czarne

(65 wyników)
  • Jaką wartość może mieć i co może stwiedzić raport Millera jeśli jest on robiony bez dostępu do oryginalnych tzw.czarnych skrzynek? Nawet wybrane przez Rosjan fragmenty nie są wiarygodne, a co dopiero powiedzieć można o tym czy czarne skrzynki w łapach ruskich kontrolerów prawdy zostały czy nie zmanipulowane, sfałszowane, wyretuszowane? **** Prawdziwe logo PO
  • Wprost - 2010-05-31 18:42: [i][b]Memorandum wyraźnie mówi, że możemy stosować konwencję chicagowską[/b], a konwencja chicagowska zapewnia możliwość publikowania wszelkich dokumentów, jeżeli jest wystarczający powód, aby wybrać tę drogę dotarcia z informacją o przyczynach katastrofy, które to informacje mogą zapobiec kolejnym katastrofom podobnego charakteru - powiedział Miller. [b]Dodał, że również tekst memorandum będzie jawny.[/b][/i] www.wprost.pl/ar/197100/Miller-mamy-zgode-na-publikac...
  • Krażą plotki, że Rosjanie dadzą nam tylko kopię zapisu czarnych skrzynek, a nie same skrzynki. Taką plotkę powtórzył nawet w TVN24 Grzegorz Miecugow. Jeżeli to prawda, to mam nadzieję, że to nie naruszy naszego zaufania do Rosjan, w szczególności do Włodzimierza Włodzimierzowicza Putina. Wytrwamy w ufności...
  • W zeszłym tygodniu rzecznik rządu zapowiedział, że w ciągu kilku dni poznamu [b]termin rozpoczęcia procesu przekazywania[/b] zapisów czarnych skrzynek: www.tvn24.pl/12690,1656357,0,1,gras-w-tvn24-za-kilka-dni-termin-przekazania-skrzynek,wiadomosc.html Minęło już 7 dni, a terminu nie ma. Ja rozumiem, że jest powódź, ale przecież Rosjanie nie mają powiedzi, więc mogą przekazywać. Zwróćmy też uwagę na następującą informację: "Graś powiedział ponadto w TVN24, że cząstkowy raport na temat...
  • Skoro samolot był własnością Polski, to powstaje pytanie, czyją włąsnością są czarne skrzynki tego samolotu. Tak na zdrowy rozum, to powinny one być traktowane jako własność Polski i zostać przekazane Polsce. Ale może się nie znam.
  • "Eksperci ustalili, że taśma z zapisem parametrów lotów przemieściła się wewnątrz "czarnej skrzynki", "najprawdopodobniej z powodu wstrząsu" - poinformował komitet w komunikacie. Nie sprecyzował, czy rejestrator został uszkodzony." no i się zaczyna... ciekawe jaki ostatecznie wynik będą chcieli ludziom "sprzedać". czarne skrzynki to nie magnetofon kasetowy tylko box ktory musi wytrzymac pozar, wybuch paliwa i upadek z duzej wysokosci, poza tym rejestruje zapis w sposob trwaly do m...
  • Czy ktoś wierzy,że nie sfałszowano zapisów czarnych skrzynek? Jest ktoś taki?
  • Tupolew wożący polskich kacyków wyposażony był w 3 czarną skrzynkę /fenomen w skali świata/ ,którą potrafią odczytać tylko Polacy . Z tego co mi wiadomo znajduje się ona w Polsce /chyba ,że się przesłyszalam / . Po co więc Polace tamte skrzynki ? Skoro mają jedną ,jedyną do której mają zaufanie ? A może chodzi o zniszczenie dowodów ?
  • Naszym archeologom zabroniono kopać choćby na kilka centymetrów w miejscu katastrofy, bo kopanie to by było zapewne kompletne oszołomstwo, ale Francuzi widać oszołomstwa sie nie wstydzą i chociaż minęły prawie dwa lata od katastrofy to oni nadal szukali szczątków samolotu i w końcu namierzyli fragment kadłuba, a także czarną skrzynkę i z jakichś niezrozumiałych dla wyborców PO przyczyn chcą ją mieć i chciało im się ją wydobywać z dna oceanu.
