Forum Sport Narty
ZMIEŃ
      czarne

czarne

(50 wyników)
    • Będę służbowo we Wrocku i chcę wyskoczyć na jeden dzień na narty. Które z tych miejsc polecacie. Jestem zaawansowany i nie spodziewam sie cudów. po prostu chcę sobie przez kilka godzin pojeździć.
    • Witam wszystkich wielbicieli nart! Planując tegoroczne wyprawy obiecałam sobie,że spróbuję w końcu "obalić" jakąś czarną trasę (o ile nie stchórzę..) I tu pytanie dla znawców włoskich tras: która czarna w okolicach Sella Rondy jest najmniej czarna i polecilibyście ją na pierwszy raz? Dla osoby o słabych nerwach i niedużych umiejętnościach,żeby na zraziła się na amen i dała radę.Będę w okolicach Canazei i z tego co kojarzę z poprzednich pobytów to mam do wyboru: 1/Ciampac w dół do Alby 2/L...
    • a może ratrakiem po 5 cm śniegu przejechali i teraz jak jest 40 i ziemia nie wystaje spod śniegu , to śnieg ma piegi z kamieni... od orzeszka laskowego po sporego ziemniaka ... :/, na dodatek mega kolejki. obawiam sie, że nawet ja dosypie śnieg, to terez te kamienie co chwile bedą na wierzchu
    • Szanowni forumowicze narciarze ! Którą trasę (czarną ) uważacie za najbardziej wymagającą (najtrudniejszą)w Alpach .Czy trasy np;La Saren la Tunel w Alp d Huez albo Streifalm w Kitzbuhel są jednymi z najtrudniejszych może coś w Madonnie (jest tam parę trudnych wg mnie ) Pozdrawiam.
    • Witajcie, chcemy z mężem wyskoczyć na tydzień na narty-styczeń bądź luty. Mamy małe dzieci 3,5 i 1,5r więc jazda tylko na zamianę :) na sankach i nartach. Gdzie lepiej pojechać z takimi maluchami do Zieleńca czy do Czarnej Góry? Ja od czasu pierwszej ciąży nie miałam nart na nogach...wcześniej jeździliśmy do Austrii. Polećcie też jakieś konkretne ośrodki czyste i z dobrym jedzonkiem :) z góry dziękuję! pozdrawiam
    • Czy ktoś był może ostatnio na Czarnej Górze koło Lądka? Czy w niedziele jest sens tam jechać, czy jest dużo ludzi i ile się czeka w kolejce? Trochę nasypało i warto by się było trochę rozgrzać przed dłuzszym wyjazdem... Siedzimy i zastanawiamy się czy z Wrocławia warto pchać się do Lądka bo to co tam było w Święta to były dantejskie sceny. dzięki i pozdrawiam
    • Znalazlam troche: "również ci najambitniejsi znajdą tu coś dla siebie. Dwie czarne trasy zjazdowe powyżej miasteczka Bruneck czekają na swoich zdobywców, a ich parametry są wyzwaniem nawet dla najodważniejszych! Przecież długość tras – to 5 kilometrów, a przewyższenie – ponad 1300 metrów! Oba stoki w maksymalnym stopniu wykorzystują możliwości Kronplatzu, a trasa Herrnegg ma nawet homologację dla zawodów FIS" Moze ktos napisze wiecej? Pewnie bede jezdzic glownie po czer...
    • polecam ladny opis Cortiny: www.narty.pl/tresc.php3?id_tresc=450&kom=id_tresc&dzial=68 Jest tam m.in.: ""Ostatnim szusem, zakańczającym dzień spędzony w Ra Valles, jest czarna trasa prowadząca z dolnej stacji wyciągu 28 w kierunku Col Durscie. Zaczyna się piekielnie stromym, wąskim, zamuldzonym żlebem, w dolnej części nieco się rozszerza. To idealna trasa dla lubiących przeciwności losu i jazdę terenową cruiserów lecz jedynie tych o najlepszych umiejętnościach. Jest mało uczęs...
    • Czy da sie jeszcze tam pojezdzic?
