czarne

(58 wyników)
  • od pół roku walczymy z czymś co nie jest zidentyfikowane. PO przeczytaniu forum wysłałam próbki kału córeczki do w-wy lab. Felixa, wyszło, że robali nie ma, tylko candida (średnio liczna). Druga sprawa to taka, ze zauwazyłam, gdy mała zje poprzedniego dnia buraki (zupę lub jako surówkę), następnego dnia kropki się potęgują i wyłaża w kupce koszmarne ilości. lekarze nie wiedzą, jak pomóc. Leczyłyśmy sie oprócz standardowych leków na robaczycę równiez ziołami vernicadis i dalej t...
  • Czy szanowne formuowiczki przypominaja sobie, ze wczesniej w szkolach, w domach podawano dzieciom czarna herbate i jakos nic sie nikomu nic nie dzialo. W dzisiejszych czasach chyba juz herbata nie jest polecana. Mieszkam w Niemczech i jak opowiadam o ww tubylcy robia wielkie oczy.U nas w domu pilo sie zawsze herbate, byla zrobiona z tzw esencji, czyli przona powyzej 3 min (niby dziala uspokajajaco). Sama nie wiem co o tym sadzic. Podajecie swoim dzieciom herbate?
  • Witam Maly zaczyna kuracje hemoferem.Boje sie ze moze po nim wystapic zaparcia.Juz teraz robi czarne kupki i twarde bobki a dopiero przyjmuje 3 krople 3 razy dziennie a mamy dojsc do dawki 8 kropli 3 razy dziennie.Co moge mu podawac zeby stolec byl luzniejszy, moze jakies herbatki? Ma 7 miesiecy.
  • Co to może być? Od kilku dni córeczka robi kupki w postaci czarnych twardych bobków. Jak owca. Poza tym nic się nie dzieje. Czy to może mieć związek z rozszerzaniem diety? Czytałam oczywiście, że może to oznaczać krew w kale, ale bez innych dolegliwosci? Zastanawiam się czy kaszki z mlekiem modyfikowanym mogłyby tak zadziałać, bo wcześniej dawałam jej tylko ryżowe bez mleka...Z góry dziękuję za pomoc.
  • Mam pytanie czy ktoras z mam u swojego dziecka w kupce widziala takie czarne niteczki. Ja u swojej rocznej Wiki spotykam co jakis czas cos takiego, pytaklam sie lekarza ale nie potarfil mi odpowiedziec co to moze byc. Prosze o jakas pomoc bo nie wiem czy mam sie tym martwic chociaz jest bardo pogadna dziewczynka i nie wyglada na chora
  • moj synek ( 2 lata) od 3 dni robi bardzo brzydkie, czarne i smierdzace kupy. Od poniedzialku jest chory, miał temp. powyzej 38 stopni i zaczerienione gardlo. Lekarka przepisała Bactrim. Czarne kupy pojawiły sie dzien po rozpoczeciu podawania Bactrimu. Moje pytanie: czy Bactrim moze powodowac takie stolce?? Dodam jeszcze ze synek brał juz kiedys Bactrim i nie kojarze bo wtedy kupy tez tkie były. Za to podobne stolce robił w grudniu i wtedy okazało sie ze ma krew w kale ale nie znal...
  • Czy to prawda,ze jezeli przyjmowalam w ciazy zelazo(sorbifer),to moje dziecko bedzie mialo czarne zeby z próchnica?
  • Co to może być? Pojawiły się w kupie czarne niteczki długości 1 - 1,5 cm. Cieniuteńkie i jest ich bardzo duzo tak że z daleka kupka wydaje sie po prostu byc czarna. Nie wiem czy sie martwić czy nie. Zapisalismy sie do lekarza ale może wczesniej mnie uspokoicie... Co to może być???
  • Mati ma 3,6 roku. Jest przedszkolakiem od września tego roku. Oczywiści ejak poszedł do przedszkola to zaczęły się choroby. Zwykłe kaszle i katarki, tydzień w domu i tydzień w przedszkolu. Teraz nie chodził do przedszkola poltora tygodnia, poszedł dwa dni, potem gorączka 1 dzien, bóle brzucha, czerwone gardło i dostał antybiotyk. Niestety po antybiotyku najprawdopodobniej robił rzadkie kupy, bolał go brzuch i lekarka orzekła, ze narazie odstawiamy antybiotyk. W poniedziałek gorączkował ...