  • [b]Czarne skrzynki - niezrozumiałe dawkowanie informacji.[/b] Niech mi to ktoś wyjaśni, o co tu chodzi? Po katastrofie byłem przekonany, że odczytanie rozmów pilotów z czarnych skrzynek nastąpi w ciągu kilku dni. news.money.pl/artykul/pietrzak;odczyt;z;czarnych;skrzynek;w;ciagu;kilku;dni,64,0,608064.html A było tak: 12.04.2010r. "Zapisy z czarnych skrzynek prezydenckiego samolotu potwierdzają, że załoga maszyny otrzymała sugestię, by nie lądować na lotnisku w Smoleńsku - poinfo...
  • Witam, Czy ktos znajacy procedury stosowane podczas katastrof lotniczych moglby odpowiedziec na moje pytanie. Samolot byl polski (mam na mysli wlasnosc), zaloga polska, pasazerowie Polacy, lecial w sprawie polskiej. Dlaczego nasze wladze nie maja bezposredniego dostepu do "czarnej skrzynki"? Dlaczego skrzynka ciagle pozostaje w rekach Rosjan? Za skrzynke tez chyba zaplacilismy kupujac samolot. Czy nie uwazacie, ze przekazanie skrzynek zamiast stenogramow ucielo by glowe wszelki...
  • Chę wiedzieć, czy zostaną podane do wiadomosci publicznej absolutnie wszystkie wyniki badania. Czy również wtedy, gdyby okazało się, że pilot wykonywał rozkaz zwierzchnika Sił Zbrojnych. Czy również wtedy, gdyby się okazało, że nie można przypisywać mu winy. Wszyscy nie zyją, ale jeśli mamy wiedzieć, co się stało - powinna być to cała prawda. Bardzo się boje, że najłatwiej oskarżyć pilota, media już to czynią, a ja chę prawdy.
  • w oryginale? Nie mówię, zeby przekazać na zawsze... chociaż takie przekazanie byłoby bardzo znaczącym gestem pokazującym szczerą chęć zbliżenia obu narodów. Jakimś minimum dobrej woli byłoby udostępnienie czasowe. Na miesiąc powiedzmy. Wiadomo, że badanie, i to wszelkie najlepiej robić na oryginałach. O tym, ze kopie sa niedoskonałe przekonalismy się niedawno, kiedy Miller musiał jeździć po poprawkę do Moskwy. Obawiam się, że śledztwo prowadzone przez naszych prokuratorów bez pod...
  • Nie spodziewam się żadnych sensacji po odtajnieniu czarnych skrzynek. Nie usłyszymy ani Lecha Kaczyńskiego wydającego rozkaz ladowania, ani nagle objawionego rosyjskiego terrorysty odpalajacego bombę. Nie dowiemy sie o przyczynie katastrofy niczego więcej, co juz i tak widać, jak na dłoni. Przyczyną jest [b]bylejakość[/b] i powszechna [b]pogarda do przestrzegania nudnych reguł[/b] oraz [b] zamiłowanie do improwizacji[/b]. Cała ta wizyta zorganizowana była byle jak, na chybcika. G...
  • Sa takie miejsca we wszechswiecie do ktorych wszystko moze sie dostac, ale jak sie juz dostanie to na amen. Mam wrazenie, za na naszej planecie jest tylko jedno takie miejsce i nazywa sie Miedzycostam Komisja do Czegostam, krotko mowiac ci, ktorzy ustalaja przyczyny katastrofy smolenskiej. Wlasnie wpadl tam amerykanski raport dotyczacy urzadzan nawiagacyjnych Tupolewa i ... juz po nim. To jest dosc dziwna czarna dziura, bo ma jakby swoje odnogi. Jedna z nich jest polska prokurat...
  • Nie do kopii, nie do stenogramów, tylko do oryginalnych czarnych skrzynek. To nasza własność.
  • skrzynek? Czy to zawsze jest tak dlugi proces? Przeciez dosc szybko je znalezli.Ktos wie jak to jest?
  • Czy ktoś wie, co to za trumny, do których zbierano ciała po katastrofie ? Jakieś mega dziwne ... To w Rosji takie obowiązują ?
  • Tylko ostanie 30 minut i badają to od tygodnia bez podania terminu zakończenia.Jak mają zamiar odróżnić poszczególne głosy jak nie mają wzorów glosu załogi ???

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się