    • Czy ktos może wie, czy trasa zjazdu do Faldace jest prosta - niebieska, czy tez może inaczej - sa tam jakies trudne moemnty z którymi ktos słabo jeżdżący sonie nie poradzi. Na mapach to dziwnie wygląda - jakby poczatek był czarny a dalej niebiesko ale to chyba troche bez sensu. dzieki
    • Byłem wczoraj w Czarnej Gorze kołoo Stronia Śląskiego. Pogoda super. Ludzi bardzo mało - skończyły się ferie dla woj. Dolnośląskiego. Swietnie przygotowane stoki - wszędzie sztruksik. Najeżdiłem się do upadłego. Można było ćwiczyć skręty carwingowe na pełnej szybkości .Spotkany snowbordowiec z Sopotu powiedział że mieszka w gospodarstwie agroturystycznym za 20 zł nocleg + 15 za wyżywienie. Czy można chcieć czegoś więcej. Naprawdę wszystkim polecam na wyjazd poza weekendem. Dodatko...
    • Czy jest jakaś klasyfikacja normująca oznaczanie tras kolorami? W Austrii byłam w niewielu rejonach, ale odniosłam wrażenie, że tam częściej niż we Włoszech kolor trasy potrafi zaskoczyć i często czerwone trasy wydawały się być czarnymi, a niebieskie -czerwonymi. We Włoszech, w niektórych rejonach, mam wrażenie, oznaczanie tras jest dostosowane do specyfiki rejonu i czarną trasą jest ta, która jest po prostu trudniejsza od sąsiednich. To wygląda tak, jakby w każdym rejonie był obowiązek (pewn...
    • Nie jedźcie do Czarnej Góry! No, chyba że lubicie wysokie ceny, kolejki do wyciągów, tłok na stoku i zapuszczone trasy. W Czarnej Górze p. prezes Szozda (szef tego ośrodka) zdziera z ludzi kasę (65 zł za karnet całodniowy) nawet gdy czynna jest jedna trasa. Trasy są nieratrakowane, p.prezes chyba ma ratraki dla ozdoby parkingu, a dobrze utrzymanego stoku to w życiu nie widział. 11/02 połamały się tam 3 osoby - stok był kompletnie nieprzygotowany do jazdy. Może jak przyjdzie obcy...
    • proszę o inf. , możecie coś polecić, mile widziana cena...
    • To temat przewalający się przez dyskusje o nartach i wiele wątków na forum. Dość powszechnie uważa się, że austriackie trasy czerwone są trudniejsze od włoskich, podobnie jak czarne. Niektórzy nawet posuwają się do porównania włoskich czarnych z czerwonymi austriackimi. Jeszcze inni uważają, że najtrudniejsze są szwajcarskie, ale pewnie są i tacy, którzy za najtrudniejsze uważają francuskie. Ma ktoś w tej kwestii coś sensownego do powiedzenia? Zapraszam do dyskusji ... . pozdro.
    • Co lepsze w drugiej połowie stycznia lub lutego ?
    • Coniektórym wydawać by się mogło, że naturalnym i – generalnie - jedynym miejscem na dalszy rozwój narciarstwa kwalifikowanego w Jesenikach jest masyw Pradziada (1 491 m npm), czyli najwyższej góry Moraw, ale także – o czym mało kto wie – będący równocześnie najwyższym szczytem całego Górnego Śląska w jego historyczno- geograficznych granicach (Nawiasem mówiąc wprawni turyści znajdą jeszcze na szczycie - stojące gdzieniegdzie do tej pory - słupy graniczne histor...
    • Jeżdżę tak sobie - niebieskie i czerwone trasy, bez czarnych. Dodatkowo zabieram rodzinę, gdzie wszyscy raczej wolą niebieskie trasy. W tym roku zaliczyliśmy Latemar i było OK. Proszę o porównanie tego ośrodka z Seiser Alm, wielkie dzięki.
    • Miało być Guten Morgen , będzie Dobry Den -) Może w marcu pociągniemy dalej. Nigdy nie byłem na Chopoku - jakieś sugestie , jedziemy an 3dni, dzięki
    • Czy był ktoś tam w ostatnich dniach , planuję jednodniowy wypad w sobotę a nie wiem jak jest na stoku ,czy da się pojeżdzić ? w połowie stycznia miejscami trawka i korzenie wystawały więc mam obawy czy teraz lepiej?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się