  • Mój 9-cio miesięczny synek miał anemię i od miesiąca podaję mu hemofer. Ma sześć ząbków i te na górze niestety mu zciemniały mimo usilnych moich starań aby temu zapobiec (podawałm krople szczykawką, poiłam po podaniu, przemywałam ząbki gazikiem...) Cztery górne ząbki, ku mojej rozpaczy, zrobiły sie szare. Zastanawiam się czy istnieje jakiś sposób aby usunąć to przebarwienie. Bardzo proszę o radę. Z góry dziękuję za podpowiedzi.
  • Moja coreczka ma 14 miesiecy. NA oko nic jej nie dolega. Jest usmiechnieta i cudowna. Ale od pieciu dni robi czarne kupki. Nie ciemnozielone, ale wlasnie czarne. Lekarz domowy i pediatra nigdy sie z tym nie spotkali. Kupka oddana do analizy i czekamy na wyniki, ale przez ten czas ja chyba osiwieje ze strachu. Czy kotos spotkal sie z czyms takim? Agata je normalnie, nie bylo zadnych zmian. Ostatnio miala grzybice, i szczepionke na meningokoki + swinke, rozyczke i odre, ale zapewnio...
  • czesc dziewczyny mam straszny problem z moim maluszkiem Moj synek ma miesiac i od jakegos tygodnia ma straszna wysypke na twarzy. Bylam u lekarza i powiedzial ze to byc moze moja zla dieta a ja nic nie jem oprocz gotowanego miesa. Od ponad tygodnia nie jem wogole nabialu, zadnych cytrusow od dnia porodu. I wydaje mi sie ze to chyba nie od diety. Lekarz powiedzial mi ze byc moze trzeba bedzie malucha przestawic na sztuczne mleko a ja bym bardzo chciala tego uniknac. Na razie kazal...
  • moju 20 miesieczny synek od prawie miesiaca robi kupke co 2-3 dni, wczesniej bylo codziennie, ale sie zmienilo :( Sadze, a raczej jestem pewna, ze to przez to, ze malo pije, poprostu nie chce pic, musze sie niezle nagimnastykowac, zeby cos wypil. Podaje mu nawet picie strzykawka! Od paru dni te jego kupy sa takie z czarnym piaskiem, z czyms ala kawa mielona, takie male czarne punkciki, a kupa jest jak plastelina. Martwie sie, bo to moze cos groznego :( Pewnie napiszecie mi, zebym ...
  • U mojego rocznego synka zauważyłam oznaki czarniejących ząbków, tzn nie sa całkiem czarne ale zaczynają czernieć. Oczywiście zamierzam w najbliżsych dniach udac sie pilnie do dziecięcego stomatologa, chciałabym jednak zaczerpnąć nieco inormacji od czego to mogło się wziąć?? Czyzby był to początek próchnicy??
  • Witam, Poradżcie proszę co zrobić - u mojego Tymcia kilka miesięcy temu pojawiły sie przebarwienia na górnych ząbkach. Na początku były prawie niewidoczne, ale udaliśmy się do stomatologa, który zalecił tylko codzienne szczotkowanie i stwierdzil, ze nic się z tym nie robi. Przebarwienia powiększały sie, wydawało mi się ze jest to już próchnica. ząbki obejrzała ciotka dentystka, która miała zastanowić się co z tym zrobić - do tej pory nie wie. W zeszłym tygodniu poszlismy do kolej...
  • Witam, wczoraj byliśmy u znajomych. Ich 5 letnie bliźniaki mają tzw. próchnicę butelkową. Pytali nam się czy byliśmy już z naszą córką u dentysty by sprawdzić czy jej to grozi (można to podobno wykryć i spowolnić). Czy to prawda? Wiecie coś na ten temat? Z góry dziękuję za wypowiedzi i pozdrawiam, Kama
  • ktos moze miał podobny problem.Bo u mojego synka psuja sie górne ząbki.ma ich cztery co robic z tym .pomocy bo nie chce zeby miał brzydkie ząbki.
  • jelsi chodzi o krzywe zabki to tak bardzo sie nie przejmuje - w koncu od tego jest aparat korekcyjny :) noa le czemu rosna czarne? - takie jakby brudno siwe z ciemnymi-czarnymi plamkami dziecko ma 6 lat podpowiedzcie cos
  • Malutka - 10 msc. - dostała żelazo. Morfologia pokazała bowiem anemię. koleżanki przestrzegły mnie, żeby wlewać małej Głęboko do buzi, bo długotrwały kontakt z ząbkami, spowoduje ich "czarniemie". Czy maja rację. jak mam to robić???

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się