bo nie mam, ani jak wkleić obrazka, a tym bardziej nie posiadam linku do niego. Bardzo proszę: pomóżcie mi go znaleźć. Grażyna

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się